Přejít na obsah


Fotka

Geoget 2.9.3 - prázdninový

geoget

  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
310 odpovědí na toto téma

#41 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 259 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2015 - 19:26

Zajímavé chování, ale chápu proč to tak je.

Našel jsem několik keší, které jsem neměl v Geogetu. Prostě novinky, neměl jsem čas je stahovat a ládovat do navigace, napsal jsem si souřadnice na papír a našel jsem je. Dal jsem Aktualizovat vaše nálezy - a nic. Tak jsem je stáhnul - a hned byly označené jako nalezené.

Dřív se v takovém případě rovnou stáhly. Ale způsob práce přes API je prostě jiný, než byl dřív.


  • 0

#42 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 623 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2015 - 20:27

Ted jsem prave zalogoval kesku, kterou nemam v GG, dal aktualizovat sve nalezy a tim se mi keska do databaze dostala tak, jak mela.

Neni to spis tim, ze jsi nezobrazil stazene nebo doplnene kese po importu? Tedy ze bys nevidel, ze se ti keska stahla? Tebou popisovane chovani se mi urcite jeste nestalo.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#43 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 306 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2015 - 20:40

Souhlas s Gordem. Keše, které loguji nikdy nemám předem v GG. Funkce "Aktualizovat vaše nálezy" pracuje podle mne naprosto spolehlivě...!


  • 2

#44 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 259 příspěvků(y)

Publikováno 08 červenec 2015 - 21:18

Nevím, zkusím příště, ale většinou loguju to, co už v geogetu mám. Ale dřív jsem takhle pracoval běžně, když jsem si nechtěl stahovat zbytečně moc, tak třeba na dovolenou jsem stahoval do jiné databáze a pak jsem po zalogování jen stáhnul svoje nálezy. Možná jsem opravdu neaktualizoval okno, ale myslím, že jsem dal znovu načíst filtr, takže asi ano. Třídění mám implicitně podle data nálezu, takže nejnovější nálezy jsou nahoře. No uvidím, možná to opravdu bylo mezi židlí a klávesnicí.


  • 0

#45 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 967 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2015 - 11:47

Problém s divider (polygony).

Instalace Geogetu před měsícem na Win 8.1 cz, zkopírovaný datový adresář.

Upgrade na tuto verzi, vše OK.

A teď jsem si všiml, že nejsou (patrně od té doby instalace) u přidávaných keších označené okresy, v ČR, ani v jiných zemích nefunguje divider. Spouští se automaticky, proběhne, skončí bez chyby, ale žádné tagy nevytvoří. Ani po ručním spuštění. Elevation i timezone se udělá správně.

V cestě k ...Roaming\GeoGet\... je diakritika, jinak nic podezřelého nevidím. Zkoumání divide.ggp.pas {$V 2.7.2} k ničemu nevedlo, tam skoro nic není.

Co s tím?


  • 0

#46 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 259 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2015 - 11:50

A máš správně polygony? Kraj x kraje? To už je ale nějakou dobu, co se to změnilo.


  • 0

#47 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 967 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2015 - 11:59

A máš správně polygony? Kraj x kraje? To už je ale nějakou dobu, co se to změnilo.

Podle správce pluginů jsou aktuální, poslední LU z května. Samotný divider se nedá stáhnout, bohužel, jinak bych to zkusil přeinstalovat.


  • 0

#48 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 890 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2015 - 12:06

divider je součásti instalace GeoGetu, není nutné ho stahovat sólo. to {$V 2.7.2} není verze divideru, ale požadovaná minimální verze GeoGetu :)

 

každopádně bych zkusil v nástrojích tagů smazat vše co se týče polygonů a pustit divider znova


Tento příspěvek byl upraven od mikrom: 09 červenec 2015 - 12:07

  • 0

#49 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 967 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2015 - 12:13

divider je součásti instalace GeoGetu, není nutné ho stahovat sólo. to {$V 2.7.2} není verze divideru, ale požadovaná minimální verze GeoGetu :)

 

každopádně bych zkusil v nástrojích tagů smazat vše co se týče polygonů a pustit divider znova

Smazat tagy, co mám , se mi nechce, protože bych pak nemusel už mít žádné ani u starších záznamů.

Jiné označení verze u divideru nevidm, tak jak jinak identifikovat?

A nejen že není nutné stahovat sólo, ono to ani NENÍ MOŽNÉ, bohužel, na araratu není.


  • 0

#50 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 312 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2015 - 12:31

Mno, a co proste smazat slozku divideru v datadiru? Stejne se to nakopci z distdata pri dalsim spusteni a to uz by melo bejt dobre (pokud se dobre pamatuju, tak divider by v distadata bejt mel, pokud neni, tak nic nemaz). 


  • 0

#51 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 237 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2015 - 12:31

Ano, neni to mozne, proc by melo? Aktualni verze je soucasti instalacniho balicku.
  • 0

#52 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 259 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2015 - 12:38

Pochopitelně si před nebezpečnou akcí (smazání kategorie tagů) zálohuj celou databázi. Nebo si udělej někde vzorek v jiné databázi a zkoušej to na něm.

 

Já měl takový problém kdysi při použití filtrů, kde jsem použil stará jména polygonů a neuvědomil jsem si, že se to změnilo (i když to bylo popsáno a dost jasně).

A protože ty filtry jsem používal jen pro export do navigace, najednou jsem po exportu neměl v navigaci spoustu keší. Než mi došlo proč, nějakou dobu to trvalo.


  • 0

#53 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 890 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2015 - 12:56

divider.gif


  • 0

#54 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 967 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2015 - 13:23

(video)

Díky, to je hezké, a umím to taky, ale to stejně nepomůže, protože mně tam opravdu, ale opravdu žádné tagy nepřidává. Ty tagy, co tam mám z dřívějška, byly správně, tak proč je mazat...

 

Nicméně mezitím jsem to asi již vyřešil: smazat ve správci pluginů balíček polygony a nechat je znovu nainstalovat. Aspoň pro CZ to zabralo, tagy se přidávají, tak ještě stejný proces pro ostatní země.


  • 0

#55 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 967 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2015 - 13:38

Mno, a co proste smazat slozku divideru v datadiru? Stejne se to nakopci z distdata pri dalsim spusteni a to uz by melo bejt dobre (pokud se dobre pamatuju, tak divider by v distadata bejt mel, pokud neni, tak nic nemaz). 

jen pro úplnost, tohle nepomohlo


  • 0

#56 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 259 příspěvků(y)

Publikováno 09 červenec 2015 - 15:51

Stále ukazuje nesmyslný procenta v titulku okna, mám vybráno cca 5000 kešek, dám si je zaktualizovat pravým tlačítkem myši volbou "Aktualizovat kešky" a ty procenta se počítají z nějakého divného základu, když okamžitě vyletí do tisíců - viz obrázek
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#57 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 237 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2015 - 9:08

A tahal jsi full, lite nebo summary?


  • 0

#58 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 259 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2015 - 9:30

full


  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#59 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 197 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2015 - 10:35

Ve vlákně věnovaném statistikám byla menší diskuse ohledně tahání a aktualizace nálezů.
Protože jsem s tím měl u jednoho kačera také problémy, tak jsem si jeho účet vyzkoušel na svém počítači (Win 7 enterprise), kde vím že GeoGet i všechny pluginy bez problémů fungují.

Více jak 41000 nálezů se načetlo, sice to nešlo naráz (neměl jsem v databázi nachystané všechny potřebné keše), ale na potřetí to bylo vše.
Další požadavek na aktualizaci se i při tomto počtu chová normálně, tj dotáhne se jen skutečně nový log (případně včetně listingu). To je velký rozdíl oproti fungování starší verze GeoGetu na notebooku s Win 8.1 kde se při každém pokusu o aktualizaci tahalo 40000 nálezů znovu. Uvidíme, jak se na tom notebooku bude nová verze chovat.

Jediný problém na který jsem narazil:
Pokud při tahání nových logů dojde k předčasnému ukončení - například díky vyčerpanému limitu na stahování listingů - tak už se ani další den nedá pokračovat. Prostě si to myslí, že bylo všechno dotaženo a nic nezbývá.

Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 10 červenec 2015 - 10:39

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#60 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 623 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2015 - 11:09

To je velký rozdíl oproti fungování starší verze GeoGetu na notebooku s Win 8.1 kde se při každém pokusu o aktualizaci tahalo 40000 nálezů znovu.

 

Tohle je zasadni. Resil jsem u nekoho tootez. Problem byl v tom zapamatovani posledniho terminu aktualizace. To na Win 8.1 neprobihalo spravne. (Trvalo mi snad 2 dny, nez jsem nasel tu pricinu v locale) Ted je informace ulozena primo v databazi a neni to ovlivnene nastavenim locale jako to bylo driv. Proto to ted funguje.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama