Přejít na obsah


Fotka

Nevkusná/nevhodná umístění keší


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
101 odpovědí na toto téma

#21 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2015 - 20:19

Zároveň ať si klidně je T5 vedle onoho kostela pokud bude mít vztah k tomu místu, i když se mi to jeví poněkud nezvyklé....

Zajímavý nápad, budu nad tím muset popřemýšlet :D!


  • 1

#22 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2015 - 21:52

von Bronin: Ze hlavne lezu je dost rozsirenej omyl, kterej asi vyplyva z toho ze mam tech vyssich terenu odlovenejch docela dost. Realita je trosku jina a spis se ji blizis tou druhou casti vety. Mam rad kese ktere jsou vyzvou, ale ta vyzva muze bejt ruzna. Muze to byt teren, ale spis nejakej technicky zajimavejsi a nemusi to bejt ani T5. Vypecena T4.5 bejva mnohdy zajimavejsi nez obligatni T5 na strome. Ale vyzva zrovna tak muze bejt tezka mysterka. Nebo kombinace obojiho. Vyzvy jsou i challenge, jak ostatne plyne uz z jejich podstaty. Tak ty taky beru. No a vyzva je ve finale i ta kes ve meste na absurdnim miste, jako ta zminovana 5/5 v Chemnitzu na strome. Napred jsme na to cumeli jak puci a premejslel jsem jestli to mame zapotrebi. Za par vterin bylo jasny ze jo, ze to proste dame. Takze priprava rychle akce ve dvojici, sehrana rutina, nahoz napoprve pohodlne par metru nad kes, pretahnout lano, rychle nahoru nez se helmuti vzpamatujou, asi 3 minuty boje se sperhakama, log, fotka a rychle pryc. Za par minut je po vsem. I tohle je vyzva. Nebo nedavno jsme delali kes podvesenou pod mostem na kterym normalne jezdej auta. Je vyzva vubec jen vymyslet jak to postavit. Dobre, rychle, nenapadne. Vlastne se neda rict ze bych lezl rad, ale co jako mam delat kdyz takovou nadheru daj kdovikam? A kdyby ji dali na zem, uz by to bylo slaby a zazitek by byl polovicni. Kolikrat ani nevis do ceho jdes. Je to mysterka, zadny fotky, zadnej hint, lustis. Pak se ukaze ze je to na piliri dalnicniho mostu. Mas dalsi problem kterej te nesmi zastavit. Jdes strilet prakem pilir od mostu na nemecky dalnici a to jeste z pozice ze strilis pres silnici co vede pod tou dalnici (nastesti tak jedno auto za 5 minut). Ses tam sam, neumis nemecky, kdyz prijedou policajti tak se ani nedomluvis, strilis 30x do maly diry nez se trefis. Tohle jsou vyzvy. Jsou to nevhodne umisteny kese? Z pohledu zdravyho rozumu urcite. Sam bych je tam nikdy nedal. Ale na takovou kes nikdy nezapomenes. Kdyz to das, vysledek je asi milionkrat lepsi nez odlov nejaky sragory na dalnicnim odpocivadle, na kterou zapomenes hned jak odlovis tu pristi stejnou o par km dal. Takze i nevhodne umisteny kese muzou bejt dobry.

 

No a kdyz na to zacnu nahlizet takhle, vubec neresim jestli je kolem nejakej kostel, nebo co. Je mi to jedno. Zacnu to resit az Jacka da pixlu na spicku veze toho jejiho kostela v Nebusicich. A i jak je provedena ta finalka je pak celkem jedno. Jasne ze nadherna potesi jako bonus, ale tyhle kese se nelovej kvuli provedeni pixly. Tady cil je cesta, ne krabice. A jestli je u kostela kes o matematice nebo o tom kostele mi je v podstate jedno. Kdyz to bude vyzivna mysterka, tak mi ten kostel vadit nebude a nejak ho prekousnu :P Chapu ze nekdo koho zajimaj kostely je zklamanej ze tam misto tradicky s popisem kostela je nejaka z jeho pohledu silenost o kterou nestoji. Ale myslim ze se to deje malokdy a v 90% pripadu je tam tematicka kes. Tech zbylejch 10% myslim kazdej muze tolerovat.

 

Schvalne to pisu s trochou nadsazky (ale fakt jen s trochou), aby bylo jasny ze existujou i lidi s uplne jinym pohledem na vec. Uvedomte si ze geocaching neni turistickej pruvodce po peknejch mistech (i kdyz i k tomu ho lze vyuzit a i ja to nekdy delam). Podstatou geocachingu v te ryzi podobe je schovat pixlu od fazoli tak, aby ji nekdo dalsi dokazal s vetsim nebo mensim usilim najit. Nic vic, nic min. A je na vkusu kazdeho soudruha jestli ji da na strom nebo ke kostelu. A zrovna tak je na vkusu kazdeho soudruha jestli si odlovi tu na strome, nebo u kostela, nebo na strome u kostela. Kor kdyz tech kesi je tolik ze nikdo neodlovi vsechny, tak vubec o nic nejde.

 

No a najdou se i owneri, kteri poklad Apacu nejen ze schovaj do skal kam nepochybne patri, ale nechybi ani kanon s rekou (bohuzel jen jako volitelny bonus ktery lze obejit) a dokonce zajdou az tak daleko, ze poshanej pravej konskej trus a rozmistej cestou, aby nacelnik Apacu sel snadno stopovat a dojem byl naprosto dokonalej ;) Pak je to nepochybne vhodne umistena kes a spokojenej snad musi bejt kazdej. U tech kesi ktery jsou ale zajimavy jinejma vecma neni tematicky umisteni az tak nutny.

 

Jako nevhodne umisteni mi vadi spis ty veci kde owner nedohlidne nasledky a da to do svahu kterej se znici, do zdi kterou kaceri rozeberou a podobne. Nebo kde je z toho nejakej pruser. A pak to co asi oznacujes v nazvu vlakna jako nevkusne. Tedy nektere kese necitlive ulozene treba na hrbitovech nebo jinych podobnych mistech kde si kacer pripada jak debil uz jen tim ze se tam nejak nevhodne musi pohybovat nebo delat neco nepatricneho.


  • 19

#23 panzerstepan

panzerstepan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2015 - 5:53

Kdyz se tu nedavno nabizela k adopci kes na Praze 4, hned jsem si vzpomnel ze se jedna o kes s listingem o tom zeji autor zalozil protoze bude nejakou dobu bydlet pobliz. Umistenim docela dost zuzil prostor okolo krasne, nove stanice HZS. Tak to bude asi ten pripad o kterem mluvil Von Bronin. Doufam, ze novy owner kes prebuduje na nejakou smysluplnejsi.
  • 1

#24 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2015 - 6:07

No a kdyz na to zacnu nahlizet takhle, vubec neresim jestli je kolem nejakej kostel, nebo co. Je mi to jedno. Zacnu to resit az Jacka da pixlu na spicku veze toho jejiho kostela v Nebusicich. A i jak je provedena ta finalka je pak celkem jedno. Jasne ze nadherna potesi jako bonus, ale tyhle kese se nelovej kvuli provedeni pixly. Tady cil je cesta, ne krabice. A jestli je u kostela kes o matematice nebo o tom kostele mi je v podstate jedno. Kdyz to bude vyzivna mysterka, tak mi ten kostel vadit nebude a nejak ho prekousnu :P

Já jen abych to uvedla na pravou míru:

1) kostel v Nebušicích není můj (naštěstí, ještě bych ho snad  musela uklízet, ne?), patří strahovskejm premonstrátům a ty by mi hnali sviňským krokem, kdybych jim chtěla lízt po věži.

2) už svou keš má, mimochodem s velice pěkně zpracovanou finálkou GC3G865

3) je to nikoliv zvlášť výživná, nicméně přece jen mysterka, a to na přání bývalého faráře, řečeného Geokardinál, kterej chtěl, aby se kačeři při odlovu něco dozvěděli

4) pro vonBronina: keš a luštění jsou věnované kostelu, faře a přidruženým tématům

5) pro Modráka: ale jestli po tom toužíš, můžu ti dát pixlu k nám za komín, challenge: vyčistit okapy


  • 0

#25 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 187 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2015 - 8:32

I tématicky zaměřené mysterky se dají dát na pěkná tématicky zaměřená místa, aniž bych musel používat pěkné místo které je tématem úplně mimo...

Matematika - u školy, pomníku vědce, nějakého zajímavého geometrického obrazce, u hudby - opět nějaký pomník hudebníka, hudební síň nebo něco podobného...

V případě, že bych dělal mysterku, tak se snažím najít právě i to tématické místo... V případně určitě potěší i třeba výhled na takové místo.


  • 2

#26 Bubo_CZ

Bubo_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 582 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2015 - 12:27

Pod pojmem nevkusně/nevhodně umístěná keš si každý vybaví asi něco jiného. Já třeba takto vnímám pwt, o kterých se můj doprovod vyjádřil vcelku trefně "to se kešky budou zakládat všude, kde někdo vykonal potřebu?". Řekl to teda víc lidově.  :)

Někdo to má rád kvůli místu (jako my) a nevadí mi před tím vyluštit mysterku, která s tím nemá moc společného. Někoho místo vůbec nezajímá, ale zajímají ho body, někdo to má rád kvůli adrenalinu...

Mě osobně asi nejvíc štvou kešky typu "K narozeninám Oldovi", "Narodil se Honzík", "K pětiletému výročí" apod. 


  • 2

#27 Novom

Novom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 611 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2015 - 12:51

Nevhodné umístění keše je takové, kde člověk musí pro její získání buď to osahávat nějaký ochc.ný kámen/roh/strom, hledat keš uprostřed náměstí, kde na vás kouká každý druhý a hint je typu "hledej šmudlo", anebo mikrokeš uprostřed lesa/kamenného pole, ze špatným zaměřením a bez hintu.


  • 6

#28 Sven Gumby

Sven Gumby

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 323 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2015 - 15:04

V ČR je spousta kešek "vtipně" uprostřed návsi, kačer je tam nenápadný jako nahý chlap na dámských záchodcích.

Určitě mají atribut "stealth required". Ty kešky, ne dámské záchodky.


  • 0

#29 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 832 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2015 - 16:17

To by nevadilo že je to na návsi, ale katastrofa je, když je dúmyslně ukrytá a má geniální hint typu "kdo hledá najde"


  • 4

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#30 ewwwe

ewwwe

    Advanced Member

  • Banned
  • PipPipPip
  • 89 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2015 - 16:51

Pod pojmem nevkusně/nevhodně umístěná keš si každý vybaví asi něco jiného. Já třeba takto vnímám pwt, o kterých se můj doprovod vyjádřil vcelku trefně "to se kešky budou zakládat všude, kde někdo vykonal potřebu?". Řekl to teda víc lidově.  :)

Někdo to má rád kvůli místu (jako my) a nevadí mi před tím vyluštit mysterku, která s tím nemá moc společného. Někoho místo vůbec nezajímá, ale zajímají ho body, někdo to má rád kvůli adrenalinu...

Mě osobně asi nejvíc štvou kešky typu "K narozeninám Oldovi", "Narodil se Honzík", "K pětiletému výročí" apod. 

 

Musim z tebou naprosto souhlasit - nemam rada kesky venovane jakekoliv zive konkretni osobe napriklad k narozeninam. I kdyz treba jedne jsem dala v posledni dobe FP - protoze mela dobrou schranku.

Dale nemusim kese venovane ''nasemu psovi'', plysovym zviratum, smyslenym piratskym pokladum, trpaslikum a jakeholiv ownerske pokusy o vytvoreni pohadky. Pokud owner je slohove zdatny - proc ne - ale vetsinou jsou to dila na urovni seste tridy.

Lustici mysterky mi nevadi, i kdyz me treba stve, ze nejakou slozitou matematiku nebo chemii nikdy nevylustim. Ale neignoruju je - treba se je podari dat nekdy BFkem.

 

Na druhou stranu mam rada kesky, ktere jsou na nezajimavych mistech a kde si z finalky sednu na zadek. Nebo obycejnou kesku - kde me jeste doma dostane listing, ac me treba tema vylozene nezajima. Treba nesnasim motorky a jedne kesce venovane motorkam jsem bod dala - protoze se listing ownerovi povedl a dokonce me to bavilo i cist.


  • 0

#31 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 271 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2015 - 19:34

Hmmm, zuřil jsem na jednom dálničním odpočívadle v Rakousku, kde nějaký ichtyl udělal T5.

 

Já viděl T5 před nákupním centrem. Vchod byl v prvním patře a vedla k němu taková kovová lávka. A pod tou lávkou byla někde nanovka s terénem T5. A owner doporučoval odlov v noci...


  • 1

#32 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 28 červenec 2015 - 22:52

Já viděl T5 před nákupním centrem. Vchod byl v prvním patře a vedla k němu taková kovová lávka. A pod tou lávkou byla někde nanovka s terénem T5. A owner doporučoval odlov v noci...

V Drazdanech mivali takovou mysterku. Byla zespoda na strisce primo nad vchodem nejaky komercni budovy ve meste. Stealth required, Recommended at night, pac ve dne asi 3m od kese sedel vratnej. Trik byl v tom ze ofiko souradnice finalky byly nekde v lese na strome, takze reviewer nic zlyho netusil. Vlastne nikdo nic netusil dokud to nevylustil. Par lidi to odlovilo, pak to nejakej blbec prasknul, reviewer se nasral ze si z nej owner dela srandu a okamzite archivoval :)


  • 0

#33 Doldal

Doldal

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2015 - 6:47

Zaujale mne tu diskuze, ohledně vyřešení sudoku u keše  GC143YZ bez indicií a potvrzuji  - jde to.


  • 0

#34 MiTi1

MiTi1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 198 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2015 - 21:09

Skoro vsechno, co jsem chtel napsat, uz napsal Modrak v tom dlouhem clanku. GC neni turisticky pruvodce i kdyz ho k tomu nekdy hlavne v zahranici pouzuju. Ale neni to povinost. Kazdej to hraje jinak. Ja treba v tom porad vidim hlavne to ukryti neceho tajneho a ty prekazky, jak to odhalit a ziskat. Takze me prijdou trapne vyroky, ze neco ma svoji kes. To je ten pruvodce - "ten kostel uz ma svoji kes" nebo "toto misto si zaslouzi svoji kes". Kdyz me zajimaji kostely, tak jeden v kazde dedine najdu podle veze ne podle kese.

Kdyz ma nekdo rad hadanky a u krizove cesty byla pekna schovka, tak at si tam kes klidne da. Byl tam prvni. A treba udela vic lidem radost ta hadanka nez bezna tradicka. Vsak autor dostava mailem v lozich zpetnou vazbu.

 

Nejvic mi vadi kese schovane tak, ze neni mozny nenapadny odlov. Korunu tomu pak nasadi rada "davejte pozor na mudly za okny". A pak taky kese notoricky vedome neudrzovane.

 

Nevadi mi kese a indicie v kostele ani na hrbitove. Myslim, ze nemusi nikoho urazet. Nejsem verici, ale do kostela se rad podivam a chovam se tam s respektem. Totez plati o hrbitove.

 

GC je hra na schovavani a hledani pokladu. Turistickeho pruvodce jsme si z toho udelali, ale neni to jediny spravny smer.


  • 9

#35 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 214 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2015 - 22:35

Nevadi mi kese a indicie v kostele ani na hrbitove. Myslim, ze nemusi nikoho urazet. Nejsem verici, ale do kostela se rad podivam a chovam se tam s respektem. Totez plati o hrbitove.

Z pohledu věřícího: indicie v kostele, na hřbitově a v dalších sakrálních prostorách vítám, aspoň si je lidi pořádně prohlídnou. Samozřejmě za předpokladu, že nevedou k lezení po oltářích a štrádování prostředkem kostela v době bohoslužeb. Keše na hřbitově jsou kapku problematické, protože i když je sama krabka třeba ukrytá zcela neškodně, její hledání na nesprávných místech čsto vede k lezení po hrobech, rozebírání zdi a vůbec vyrušování ostatních přítomných. Ona to taky dneska už pravidla až na výjimky nepřipouštějí, což je asi dobře, obvykle není problém finálku přesunout o pár metrů dál za zeď.


  • 0

#36 von Bronin

von Bronin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 29 červenec 2015 - 22:47

GC neni turisticky pruvodce


Hru utvářejí a formují po léta pouze a jen hráči. Že JE GC z velké části turistickým průvodcem je prostě fakt, ať chceš nebo ne, a hodně lidí ho takto používá. Nebýt toho, já osobně bych se ke hře asi nikdy jinak nedostal. Ke hře mě přitáhly kvalitně zpracované listingy mnoha keší a hodně nových věcí jsem se tak dozvědel ... :)
  • 15

#37 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 733 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2015 - 7:16

MiTi1 to napsal dobře:

 

Turistickeho pruvodce jsme si z toho udelali, ale neni to jediny spravny smer.

 

Problém je v tom, že zakladatel vlákna nadřazuje toho turistického průvodce všem ostatním směrům.

Z vlastní zkušenosti ale vím, že jsem dozvěděl spoustu věcí i z jiných, nejen geografickohistorických oblastí, nejvíc snad ze způsobů šifrování. Tak jako tak dobré listingy a keše napomáhají i rozvoji myšlení.

A zrovna včera jsem se dozvěděl i novinku z oblasti aritmetiky :rolleyes: .


  • 5

#38 Gresaci

Gresaci

    Romana

  • Members
  • PipPipPip
  • 986 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2015 - 7:57

já mám taky raději, když je krabička na hezkém a přírodně něbo historicky zajímavém místě a je jedno, co je za typ 

v neznámém místě chodím většinou jen podle krabiček, takže to beru jako turistického průvodce a podle krabiček jsem si tak dohledala spoustu zajímavých míst 

ale nemusí to být vždy jen tradička

mysterky luštím ráda a předpřipavuju si je a pak někdy chodím s kamarádkou je "posbírat", takže ona je pak ráda za to, že jsou na zajímavém místě, protože luštění se nezúčastnila, takže se pak ptá, proč je to tady a já jí těžko vysvětluji, že luštění bylo hrozně zajímavé, ale v místě uložení to za nic nestojí


  • 5

#39 MikiHamza

MikiHamza

    MikiHamza

  • Members
  • PipPipPip
  • 884 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2015 - 8:33

Někdo má rád vdolky, jiný zase holky, další chlapečky, hlavně že jsou všichni spokojení.

 

Ale za vrchol nevkusu považuji černou filmovku na hliníkové dopravní značce, to je jak pěst na oko, to každého hned trkne, že to tam nepatří. To taková tiktakovka omotaná stříbrnou lepicí páskou, to je něco jiného, ta je nenápadná, tu mudla, a někdy ani kačer, hned tak neodhalí.

 

Sry, je léto, okurky dozrávají.


  • 2

#40 von Bronin

von Bronin

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 599 příspěvků(y)

Publikováno 30 červenec 2015 - 9:08

MiTi1 to napsal dobře:

 

 

Problém je v tom, že zakladatel vlákna nadřazuje toho turistického průvodce všem ostatním směrům.

Z vlastní zkušenosti ale vím, že jsem dozvěděl spoustu věcí i z jiných, nejen geografickohistorických oblastí, nejvíc snad ze způsobů šifrování. Tak jako tak dobré listingy a keše napomáhají i rozvoji myšlení.

A zrovna včera jsem se dozvěděl i novinku z oblasti aritmetiky :rolleyes: .

Nepodsouvej, co jsem nenapsal :) Termín "turistický průvodce" použilo primárně několik z diskutujících, nikoliv však já! Já sám provozuju také několik mysterek, řekněme zábavných, které s "turistickým průvodcem" (nejde o místopis) nijak nesouvisejí, mají své téma/luštění. Například keš s tematikou Star wars jsem umístil do lesa, kde už kamarádi měli "hvězdnou soustavu" a dobře tam vše zapadlo, lidi se baví. V životě by mě ale nenapadlo dát takovou keš dejme tomu k tomu kostelu Jacky, o kterém se tu stále dokola píše....


Tento příspěvek byl upraven od von Bronin: 30 červenec 2015 - 9:09

  • 2




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama