Přejít na obsah


Fotka
* * * * - 3 Hlasů

a:Drake 5.00


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
363 odpovědí na toto téma

#61 spelda

spelda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 46 příspěvků(y)

Publikováno 20 srpen 2015 - 7:23

Zapomněl jsem:

1. Pri logovani protahuji kesi coin. Nahodne se pri kazdem novem logu meni hodnoty (visited-no action) nastavene v predchozim logu. AD pritom mezitim neni ukoncen. Toto bylo i v predchozich verzich, novinka je, ze se GC neprotahnou, projdou jen logy. Zadna chybova hlaska.

 

2. Vyhledavani zobrazuje pouze predchozi seznam a nereaguje na zmenu stavu filtru. Po zmene nastaveni filtru z neho vyskocim (stare navyky) a vyhledavani v zakladni obrazovce (motorola defy, AD 2.3) na toto nereaguje a zobrazuje pouze vysledek predchoziho vyhledavani. Pokud zvolim vyhledavani primo ve fitru (horni lista) dojde k pozadovane akci. Pouzivam i pro rychly prehled ve vzdalene lokaci pri planovani (vypnuta GPS, zmena lokace v mape, vyhledani). Nyni na zmenu lokace v mape take nereaguje.


  • 0

#62 bender-king

bender-king

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 příspěvků(y)

Publikováno 20 srpen 2015 - 23:48

 K protahovani coinu, co pise Spelda... Je zajimave, ze v mem pripade to bylo funkcni (Andoid 4.2.1, Prestigio 5044 DUO) Respektive fungovalo to stejne, jako v predchozi verzi. K tomu jen poznamka, pokud se protahuje vice TBcek narazi aDrake na omezeni API... Logy kesi projdou, ale ne vsechny navstevovaci logy. Probehne kompletni davka zaskrtanych logu a na konci se objevi najednou nekolik hlasek ve smyslu, ze pro tuto metodu byl pekrocen pocet.  Reseni je odesilat logy po kouskach v mensim poctu... 

 

K vyhledavani z Filtru.. vyhledani GC kodu fungovalo spravne - fungovalo i na lupu v hlavnim menu, ale vyhledani podle nazvu skoncilo presne tak, jak pise Spelda.

 

Kdyz uz je rec o TB, vice nez toto by byla zajimava jine vylepseni... Po pridani predmetu do seznamu a stazeni infomaci z API neni v pripade, ze uz je v seznamu vice predmetu, na prvni pohled zrejme, co se vlastne pridalo.. Tj. naleznu TB, chci ho pridat a podivat se co je zac, neznam zatim jeho nazev, ale v seznamu jsou predmety setrideny prave podle nazvu.. Musim pak procitat cely seznam a hledat prave pridany kod. Reseni by bylo trideni podle kodu nebo nejlepe volitelne trideni.. kod/cislo/jmeno/cas pridani..

 

K padum aplikace, bylo jich docela dost... Vyberu kes z mapy, aDrake spadne.. Na dalsi pokus OK. U dalsi kese, vyberu z mapy, objevi se kompas, chci prepnout na hlavni stranu a aDrake spadne.. Dalsi kes, pro zmenu spadne pri vyberu strany s mapou (s vybranym obsazenym zoomem). U dalsi kese aDrake spadne pro zmenu pri otoceni telefonu..

Je mozne ze i nektere predchozi pady mely souvislost se zmenou orientace obrazovky, ktera se setkala s nejakou jinou probihajici akci jako volba jine strany v nabidce, zmena zoomu.. atd..

 

Na problem s NEaktualizaci polohy zamceneho telefonu, jak zde bylo popisovasno,  jsem se zatim nesetkal.

 

Rekl bych, ze nova verze je pomalejsi a ze telefon mel i mensi vydrz na baterii.. Ale je mozne, ze je to jen muj dojem..

 

K memu predchozimu postesku k moznosti downgrade.. To spise smerovalo obecne k moznostem obchodu Play. Takova moznost (vedet, ze bude mozne se v pripade problemu docasne vratit zpet..) by zvysila ochotu uzivatelu k upgrade. Je jasne, ze behem testovani mensim poctem uzivatelu se neodhali zdaleka vse..

 

 


  • 0

#63 Jarda Hlávka

Jarda Hlávka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 61 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2015 - 11:03

bender-king mám zálohu starší verze mohu poslat je to 4.22, ale není to verze Plus používám jen tu free, písni mi na mail


Tento příspěvek byl upraven od Jarda Hlávka: 21 srpen 2015 - 11:19

  • 0

Xiaomi Redmi Note 4 Global 4GB/64GB - a:Drake plus - GeoGet


#64 bender-king

bender-king

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2015 - 14:20

..zálohu starší verze mohu poslat je to 4.22, ale není to verze Plus..


Ahoj, tu starou verzi bez PLUS uz mam, ale uz jsem si docela zvykl pouzivat ty funkce kolem trackables te verze placene. Kazdopadne diky.. :)
  • 0

#65 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 595 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2015 - 18:41

Tak teď zkouším nový a:Drake na novém tabletu a také mám problém s hledáním
ve filtru nastavím co se má hledat a kliknu na hledat a nic se nestane - zůstane tam poslední hledání a to i když jsem mezitím přepnul databázi z kešek na vizitky (tedy jsem v databázi vizitek a vidím naposledy hledané kešky a nikoliv aktuální výsledek hledání z vizitek)
aby se hledání provedlo, tak musím nejprve kliknout na poslední kešku a pak na hledat a poté se teprve najde to co chci
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#66 mgrkelly

mgrkelly

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 21 srpen 2015 - 23:07

Za mě návrat k předchozí verzi a měnit nebudu. Používám k aktualizaci keší v databázi a jednou za čas synchronizace do geogetu na PC. A takto se to opravdu nedalo používat. :-(
Malý návod: odinstalace, stažení staré verze (tady pomůže google), nainstalování a nastavení adresářů s dbf, mapou a liveGC.
  • 0

#67 Mudlodcera

Mudlodcera

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 391 příspěvků(y)

Publikováno 22 srpen 2015 - 19:18

Aktualizovala jsem a:Drake jiz pred delsi dobou, ale za dobu pouzivani jsem narazila na nekolik pro me neprijemnych veci:

 

1. v a:drake mam databazi z gg, kde mam kese z cele CR . Ze starsi verze jsem byla zvykla, ze nacitani kesi na mape mi napoprve vetsinou nenabehne (a to se kolecko mota tak minutu), ale pri oddaleni na 3km rozliseni uz vse naskoci v pohode na prvni pokus. Ve verzi 5 je to o dost pomalejsi a uz ani na rozliseni mapy 3km to neni jistota, ze po te minute naskoci kese v okoli

 

2. chapu, ze na cca 60 000 kesi bude vyhledavani chvilku trvat, ale abych dala hledat nejblizsi kese v okoli a pak 5 minut cekala, nezse mi nacte seznam, to mi prijde hodne dlouho.

 

3. a:Drake samovolne pada (vetsinou prave po delsim nacitani kesi)

 

4, ve stare verzi stacilo kliknout na cekajici logy a vse se ihned nacetlo, ve verzi 5 opet vyskoci motajici se kolecko a trva pul minuty, nez se nacte seznam

 

5. zasekava se pozice gps. Kdyz telefon zamknu a pak odemknu, tak se mi neaktualizuje aktualni poloha (uz tu nekolik lidi tento problem popisovalo.

 

Tak jak se ve zprave a:drake 5 chvastal ze je uzivatelsky privetivejsi, tak tedy ja ten pocitnemam, nejen ze spoustu veci porad hledam, kde jsouprotoze ve stare verzi bylyjinde, ale je o dost pomalejsi, coz v pripade, kdy clovek potrebuje vyhledat nejblizsi aby mohl jit na dalsi kes a musi jak trotl cekat nez se to nacte je celkem neprijemne


  • 0

#68 bender-king

bender-king

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2015 - 20:14

Po te co jsem v nastaveni aDrake zakazal zmeny orientace obrazovky, pady aplikace znatelne ubylo. Presto se parkrat zadarilo.. Vetsinou posledni co bylo na displayi, nez se objevila hlaska, ze aDrake prestal pracovat, byla napul zobrazena sousedni obrazovka. Nebylo by prosim mozne pridat do nastaveni volbu pro zakazani techto animaci?

PS:
K pretazeni z mapy na sousedni stranu misto posunu mapy.. Nejen ze omylem preskocim na sousedni stranu, ale navic se objevi nabidka kesi, jako bych do te mapy kliknoul, ale to uz je na pozadi zobrazena sousedni strana.
Volbu v nastaveni pro zakaz pretazeni na sousedni stranu bych take uvital..

Tento příspěvek byl upraven od bender-king: 23 srpen 2015 - 20:25

  • 0

#69 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 983 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2015 - 21:31

Trapil jsem to celou dovolenou, a ani jednou mi to nespadlo... Na nejakou nepouzitelnou pomalost jsem take nenarazil. Zkratka nic, kvuli cemu buch mel shanet starou verzi.


  • 0

#70 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 459 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2015 - 21:59

Možná je to hw závislé. Mně na Nexusu to padá skoro pořád, přítelkyně na Sony Z2 sice nadává na jiné nespolehlivé ovládání ale padá jí to méně než mně (ale padá, a to je myslím to podstatné)

 

Problémy s AdHoc waypointy už zase řeším jako za časů PocketDrake - vyberu nějakou tradičku v okolí a do ní strčím ten AdHoc waypoint jako finálku. Jen ji pak nesmím odlovit :-)


Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 23 srpen 2015 - 22:04

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#71 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 336 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2015 - 22:02

Zrejme tedy zalezi na zarizeni. Taky se mi zda, ze program je pomalejsi. Treba jen cekajici logy...drive se mi v menu ukazalo cislo hned, ted, pri aktivovani menu, cekam 5 vterin nez se mi zobrazi cislo, kolik logu ceka. A pady jsou u me rovnez frekventovane. Kesoval jsem v sobotu a odhadem tak 10 padu a nespocet zamrznuti polohy. Testoval jsem to na normalni verzi. Premiovou mam stale starou a ta mi nepada.
Zarizeni:
Motorola Razr i XT890
Rozliseni:960x540 qHD
System:
Android 4.1.2
  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#72 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 983 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2015 - 22:13

Je faktem treba to, ze ja tam napriklad vubec nemam zapnutou GPSku, protoze se naviguji Garminem.

 

Pouzivam to vlastne jen na mapu (ona je preci jen prehlednejsi nez na garminu... zvlaste v tabletu), cteni listingu a poznamek z GG, koukani se na aktualni stav kese a logu pres gc.live, a poznamenavani si fieldnotes.

 

A jak sjem rekl, za celou dovolenou jsem nespadl ani jednou. A to mam HW dosti podivny, proste China.


  • 0

#73 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 459 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2015 - 22:27

Hmm, logy. To mi připomnělo co mi to provádělo zrovna dneska. Při odklepnutí nového logu mi vynadal, že se nemůže spojit s Geocaching.com a že log uloží lokálně. Přitom okamřité odesílání logů jsem nikdy neměl zapnuté (a samozřejmě to zapnuté ani teď nemám). A právě při ukládání logu mi to padá tak ve 30% !!!

 

Pomalost mne taky dneska docela štvala. Hlavně že nebyl schopen při přepnutí na kompas napsat jak je to daleko. Musel jsem zpět na mapau a znovu na kompas a pak už to tam bylo.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#74 geoborg

geoborg

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 70 příspěvků(y)

Publikováno 24 srpen 2015 - 18:17

Zdravím.... Mám dotaz..... mám na S5 duos (G900FD) android 5.  na něm by měl opět fungovat zápis na SD kartu, pokud prý to podporuje app. podporuje to adrake 5? jestli ano co a jak mám nastavit? při prostém přesunutí adresáře adraku na SD a nastavení cest v adrake se mi nezobrazují ve vyhledávání žádné keše.

 

jinak se mi také projevují výše popsané chyby. nejnepříjemnější je zamrzání gps pozice po opětovném zapnutí displaye.

 

Zvykám si na nové ovládání, a líbí se mi......... Ludku dík za tvou práci a čas.


  • 0

#75 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 316 příspěvků(y)

Publikováno 24 srpen 2015 - 20:11

Ted pri dovolene jsem mel trochu moznost porovnani dvou telefonu a musim potvrdit Halumovu zkusenost - pokud aD nepouzivam k navigaci (neni zapnuta GPS), nikdy aplikace nespadl ani na jednom z nich.

 

Pravdou bude asi i ta zavislost na HW a mozna verzi androida: 2 telefony, na jednom mi ani pri zapnute GPS temer nepada (jednou, dvakrat za vikend), na druhem (vykonove vyrazne slabsi model) pada taky dva krat za pul hodiny. Pada v rozmanitych situacich a nejsem schopen pad opakovat - s jedinou vyjimkou: keska mimo mapu, to jde do kytek spolehlive na obou telefonech.

 

Rychlost v porovnani s predchozi verzi jsem mohl srovnat az ted, protoze betu jem mel jen na novem, tom vykjonejsim. Na tom slabsim telefonu je petka o dost pomalejsi a skoro mam pocit, ze "nestiha" a proto pada. Ale overit to niujak neumim, nikde neni zadna moznost poslat protokol o padu nebo neco podobneho.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#76 bender-king

bender-king

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 příspěvků(y)

Publikováno 25 srpen 2015 - 19:49

Ale overit to nijak neumim, nikde neni zadna moznost poslat protokol o padu nebo neco podobneho.

 
Tak v tom by mohlo pomoct to, co Ludek zminuje na strankach http://adrake.cz/doku.php?id=dev , tedy CatLog ( potreba je telefon s root.. )

PS: ten Issue tracker zminavany tamtez uz pouzivat nelze, protoze Google Code konci..


Tento příspěvek byl upraven od bender-king: 26 srpen 2015 - 6:21

  • 0

#77 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 139 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2015 - 21:20

 
Tak v tom by mohlo pomoct to, co Ludek zminuje na strankach http://adrake.cz/doku.php?id=dev , tedy CatLog ( potreba je telefon s root.. )

PS: ten Issue tracker zminavany tamtez uz pouzivat nelze, protoze Google Code konci..

 

ad CatLog - root není potřeba, sám ho nemám

ad Issue-tracker - letí to rychleji, než jsem čekal, ale už se konečně stěhuju na GitHub


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#78 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 139 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2015 - 21:23

Stále jsem na tom s časem mizerně, nicméně nějakou dobrou zprávu mám:

  • Rychlé hledání (lupa v rámečku v action baru) - možná jsem to jen přehlédl, ale asi tu nepadlo, že nefunguje jen ve verzi Plus. Nebo je tu někdo s free verzí a nefunkčním hledáním? v aD Plus je chyba v konfiguraci, takže tam to opravdu nejede. Oprava je připravená.
  • Ukládání poznámek - nevšiml jsem si, že při vrácení z listingu program běží jinudy než při změně stránky, takže se poznámka skutečne neuložilo. Oprava je taky připravená

Pokračování příště...


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 27 srpen 2015 - 21:23

  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#79 bender-king

bender-king

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 příspěvků(y)

Publikováno 27 srpen 2015 - 23:40

Dnes jsem si jeste trochu hral se zminenym padanim pri kliknuti na lupu v hlavnim menu..

 

V podstate jde o to, ze kdyz ve Filtru mam nastavene u Polohy Referencni bod jako Stred mapy tak to pada dost casto..

Kdyz ale neco zvolim jako Referencni bod, tedy ve volbe filtru se objevi Zadane souradnice, funguje vse spolehlive bez padu.

 

Kdyz jsem toto zkousel venku - s polohou zjistenou podle GPS, tak to padalo v pripade, ze bylo bylo aktivni navigovani na posledni kes..

Ale ted kdyz to zkousim bez GPS signalu tak to pada i v pripade, ze navigovani aktivni neni..

 

( Zde drobna vsuvka.. vypnuti navigovani na bod je docela dobe schovane.. cekal bych ho i v tom menu u bodu, nebo treba na zalozce Kompas, ale ono je jen v tom menu uprosted pod zobrazenou mapou )

 

aDrake spadne, protoze je podle jeho nazoru asi nekde v Atlantiku?? ( mimo mapu.. tedy stejny efekt jako pady mimo rozliseni nebo pokryti aktualni mapy ) nebo, v lepsim pripade zobrazi okolni kese posledniho bodu, na ktery se navigovalo i kdyz na mape bylo zobrazene jine misto..

 

CatLog vypsal vyhledavaci pad takto:

 

08-28 00:05:53.758 D/ActivityManager(516): ACT-IDLE_NOW_MSG from windowsVisible() for idle: ActivityRecord{414a0858 u0 cz.adrake.plus/cz.adrake.MainDetailActivity}
08-28 00:05:57.010 E/AndroidRuntime(5327):      at cz.adrake.GcSearch$ReadDatabase.onPostExecute(GcSearch.java:584)
08-28 00:05:57.010 E/AndroidRuntime(5327):      at cz.adrake.GcSearch$ReadDatabase.onPostExecute(GcSearch.java:1)
08-28 00:05:57.015 W/ActivityManager(516):   Force finishing activity cz.adrake.plus/cz.adrake.MainDetailActivity
08-28 00:05:57.369 I/WindowManager(516): Gaining focus: Window{41e223d8 u0 Application Error: cz.adrake.plus}
08-28 00:05:57.639 W/ActivityManager(516): Activity pause timeout for ActivityRecord{414a0858 u0 cz.adrake.plus/cz.adrake.MainDetailActivity}
 

 

K te liste pod mapou, ikonka nejvic na pravo je hodne nezretelna zda je funkce pridrzeni k aktualni poloze aktivne, nebo ne.. Zvoleny stred by nemusel byt "duty", ale trosku tmavsi, aby vynikl..

 

Kazdopadne, kdyz jsem zakazal zmeny orientace obrazovky podle systemu, padu je ted v mem pripade minimum.. rekl bych, ze dva melo na svedomi vyhledavani, viz vyse, dalsi pak byl pri zmene mapy... V podstate nejspis stejny duvod.. mimo pokryti.. Ted jsou asi nejvic obtezujici ty nechtene preskoky na sousedni stranu misto posunu v mape, zvlaste kdyz je jeste pri tom objevuje nabidka nejblizsich kesi k boku "kliknuti"..


  • 0

#80 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 672 příspěvků(y)

Publikováno 28 srpen 2015 - 7:41

  • Rychlé hledání (lupa v rámečku v action baru) - Oprava je připravená.

 Tak šup s tím na Google store. Na tohle čekám jako na slitování.... :wub:


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama