Přejít na obsah


Fotka

Stator - Tvorba statistiky


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
248 odpovědí na toto téma

#1 H+P Hladosi

H+P Hladosi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 29 září 2015 - 22:14

Dobrý den,

přiznám se, že jsem tu nový a zcela programu nerozumím, ale věřím, že jsem základy pochytil. Mám problém s vygenerováním statistiky. Tu tvořím skrz StatorCombine. Po přihlášení v programu se mi zobrazí následujících několik chyb:

chybaprihl.png

 

Po odkliknutí na OK a chvíle práce programu, další chyba:

 

chybaprihl.md.jpg

 

 

poté dochází k přesměrování na web Geocachingu s následnou další chybou:

 

chybaprihla.th.jpg

 

a po odkliknutí OK, se objeví hláška ERR: chyba spuštění geojarry: 3.

Program mne opět přesměruje na můj profil na Geochaching.com

 

a zobrazí se poslední chyba:

 

chybaprihlas.th.jpg

 

Poté opět přesměrování na web geochachingu. hláškou v programu Geo Jarry ERROR Profile file not exist!

 

Díky za reakce a pomoc.

Hezký den :)


Tento příspěvek byl upraven od H+P Hladosi: 29 září 2015 - 22:42

  • -1

#2 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 422 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 6:04

Nevím, proč spouštíš geojarry, asi pro nahrání statistiky na server. Jde to i bez toho, CopyPaste.

Keše bez souřadnic tam asi máš, vyfiltruj si je a oprav. Mohou to být např. PM keše, které jsi logoval jako BM, nebo které jsi logoval jako archivované. Buď je smaž a dotáhni znovu (to asi nepomůže), nebo je edituj a souřadnice jim doplň ručně.

A to první znamená, že tam nemáš vyplněno přihlašovací jméno a heslo na geocaching.cz. Opravdu cz, nahrávají se sem nálezy pro generování puntíkaté mapy.


  • 0

#3 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 789 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 6:09

1. chyba (Chyba prihlaseni) nema nic spolecneho se Statorem. Je to chyba od pluginu, ktery nahrava tve nalezy na gc.cz pro zobrazeni puntikatych map. Zkontroluj heslo a nick pro prihlaseni na gc.cz.

 

2. chyba (kese bez souradnic) znamena, ze nemas data v databazi uplne v poradku. Mas tam nejake kese, ktere nemaji souradnice. To muze delat problemy pri vypoctech a treba i rozhodit statstiky. Doporucuju takove kese najit a stahnout (prave mysitko na nektere z oznacenych kesi - aktualizovat kesky - Souhrn)

 

3. chyba (neexistujici profil pri pokusu o nahrani statistik na gc.com) - pouzivas GJ, zkusil bych se GJ vyhnout (napr. takto)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#4 H+P Hladosi

H+P Hladosi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 7:39

Ahoj,

díky za odpovědi. Problém s GC.CZ vyřešen, stejně jako i s chybnou keškou. Ale co se týče statistiky, s tím si nevím rady. Jsem běžný BFU a hrát si s tagy a odkazy nemám buňky. Asi tedy zůstanu u Project-GC. Je to škoda, protože si v různých statistikách libuju a babrám se v nich, ale toto je nad mé síly.

Každopádně, ještě jednou děkuji za pomoc.

Hezký den :)


  • 0

#5 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 422 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 8:11

Když si dáš profil jako Začátečník, je tam toho poměrně dost. Pak se přepni na Experta a zkoušej upravit stávající, nebo něco přidat. Můžeš si to uložit jako jiný profil a zobrazovat jen náhled, nenahrávat na server. Na toolbaru ti automaticky přibyde ikona pro ten nový profil. A až to budeš mít jak chceš, tak to můžeš nahrávat do profilu na GC. Zkušební profily ve Statoru jsou vhodné pro ladění, udělej si tam jen jednu záložku, generování pro náhled je pak rychlé, než když děláš vždycky celou statistiku.

Taky jsem se v tom nevyznal, přitom jsem měl už vyladěnou šablonu pro Autostat, tady se to ale dělalo trochu jinak. Nakonec jsem si i přidával vlastní tabulky přes SQL, což ty asi potřebovat nebudeš.

Jen pozor, že některé moduly jsou závislé. BadgeGen pro odznáčky potřebuje třeba BGcalc pro výpočty. Něco se nainstaluje samo, něco musíš přidat ručně, ale při spuštění statistiky ti to řekne, že něco chybí.

A Geojarry? Zapni si ve Statoru, že chceš výslednou statistiku kopírovat do schránky. Stator ti otevře tvou stránku s profilem na GC v sekci BIO označíš vše (CtrlA) a pomocí CtrlV tam přeneseš obsah. Uložit, zobrazit veřejný profil a už vidíš nové statistiky. Geojarry není třeba.


  • 0

#6 H+P Hladosi

H+P Hladosi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 9:02

Ahoj,

ve statoru mám zatrženo, že chci výsledky do schránky, ale nikde se mi nic negeneruje a několikrát mne to jen chyba v Geojarry přesměruje na Biography na GC.com, kde je označeno, že bych měl asi tu statistiku vložit do položku "Něco o mne". Nicméně, nemohu nikde najít Statistic.html. Poku chápu, takto by se měl výstupní soubor jmenovat.

Upřímně, nechci Vás tady zatěžovat problémy, které nejsou úplně důležité a prostě vidím, že na to asi nemám... :)  


  • 0

#7 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 505 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 9:19

Ten soubor máš v tu chvíli zkopírovaný ve schránce. Stačí zmáčknout Ctrl + V a tím ho vložit místo původního označeného textu na stránku Něco o mně.


  • 1

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#8 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 789 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 9:22

Pokud mas mit vysledek (obsah souboru Stator\Profiles\<tvuj_profil>\Statistic.html) ve schrance, GJ neni treba spoustet. Staci v tom Biography vsechno oznacit a pak Ctrl+V.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 30 září 2015 - 9:22

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#9 H+P Hladosi

H+P Hladosi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 9:24

Asi se mi nic negeneruje. CTRL+V je bez reakce. Tudíž se mi asi nic nevytvoří a není co kopírovat... :(

Statistic.html nikde není.


  • 0

#10 Zagloba

Zagloba

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 428 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 9:29

Nehledej žádný Statistic.html. Vše, co je potřeba dát na GC.com máš ve schránce Windows. Takže když se ti otevře stránka na GC.com označ to, co máš v sekci BIO pomocí Ctrl+A a pak tam vlož to, co je ve schránce pomocí Ctrl+V (jak psal přede mnou mpik). A ten GJ se ti asi spouští proto, že ho asi máš nastavený v dávce combine. Tam je potřeba ho zakázat.


  • 0
Zastavte zeměkouli, chci vystoupit

#11 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 422 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 11:00

A máš ve statoru zaškrtnuto Ukládat výsledek do schránky? Nevím, jestli je to zaškrtnuto hned po instalaci.

Mám spíš jiný problém. V kombinaci pomalého stroje a pomalého GC.com se mi stává, že se mi ta profilová schránka načte bez tlačítka Save. Takže neuložím a musím i několikrát refrešovat. Stává se to ale jen občas a Geoget ani Stator za to nemůžou.


  • 0

#12 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 326 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 11:15

Hlavně, pokud si jen zkoušíš generovat statistiku, nebo si hraješ s jejím obsahem a parametry modulů, pusť Stator (barevnou ikonku) a v něm dej Náhled. Pokud chceš výsledek nahrát do profilu, dej ve Statoru OK (tím se vše uloží a připraví generátor - šedá ikonka). Pak jen spusť šedou ikonku a po skončení běhu máš obsah statistiky ve schránce, jak ti všichni píší.

 

StatorCombine používej až pro rutinní aktualizaci. Dávka provádí doplnění dat v databázi, nahrání dat pro puntíkované mapy apod. Na zkoušení ji vůbec nepotřebuješ (a je zcela zbytečné ji pouštět, když jsi mezitím žádné další kešky nezalogoval).


  • 0

#13 H+P Hladosi

H+P Hladosi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 11:23

Aha,

já myslel, že když vygenerování informací jsou uloženy ve schránce a po stisknutí ctrl+v se mi zobrazí. Napadlo mne, jestli to také nesouvisí s tím posledních screenem, který jsem postoval v původním příspěvku. Tato chyba totiž zůstala. Políčko "kopírovat do schránky" zatržené mám. Nyní jsem mimo PC, tudíž nemám možnost vyzkoušet, ale ještě tedy vše vyzkouším večer.


  • 0

#14 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 789 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 11:52

Posledni chyba je informace o chybe pri prihlaseni k FTP. To znamena, ze se pokousis pripojit j nejakemu FTP serveru a to se nedari. Zjevne tedy pouzivas davku Combine a mas tam nastaveno FTP (ale nemas spravne prihlasovaci udaje). Vyber si jen jednu metodu ulozeni statistiky a tu pouzij. Obe pouzit soucasne nejde (do profilu a na FTP server).


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#15 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 422 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 12:01

AHA! Combine dávku nepoužívám, tu jsem používal pro Autostat, a tak se mi pravděpodobně nenahrávají nové nálezy do puntíkaté mapy. Hledám většinou tam, kde jsem už hledal někdy v minulosti, takže jsem si toho nevšiml. Spustím to ručně. Stejně tak plugin od Pe_Bo na načtení trackablů, ty loguju tak sporadicky, že jsem si rozdílů taky nevšiml. On ho potřebuje víc. Kdykoli jsem přivezl TB a někam ho u nás poblíž uložil, hned druhý den logoval jeho vyzvednutí a výměnu.


  • 0

#16 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 326 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 12:40

Poslední chyba je z pokusu o nahrání statistiky na FTP server (což je cesta, která se používá, pokud máš vlastní webové stránky se statistikou). Zřejmě si při prvotním spuštění dávky StatorCombine hlava nehlava odpověděl na všechny dotazy a často jinak, než bys měl...

 

Prostě a jasně - zatím se vyprdni na StatorCombine. Zkus ten náhled a pokud bude statistika podle tvých představ, dej OK a spusť generátor Statoru (šedá ikonka). Ten výsledek uloží do schránky Windows. Není vidět, stejně jako nic nevidíš, když dáš ve Wordu Ctrl-C. Obsah schránky můžeš ale někam vložit. V případě statistiky do pole Bio na tvém profilu na GC.COM...

 

EDIT: Se omlouvám, měl jsem to dlouho rozepsané a většinu už dávno zodpověděli jiní.


Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 30 září 2015 - 12:41

  • 0

#17 H+P Hladosi

H+P Hladosi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 17:19

V prvé řadě, díky za trpělivost... :)

Když to shrnu: - spustím Geodet - kliknu na Stator(barevná ikona) - dám Uložit+Náhled. Kliknu na StatorGen (šedá ikona) - program pracuje, přesměruje mne na moji titulní stránku na GC, kde mám fotku, nick a "Něco o vás", kam by se to mělo vše vložit.

Teď mne zajímá, co mám v tom profilu označit (vybrat přes CTRL+A) - tomu nerozumím. Fotku a ty základní bio informace?

Pokud jen zkusím vložit nyní něco vložit ze schránky, tak přes CRTL+V, nic uloženo nemám...


  • 0

#18 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 789 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 17:27

Jen tu cast Bio, jen obsah toho jednoho okna z cele stranky. To je to, co se zobrazuje jako tvuj profil.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#19 H+P Hladosi

H+P Hladosi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 31 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 17:33

Po přesměrování mám Bio prázdné. Co tam mám kopírovat? A vložit ze schránky také nic nelze.

Já se tady dobře ztrapňuju a asi potřebuju pořádně nakopnout...  :rolleyes: 


  • 0

#20 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 326 příspěvků(y)

Publikováno 30 září 2015 - 17:46

Klikni do pole Bio a dej Ctrl-V...


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka