Přejít na obsah


Fotka

Stator - Tvorba statistiky


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
248 odpovědí na toto téma

#181 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 087 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2018 - 10:08

Trošku mne ten názor v první chvíli rozhodil. :D Jsem z těch tvořících "únavně" dlouhé logy (ale snad až zase tak dlouhé nejsou). :rolleyes: A taky mně je u jiných baví číst. Beru to tak, že odlov není jen samotná krabička, ale i všechno kolem toho - od první oslovení publikací, přes domácí přípravu, po zážitky, dojmy, nálady, počasí, krabičku a někdy ještě i vzpomínky. To jen tak na okraj... Statistika by mne zajímala na všechny napsané znaky, mezery, oddělovače, jakýkoliv ascii znak prostého textu logu. Formátování nepoužívám, tak nevím, jestli by spočítání nějak neovlivnily např. emotikony, pokud by to mělo být univerzálnější. Statisticky asi min, max a průměr. Tak jako se to děje se slovy. Mám na to asi takovouto teorii - slova nejsou moc vypovídající, protože mohou být dlouhá či krátká. Ale znak je prostě znak, takže pokud by se počítalo s nimi, bude statistika "přesnější".

Moment ...
Jsou dlouhé logy a dlouhé logy

  • Pokud tam někdo popisuje co se mu přihodilo na keši a vykecá se nějakou historkou - nemám s tím problém a s chutí si to přečtu a jsou lidi co napíší příběh co se jim do logu nevejde a dají ho i do WN pokračování a je co číst. Dokonce Logátor už z principu umí tyhle věci pospojovat = Logy kalsické +WN
  • Pokud ale na pěti keších napíše pětkrát totéž s tím, že o vlastní keši je tam pět slov (která pracně hledám) ale dozvím se co měli ke svačině kde byli a co dělali a jakési cosi kdesi proloženo padesáti smajlíky a řádky s pomlčkami popřípadě dalšími trotlovinami tak to nečtu a o autorovi si myslím svoje... - takový log mě nezajímá a je k prdu
     

Jen abych ujasnil názor na dlouhé logy


  • 4

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#182 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 863 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2018 - 10:18

... a jeste to translatorem prelozi do 5 jazyku ...


  • 3

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#183 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 087 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2018 - 10:31

Hele rada jednoduchá... udělám to do Logátoru - spočítat písmena u tvejch logů není problém

Udělám nový TAG kam to nasypu a je pak na tobě co s tím uděláš...

Stator umožňuje vytvářet SQL dotazy a výstupy na ledacos takže se s tím dá pracovat.

Dělat to přímo ve Statoru s tím nesouhlasím a to řekl Gord správně ten s tím nic společnýho nemá.

Počítání písmen:

  • všechno
  • bez mezer
  • bez různých smajlíkoblbostí a mezer
  • nebo to nějak rozveď

  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#184 ladislavappl

ladislavappl

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 722 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2018 - 11:52

Nevím, zda můj dotaz patří sem, ale zkusím to.

Několikrát se mi stalo, že jsem musel přemístit svoji keš na místo, které neodpovídalo původní obtížnosti terénu (třeba místo T3 to bylo T 1,5, nebo naopak). Nebo jsem zlehčil výpočet (přidal jsem návod, když mi na keš skoro nikdo nechodil), takže z D4 se najednou stalo D3 nebo i 2,5.  Setkal jsem se s názorem, že prý to dělá nepořádek ve statistikách, takže úhledně naplněná D/T tabulka (matice) je prý náhle "děravá". Chápu, že to slabším povahám může přijít líto.

Ptám se: když změním D a/nebo T, změní se i D/T tabulka, nebo zůstane na původních hodnotách?

Mně osobně je to jedno (i když jsem se 35 let zabýval v práci statistikou), ale co vy?

Mám D a T  měnit, nebo je nechat, jak byly? Vybrat místo se stejným T ne vždycky jde.

Předem děkuji za názory.


Tento příspěvek byl upraven od ladislavappl: 21 říjen 2018 - 11:53

  • 0
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#185 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 087 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2018 - 12:11

Nevím, zda můj dotaz patří sem, ale zkusím to.

Několikrát se mi stalo, že jsem musel přemístit svoji keš na místo, které neodpovídalo původní obtížnosti terénu (třeba místo T3 to bylo T 1,5, nebo naopak). Nebo jsem zlehčil výpočet (přidal jsem návod, když mi na keš skoro nikdo nechodil), takže z D4 se najednou stalo D3 nebo i 2,5.  Setkal jsem se s názorem, že prý to dělá nepořádek ve statistikách, takže úhledně naplněná D/T tabulka (matice) je prý náhle "děravá". Chápu, že to slabším povahám může přijít líto.

Ptám se: když změním D a/nebo T, změní se i D/T tabulka, nebo zůstane na původních hodnotách?

Mně osobně je to jedno (i když jsem se 35 let zabýval v práci statistikou), ale co vy?

Mám D a T  měnit, nebo je nechat, jak byly? Vybrat místo se stejným T ne vždycky jde.

Předem děkuji za názory.

Záleží na tom jak si kdo udržuje data v GeoGetu

  • pokud máš samostatně uložené nálezy a už ty data nikdy neměníš potom ti vše zůstane tak jak bylo v okamžiku nálezů (chce to prostě si nějak udělat systém a třeba nalezené dávat do jiné DB nebo mít nějaký systém který to udrží v dané DB beze změny)
  • pokud tohle neděláš a pořád updatuješ vše tak se to změní a pak tro samozřejmě vypadne z tabulky D/T a nebo i přibude :D záleží kam se co a jak mění - jsou to prostě živá data.

Osobně jsem pro to když se něco zásadně na keši mění raději původní archivovat a udělat novou byť na stejném (podobném) místě se změněnými parametry - uděláš radost FTFkařům a v DB to pak bude OK
Ale zase je to na tobě je to jen můj názor.

V každým případku změna D/T se do živých keší promítne !!


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#186 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 545 příspěvků(y)

Publikováno 21 říjen 2018 - 20:18

Jednoduše. Importuju si JEN nenalezené. To se dá snadno vyfiltrovat, ať už to dělám přes PQ, LiveAPI, nebo třeba GJ nebo GCtour. A pak se mi nalezené nezmění. Musím to ale dělat pořád stejně. Když jsem to jednou zvrzal a aktualizoval si i nalezené (blbě nastaveným PQ), vrátil jsem to ze zálohy GG. Není od věci si před nějakou změnou postupu udělat ještě ruční zálohu souboru geoget.db3. A s tou změnou - nemám to rád. Našel jsem stromovku 2m nad zemí, tak to odpovídá T2 a ne T5 jak to bylo před tím i potom, když to bylo vysoko. A to, že to geocaching.com i Project-GC počítá z aktuálního stavu dnes, beru jako chybu. Pro mě je to T2 a oficiální statistiky nepoužívám. Je ale pravdou, že pro různé výzvy jsou směrodatné ty oficiální statistiky. Tak ať si to každý dělá, jak uzná za správné. Statistiky si dělám převážně sám pro sebe.


  • 0

#187 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 835 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2018 - 8:00

Mám D a T  měnit, nebo je nechat, jak byly? Vybrat místo se stejným T ne vždycky jde.

Předem děkuji za názory.

Nastav D a T tak, aby to odpovídalo aktuálnímu uložení. Tyto údaje jsou tu především pro lovce, kteří se na keš chystají. My, co ji máme odlovenou a vznikne nám "díra" ve statistice, si za ni případně najdeme jinou.

 

Ostatně, ze statistického hlediska a v delším časovém horizontu se tyto změny nulují (jeden hodnoty o něco sníží, druhý zas zvýší...). :)


  • 3

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#188 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 545 příspěvků(y)

Publikováno 22 říjen 2018 - 8:53

Není to pravda. Ze statistického hlediska člověk, který neleze po špagátech žádnou T5 nemá (max. tu, na kterou lze doplavat, nebo která je podhodnocená a stačí na ní hrábě). Takže nechci, abych měl T5, kterou jsem našel jako T2. Dokonce si dokážu představit podvod, kde by někdo udělal PWT s krabičkami pod stromy a poté, co jeho známí odloví, by to pověsil nahoru na stromy. To by se naháněly statistiky! Ale jak říkám, statistiky si dělám po svém a pro sebe, tak si to držím ve stavu, v jakém chci.

Ale co se týká původní otázky: Jo, D/T kombinace MÁ odpovídat aktuálnímu stavu. To, že to někdo uloví v jiné konstelaci, je druhá věc. Já už třeba našel tradičku, která se pak změnila na multinu, mysterku a nakonec challenge.

Stromovka by měla zůstat stromovkou a v případě ztráty je lepší i dlouhodobější disable, než měnit na T2 a pak zase na T5.


  • 1

#189 Dan Škareda

Dan Škareda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 186 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2018 - 14:47

 

Hele rada jednoduchá... udělám to do Logátoru - spočítat písmena u tvejch logů není problém

Udělám nový TAG kam to nasypu a je pak na tobě co s tím uděláš...

Stator umožňuje vytvářet SQL dotazy a výstupy na ledacos takže se s tím dá pracovat.

Dělat to přímo ve Statoru s tím nesouhlasím a to řekl Gord správně ten s tím nic společnýho nemá.

Počítání písmen:

  • všechno
  • bez mezer
  • bez různých smajlíkoblbostí a mezer
  • nebo to nějak rozveď

 

Děkuji.


  • 0

#190 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 087 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2018 - 14:53

Děkuji.

No já se ptal jak to chceš počítat ??

Máš tam čtyři body jako dotaz :)
 


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#191 Dan Škareda

Dan Škareda

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 186 příspěvků(y)

Publikováno 23 říjen 2018 - 17:38

No já se ptal jak to chceš počítat ??

Máš tam čtyři body jako dotaz :)
 

 

Aha. :D Rád bych spočítal znaky. Takže všechno.


  • 0

#192 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2018 - 11:45

Drobnost o suvenyrech: Pokud davate do statistiky sve suvenyry a pouzivate k tomu API (a nikoliv jen prosty HTML), staci zadavat jen titulek (jmeno suvenyru). Vsiml jsem si, ze posledni suvenyr (You might be a Social Butterfly if...) nema na konci tri tecky ale hexa znak 0x85 (coz je take videt jako tri tecky, takove vice srazene k sobe). Chvili mi trvalo, nez jsem to objevil, jinak mi to suvenyr nezobrazovalo (proste se nerozeznal a tedy ignoroval). Takze toto neni zadna zprava o chybe, jen male varovani, pro ty, kdo by meli podobny problem.


  • 0

#193 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 087 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2018 - 11:52

No s těmi paznaky mám zatím potíž ale už něco vymejšlím aby to bylo více odolné ... holt v názvu může být prakticky cokoliv...


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#194 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 290 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2018 - 17:54

Vím, že to sem tak úplně nepatří. Po zalogování gigaeventu Mega Moravia 2017 je mi oznámeno, že jsem získal nový suvenýr. Přesto se mi v seznamu suvenýrů neobjeví a není ani vygenerován Statorem. Ne že bych kvůli tomu měl špatné spaní, ale když jdu zrovna kolem...  :rolleyes: a kdyby někdo věděl co s tím...

Přiložené miniatury

  • Log.JPG

  • 0

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci Locus


#195 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 087 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2018 - 19:00

Vím, že to sem tak úplně nepatří. Po zalogování gigaeventu Mega Moravia 2017 je mi oznámeno, že jsem získal nový suvenýr. Přesto se mi v seznamu suvenýrů neobjeví a není ani vygenerován Statorem. Ne že bych kvůli tomu měl špatné spaní, ale když jdu zrovna kolem...  :rolleyes: a kdyby někdo věděl co s tím...

Proč ho nemáš na groundspeaku netuším :)
A GeoGet ho sám o sobě nezobrazí pokud někam nedáš odkaz (HTML) nebo nevyužiješ API možnosti statoru...
 


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#196 martin_tulak

martin_tulak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 184 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2018 - 19:15

Proč ho nemáš na groundspeaku netuším

 

Ja ho nemam taky, protoze jsem logoval uz v patek (jak bylo uvedeno, ze gigac zacina). Ptal jsme se uz tehdy organizatoru a rekli mi, ze GS to umi dat, jen kdyz se loguje v sobotu. Ze to budou s GS resit. Nevim, jak to reseni dopadlo, ja to vyresil ve Statoru pomoci HTML (misto pohodlnejsiho API) takto:

 

<span><a href="http://www.geocachin...a0-dfb89c7d1134" target="_blank"><img src="http://souvenirs.geocaching.com/SouvenirImages/Ny8yOC8yMDE3/f8618743-f461-437e-9341-c3ce0f4c73d0.png" title="GREAT MORAVIA 2017"></a></span>


  • 1

#197 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 087 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2018 - 19:20

Bohužel fakt nevím...logoval jsem až po gigáči a logoval jsem sobotu a asi dobrý...
HTML jasný :)


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#198 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 290 příspěvků(y)

Publikováno 07 listopad 2018 - 21:09

Já také logoval v sobotu a napsalo mi to, že jsem obdržel suvenýr. Viz příloha předchozího mého příspěvku. Ale prdím na to. Do svých statistik si to přidám tím HTML. Díky za něj.


  • 0

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci Locus


#199 DAplusRA

DAplusRA

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 100 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2018 - 19:05

Zkouším nahrát statistiku na jiný web, ale vygenerovaný soubor statistics.html má rozhozenou diakritiku. Přitom soubor preview.html je v pořádku. Co s tím ? Dík za radu


  • 0

#200 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 863 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2018 - 19:11

https://www.geoget.c...nohodnotne_html


Tento příspěvek byl upraven od gord: 09 listopad 2018 - 19:12

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama