Přejít na obsah


Fotka

Keš na internetu a následně v Garminu má úplně jiné souřadnice a HINT


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
9 odpovědí na toto téma

#1 Zraloci ze Zubriny

Zraloci ze Zubriny

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2015 - 19:19

Ahoj,

Prosím o názor, jestli se to někomu stalo, popř. ať to prosím někdo vyzkouší.

Jedná se o cache GCZX78 Ruzovy tank.

 

Cituji můj log, snad je to tam vysvětleno dobře:

 

 

Asi půl hodiny jsme hledali snad všude, ale nenašli. Myslím si, že místo jsem odhalil,ale keš nikde. Uvidíme co další po nás.
EDIT po příjezdu domů: Tak teď jsem doma přišel na zajímavou věc. Na netu jsou úplně jiné souřadnice i HINT než když vyjedu GPX soubor a nahraju do Garmina ( nahrával jsem to včera, ale i když to samé udělám teď, stále stejné ). Asi je to nějaké staré umístění, nové je o několik desítek metrů jinde. Strašně divná věc. Takže tím se nenalezení vysvětluje.


  • 0

Jsme team "Žraloci ze Zubřiny" z Domažlic ve složení: Ludva, mamča, Romča, Natálka, babi, děda.


#2 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 839 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2015 - 19:30

Nemáš tam nahrané i nějaké staré GPX, ve kterém je i tahle keš? Garmin si tuším bere to nejstarší a novější ignoruje.

Jiný důvod proč by to tohle udělalo mě momentálně nenapadá


Tento příspěvek byl upraven od rsc_cz: 27 prosinec 2015 - 19:31

  • 1

#3 Zraloci ze Zubriny

Zraloci ze Zubriny

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2015 - 19:32

Ahoj,

Všem se omlouvám ( ale třeba se to bude někomu hodit, aby neudělal stejnou chybu ), ale záhada vyřešena:

 

Po osvícení mozku a projetí Garmina jsem přišel nato, že stejnou kešku jsem tam měl nahranou už z dřívějška v jiné adresáři, takže Garmin nahrával ten původní soubor s jinými údaji.


Nemáš tam nahrané i nějaké staré GPX, ve kterém je i tahle keš? Garmin si tuším bere to nejstarší a novější ignoruje.

Jiný důvod proč by to tohle udělalo mě momentálně nenapadá

Dík, právě jsem na to přišel a psal to :-)


  • 0

Jsme team "Žraloci ze Zubřiny" z Domažlic ve složení: Ludva, mamča, Romča, Natálka, babi, děda.


#4 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 657 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2015 - 19:36

Základ manipulace s daty v GPS je co nejméně GPX souborů s kešemi, ideálně jen jeden.


  • 1

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#5 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 268 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2015 - 19:52

Ano, je to znama vec - Garmin pouziva o kesi prvni (tedy pravdepodobne nejstarsi) informaci, kterou najde, nikoli tu posledni (pravdepodobne nejcerstvejsi).


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#6 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 211 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2015 - 20:25

Já teda když nahraju do Garmina keš podruhé s jinými souřadnicemi, zobrazí se mi obě verze, ta novější má u sebe jedničku (při třetím nahrátí dvojku atd.). Je ale fakt, že to nenahrávám přes GPX.


  • 0

#7 Zraloci ze Zubriny

Zraloci ze Zubriny

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 38 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2015 - 20:28

Ano, je to znama vec - Garmin pouziva o kesi prvni (tedy pravdepodobne nejstarsi) informaci, kterou najde, nikoli tu posledni (pravdepodobne nejcerstvejsi).

Díky všem. Moc logiky mě v tom nepřipadá, brát nejstarší :-)) Dám si na to pozor.

Kolombo: Taky dík, snažím se tam vždy mít minimum gpx, většinou jenom aktuálně ty, kam teď jedu, protože jsou ty staré stejně někdy už neaktuální, bohužel ted mě nenapadlo, že tam už ho můžu mít z léta.


  • 0

Jsme team "Žraloci ze Zubřiny" z Domažlic ve složení: Ludva, mamča, Romča, Natálka, babi, děda.


#8 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 122 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2015 - 22:22

To je dávno známá věc. Taky proto jsem přešel z cachelistu na geoget a exportuju to všechno vždy znovu, do jednoho GPX. Taky jsem hrabal v hromadě hnoje (posečené trávy, která se na hnůj změnila) a pak jsem až doma zjistil že právě kvůli tomu ji owner přesunul.

Pokud bys nutně chtěl mít v několika GPX, zálohuj si je, smaž, nahraj nové a pak tam vrať ty staré. A nevím, jestli mezi tím musíš navigaci zapnout a vypnout.


  • 1

#9 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 657 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2015 - 7:42

Já zásadně používám GeoGet a z něj exportuji data pro GPSku.

 

Abych měl jeden GPX soubor, tak sčítám jednotlivé výběry pomocí filtrů a seznamů. A pak to vyexportuji a nahraji do GPSky. A zároveň i smažu staré soubory.

 

Pro ověření nahraných dat je potřeba moji GPS vypnout a zapnout, teprve pak si načte nová data (Oregon 600). V programu BaseCamp je pak vidět, jaká data GPS opravdu obsahuje.

 

Pokud potřebuji nahrát opravdu jen jednu novou keš a nemám cca 15 minut na kompletní výměnu dat, tak generuji jen tu jednu, nebo dvě nové keše, co v datech GPS prokazatelně ještě nemám. A soubor pojmenovávám tak, aby bylo jasné, co obsahuje.

 

Při tomhle systému mám v GPS soubory okoli_final.datum.gpx a soubory upd.datum.gpx.

 

Pokud potřebuji nahrát jen prosté WP, třeba místo, kam jedu, tak na to mám zvláštní GPX soubor body.datum.gpx


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#10 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 122 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2015 - 15:14

Jo, pochopitelně. Když např. vím, že mám v GPX jen jihočeské a pojedu do Prahy, natáhnu do GG něco z míst, kde budu, vyexportuju si to jako Praha.GPX a po návratu to smažu.

Ale je dobré dávat si to ještě jako POI, sice to zabere dost času, ale je to čas stroje, ne můj. A můžu tam pak mít všechno. Když se dostanu mimo dosah, kde jsem si udělal GPX, s menším komfortem můžu hledat taky. U nových Oregonů už to asi není tak potřeba, ale O450 má limit 5000keší a jen 2000 WP.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama