Přejít na obsah


Fotka

Stator 1.3.1.10


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
443 odpovědí na toto téma

#21 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 320 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 13:35

Gordův profil, moc pěkný template - a tak mě napadla jedna kacířsko/lenošská myšlenka - jde ze statoru vyexportovat nastavení statistik tak, aby pokud si je někdo jiný načte, tak se mu vytvořili stejné jen s jinými čísly? A ano chápu, že ve statistikách můžou být odkazy a funkčnosti, které si původní uživetl udržuje a spravuje nějak jinak. Pokud to jde, byl bys Gorde ochotný podělit se s námi o definici tvých statistik?

 

Celá definice statistiky je jeden INI soubor - konkrétně Content.ini v profilu. Pokud pomineme věci závislé na nicku (výběr vlastních keší, vybrané mapy, ...) lze pouhým nakopírováním Content.ini získat stejnou statistiku.

 

Nemůžu ale neříct jeden názor - Stator je koncipován tak, aby bylo možnost statistiku (i v Gordově rozsahu) snadno během chvíle naklikat. Kdyby měl obsah statistiky místo sestavování na přání vznikat nakopírováním někde staženého definičního souboru, mohla být ušetřena možná i polovina práce při jeho vývoji. Co to naklikání alespoň zkusit...?!?  :)


  • 3

#22 Pascall.CZ

Pascall.CZ

    Pascall.CZ

  • Members
  • PipPipPip
  • 45 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 15:22

Děkují Všem za skvělou práci, dneska jsme s kolegami zkoušeli nove funkce statoru.

 

Objevili jsme však jednu drobnou chybku (u mě v statistikách v záložce Tabulky/Nalezy podle typu keše a podle státu) se nezobrazuje ikonka (šedivá – nenalezeno) Giga event.

Obdobný problém je potom i v Nálezy podle typu v regionu.


  • 0

#23 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 846 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 15:26

OT:

Kdyby měl obsah statistiky místo sestavování na přání vznikat nakopírováním někde staženého definičního souboru, mohla být ušetřena možná i polovina práce při jeho vývoji. Co to naklikání alespoň zkusit...?!?  :)

Tohle už je trošku filozofické (a pedagogické) téma. Každý se nějak učí a mě se nejlépe učí z hotových příkladů, eklektický přístup. Nikde jsem neřekl, že bych vzal Gorduv content.ini, nacpal ho do svého statoru a dal vygenerovat statistiky (už pro to, že se mi nelíbí gordův layout). Ale když budu chtít nějakou tabulku a budu při jejím naklikávání dělat chybu, tak s content.ini od Gorda prostě kouknu jak to má nastavené on a bude. Ono pokud bych tvoji myšlěnku dotahnul do extrému, tak nepotřebujeme stator, protože si ty statistiky můžeme v html napsat sami v html....


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#24 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 320 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 15:29

Děkují Všem za skvělou práci, dneska jsme s kolegami zkoušeli nove funkce statoru.

 

Objevili jsme však jednu drobnou chybku (u mě v statistikách v záložce Tabulky/Nalezy podle typu keše a podle státu) se nezobrazuje ikonka (šedivá – nenalezeno) Giga event.

Obdobný problém je potom i v Nálezy podle typu v regionu.

 

Když on nikdo z autorů evidentně nebyl na žádným gigáči...  :P  Napravíme...


  • 0

#25 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 758 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 15:36

OT:

Tohle už je trošku filozofické (a pedagogické) téma. Každý se nějak učí a mě se nejlépe učí z hotových příkladů, eklektický přístup. Nikde jsem neřekl, že bych vzal Gorduv content.ini, nacpal ho do svého statoru a dal vygenerovat statistiky (už pro to, že se mi nelíbí gordův layout). Ale když budu chtít nějakou tabulku a budu při jejím naklikávání dělat chybu, tak s content.ini od Gorda prostě kouknu jak to má nastavené on a bude. Ono pokud bych tvoji myšlěnku dotahnul do extrému, tak nepotřebujeme stator, protože si ty statistiky můžeme v html napsat sami v html....

 

Gorduv (ani zadny jiny) layout neni predmetem Content.ini. Vzhled mame oddelny od obsahu a voli se na zalozce Template. Podobne si muzes upravit i barvy. Obsahu statistiky se to nijak nedotkne (doufam!). Layout je v soubory Styles.ini a barvy jsou v souboru Colors.ini.

 

Nevim, zda zrovna muj Content.ini je vhodny ke studovani. Delam tam veci, z kterych se Erikovi dela vyrazka.  :D


Tento příspěvek byl upraven od gord: 08 leden 2016 - 15:37

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#26 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 320 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 15:39

Tohle už je trošku filozofické (a pedagogické) téma. Každý se nějak učí a mě se nejlépe učí z hotových příkladů, eklektický přístup.


Jasně, taky se rád učím novým věcem podle příkladů, jde to nejrychleji...
 

Nikde jsem neřekl, že bych vzal Gorduv content.ini, nacpal ho do svého statoru a dal vygenerovat statistiky (už pro to, že se mi nelíbí gordův layout).


Navíc layout je věc definice stylu a barev a ty jsou od obsahu odděleny, takže bys s Content.ini ani nic z toho nepřebral...  :) 
 

Ono pokud bych tvoji myšlěnku dotahnul do extrému, tak nepotřebujeme stator, protože si ty statistiky můžeme v html napsat sami v html....


Ano, to máš pravdu. V případě Gordovy statistiky by to znamenalo napsat ručně 4,2 MB HTML kódu...  :o


  • 2

#27 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 434 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 17:08

Mozna dotaz Lamy,

 

ale kde najdu ten Diagnosticky profil ?

Nejak bych ho hledal v Hlavnim nastaveni  a  okenku Profil,  ale tam mam jen svuj profil, Default a Default_notab.

 

Jinak dik za CmdSwitch to jsem nejak dosud postradal u map, ted uz nepostradam.


  • 0

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#28 martinracek26

martinracek26

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 085 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 18:49

Nějak se mi ve statoru nedaří rozjet cwglist. Poradí někdo?

Cwg

 


  • 0

#29 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 320 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 18:57

Mozna dotaz Lamy,

 

ale kde najdu ten Diagnosticky profil ?

Nejak bych ho hledal v Hlavnim nastaveni  a  okenku Profil,  ale tam mam jen svuj profil, Default a Default_notab.

 

 

Oooops... Chybička se vloudila. Hledáš ho zcela správně, ale v instalačním balíčku byl jaksi opomenut. Buď ho doplníme do nějaké opravné verze (kdyby se ještě nějaké chybky ukázaly), nebo ho vyvěsíme samostatně...


  • 1

#30 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 320 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 19:05

Nějak se mi ve statoru nedaří rozjet cwglist. Poradí někdo?

 

Hmmm, jen jsem napsal předchozí post, tak je tu jedna chybička. V souboru /Modules/CwgList.Stator.pas najdeš od řádku 74:

case (s1) of
  'Date': sSql:=sSql+'ORDER BY DateFound';
  'Cache ID': sSql:=sSql+'ORDER BY CacheId';
  'CWG ID': sSql:=sSql+'ORDER BY Id';
else {'Name':} sSql:=sSql+'ORDER BY Name COLLATE SYSTEM,(0+Version)';

Přidej si prosím před každý ORDER BY mezeru:

case (s1) of
  'Date': sSql:=sSql+' ORDER BY DateFound';
  'Cache ID': sSql:=sSql+' ORDER BY CacheId';
  'CWG ID': sSql:=sSql+' ORDER BY Id';
else {'Name':} sSql:=sSql+' ORDER BY Name COLLATE SYSTEM,(0+Version)';

Pak by to podle všeho mělo fungovat...


  • 0

#31 martinracek26

martinracek26

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 085 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 19:16

Tak jsem to udělal a v konzoli chyb ve scriptech mám:

~~~ 8.1.2016 19:14:16 C:\GeoGet\data-gasp\script\Stator\Profiles\Martinracek26\StatorGen.ggp.pas ~~~
[Hint] C:\GeoGet\data-gasp\script\Stator\Modules\CalcBG.Stator.pas(21:2): Variable 'SMODULEERROR' never used
[Hint] C:\GeoGet\data-gasp\script\Stator\Modules\CalcBG.Stator.pas(1279:2): Variable 'TMPURL' never used
[Chyba] C:\GeoGet\data-gasp\script\Stator\Modules\CwgList.Stator.pas(1:1): Syntax error

~~~ 8.1.2016 19:14:35 C:\GeoGet\data-gasp\script\Stator\Profiles\Default\StatorGen.ggp.pas ~~~
[Hint] C:\GeoGet\data-gasp\script\Stator\Modules\MapPinboard.Stator.pas(159:5): Variable 'SIMG' never used
[Hint] C:\GeoGet\data-gasp\script\Stator\Modules\CalcBG.Stator.pas(21:2): Variable 'SMODULEERROR' never used
[Hint] C:\GeoGet\data-gasp\script\Stator\Modules\CalcBG.Stator.pas(1279:2): Variable 'TMPURL' never used
[Chyba] C:\GeoGet\data-gasp\script\Stator\Modules\CwgList.Stator.pas(1:1): Syntax error


  • 0

#32 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 320 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 19:34

Čím jsi to editoval? Pomíjím řádky nadepsané [Hint], ty nic neznamenají. [Chyba] je na řádku 1, znak 1, což s největší pravděpodobností znamená, že se soubor uložen v UTF. Vyzkoušej prosím soubor v přiloženém ZIPu...

Přiložený soubor (y)


  • 0

#33 martinracek26

martinracek26

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 085 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 19:42

Zkusím, editoval jsem to v PSPadu


  • 0

#34 martinracek26

martinracek26

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 085 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 19:46

Tak teď už to jede. Díky


  • 0

#35 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 314 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 20:09

Oooops... Chybička se vloudila. Hledáš ho zcela správně, ale v instalačním balíčku byl jaksi opomenut. Buď ho doplníme do nějaké opravné verze (kdyby se ještě nějaké chybky ukázaly), nebo ho vyvěsíme samostatně...

 

Me asi klepne :D Mela jsem jenom predbeznou instalacku a priznavam, ez tam jsem si nejak nepovsimla pritomnosti toho profilu, natoz jeho nepritomnosti.


  • 0

#36 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 758 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 20:48

No vida, uz jsem se zacinal bat, ze tam nebude zadna chyba. Zkousel jsem tu instalaci asi 5x v ruznych modifikacich a taky jsem su nevsiml chybejiciho profilu. Pockam jeste, co se objevi za dalsi chyby a pak vydam opravu. Zatim jsou to spis drobnosti.

 

Erikovi dekuju za reakci na CwgList. Nejak mi neni jasne, jak je mozne, ze mne to chodi (muj profil je dukazem).


Tento příspěvek byl upraven od gord: 08 leden 2016 - 20:51

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#37 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 21:41

Už jsem měl připravený screenshot, jak to havaruje, ale někdo mě předběhl, tak jsem si to rovnou opravil.

Ale námět: Nedalo by se zmenšit písmo? CWG s dlouhými názvy se píší i na 3 řádky a musím nastavovat moc velkou výšku karty, aby se mi to tam vešlo. Nebo kde se to dá nastavit? Ale já to zatím pouštím jen jako náhled a ten se mi otvírá v IEXP, zatímco normálně používám FF, tak uvidím jak to bude vypadat tam. Ale je to pěkné a už vidím, že jsem svou databázi ještě úplně nesrovnal.


  • 0

#38 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 758 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 21:45

Písmo nastavit nejde, ale pochopitelně to jde doplnit. Ale vzdy bude mozne mít jmeno, ktere se ani s rozumne malym pismem nevejde. Takze mi to pripada jako takove zoufale reseni.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#39 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 320 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 21:45

No prosím, písmo... V nové verzi Statoru se dá nastavit různá velikost písma celé statistiky (na záložce Hlavní nastavení). Kromě toho jsou nastavení i samostatně v některých modulech, kde je problém výstup směstnat do šířky statistiky. Myslím, že i modulu CwgList by takový parametr slušel...

 

Při testování mne taky napadlo, že by nebylo na škodu přidat pro kartu CWGéčka styl do Styles.ini. Ale protože jsem si v poslední době dost "užil" změn ve stylech, tak jsem myslenku nakonec zaplašil. Pokud se v tom bude Gord vrtat, tak by to stálo za úvahu...


Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 08 leden 2016 - 21:51

  • 0

#40 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 758 příspěvků(y)

Publikováno 08 leden 2016 - 21:55

Problem v tom neni, jen to neni reseni receneho problemu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama