Přejít na obsah


Fotka

Vlastní tabulky v GGdb


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
5 odpovědí na toto téma

#1 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 840 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2016 - 16:09

Vadí geogetu, pokud si v databázi založím vlastní tabulku?? Nebudu ji používat přímo v GG, ale občas by se mi hodilo v SQLLite Studiu mít vlastní set dat, který budu používat k dotazům v kombinaci s GG dat a nevím jak dotazovat nad dvěma db3 soubory najednou v jednom SQL dotazu. 


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#2 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 335 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2016 - 16:53

Gg to nevadi, akorat o ty tabulky muzes pri nejakem upgradu databaze prijit.
Lepsi je pomoci sql prikazu ATTACH si pripojit dalsi databazovy soubor a pak muzes delat sql dotazy napric dvema soubory.
  • 0

#3 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 840 příspěvků(y)

Publikováno 16 květen 2016 - 21:21

Díky náčelníku, tohle ATTACH zítra vyzkouším,to by mi mohlo stačit.


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#4 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 335 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2016 - 7:20

Pro uplnost: https://www.sqlite.o...ang_attach.html


  • 0

#5 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 840 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2016 - 9:06

Díky. Jen pro info pro ostatní uživatele SQLite Studia: netřeba používat explicitně ATTACH příkazu, ale lze se prefixem odkazovat přimo na připojené databáze přímo v SQLite studiu. Asi se tam implicitně ten ATTACH používá na pozadí, protože pak fungují příkazy napříč databázemi. Viz použití 

select * from nazev_db.tabulka1 join nazev_jine_db.tabulka2

  • 2

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#6 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 895 příspěvků(y)

Publikováno 17 květen 2016 - 14:19

hodil jsem to do http://geoget.ararat...p/user:databaze


  • 1




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama