Přejít na obsah


Fotka

Stator 1.4.1


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
705 odpovědí na toto téma

#21 Migiiiii

Migiiiii

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 13 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2016 - 16:51

Me to taky po update nejde, viz priloha

 

https://www.dropbox....třižek.JPG?dl=0


Tento příspěvek byl upraven od Migiiiii: 18 květen 2016 - 16:52

  • 0

#22 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 838 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2016 - 21:22

Před updatem mi Stator po doběhnutí (a chybě GeoJarry) dal do schránky kod statistik, které jsem pak nakopíroval do https://www.geocachi...ettings/profile . Nová verze to ale nedělá, i když je na kartě Hlavní nastavení zaškrtnuto "Zkopírovat statistiku do schránky". 


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#23 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 156 příspěvků(y)

Publikováno 18 květen 2016 - 21:46

Máš asi něco špatně a plugin nedoběhl správně. Máš ve složce Statoru nějaký HTML soubor s aktuálním datem? Pokud ne máš tam s datem předchozího spuštění, plugin nedoběhl a skončil na nějaké chybě. Já jsem prozatím novou verzi neinstaloval.


  • 0

#24 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 297 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2016 - 7:17

Ahoj,

mám celkem dost problémů s modulem Numbers. Problémy jsou s novinkami v podobě různých FTF statistik, které nejsou ošetřeny, pokud nemám žádné FTF. Konkrétně se jedná o funkce Numbers_Locations (invalid float), Numbers_BestDays (invalid sql) a Numbers_NextMilestone (divide by zero). U sebe v kódu jsem si to zaplácnul, aby to prošlo, ale chtělo by to opravit.

 

Díky.

 

Hmmm, to se omlouvám, tohle je moje chyba. Hned jak se dostanu k počítači, tak to opravím...


  • 0

#25 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 546 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2016 - 9:31

Opravil jsem mazani starych modulu pri instalaci a snad i osetril neexistujici FTF v Numbers. Zkuste aktualizovat ...


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#26 pepi123

pepi123

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2016 - 10:05

Super, díky za rychlou opravu. Nainstaloval jsem a modul Numbers už projde bez problémů. Akorát je tam drobná kosmetická vada, ve výsledné statistice je v řádku "Další 10. FTF nález" uvedeno pouze "FTF #". Osobně bych tento řádek při nulovém počtu FTF úplně vynechal.


  • 0

#27 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 546 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2016 - 10:52

Tak pokud ti to opravdu vadi, tak si uprav soubor Numbers.Stator.pas, od radku 354 aby vypadal takto (pridane radky jsem oznacil, ostatni je beze zmeny):

  iFinds:=StrToInt(GlobalVarGet('Calc_FTFCount',false));
  if(iFinds>0) then begin   //############################
    fPerDay:=1.0*iFinds/StrToInt(GlobalVarGet('Calc_DaysTotal',false));
    fPerCDay:=1.0*iFinds/StrToInt(GlobalVarGet('Calc_DaysCaching',false));

    // Další 10. FTF nález
    sL:=_('Next 10. FTF milestone');
    sV:=_('FTF #')+Numbers_NextMilestone(10,iFinds,fPerDay,fPerCDay);
    Result:=Result+Numbers_AddSimpleRow(sL,sV);

    // Další 100. FTF nález
    if iFinds>50 then begin
      sL:=_('Next 100. FTF milestone');
      sV:=_('FTF #')+Numbers_NextMilestone(100,iFinds,fPerDay,fPerCDay);
      Result:=Result+Numbers_AddSimpleRow(sL,sV);
    end;

    // Další 1 000. FTF nález - pro Benja :-)  to aby sis zacal chystat i 10 000. FTF :D
    if iFinds>500 then begin
      sL:=_('Next 1000. FTF milestone');
      sV:=_('FTF #')+Numbers_NextMilestone(1000,iFinds,fPerDay,fPerCDay);
      Result:=Result+Numbers_AddSimpleRow(sL,sV);
    end;
  end;//############################

 

Jinak se to objevi az pri dalsi publikaci - budto nejake vaznejsi opravy nebo pri dalsim rozsireni Statoru.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 19 květen 2016 - 12:56

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#28 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 644 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2016 - 14:46

Hele, nechcete tam taky někdy dodělat tlačítko "vytvořit zálohu aktuálního nastavení statistiky" ?

 

Když se v tom pak člověk hrabe a něco se nepovede, aby se to dalo vrátit zpátky ...


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#29 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 546 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2016 - 14:53

Hele, dosud to nikdo nepotreboval/nepozadoval. Brani ti neco v tom pouzivat normalni zalohovani dat? Ja to tak delam (pravidelne) a nemam problem vratit se k predchozimu stavu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#30 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 644 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2016 - 18:24

Přijde mi, že naprostá většina editorů to tak má. A editor statistik je jen ne zcela standardní editor.


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#31 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 156 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2016 - 18:31

Někdy by se to hodilo. Ale dá se pokusničit v jiném profilu a pak to přenést do hlavního. A před většími zásahy si zálohovat klidně celý Stator.

Ale moje zkušenost je, že když něco rozhrabu, udělám to znovu pak lépe. Ale ne že by mě zbytečná práce neštvala.


  • 0

#32 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 297 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2016 - 18:36

Zálohovací tlačítko se mi nezdá jako moc dobrý nápad. Muselo by k němu být i obnovovací, které by zálohu vracelo. Myslím, že uživatel, který má problém vrátit změnu v nastavení modulu nebo obsahu statistiky, bude mít asi problém i s obsluhou zálohy.

 

Doporučil bych:

  • velké změny zkoušet na zvláštním profilu
  • používat tlačítka Zakázat a Povolit na části obsahu statistiky, významně se tím usnadní ladění
  • používat funkce Kopírovat a Vložit

Pokud chci modifikovat nějakou část statistiky, mohu přece:

  1. zkopírovat a vložit (tj zduplikovat) nějakou větev statistiky
  2. starou zakázat
  3. novou modifikovat
  4. pokud se úpravy povedou, nechat novou a starou smazat
  5. pokud ne, smazat pokusnou a povolit starou

Zdá se mi to mnohem přehlednější a jednodušší, než implementovat dost tajuplnou funkci backup/restore, kde chudák uživatel nebude moc tušit, co vlastně obnovuje.


  • 0

#33 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 297 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2016 - 18:45

A před většími zásahy si zálohovat klidně celý Stator.

 

Promiň, ale to určitě není nutné. Konfigurace statistiky (její obsah a parametry modulů) je jeden malý textový INI soubor (Content.ini) v profilu. Stačí si ho schovat a máš zálohu hotovou. Zálohovat Stator včetně programů je zcela zbytečné...


  • 0

#34 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 546 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2016 - 19:11

Ja jsem si ten pozadavek sice napsal, ale dal mu nejnizsi prioritu, protoze to take nepovazuji za nijak dulezitou funkci. Asi malokdo udela alespon ctvrtinu ruznych pokusu v porovnani se mnou nebo s Erikem. Presto ani jeden z nas zalohovani nepostradal. Je sice pravda, ze to mam v SVN, ale nepamatuju se, ze bych nekdy konfiguraci ze SVN obnovoval. Vlastne ano, jednou se mi stalo, ze mi nejakou chybou ve Statoru zmizel obsah content.ini. Ale to by se u vas stat nemelo.

 

Nicmene jsou to data jako kazda jina a tvrdim, ze o jejich zalohovani by se mel starat uzivatel!

 

Jeste doplnim Erika:

 

  - to kopirovani casti statistiky je mozne i mezi profily

  - k zalohovani bych doporucil jeste config.ini


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#35 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 297 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2016 - 20:37

Přijde mi, že naprostá většina editorů to tak má. A editor statistik je jen ne zcela standardní editor.

 

Naprostá většina editorů má funkce Undo/Redo. Backup/Restore jsem u nich opravdu neviděl. Doplnit Undo/Redo do Statoru je zcela mimo obzor. To se do stávající koncepce fakt nevejde. Ale ani nevidím důvod tam něco podobného implementovat. Stačí funkce viz můj příspěvek výše...


  • 1

#36 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 156 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2016 - 21:07

Pochopitelně vím, že konfigurace statistiky je v jednom INI souboru. Ale kdo ho nechce hledat, nebo neví, že to jde takto jednoduše, zazálohuje klidně celý script adresář.

Ona ta funkce Uložit zálohu a vrátit ji, není nic jiného, než zazálohování toho jednoho souboru.

Ale dělat pokusy je opravdu lepší v jiném profilu. Hlavně proto, že tam můžu mít jen tu jednu sekci a nekompiluju pořád celou statistiku. Ono to trvá docela dlouho.


  • 0

#37 Onygzz&Pudinka

Onygzz&Pudinka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 81 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2016 - 22:46

Ahoj...včera jsem na přání ženy, že by chtěla mapku našich nálezů podle okresů zkusil nainstalovat Stator, ale moc se mi s ním nedaří. Moc jsem se do toho teda ještě nepokoušel hlouběji proniknout, ale mám následující problém. Po odstranění některých konfliktních (nepotřebuji, tak zatím neřeším) modulů, jako Numbers a nějaké puntíkaté mapy, díky nimž mi nedoběhla generace statistiky do konce se mi vygeneruje statistika, kde v hlavičce "O mě" je korektně zobrazeno že máme 1820 nálezů. Když ale kliknu na záložku Mapy, tak na mapkách máme zobrazeno hrozně málo nálezů. Snažím se s tím hnout už od včera, ale zatím bezůspěšně. Je mi jasné, že to bude nějaká začátečnická chybka, ale pokud by mě někdo nasměroval kde a co, budu moc vděčný ;-)

 

Díky ;-)


  • 0

#38 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 156 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 5:39

Pokud jde o puntíkatou mapu, tak tam je třeba nejdřív nahrát seznam svých nálezů sem na geocaching.cz. V Geogetu je na to i plugin. A proto je třeba mít v geogetu vyplněno i přihlašovací jméno na geocaching.cz.

Pokud jde o barevné mapky, máš všude správně tagy? Zkus spustit plugin divider, myslím, že to pak půjde. Ten projede všechno a doplní příslušné tagy s okresy.

A teď mě napadlo: neměl bych to udělat taky?


  • 0

#39 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 718 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 6:49

mpik: Už nějakou dobu jsou puntíkaté mapy přímo ve Statoru bez nutnosti spolupracovat s gc.cz, možná má Onygzz na mysli tyto.


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#40 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 297 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2016 - 6:58

Když ale kliknu na záložku Mapy, tak na mapkách máme zobrazeno hrozně málo nálezů. Snažím se s tím hnout už od včera, ale zatím bezůspěšně. Je mi jasné, že to bude nějaká začátečnická chybka, ale pokud by mě někdo nasměroval kde a co, budu moc vděčný ;-)

 

Mapy jsou často generovány podle tagů, které přiděluje keším plugin Divider. Spusť ho a vygeneruj statistiku znova...

 

Edit: Sorry, tohle už psal mpik. Jsem to překouk...


Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 20 květen 2016 - 6:59

  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama