Přejít na obsah


Fotka

Navigace nejde připojit k PC


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
23 odpovědí na toto téma

#1 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 103 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2016 - 9:41

Ahoj, 

 

snažím se připojit navigaci k PC, ale vyběhne na mě tato chyba:

 

Currently, this hardware device is not connected to the computer. (Code 45)
To fix this problem, reconnect this hardware device to the computer.
 
Nevíte někdo, co s tím?

  • 0

#2 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 103 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2016 - 10:33

Když chci aktualizovat ovladače USB, tak mi to napíše, že už jsou aktualizované. A když chci vidět detaily ovladače, napíše mi to, že v počítači žádné nejsou. Nenačte to ani flashku. :-(


  • 0

#3 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 159 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2016 - 15:14

Nejde to ani v zadních USB? Ty jsou (asi) přímo na boardu, přední jsou už připojené kabelem, který nemusí být v pořádku. A zkus jiný kabel k navigaci. já měl jeden, přes který se navigace nepřipojila, ale naopak neustále se připojovalo Neznámé zařízení, i když na kabelu nic nebylo připojeno. Přišel jsem na to snad až po roce, kdy už mě to neustálé vyskakování okna silně štvalo. Prý asi zkrat datového vodiče na plus.

Nebo s tímtéž kabelem na jiném PC.


  • 0

#4 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 103 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2016 - 19:26

Jiný počítač můžu vyzkoušet až v práci. Nejde žádné USB, ani ty zadní. A nenačte to vůbec nic, nejen navigaci, ale ani flashku, telefon...


  • 0

#5 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 159 příspěvků(y)

Publikováno 25 červen 2016 - 19:53

Tak to je obecný problém USB řadiče, ne navigace. Ale to už víš. Tady nepomůže ani načíst to na paměťovou kartu pomocí čtečky, protože ta taky nepůjde.


  • 0

#6 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 159 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2016 - 10:27

Ještě k ovladačům. Nezkoušel jsi je úplně odinstalovat? Protože pak si je windows při novém startu načtou samy, na základě detekce nového zařízení. Dělal jsem to už několikrát s ovladači disku, když se mi přepnul do PIO režimu a Windows pak startovaly půl hodiny.


  • 0

#7 Jarous1

Jarous1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 170 příspěvků(y)

Publikováno 26 červen 2016 - 14:35

Na problémy s USB většinou úspěšně používám USBDeview . Nejlepší je nejdříve si stáhnout aktuální List of USB ID's , dát ho do adresáře s programem a ten spustit "jako správce". Najít příslušné zařízení a přes pravé tlačítko myši ho odinstalovat...

Po dalším připojení navigace by si systém měl ovladače znovu najít a nainstalovat.

 

Dalším, mnohem účinnějším, způsobem je úplně odstranit celou větev příslušného USB řadiče ve "Správci zařízení" v "Ovládacích panelech" ve Windows... To ale také odstraní i ovladače všech zařízení, která jsou k němu připojena. Takže pozor třeba na tiskárny a další podobný HW, který ještě před připojením k počítači vyžaduje předchozí instalaci ovladačů, nemuselo by se to dodatečně povést správně rozchodit. V práci máme pár postarších HP LaserJet 1022 a ty ve Windows 7 striktně vyžadují nejdřív spuštění instalačního programu, a teprve on sám si řekne o připojení tiskárny. Pokud ji nejdříve připojíme a pak se snažíme přidat ovladače, tak se to nepovede. Pak se musí hrabat v systémovém registru a všechny zmínky o té tiskárně v něm odstranit a začít s instalací znovu a správně, fakt lahůdka :angry:


Tento příspěvek byl upraven od Jarous1: 26 červen 2016 - 14:43

  • 0

#8 Lukyna7

Lukyna7

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2016 - 19:03

Přidávám se k tomuto problému. Mám Garmin eTrex 30, koupenou v DE, 2 roky starou a jen 3x použitou. Nejde mi připojit k PC. USB kabel vyzkoušen, ten je OK, ovladače v PC OK, v GPS nastaveno "připojit jako velkokapacitní zařízení". Hledal jsem na fórech a našel kombinaci tlačítek - když připojím navi k PC, podržím joystick směrem "nahoru" a třikrát krátce zmáčknu tlačítko "light", na displeji se rozsvítí nápis Garmin a počítač ohlásí připojení, jenže není vidět žádný disk, po 10 vteřinách stále Garmin nápis ale již ne podsvícený, ozve se zvuk odpojení od PC a navigace se spustí. Nemáte někdo stejnou zkušenost nebo nějakou radu, jak to opravit? Verze SW v navi je 3.9


  • 0

#9 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 103 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2016 - 19:26

Mě se tohle stávalo s Oregonem, že se místo připojení zapnul. Tak jsem ho zkoušel připojit tak dlouho, až se připojil. Teď mám nový počítač a problém zmizel, takže si myslím, že to bylo chybou USB.


  • 0

#10 Lukyna7

Lukyna7

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2016 - 19:37

No upřímně už jsem z toho tak trochu zoufalý, že se tomu nechce. Dokonce i v Device Manageru, se to na tu chvilku objeví, ale pak zase zmizí..


  • 0

#11 BellaUH

BellaUH

    ***

  • Members
  • PipPipPip
  • 522 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2016 - 21:00

Zkus vytáhnout sd kartu.  A pak zapnout, vypnout, připojit odpojit a pak tu kartu vrátit.


  • 0
Pro někoho to už není hra, ale soutěž. Ta ale nebude mít vítěze.

#12 Lukyna7

Lukyna7

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2016 - 21:25

zkoušel jsem jak s sd kartou tak i bez a pořád stejné :-(


  • 0

#13 mr3ska

mr3ska

    Optimista

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 982 příspěvků(y)

Publikováno 18 prosinec 2016 - 21:47

zkus kontaktolem prostříknout kontakty USB v zařízení ;)


  • 0

Outdoor: Oregon 700, Colorado 300, fenix5x

Zápisník: http://mr3ska.onelove.cz/

(Oregon 6xx jednodušejiVlastní ikonky waypointů i bez .gpi)

"Když tu keš tak moc chceš tak si pro ni sakra běž..."

 

Poslední článek: Telefon jako uložiště tras pro GarminOdolný Xcover 3 VE

 

"The Universe is made of protons, neutrons, electrons and morons"


#14 sparrow

sparrow

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 32 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2016 - 8:47

... na displeji se rozsvítí nápis Garmin a počítač ohlásí připojení, jenže není vidět žádný disk, po 10 vteřinách stále Garmin nápis ale již ne podsvícený, ozve se zvuk odpojení od PC a navigace se spustí ...

 

Zkus navigaci připojit do jiného USB portu na počítači. Ze tří USB na mém ntb se mi Oregon připojím jen na jednom jediném. Na zbývajících dvou se chová přesně tak jak popisuješ.


  • 0

#15 MikiHamza

MikiHamza

    MikiHamza

  • Members
  • PipPipPip
  • 714 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2016 - 9:58

Klasický postup je zjistit, v čem je problém. Takže jak bylo doporučeno, zkusit všechny USB porty v počítači. Zkusit strčit do jiného počítače se stejným OS, pak s jiným OS. Zkusit jiný USB kablík, někdy bývají problémy u delších kabelů. Zkusit SD kartu strčit jinam.


  • 0

#16 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 125 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2016 - 12:09

Propojeni mezi konektorem a zakladni deskou GPSky je provedeno pres obycene mechanicke kontakty, takze nekdy byva problem i tam. Takze otevrit GPSku, ocistit kontakty a zase ji slozit. Pri tom se da zkontrolovat, jeslti neni nahodou ten USB konektor utrzeny.


  • 0

#17 Lukyna7

Lukyna7

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2016 - 22:12

Zkoušel jsem vše, zapojit k různým PC do různých portů, kabel je OK protože s kolegovo stejnou navi se to v pohodě připojí. Zítra zkusím prostříknout tedy kontakty USB v zařízení a pokud to nebude účinné zkusím rozebrat. Dneska jsem přes kartu instaloval novou verzi SW 4.50 a také nepomohlo.


  • 0

#18 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 125 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2016 - 8:33

To, ze kabel s necim jinym pracuje, neznamena, ze je uplne v poradku. Zvlaste u garminu jsou znamy pripady, kdy vymena kabliku pomohla, ackoliv ten puvodni s necim jinym chodi.


  • 0

#19 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 546 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2016 - 9:07

Ja tu mam kabel, ktery s mym telefonem vesele funguje (nabiji, pripoji telefon, prenasi data), ale s kolegovym akorat vybiji baterii, a to dost rychle :-)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#20 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 910 příspěvků(y)

Publikováno 21 prosinec 2016 - 12:35

Tenhle problém jsem měl taky a překvapivě se vyřešil výměnou baterek.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama