Přejít na obsah


Fotka

Nahrávání fotek na gc.com


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12 odpovědí na toto téma

#1 Kub4

Kub4

    acrophobiac :)

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2016 - 10:25

Ahoj, nevím, zda jsem blbec já nebo autoři geocaching.com, ale nepodařilo se mi přijít na to, jak nahrávat fotky k logům tak, aby u nich bylo správné datum, aniž bych musel přes několik (!) kliků do editace každé jednotlivé fotografie a tam ho ručně měnit. Datum je vždy aktuální den, což je téměř vždycky blbě, protože loguji se spožděním a fotky nahrávám ještě později.

 

Hodilo by se, kdyby to jako defaultní datum fotografie používalo datum logu.

 

Napadlo mě, pokud máte data v exifu, funguje to správně? Můj mobil exif neumí, ale možná by bylo jednodušší přidat nějakým nástrojem falešné exify s datem podle jmen souborů než to všechno editovat ručně na gc.com. Nedávno jsem najednou přidal asi 50 fotek a málem mě z toho kleplo...


  • 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.


#2 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 273 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2016 - 10:52

Já tomu nějak nerozumím...ono je u fotek v logu nějaké datum? Odkdy? Nic tam nevidím.


  • 0

#3 Kub4

Kub4

    acrophobiac :)

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2016 - 11:05

No když se koukneš do galerie například, tam je to na první pohled. V logu se k tomu musíš proklikat (Edit log-> Edit Image -> Edit Image Details).


Tento příspěvek byl upraven od Kub4: 02 červenec 2016 - 11:11

  • 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.


#4 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 273 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2016 - 11:21

aha...k fotkám u logu teda nechodím přes galerii...a tohle bych neřešil, natož takhle pracně

 

BTW tohle téma by patřilo spíš do Poradna, pokud to opravdu řešit chceš


  • 0

#5 Kub4

Kub4

    acrophobiac :)

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2016 - 11:28

teď už to nepřehodím :)


  • 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.


#6 Viktor36005

Viktor36005

    Viktor36005

  • Members
  • PipPipPip
  • 128 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2016 - 21:52

Ty se trápíš s datumem.......a tuna joudů tam nahrává fotky vzhůru nohama, nebo různě otočené a je jim to jedno.

Netrap se...užívej života  :-)


  • 6

#7 ptacopysk

ptacopysk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 120 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2016 - 22:26

Ahoj, nevím, zda jsem blbec já nebo autoři geocaching.com, ale nepodařilo se mi přijít na to, jak nahrávat fotky k logům tak, aby u nich bylo správné datum, aniž bych musel přes několik (!) kliků do editace každé jednotlivé fotografie a tam ho ručně měnit. Datum je vždy aktuální den, což je téměř vždycky blbě, protože loguji se spožděním a fotky nahrávám ještě později.

Hodilo by se, kdyby to jako defaultní datum fotografie používalo datum logu.

Napadlo mě, pokud máte data v exifu, funguje to správně? Můj mobil exif neumí, ale možná by bylo jednodušší přidat nějakým nástrojem falešné exify s datem podle jmen souborů než to všechno editovat ručně na gc.com. Nedávno jsem najednou přidal asi 50 fotek a málem mě z toho kleplo...


Bohužel, s exifem to pracovat neumí, mne by bohatě stačilo, kdyby šlo defaultně nastavit, aby u fotografie bylo stejné datum jako u logu, ale také nelze. Většinou fotky nenahrávám ve stejný den jako lovím keš, dřív jsem to editovala ručně, teď už na ta data kašlu, to editování je dost úmorné.
  • 0

#8 ptacopysk

ptacopysk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 120 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2016 - 22:34

Nakonec, ani oficiální geocachingová aplikace, kterou mám v telefonu, patrně nějak nepočítá s tím, že bych mohla odeslat log v jiný den, než v den nalezení keše...
  • 0

#9 PeSis

PeSis

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 391 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2016 - 7:12

Nakonec, ani oficiální geocachingová aplikace, kterou mám v telefonu, patrně nějak nepočítá s tím, že bych mohla odeslat log v jiný den, než v den nalezení keše...

Asi předpokládaj že budeš logovat on-line hned u keše po nálezu.
Jinak já používám Locus nebo c:geo

Tento příspěvek byl upraven od PeSis: 04 červenec 2016 - 7:13

  • 0
Samsung J5 ; HUAWEI G510 (iGo navi) ; Locus, WhereYouGo, Mapy.cz, GeoGet (+Stator)

 

Moje statistika na Geocaching.com

 

Profil na Poznej místo

 


#10 ptacopysk

ptacopysk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 120 příspěvků(y)

Publikováno 04 červenec 2016 - 23:40

Asi předpokládaj že budeš logovat on-line hned u keše po nálezu.


Asi, ale asi také předpokládají, že loguji v Seattlu, protože když loguji v časných ranních hodinách, mám tam datum o den dřívější ... :-/
  • 3

#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 026 příspěvků(y)

Publikováno 05 červenec 2016 - 7:10

Vymyslis si, protoze kdykoliv to ONI zkusili, tak jim to fungovalo spravne. ;)
  • 3

#12 Lugger83

Lugger83

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2016 - 13:12

Ahoj kačeři. Já mám s fotkama jinej problém. Pro jistotu mi nejdou nahrávat vůbec. Tedy, do nedávna ještě šli. Dnes narážím, neustále mi skáče error: Chyba zabezpečeného spojení. Dělalo mi to na ntb, ale na stolním PC v poho. Teď mi to nejde ani tady. Ví prosím někdo, co s tím? Ještě doplním, že se snažím fotky přidat ke starším logům a ke svým TB. Předem díky za odpověď.

S pozdravem Lugger83

PS: používám Win 7 a prohlížeč Mozilla. Nefunguje mi to ale ani v Chromu... :(

Přiložené miniatury

  • Screenshot_2.jpg

Tento příspěvek byl upraven od Lugger83: 10 červenec 2016 - 13:43

  • 0

#13 Samaell

Samaell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 547 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2016 - 14:49

Ahoj kačeři. Já mám s fotkama jinej problém. Pro jistotu mi nejdou nahrávat vůbec. Tedy, do nedávna ještě šli. Dnes narážím, neustále mi skáče error: Chyba zabezpečeného spojení. Dělalo mi to na ntb, ale na stolním PC v poho. Teď mi to nejde ani tady. Ví prosím někdo, co s tím? Ještě doplním, že se snažím fotky přidat ke starším logům a ke svým TB. Předem díky za odpověď.

S pozdravem Lugger83

PS: používám Win 7 a prohlížeč Mozilla. Nefunguje mi to ale ani v Chromu... :(

Ahoj,

stejny problem. Stejna konfigurace.

Na applu mi to jede OK,a le to Ti nepomuze. Takze kdyz na widlich pojedes na GC pomoci Internet Exploreru, tak Ti to pujde. Ted jsem pomoci IE zakladal 2 kese, protoze fe firefoxu to neslo dokoncit se stejnou chybou.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama