Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Změna domovských souřadnic


Nejlepší odpověď mirek454 , 06 srpen 2016 - 16:21

Teď jsem to zkoušel a funguje normálně. Ale ulož se to jen tehdy, když "odznáček" posunu po mapě na konkrétní místo. Při ručním napsání souřadnic se neuloží. A kdyby ti to i přesto nešlo, ještě zkus se přepnout na angličtinu.

 

Edit: Je to tak. Vyber jako jazyk angličtinu a pak změň souřadnice. Právě jsem to vyzkoušel znovu a pokud mám jazyk češtinu, sice mi napíše Uloženo, ale neuloží se. Holt GS neuznává jiný jazyk než angličtinu.

Přejít na celý příspěvek


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
17 odpovědí na toto téma

#1 lancealord

lancealord

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2016 - 14:23

Ahoj všem. Vyskytl se mi problém. Přestěhoval jsem se a na geocaching.com mi nejdou změnit domovské souřadnice. Neumíte mi někdo poradit? Jestli to dělá ještě někomu? V profilu na domovských souřadnicích ať použiji automatické hledání a nebo souřadnice napíšu - na mapě se ukáže vše v pořádku, objeví se i krátce "Uloženo", ale jakmile se podívám znovu na domovské, tak se mi objevují ony původní neupravené. Díky za radu, případně nakopnutí... :)


  • 0

#2 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 762 příspěvků(y)

Publikováno 06 srpen 2016 - 16:21   Nejlepší odpověď

Teď jsem to zkoušel a funguje normálně. Ale ulož se to jen tehdy, když "odznáček" posunu po mapě na konkrétní místo. Při ručním napsání souřadnic se neuloží. A kdyby ti to i přesto nešlo, ještě zkus se přepnout na angličtinu.

 

Edit: Je to tak. Vyber jako jazyk angličtinu a pak změň souřadnice. Právě jsem to vyzkoušel znovu a pokud mám jazyk češtinu, sice mi napíše Uloženo, ale neuloží se. Holt GS neuznává jiný jazyk než angličtinu.


Tento příspěvek byl upraven od mirek454: 06 srpen 2016 - 16:24

  • 2

#3 lancealord

lancealord

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 12:03

Ježiši to je super! Tohle by mě fakt nenapadlo. :) :D  Díky za radu, už vše běží tak jak má! :D


  • 0

#4 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 088 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 19:18

Ono bylo víc věcí, co šly jen v angličtině. Třeba označit TB za ztracený. Kdysi jsem si to do angličtiny přepnul a už to tam nechal.


  • 0

#5 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 762 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 19:25

Kdysi jsem si to do angličtiny přepnul a už to tam nechal.

Já používám c:geo a ono mi vždy přepne profil do angličtiny. Zkoušel jsem vše možné i nemožné, projížděl různá fóra... kdekdo tvrdí, že c:geo to po jakési aktualizaci už nedělá. Jen mě jo.

Ale postupem času jsem si na tu angličtinu zvykl (přestože anglicky neumím ani pozdravit) a nechal jí tam mplicitně. Jen když něco opravdu nevím, přepnu na češtinu. A tím jsem i zjistil, že hodně věcí, co mi nešly, najednou jdou. Holt pro američany jsme pořád exoti, protože přece angličtina je světový jazyk a nějaká primitivní čeština se podporovat nemusí. Přestože česká kačerská komunita je velice silná.

No tak jsem si postěžoval a budu klidně spát :-)


  • 0

#6 Kub4

Kub4

    acrophobiac :)

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2016 - 19:36

Já mám všude angličtinu hlavně proto, že překlady programů a počítačových rozhraní bývají tak podivné a kostrbaté, že jim česky často nerozumím :)


  • 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.


#7 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 088 příspěvků(y)

Publikováno 08 srpen 2016 - 6:08

Překlady do češtiny jsou nejkrásnější u českého menu v Oregonu. Doplňky (POI), Náplň do tiskárny (cartridge - wherigo), Hledání ztracených věcí (travel bug, geocoin).

Ale nechápu, proč změna jazyka způsobí nefunkčnost některých odkazů. Programovat by se mělo tak, že se jen nahradí jeden text jiným, ale odkazy se nemění. Je vidět, že u Groundspeaků si to myslí jinak.

Já mám angličtinu u většiny programů nastavenou proto, že často do češtiny přeloží jen ovládací menu, ale Help zůstává jen anglicky. A pak když něco hledám, musím přemýšlet, jak to asi je v angličtině. Pochopitelně hodně rozšířené programy, jako office, jsou počeštěny komplet. Tam mi ale zase vadí, že třeba v excelu přeložili i funkce ve vzorečkách. Psát Když(.....) místo IF(...) se mi moc nelíbí.


  • 1

#8 Kub4

Kub4

    acrophobiac :)

  • Members
  • PipPipPip
  • 529 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2016 - 19:36

To s tím excelem je to dodnes? Já na to narazil někdy před dvaceti lety, přišlo mi to jako absurdní úlet, a ani ve snu by mě nenapadlo, že to tak nechají.
  • 0

You are leaving the map zone database. You are on your own, Claire.


#9 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 325 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2016 - 19:48

Prvně jsem se s něčím podobným potkal už na osmibitech, když v tehdejších Kancelářských Strojích krakli dBaseII a začali tomu říkat Midas
  • 0

#10 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 088 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2016 - 20:07

Tak to já používal klasickou DBASE II. Ale ta měla svůj vlastní jazyk, podobný Pascalu. Pak jsem přešel na Fox+.


  • 0

#11 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 325 příspěvků(y)

Publikováno 10 srpen 2016 - 20:25

Tak my se tomu taky smáli a používali originál
  • 0

#12 pavlisp

pavlisp

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 120 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2020 - 20:52

Jsem BM a na nové verzi profilu nevidím -upravit domovské souřadnice- a ani -najít nejbližší (skrýt nalezené)-
  • 0

#13 ladislavappl

ladislavappl

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 857 příspěvků(y)

Publikováno 19 květen 2020 - 22:56

Tak to já používal klasickou DBASE II. Ale ta měla svůj vlastní jazyk, podobný Pascalu. Pak jsem přešel na Fox+.

Já jsem měl na 12bitové TESLA JPR 12 R dBase III+. Co se tím dalo naprogramovat! A na matematické výpočty FORTRAN a Basic a víc jsem nepotřeboval. Ta dBASE III+ mi chodila ještě nedávno na PC s XP, když jsem ji z legrace spustil...

S češtinou měl donedávna problém i Irfan View. Něco v češtině nešlo (mám dojem, že něco s barvami), ale v angličtině ano. Už to ale jde i v češtině.


  • 0
Quaerendo invenietis (Kdo hledá, najde).

#14 Beetovy

Beetovy

    Beetovy

  • Members
  • PipPipPip
  • 316 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2020 - 8:06

Jsem BM a na nové verzi profilu nevidím -upravit domovské souřadnice- a ani -najít nejbližší (skrýt nalezené)-

 

V pravo nahoře u tvého nicku taková ta šipka dolů. Nastavení / Domovské souřadnice.

 

V druhé otázce předpokládám, že mluvíš o mapě. BM skrýt nalezené neumožňuje.

 

V obou případech mluvím o webovém rozhraní.


  • 0

#15 quellen

quellen

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 398 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2020 - 8:25

Ale hledat keše v okolí jiné keše (ať už všechny nebo jen ty nenalezené) asi může i jako BM, ne?

Mám na mysli ty linky dole pod listingem keše.


  • 0

Google Pixel 3 / Android 10 / c:geo


#16 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 219 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2020 - 9:49

nejbližší (uprav si souřadnice) https://www.geocachi...00&lng=15.00000

 

bez nalezených https://www.geocachi...ng=15.00000&f=1

 

kdysi to fungovalo i pro BM


  • 0

#17 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 088 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2020 - 10:23

Jo, to funguje, ale je to staré hledání, lezu tam přes záložky v prohlížeči a nevím, jestli ještě na oficiálních stránkách je na to odkaz. V každém případě mi vyhovuje víc, než to nové. Jen je tam chyba, když dám vyhledávat jen eventy, tak přibližně od desáté stránky se tam objevuje všechno.


  • 0

#18 Beetovy

Beetovy

    Beetovy

  • Members
  • PipPipPip
  • 316 příspěvků(y)

Publikováno 20 květen 2020 - 12:24

nejbližší (uprav si souřadnice) https://www.geocachi...00&lng=15.00000

 

bez nalezených https://www.geocachi...ng=15.00000&f=1

 

kdysi to fungovalo i pro BM

 

Na to uz jsem uplne zapomnel, ze to tak kdysi bylo. Diky za pripomenuti.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama