Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Můžu znovu do již zalogované keše?

pravidla

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12 odpovědí na toto téma

#1 ctibum

ctibum

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2016 - 13:14

Zdravím

Jsem kačer zelenáč a zajímalo by mě, jestli můžu, čistě teoreticky, vložit TB nebo GC do keše, kterou jsem si už někdy zalogoval.

Tzn. např. vezmu někde TB, mám v plánu najít další keš a vložit ho, ale z plánu sejde, protože mi najednou nečekaně upadne noha a já nechci držet TB, dokud mi nenaroste nová, protože vím, že mi nová noha roste tři měsíce a nemám zrovna, komu bych TB dal, tak ho dám cestou do nemocnice do keše, kterou znám, už ji mám zalogovanou a vím, že se do ní TB vložit dá...

Je to proti pravidlům nebo dobrým mravům?

Díky

 


  • 0

#2 Lukas&Verca

Lukas&Verca

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 151 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2016 - 13:17

Keš můžeš navštěvovat kolikrát chceš, klidně pro vložení vyjmutí TB.Log FI zapsat jen jednou.


  • 1

#3 majkaz

majkaz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 242 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2016 - 13:17

Samozřejmě ti v tom nikdo nebrání, proti dobrým mravům by bylo "najít" tu keš znovu, tedy druhé FI.

Takže při druhé a další návštěvě psát write note s tím, že je TB vložen. 


  • 0

#4 quellen

quellen

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 248 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2016 - 13:25

... Takže při druhé a další návštěvě psát write note s tím, že je TB vložen. 

Tohle se bohužel hlavně při vyzvedávání TB hojně nedodržuje. Člověk se pak diví a neví, jestli je ztracený nebo ještě jen nezalogovaný.


  • 0

#5 ctibum

ctibum

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 2 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2016 - 13:25

Díky oběma!

Jedno FI je samozřejmost ;)


  • 1

#6 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 272 příspěvků(y)

Publikováno 15 srpen 2016 - 14:00

Ono vyzvednutí z keše se pozná na logu u toho TB a z toho, že zmizí z inventory keše. Když jsem někdy vyzvedával při dovolené a věděl jsem, že logovat budu až za týden, napsal jsem to do papírového logbooku. Ovšem jsou nedočkavci, kteří grabnou než dojedu domů z krátké návštěvy. Větším problémem je zapomenuté nebo špatně opsané číslo, když už jsem to mezitím někam vložil. Někdy se dá sehnat od předchozího nálezce, ale ne všichni si je zapisují. Nezbývá než připsat do logu keše, že jsem udělal blbost a ať to někdo grabne. Pokud to není tak blízko, abych se pro to vrátil.


  • 2

#7 krajzlik

krajzlik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 61 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2016 - 6:56

Díky oběma!

Jedno FI je samozřejmost ;)

 

Je zajímavé, že na geocaching.com jde jednu keš lognout jako Found it vícekrát. Neměli by to mít ošetřené?


  • 0

Líbí se vám můj statusbar? Udělejte si podobný podle mého návodu.


#8 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 749 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2016 - 7:17

No měli. Mají to prý z historických důvodů, například mají tam ve zvyku u některých eventů využívat pořád ten samý listing a logovat tedy ten event každý rok (nebo každý měsíc) po návštěvě znovu.

Existovaly Moving caches (a ještě pár existuje), u kterých měli zvyk logovat opakovaný nález (taková cache měnila polohu).


  • 1

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#9 taxoft

taxoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2016 - 9:00

To první už neplatí, ale listing se sedmi sty FI od jednoho kačera (a menším počtem od jiných) se dá pořád dohledat.

Moving caches jsou už tak vzácné, že za chvíli i tenhle důvod pomine.


  • 1

Don't be out, be in. Don't be scout, be skin.


#10 Jacka

Jacka

    Zlobení je dovoleno :D

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 116 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2016 - 9:18

Já jsem už párkrát narazila na starou keš, kde owner psal, že kdo kromě nálezu splní ještě nějaký speciální úkol, může si ji lognout podruhé. (Např kdo vyluští hádanku u tradičky, dostane se dovnitř objektu, kterému je keš věnovaná, pošle fotku se šlechtickou rodinou, vlastnící zámek :D, atd.) Zřejmě to tedy v začátcích geocachingu bylo zvykem a smazat dnes automaticky všechny dvojité logy by znamenalo spoustě starých mazáků totálně zpřeházet statistiky.


  • 0

#11 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 544 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2016 - 9:24

Není nutné nic mazat, stačí nepovolit druhý FI.


  • 1

#12 taxoft

taxoft

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2016 - 9:25

I po zákazu těchto ALR keší se to občas vyskytne. Třeba u jedné mojí Heliportové mám také takový log - po přesunu a přepracování krabičky ji nadšenec do létajících strojů navštívil znova a vědomě zalogoval podruhé ten samý listing. Pro mne je to jen lehká komplikace - při kontrolách duplicitních logů na to nikdy nesmím zapomenout. ;-)


  • 0

Don't be out, be in. Don't be scout, be skin.


#13 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 544 příspěvků(y)

Publikováno 26 srpen 2016 - 9:48

Kdyby to bylo zakázané technickými prostředky, pak není třeba nic kontrolovat, není třeba nezapomínat, atd. - jenom sama pozitiva a životní jistoty. :-)


  • 1





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:pravidla

1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama