Přejít na obsah


Fotka
* * - - - 1 Hlasů

a:Drake 5.12


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
88 odpovědí na toto téma

#41 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 807 příspěvků(y)

Publikováno 12 září 2016 - 11:29

Jo, to asi mas pravdu. Ale je to trochu matouci protoze chapani referencniho bodu je nastavovano ve filtru a pokud si prohlizim seznam WP z kese, kterou jsem neziskal filtrovanim, nenapadne me to. (A ze to filtrovani temer nepouzivam...)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#42 HubdaTeam

HubdaTeam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 94 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2016 - 19:11

Prosim o pomoc!!! V teto verzi 5.12 nejsem schopen u multikesek upravit vzorecky tak, aby mi aDrake neustale nehlasil "nedefinovana promenna xy". Podotykam, ze vsechny promenne jsou definovane (primitivni - bez vzorcu) a viditelne na obrazovce pri vypoctu. Jmena "nedefinovanych" promennych se lisi s kazdou snahou o upravu vzorecku.

 

Uvedu priklad:

jednoduchy original vzorec:

 

N 50°03.A(B+4)(C-1)

E 014°31.DE(F+3)

 

funkce "Normalizovat vzorce" upravi na:

N 50°03.A[B+4][C-1]

E 014°31.DE[F+3]

vysledek funkce "Vypocitat vzorce":

N Nedefinovana promenna A

E Nedefinovana promenna D

 

...zmenil jsem tedy vzorec rucne na:

N 50°03.[A[B+4][C-1]]

E 014°31.[DE[F+3]]

vysledek funkce "Vypocitat vzorce":

N Nedefinovana promenna B

E Nedefinovana promenna F

 
...no a tak dale. (Zkousel jsem bez uspechu i N 50°03.[A][B+4][C-1]; E 014°31.[D][E][F+3] )
 
Jak by to tedy melo spravne vypadat? Nemate s tim take ted problemy?
Predtim jsem pouzival starou verzi 4.22 a tam podobně jednoduche vzorce chroupal naprosto dokonale.
 
Diky za rady a tipy.

Tento příspěvek byl upraven od HubdaTeam: 24 září 2016 - 19:12

  • 0

#43 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2016 - 19:24

Vcera jsem zrovna pocitadlo pouzivala a problem s vypoctem jsem nemela. Jak mas zapsany ty promenny? Kazdou na radek nebo vsechny za sebou?


  • 0

#44 HubdaTeam

HubdaTeam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 94 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2016 - 19:44

Vcera jsem zrovna pocitadlo pouzivala a problem s vypoctem jsem nemela. Jak mas zapsany ty promenny? Kazdou na radek nebo vsechny za sebou?

 

Vsechny vedle sebe, na jednom radku, napr. takto: A=1 B=2 C=3 D=4

 

 

...Tak jsem to zkusil dat pod sebe a....FUNGUJE TO!!!

 

Diky moc. Problem vyresen!


Tento příspěvek byl upraven od HubdaTeam: 24 září 2016 - 19:49

  • 0

#45 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2016 - 6:48

Neni zac :) Vzdycky se to zadavalo pod sebe, nebo to tak aspon bylo ukazany v listingu v tom zadavacim poli. Ale kdybych posledne nepouzila to policko u vzorecku (samozrejme blbe), tak me to taky nenapadne :D


  • 0

#46 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2016 - 7:52

Vzhledem k tomu, že teď a:Drake umí vzorce i v proměnných, bylo třeba parseru trošku pomoci, aby poznal, kde začíná a končí proměnná. Proto je nutné odřádkování, samotná mezera už nestačí, ta totiž běžně může být i uvnitř vzorce.

Mimochodem, v dokumentaci to je napsané ;-)


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#47 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 294 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2016 - 14:00

Vypadá to, že jsem našel novou chybku.

Když se mi zobrazí seznam bodů (například okolí bodu na který úkážu na mapě), tak waypointy mají D/T hodnoty zaokrouhlené dolů, keše jako takové to mají správně. Takže keš má například T=3.5, takže u ní se zobrazí 3 a půl hvězdičky. Ale finální waypoint má jen tři hvězdičky.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#48 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 10 říjen 2016 - 19:54

Vypadá to, že jsem našel novou chybku.

Když se mi zobrazí seznam bodů (například okolí bodu na který úkážu na mapě), tak waypointy mají D/T hodnoty zaokrouhlené dolů, keše jako takové to mají správně. Takže keš má například T=3.5, takže u ní se zobrazí 3 a půl hvězdičky. Ale finální waypoint má jen tři hvězdičky.

 

Dík, hloupá chyba ve čtení z databáze, ani jsem si jí nevšiml a to tam už nějaký rok bude. Opraveno v příští verzi.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#49 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 637 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2016 - 7:02

Jenom zdvořilý dotaz - už jsi zjistil nějaký důvod, proč to vlastně od verze 5 tak padá? Neznám nikoho, kdo by měl aplikaci stabilní. Už jsme se s tím asi všichni naučili žít, nejhorší (a nebezpečné) ale je, když člověk přepne na mapu za jízdy v autě a drake spadne. Zkoušel jsem i nějaké tipy zde z fóra (vypnutí GPS, režim offline, apod.), ale zdá se , že app padá stále stejně.


  • 0

#50 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 471 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2016 - 7:37

Me to spadne opravdu vyjimecne. Ale jak jsem uz mnohokrate taky rekl, ja to pouzivam jako kapesni databazi Geogetu, k navigaci pouzivam Garmin. Takze v mobilu vubec nezapinam GPS, bohate mi staci priblizna poloha z mobilni site.


  • 1

#51 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2016 - 8:17

Potíž je, že mě to nepadá a jediné, co jsem v hlášeních o chybách našel byly občasné OutOfMemory v knihovně MapsForge, s čímž moc nenadělám.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#52 HubdaTeam

HubdaTeam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 94 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2016 - 14:22

Musim rict, ze me to taky sakra pada. Soucasna verze 5 snad jeste vice, nez kdyz jsem pouzival verzi 4.22. U teto petkove rady je to snad u kazdeho sesteho prepnuti mezi obrazovkami (pomalu se bojim menit stranky :) ). Je jedno jestli do mapy nebo listingu nebo kompasu nebo...

Pouzivam navic vetsinou bitmapove mapy, takze si nejsem jist, jestli to souvisi s tou knihovnou MapsForge (ta je snad pouzita pouze pro vektorove OpenStreet, ne?)

 

Bohuzel si to moc presne nepamatuji, ale stabilni verze byla u me naposledy tak mezi verzemi 4.01-4.09. Pak se to najednou po jednom upgrade totalne...Ted mi je lito, ze jsem si ten okamzik nepoznamenal (skleroza je hrozna vec :( ). U verze 4.22 mi to padalo hlavne pri prepnuti z mapy na jinou stranku nebo pri praci v mape (vetsinou posun mapy). U teto petkove rady, jak jsem jiz uvedl, pri jakemkoliv prepnuti obrazovky. Treba to souvisi s tim vykreslovanim - posunem cele obrazovky do stran. Ted je ta "animace/funkce" pouzita pri kazdem prechodu mezi obrazovkami.

 

Android mi po padu automaticky generuje hromady souboru do adresare Systemlog. Nevim jestli by ti to Ludku pomohlo, ale muzu ti je poslat k analyze. 

 

Mam verzi Androidu 4.0.4.


  • 0

#53 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 637 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2016 - 14:41

Je pravda že po přechodu ze Samsung Galaxy S3 na S5 to padá o něco méně, priblizne tak po každém 6 přepnutí. Čím déle mám drake pusteny, tim častěji pak padá. Hlášení pravidelně posilam. Jak jsem psal, padá to i s vypnutou GPS.
  • 0

#54 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2016 - 15:58

Já typicky pozoruju padání v mapě, zvláště při přepínání mezi mapama - např. z vektorové na rastrovou (Google). Ale taktéž když přímo z mapy přepnu na nějakou kešku. A taky bych to odhadoval jako zhruba každou pátou akci těchto typů, v tom se shodneme.

 

Ale občas to spadne i když jsem v detailu keše na jiné záložce než je mapa. Snad to opravdu souvisí s GPS jak už dříve odhadoval HaLuMa. On má GPS vypnutou, protože naviguje jinak, ale u nás ostatních, co aDrake používáme i k navigaci na keše, to nemá smysl. Takže nám to padá, ale už jsem si zvykl. Škoda je, že u tracklogu vždy chybí posledních několik minut, takový je na dvě věci.


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#55 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 294 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2016 - 16:15

Já typicky pozoruju padání v mapě, zvláště při přepínání mezi mapama - např. z vektorové na rastrovou (Google). Ale taktéž když přímo z mapy přepnu na nějakou kešku. A taky bych to odhadoval jako zhruba každou pátou akci těchto typů, v tom se shodneme.
 
Ale občas to spadne i když jsem v detailu keše na jiné záložce než je mapa. Snad to opravdu souvisí s GPS jak už dříve odhadoval HaLuMa. On má GPS vypnutou, protože naviguje jinak, ale u nás ostatních, co aDrake používáme i k navigaci na keše, to nemá smysl. Takže nám to padá, ale už jsem si zvykl. Škoda je, že u tracklogu vždy chybí posledních několik minut, takový je na dvě věci.

Skoro se nedá říct kdy to nepadá. Taky jsem myslel že to souvisí s mapama, ale velmi často to spadně třebas při ukládání logu. Pak koukám, zda tam ten log je nebo ne - většinou je,.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#56 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2016 - 16:20

Tak zase mě se to při ukládání logu ještě asi nestalo - nevzpomínám si na jedinou ztrátu logu. Ale to jen ukazuje, jak je to různorodé. Musí to být nějaký proces, který běží při všech těchto akcích. Nicméně pokud to je něco, co se týká komunikace/ovládání GPS, proč by to padalo při ukládání logu? Zvláštní, že?


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#57 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 051 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2016 - 16:33

Celkem spolehlivě to padalo, když se během hromadného odesílání FN otočila obrazovka mobilu na výšku/na šířku.

Ale jinak to padá většinou při práci s mapou a po ní...používám prakticky jen mapsforge.


  • 0

#58 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 471 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2016 - 16:56

Hele, kdyz tam pouzivate tu GPS, nechavate si zapisovat i tracklog? Ten totiz, prirozene, bezi porad, ne?
  • 0

#59 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 051 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2016 - 17:02

Hele, kdyz tam pouzivate tu GPS, nechavate si zapisovat i tracklog? Ten totiz, prirozene, bezi porad, ne?

Pochopitelně.Akorát občas jsem nemile překvapen, že kus chybí, protože mi aplikace přešla nedopatřením do pozadí...


  • 0

#60 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 823 příspěvků(y)

Publikováno 11 říjen 2016 - 18:09

Ano, to je fakt, tracklog mám zapnutý pořád... udělám pokus, deaktivuju ho, uvidíme při dalším používání. (ostatně stejně, když je potřeba zaznamenat cestu a waypointy pro účely OSM, zapínám OSMTracker).


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama