Přejít na obsah


Fotka

Mapování rozcestníků


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
114 odpovědí na toto téma

#21 fatbozz

fatbozz

    fatbozz

  • Members
  • PipPipPip
  • 202 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2017 - 12:56

Taky je ok mít nezmapované rozcestníy ( http://osm.fit.vutbr.cz/OsmHiCheck/gp/ ) v Garminu jako POI ... když si nastavíte vzdálenost přes POILoader, tak vám navigace pípne a rozcestník vyfotíte.


  • 0

Mapy pro Locus zdarma a povídání o Openstreetmap >>> http://gpsfreemaps.net/

Přejděte na mapy Openstreetmap a buď členem komunity OSMcz >> http://openstreetmap.cz/

....jo a taky fotím >>> koukni se >>> Klikklak


#22 MikiHamza

MikiHamza

    MikiHamza

  • Members
  • PipPipPip
  • 715 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2017 - 13:03

Nazdar, protože jsem to nikde na webu nenašel, a ani možnost, kde se zeptat, tak to zkusím zde.

Lze vyměnit fotku rozcestníku, např. není-li aktuální nebo je nekvalitní za novou? A pokud to lze, tak jak?


  • 0

#23 fatbozz

fatbozz

    fatbozz

  • Members
  • PipPipPip
  • 202 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2017 - 13:27

Nazdar, protože jsem to nikde na webu nenašel, a ani možnost, kde se zeptat, tak to zkusím zde.

Lze vyměnit fotku rozcestníku, např. není-li aktuální nebo je nekvalitní za novou? A pokud to lze, tak jak?

Byl by příklad - Link ?


  • 0

Mapy pro Locus zdarma a povídání o Openstreetmap >>> http://gpsfreemaps.net/

Přejděte na mapy Openstreetmap a buď členem komunity OSMcz >> http://openstreetmap.cz/

....jo a taky fotím >>> koukni se >>> Klikklak


#24 Nemo02

Nemo02

    Nemo02

  • Members
  • PipPipPip
  • 366 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2017 - 14:18

Vyměnit nejde. Ale můžeš přidat další fotku ke stejnému rozcestníku.

Nevím, jestli funguje ještě old.openstreetmap.cz, ale jde to i přes kterýkoli chybný rozcestník. Stačí jen upravit souřadnice a ref.


  • 0

#25 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 671 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2017 - 15:25

Taky je ok mít nezmapované rozcestníy ( http://osm.fit.vutbr.cz/OsmHiCheck/gp/ ) v Garminu jako POI ... když si nastavíte vzdálenost přes POILoader, tak vám navigace pípne a rozcestník vyfotíte.

 

To je dobry napad. Jestli se mi jeste jedna kategorie POI vejde do GPS, tak do toho jdu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#26 MikiHamza

MikiHamza

    MikiHamza

  • Members
  • PipPipPip
  • 715 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2017 - 16:10

Byl by příklad - Link ?

Například rozcestník PV805 Drahany má na fotce stav z roku 2001, a teď jsou tam nové ukazatele z roku 2016.

Přiložené miniatury

  • PV805.jpg

  • 0

#27 mkyral

mkyral

    Marián Kyral

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2017 - 20:15

Ahoj,

před nový formulář (zatím v testování) na adrese https://devosm.zby.c...150&layers=dKVG můžeš nahrát novou fotku. Té staré pak přidej tag "zruseno". V mapě se (zatím) zobrazí obě fotky, ale díky tomu tagu lze jednoduše zjistit, která je ta správná.

 

Jsem autor toho nového formuláře a jeden z vývojářů portálu. V nejbližší domě mám v plánu vylepšit i zobrazování fotek. Fotky s tagem zruseno budou ve výchozím stavu skryty a více fotek u rozcestníku se zobrazí v nějaké galerii. Nápady a náměty jsou vítány. Buď na githubu, nebo v české openstreetmap konferenci, tady (hodím si do odebíraných), nebo přímo na mně přes PM.


  • 0

#28 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 806 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2017 - 21:40

Taky je ok mít nezmapované rozcestníy ( http://osm.fit.vutbr.cz/OsmHiCheck/gp/ ) v Garminu jako POI ... když si nastavíte vzdálenost přes POILoader, tak vám navigace pípne a rozcestník vyfotíte.

 

To GPX je hezké, ale asi tam nebudou všechny chybějící rozcestníky.

Každopádně mě to ale dokázalo úspěšně zmást, takže jsem rozcestník od nejzápadnějšího bodu ČR umístil o 7 km jinam (na trojmezí). Zkusil jsem to opravit, ale nějak se to nechce přesunout. Nemusí to někdo schválit? (ano, dělám problémy)

Chybí tam i zelená turistická trasa vedoucí na nejzápadnější bod (asi z Krásné).

A nedaří se mi na devosm.zby.cz přihlásit přes OSM.org. Na "čistém" openstreetmap.cz to ale funguje...


  • 0

#29 mkyral

mkyral

    Marián Kyral

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2017 - 21:52

Jsou tam hlavně rozcestníky, které jsou v OSM a nemají fotku. Takže rozcestníky, které ještě nikdo nezmapoval tam nejsou;-)

 

>

 

Nemusí to někdo schválit?

 

Ano, zatím stále musí. Schválil jsem.

 

 

 

A nedaří se mi na devosm.zby.cz přihlásit přes OSM.org. Na "čistém" openstreetmap.cz to ale funguje.

 

Nahlásím. Ale pro nahrávání fotek rozcestníků to zatím není potřeba. Nicméně je v plánu to využít..


  • 0

#30 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 659 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2017 - 9:32

Já teď třeba hodně rozcestníků fotím do Waymarkingu. Je na to kategorie, takže klidně najdete hodně fotek tam.


  • 0

#31 Petr1868

Petr1868

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2017 - 10:07


Chybí tam i zelená turistická trasa vedoucí na nejzápadnější bod (asi z Krásné).

 

zelená je již doplněna.


  • 0

#32 mkyral

mkyral

    Marián Kyral

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 6:27

Já teď třeba hodně rozcestníků fotím do Waymarkingu. Je na to kategorie, takže klidně najdete hodně fotek tam.

 

Zajímavé, tohle jsem neznal. Nicméně některé kategorie jsou takové podivné. Třeba fotit si čerpací stanice by mně nenapadlo.


  • 0

#33 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 671 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 6:58

Zajímavé, tohle jsem neznal. Nicméně některé kategorie jsou takové podivné. Třeba fotit si čerpací stanice by mně nenapadlo.

 

No jo, ale rekl bych, ze cerpaci stanice se meni mene casto nez rozcestniky :-)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#34 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 301 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 7:08

Podivných kategorií je na waymarkingu spousta. Třeba telefonní budky, ovšem ty dnes velice často mizí, takže kdoví, jestli za čas nebude někdo fotky shánět. Nebo požární sirény, směrovky a tabule začínající na Z, stojany na kola, apod.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 21 duben 2017 - 7:08

  • 0

#35 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 659 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 8:09

Zajímavé, tohle jsem neznal. Nicméně některé kategorie jsou takové podivné. Třeba fotit si čerpací stanice by mně nenapadlo.

 

 

No jo, ale rekl bych, ze cerpaci stanice se meni mene casto nez rozcestniky :-)

 

 

Podivných kategorií je na waymarkingu spousta. Třeba telefonní budky, ovšem ty dnes velice často mizí, takže kdoví, jestli za čas nebude někdo fotky shánět. Nebo požární sirény, směrovky a tabule začínající na Z, stojany na kola, apod.

 

Jo jasně, Waymarking je fakt divná odnož Geocachingu, ale psal jsem to tady, že se tam dají najít nafocené rozcestníky.
Stačí si zadat souřadnice a je možnost že tam bude.

Já tam třeba už několik rozcestníků mám, ale rozhodně je ještě nebudu dávat do další mapy.
ale díval jsem se a třeba tady ten hledáte: http://www.waymarkin...Czech_republic 


  • 0

#36 MikiHamza

MikiHamza

    MikiHamza

  • Members
  • PipPipPip
  • 715 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 8:41

Stačí si zadat souřadnice a je možnost že tam bude.

Já tam třeba už několik rozcestníků mám, ale rozhodně je ještě nebudu dávat do další mapy.

A tedy "Kdo, když ne my, a kdy, když ne teď?"

Žiji v domněnce, že fotku rozcestníku může vložit její autor na web openstreetmaps.cz pod svým nickem. Nebo mohu vložit fotku někde (ukra...) vypůjčenou? Mimochodem fotky rozcestníků se dají najít i jinde, stačí třeba do vyhledávače obrázků v Googlu zadat "turistický rozcestník" a vyskočí jich hejna.


  • 0

#37 mkyral

mkyral

    Marián Kyral

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 8:48

A tedy "Kdo, když ne my, a kdy, když ne teď?"

Žiji v domněnce, že fotku rozcestníku může vložit její autor na web openstreetmaps.cz pod svým nickem. Nebo mohu vložit fotku někde (ukra...) vypůjčenou? Mimochodem fotky rozcestníků se dají najít i jinde, stačí třeba do vyhledávače obrázků v Googlu zadat "turistický rozcestník" a vyskočí jich hejna.

Tak tak. Kdo má fotky a chce pomoct tak může. Není to povinnost. Sice je teoretická možnost, že by tam bylo možné nahrát cizí fotky, které jsou licencovány jako Public domain, ale pokud si nejsem jist, že ty fotky jsou aktuální, tak bych to nedělal.


  • 1

#38 Petr1868

Petr1868

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 283 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 8:48

Jo jasně, Waymarking je fakt divná odnož Geocachingu, ale psal jsem to tady, že se tam dají najít nafocené rozcestníky.
Stačí si zadat souřadnice a je možnost že tam bude.

Já tam třeba už několik rozcestníků mám, ale rozhodně je ještě nebudu dávat do další mapy.
ale díval jsem se a třeba tady ten hledáte: http://www.waymarkin...Czech_republic 

dovolil jsem si jej nahrát


  • 0

#39 davidb11

davidb11

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 659 příspěvků(y)

Publikováno 21 duben 2017 - 9:16

dovolil jsem si jej nahrát

Není zač.
Klidně se podívej pod můj nick a nahrej tam všechny rozcestníky co mám nafocené.

Nemám důvod se jejich použití bránit.


  • 0

#40 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 034 příspěvků(y)

Publikováno 24 duben 2017 - 20:05

Pokusil jsem se nahrát dvě fotografie rozcestníku VO493 (Pod Boubínem). "Nahrát fotografii" jsem mačkal pro každou fotku jen jednou. Vznikly tam přesto čtyři "body", místo obrázku se zobrazuje jen chybové hlášení.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama