Ke skořápkovým coinům: tyto mince budou od stejného dodavatele, takže ve stejné kvalitě jako "projektové"
Díky za vysvětlení. To jsem nevěděl, že to bude od stejného dodavatele, pak ten tvůj povzdech dává smysl. Nabízí se ovšem otázka, proč organizátoři Skořápek objednávají zde, pokud je to taková špatná kvalita.
Tohle je naprosté nepochopení věci...Nevidím žádné osočování ani obviňování...
Možná to není přímo osočování, ale rozhodně je to kritika výrobce za to, že si dovolil nabízet coiny, které neodpovídají tebou (a jinými) požadované kvalitě. A zaznělo tu, že to dělá jenom pro zisk (nikoliv přímo od tebe, ale od El Důňa, se kterým ale souhlasíte). A tomu, nezlob se, nerozumím. Přece taky nebudu napadat výrobce nějakých lidových aut, že vyrábí šunty a jde mu jenom o zisk, když já jsem ochoten kupovat jenom nějakou vyšší kvalitu za vyšší cenu. Když chci, koupím, když nechci, nekoupím.
České mince z minulých let patřily na světovou špičku a vyráběli je profesionálové. Kam patří současné mince si odpovězte sami....stačí dát ty kousky na stůl vedle sebe.
Tomuhle taky rozumím. Ale kde je tedy zakopán pes? Dnes už ty mince nevyrábějí profesionálové? A proč je nevyrábějí? A je povinnost, aby coiny vyráběli jenom profesionálové? Neprofesionálové nemohou? Musí být geocoiny jenom kvalitní?
Spíš než útočit na někoho, kdo chce nějakou minci vydat, ať už k tomu má důvod jakýkoliv, by tedy podle mě bylo na místě se ptát, proč už se nevyrábějí profesionální mince? Není o ně takový zájem, že se to nevyplatí, nebo proč tedy? A proč tedy organizátoři Skořápek přešli k jinému (méně kvalitnímu) vyrobci? A je to opravdu chyba těch, kdo vydávají levnější a méně kvalitní mince? Proč máme na Hradě toho, koho tam máme? Je to vina těch, kdo ho volili? Nebo za to může spíš strana protikandidáta, která nedokázala přesvědčit dostatek lidí, aby zvolili jeho? Aby bylo jasno, já odpověď na tyto otázky neznám, jenom mám pocit, že za to, že kvalita českých mincí jde dolů, jak říkáš, nemůžou až tak ti, kdo nabízí méně kvalitní mince, ale spíš ti, kteří nejsou ochotní si ty kvalitní mince za vyšší cenu pořizovat. To jsou zákony trhu.
Další vedení diskuse pro mne nemá smysl, dále nechám na vás.
Samozřejmě, je jenom tvoje věc, jestli diskutovat budeš nebo ne. Postoj „já mám svoji pravdu a nepotřebuji ji nikomu vysvětlovat“ je sice možný, ale asi těžko povede k jakékoliv změně. Ono i tomu na Hradě pomohla do jisté míry rétorika příznivců knížete, kdy z ní dost často trčela nadřazenost, poučování těch druhých a nepřipouštění jiné alternativy a někomu to vadilo natolik, že to radši hodil protistraně. Z tvé reakce na mě čiší taky jakási povýšenost — já vím nejlíp, jak to je, a s pomýlenými nebudu ztrácet čas.
--------------------------------------------------
A protože spousta lidí má tendenci překrucovat napsané a chápat věci jinak, pro jistotu ještě doplním: Nepodporuji nekvalitu, jenom si myslím, že boj proti ní spočívá jinde. A že pojem „nekvalitní“ je zrovna v případě mincí dosti subjektivní a každý to může mít nastaveno jinak. Takže otázka na závěr: Co vám brání vytvořit vlastní kolekci geocoinů, navrženou profesionálem, z profesionálních materiálů, bez crowdfundingu, ale se zainvestováním z vlastních zdrojů, a nést riziko neúspěchu, jak o tom píše El Důňo? Pak můžete položit vaši minci na stůl vedle té nekvalitní, a pokud bude rozdíl zřetelný, nemůžete prodělat.