Přejít na obsah


Fotka

Geoget a pluginy s přístupem k MTP zařízení


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
43 odpovědí na toto téma

#1 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 921 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 10:38

Již velmi dlouho s Halumou uvažujeme o doplnění GG o přístup k MTP zařízení. Jedním z prvních popudů byly problémy s nastavením aDrakeSync, i přes to, že jej nepoužívám. Manuální kopírování databáze do a:Drake mě poněkud otravovalo. Protože přístup přímo v GG se příliš nezdařil, rozhodl jsem se udělat DDL knihovnu, kterou by bylo možné použít v geogetích pluginech a případně i jiných aplikacích.

 

Výsledkem je betaverze DLL knihovny, gegogetího pluginu a EXE aplikace pro příkazový řadek. Na uvedené stránce je i nová betaverze Combine, která obsahuje funkce pro práci s MTP zařízením z pluginu Combine, takže je možné automatizovat i kopírování databáze a jiných souborů do/z MTP zařízení.

 

Ačkoli to sám používám asi 2 měsíce a používá to podobně dlouhou dobu i jeden "pokusný králík", je to pořád jen beta a prosím o obezřetnost. Základem by mělo být spustění testovacího pluginu (součástí instalace). Pak se můžete pustit do dalších pokusů. 

 

Děkuji všem, kteří se do testování zapojí, já už asi nemám co a na čem jiném zkoušet.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#2 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 867 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 14:51

Super!!! Sice pro přenos databáze do telefonu používám Total Commander (buď na PC nebo v telefonu pro stažení z NASky), ale je vidět, chlapci, že na to nepečete,nechrápete na vavřínech a strkáte ten obrovský balík stále kupředu. Well done!


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#3 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 321 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 14:58

Já to asi moc nevyzkouším, protože většinou funguju přes Vzdálenou plochu.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#4 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 130 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 18:57

Tak u mě to bohužel padne hned na začátku, chyba mi ale nic moc neříká - viz obrázek.

Výstřižek.PNG

 

EDIT: Padne to s mobilem - Lenovo S60, s tabletem taky Lenovo to funguje.


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 11 listopad 2016 - 19:58

  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#5 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 921 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 21:43

Hmm, tak to mi taky vubec nic nerika a moje Visual Studio tuto chybu nezna. Lenovo kolem sebe nikde nemam, tak budu muset asi pohledat nekde po webu, jestli nenajdu, co by to mohlo byt. Zbytek SZ.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#6 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 650 příspěvků(y)

Publikováno 11 listopad 2016 - 23:03

Kvůli krytce USB konektoru jedu všechno wireless. Neco rychlejšího než FTP bych ale uvital, zvláště synchronizace tuny malých souborů je porod. Může vlastně fungovat MTP přes WiFi?
  • 0

#7 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 309 příspěvků(y)

Publikováno 12 listopad 2016 - 0:47

Velky dik, ze se pokousite vyresit tenhle svizel. Nicmene pro nas neprogramatory to zrejme jeste neni ani na testovani. Zkusil jsem spustit "Test pouziti Dll" a hned mi to vyhodilo nejakou chybu/pripadne muzu dodat screen). Kdyz zkusim demo mpt v combine, tak taky nic, zrejme je tam nastavena nejaka cesta pro LG? Tajne jsem doufal, ze prave tohle vsechno si to zjisti samo :(

 

Je to uvolnene pro testovani beznyma uzivatelema nebo zatim jen zkusenyma nastavovacema? Ja jen do jake miry se tim mam deprimovat, ze mi to nejde. :))

 

Kazdopadne jeste jednou diky, ze jste se do tohoto orisku pustili.


  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#8 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 921 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2016 - 19:21

mikeant: MTP pres WiFi nejede. Bylo by nutne si vytvorit neco podobneho jako ma MyPhoneExplorer. Nicmene existuji aplikace, kterymi je pres WiFi mozne kopirovat soubory  (SHAREit, WebSharingLite, WiFi File Transfer, ...) nebo dokonce ovladat telefon z PC (Team Viewre, Air Droid, ...) 


Tento příspěvek byl upraven od gord: 13 listopad 2016 - 19:32

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#9 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 921 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2016 - 19:31

erebi: Abych byl uprimny, myslel jsem si, ze uz je funkcni, kdy prinejmensim ten testovaci plugin, ktery by mel vyzkouset zakladni funkce (pripojeni, kopiriovani souboru, vypisy vlastnosti souboru/zarizeni, seznam souboru v adresari).

 

Bohuzel, kazdy vyrobce telefonu si Android upravuje k obrazu svemu a nektere funkce funguji rozdilne ne na mobilech ruznych vyrobcu. Napr. nastaveni vlastnosti souboru pri kopirovani nebo pri vytvoreni adresare se nechova vsude stejne - treba nastaveni data a casu souboru/adresare, typ obsahu a podobne. Z toho duvodu podle me treba nejde (podle me) uspesne synchronizovat soubory mezi PC a MTP zarizenim.

 

Prozatim si nemyslim, ze je to problem, ktery ma Ludek, to bude neco obecnejsiho. Az to najdu zverejnim dalsi betaverzi.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#10 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 13 listopad 2016 - 22:18

Končím stejnou chybou jako Ludek, po zmacknuti List Refresh v testovacím skriptu.

Přístroj Asus zenfone max (android 6.0.1)

Přiložené miniatury

  • mtp.png

Tento příspěvek byl upraven od Parkis: 13 listopad 2016 - 22:20

  • 0

#11 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 921 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2016 - 7:34

Diky, to je dulezita informace, ze je to po obnove seznamu. Zkusim se nejak domluvit s Ludkem, jak bych mohl najit pricinu. Dam sem pak vedet.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#12 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 912 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2016 - 8:46

Ještě bych to upřesnil , nejdřív jsem pustil skript bez připojeného telefonu a pak teprve připojil telefon a zmáčkl Refresh. Odtud pochází screenshot.

Když jsem pak spustil skript s připojeným telefonem, tak vyjímka vyskočila hned.


  • 0

#13 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 921 příspěvků(y)

Publikováno 14 listopad 2016 - 8:56

Ano, je mi to jasne. Pokud bys mel pripojeny telefon pred spustenim pluginu, zrejme by k vyjimce doslo rovnou. Takto alespon vim, ze to pravdepodobne souvisti se zjistenim seznamu pripojenych zarizeni.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#14 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 921 příspěvků(y)

Publikováno 16 listopad 2016 - 19:15

Jen pro info, abyste videli, s cim je treba se prat: problemy Parkise a LudkaV jsou zpusobeny tim, ze jejich telefon nema zadne jmeno! Tedy neni nijak pojmenovan. Ve snu by me nenapadlo, ze nektery vyrobce nenastavi nejakou implicitni identifikacni hodnotu. Navic MTP jako takove s tim take nepocita, takze systemova funkce vraci informaci "chybna data". Ale chyba je definovana tak salamounsky, ze neni jasne, zda je to chyba v definici pozadavku nebo zarizeni vraci nesmysl. Druha moznost mi pripadala dost nepravdepodobna a dost dlouho jsem hledal chybu u sebe.


  • 2

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#15 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 921 příspěvků(y)

Publikováno 17 listopad 2016 - 21:56

Je venku nova verze, budu rad, kdy ten testovaci plugin vyzkousite na co nejvice zarizenich. Jen tak se daji odhalit problemy.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#16 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 309 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2016 - 1:01

U me jednoznacne zlepseni. Po spusteni "test pouziti dll" to v "select the divice" najde moje zarizeni. Kdyz ho vyberu, tak to pracuje, ale na konci to vyplivne toto:

 

Posledni chyba: 
Test existence "Interní úložište": 0
Test existence "Interní úložište/Android/data": 0
Test existence "Interní úložište/AbcTestMtpTool": 0
Vytvoreni adresare (rekurzivne) "Interní úložište/AbcTestMtpTool/AbcXyz": -99
ERR: Failed to create a new folder on the device, hr = 0x80070072, Interní úlo
 
 
Takze nevim, zda je chyba na mem prijimaci ci kde.

  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#17 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 921 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2016 - 12:17

Zajimave, tuto chybu jsem nenasel (cislo te chyby), takze tezko rict, co brani vytoreni adresare. Nicmene v zarizeni asi nemas SD kartu. Bude se to chovat stejne i kdy ji tam vlozis?

(Naped rucne smaz v internim adresari ten pokusny adresar.)

 

EDIT: No, nakonec jsem nasel. "Cílový interní identifikátor souboru je nesprávný." a behem obeda se zamyslel... Neco me napadlo, zkusim to proverit.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 18 listopad 2016 - 12:36

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#18 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 309 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2016 - 12:48

Zajimave, tuto chybu jsem nenasel (cislo te chyby), takze tezko rict, co brani vytoreni adresare. Nicmene v zarizeni asi nemas SD kartu. Bude se to chovat stejne i kdy ji tam vlozis?

(Naped rucne smaz v internim adresari ten pokusny adresar.)

 

EDIT: No, nakonec jsem nasel. "Cílový interní identifikátor souboru je nesprávný." a behem obeda se zamyslel... Neco me napadlo, zkusim to proverit.

 Ja v telefonu sd kartu nemam. Jen pro uplnost, ta chyba opravdu konci na..."Interní úlo", coz mi prijde divne, ze je nedokoncene.


  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#19 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 921 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2016 - 12:50

 

Test existence "Interní úložište": 0

Test existence "Interní úložište/Android/data": 0
Test existence "Interní úložište/AbcTestMtpTool": 0
Vytvoreni adresare (rekurzivne) "Interní úložište/AbcTestMtpTool/AbcXyz": -99
ERR: Failed to create a new folder on the device, hr = 0x80070072, Interní úlo
 

 

Ja myslim, ze bude problem v tom chybejicim hacku nad e (Interni uloziste). Muzes se kouknout, zda chybi vsude (hlavne asi na radku zacinajicim "'Seznam funkcnich objektu:") a kdyz kouknes primo do telefonu, tak ho tam mas nebo ne? (Na prvni pohled nevidim, ze bych jej nekde ja odstranoval.)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#20 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 309 příspěvků(y)

Publikováno 18 listopad 2016 - 15:20

Ja myslim, ze bude problem v tom chybejicim hacku nad e (Interni uloziste). Muzes se kouknout, zda chybi vsude (hlavne asi na radku zacinajicim "'Seznam funkcnich objektu:") a kdyz kouknes primo do telefonu, tak ho tam mas nebo ne? (Na prvni pohled nevidim, ze bych jej nekde ja odstranoval.)

 Mrknu doma, ale ted me napadlo, ze mozna bude problem na mem prijimaci. Nemam v ntb cestinu.


  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama