Přejít na obsah


Fotka

Locus ve slevě


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
22 odpovědí na toto téma

#21 DogVader

DogVader

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 853 příspěvků(y)

Publikováno 16 prosinec 2016 - 23:40

Tuhle vánoční akci nemají poprvé, ale stejně jako phrkt bych ráda zadala platbu jako jednorázový příkaz na jejich účet. Divím se, že běžný způsob platby neumožňují. Zadávat nikam číslo platební karty fakt nebudu, takže nebudu mít nový Locus a nepřispěju jim, i když za jejich produkt bych jim peníze ráda převedla.

 

Jde hlavne o to, ze licence Locusu a jinych aplikaci se overuje pres Google play a tam lze platit jen kartou a take nejak tim O2 operatorem. A to by pri koupi prevodem neslo. Leda by to zavedl primo sam google. Jinak kartou platim na netu uz leta a nikdy jsem nemel problem, dost to usnadnuje zivot a staci si vse dobre nastavit. A zrovna u googlu a jeste pres android bych se fakt nebal. Naopak, mel jsem problem pri vyberu kartou v cizine, kdy mi nejaky poladeny bankomat zkopiroval kartu a pri pokusu o vyber (tim zlodejem asi o mesic pozdeji) mi z banky volali, ze to blokli. A jeste me napada, ze placeni na internetu si lze na karte povolit, nakoupit a hned to zase natrvalo zakazat, takze bez nebezpeci.


Tento příspěvek byl upraven od DogVader: 16 prosinec 2016 - 23:42

  • 1
Xiaomi Mi 9 (Android 9) + Locus Pro

#22 Blexa

Blexa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 961 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2016 - 8:36

Tak ja taky roky odmital platit na internetu primo kartou a pouzival PayPal kde to slo, ale dneska to opravdu uz neni problem a lze to resit vice zpusoby. Mimo zmineneho zakazovani plateb na internetu, pres nastavovani limitu. Jen tohle pak clovek nesmi zapomenout vratit. Urcite se najde jeste vic zpusobu, ja treba dneska vyuzivam moznost mit u AirBank vice uctu a dve karty bezplatne (bez podminek). Takze mam prvni kartu k hlavnimu uctu a druhou k uctu na platby pres internet, ktery je pernamentne vyluxovany. V pripade potreby tam behem par sekund natukam prevod potrebne castky (probehne okamzite), zaplatim a mam hotovo taktez bez rizika a potreby cokoliv nastavovat zpet. Jen jsem si prevetivne nastavil overeni prihlaseni do bankovnictvi pomoci sms...


  • 0

#23 vsa

vsa

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 566 příspěvků(y)

Publikováno 17 prosinec 2016 - 12:29

Není spíš otázka, proč neumožňují jednorázovou platbu na svůj účet? ;)  

Jde taky o to, že Google Play umožní automatické stahování aktualizací a zároveň ověřuje, kdo má licenci koupenou.

Pokud bys zaplatila přímo autorům Locusu, oni pravděpodobně nemají možnost, jak nastavit v Google Play, že máš program koupený.

 

 

 

Např. Threema jde koupit mimo GooglePlay přímo od autorů za Bitcoiny, ale v tomto případě se aktualizace programu musí stahovat z jejich stránek (Což je vlastně +, jelikož se program snaží o uchování maximálního soukromí a tedy běží na Androidu i bez Google účtu.)

 

 

Co opravdu chybí, že nejde koupit program pro někoho jiného. Přitom Goole Play na zadání kódu volbu už dlouho má, jen to není, jak koupit.

 

--------

m-platby umí nejen O2, ale i T-Mobile

 

Pokud to tvůj operátor neumí, je asi nejlepší dočasně na platební kartě platbu povolit a po zaplacení to zase zakázat/snížit limit. Dělám to taky tak, to riziko zneužití opravdu je! Platím kartou na Internetu běžně. Je to rychlé a podporuje to každý e-shop. Někdy mě přijde SMS s autorizačním kódem k platbě (tzv. 3D secure), ale dost často platby takto zabezpečené nejsou.


  • 0
VSA




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama