Přejít na obsah


Fotka

GC little helper II


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
85 odpovědí na toto téma

#1 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 798 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2017 - 22:32

Kdo máte rádi GC little helper, vězte, že ten projekt je víceméně uzavřený. Ale nějaký šikovný uživatel udělal na Githubu fork a tak je tu GC little helper II! Neděste se té němčiny, samotný skript je v angličtině jak jsme zvyklí.

 

Co tak vypíchnout: linky ve Friends funkční, dokonce vrátil náhledovou mapičku, co bývala dřív vpravo nahoře v listingu. Logy se zobrazují všechny, včetně prvního. No zkrátka tento fork je udržovaný a úvodní stránka originálního projektu na něj doporučuje přejít.


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 06 březen 2017 - 9:03

  • 2

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#2 misa kulicka 2

misa kulicka 2

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 59 příspěvků(y)

Publikováno 28 leden 2017 - 22:50

Mohl by mi někdo popsat jak to funguje a k čemu ?


  • 0

misa%20kulicka%202.png


#3 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2017 - 10:51

Funguje to bezvadně a docela dost to pomáhá. I v té podobě, jaká je teď na originálu. S chybějícím prvním logem jsem se naučil počítat. Novou verzi vyzkouším.


  • 0

#4 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2017 - 11:37

Tak zkouším novou verzi a nevede se. Ona není v oficiálním Store a instalovat samotný stažený user.js se mi nevede, píše, že je poškozený.

Všechna dokumentace je v souborech .md, které se mi neotevřou. Při prohlédnutí jejich obsahu vidím, že je to vlastně skoro html, po přejmenování na htm se otevřou, ale bohužel v němčině a se zprasenou diakritikou. Zbytky němčiny ještě ovládám, ale tady se v tom ztrácím.

Instaloval to už někdo a mohl by napsat, jak? Možná jen dělám já něco zbytečně složitě a jde to jednoduše. Pochopil jsem, že by nějak mělo jít i přenést konfiguraci ze starého GCLh.


  • 0

#5 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 798 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2017 - 11:50

to misa kulicka a další zájemci: pár obrázků za tisíc slov - srovnávací screenshoty s GClh a bez něj.

 

A to z obrázků není zřejmé, že:

- součty jednotlivých typů logů pod listingem (a před logama) jsou klikatelné a zobrazí jen logy daného typu - takže když tě zajímají jen NM na dané keši, klikneš na to a vyfiltrují se ti jen NM logy.

- lze kliknout na ikonku "VIP" vedle jména kačera a hned se přidá do seznamu a ihned (bez reloadu stránky) se ve VIP listu zobrazí všechny jeho logy.


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#6 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2017 - 12:05

Třeba náhledy větších fotek v galerii jsem si vypnul, to docela zdržovalo, ale náhledy fotek u logů jsem si nechal. Doplnění dalších mapových podkladů jsem si taky vypnul, používám na totéž GME. Ale třeba možnost hned přeskočit na důležité logy (třena OM, Enable, atd.), zoomovatelná mapka, předpřipravené typy logů, možno i s předpřipraveným textem (to nepoužívám) a spousta dalšího. Jen jak jsem psal, nová verze mi zatím nejde. Dokázal bych ji asi nainstalovat i ze zdrojáku, ale nechci si zničit starou.


  • 0

#7 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 798 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2017 - 12:09

Starou verzi netřeba ničit, já jsem si ji ponechal, pouze disabloval. A s instalací ze zdrojáku nechápu - já instaloval ze stránky, na kterou úmyslně odkazuju v úvodním příspěvku.


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 29 leden 2017 - 12:13

  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#8 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 581 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2017 - 12:29

Tak zkouším novou verzi a nevede se. Ona není v oficiálním Store a instalovat samotný stažený user.js se mi nevede, píše, že je poškozený.

 

S Firefoxem jsem jednoduše kliknul na odkaz v úvodním příspěvku. Ale asi máš jiný prohlížeč...

Jinak je to fajn, věci, které dřív přestaly fungovat, najednou fungují. Jenom mi chybí možnost zkopírovat poslední log - ne proto, abych sázel pořád stejné logy, ale párkrát se mi to hodilo, když přestal fungovat gc.com a tak jsem nemusel psát celý log znova.


  • 0

#9 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2017 - 12:50

Tak jsem asi opravdu hledal problémy, kde nebyly. Nějak se mi to nepovedlo, tak jsem zkoušel alternativní cesty. Teď napodruhé přesně podle odkazů a je to.

A v nastavovátku vidím, že asi něco přibylo, třeba obarvování jsem nikdy nezkoušel, tak nevím, jestli to tam bylo dřív. Mimochodem, nastavovátko funguje tak, jako dřív, už se nemusí hledat alternativní cesty.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 29 leden 2017 - 12:50

  • 0

#10 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 798 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2017 - 13:27

Obarvování logů (vlastní, VIP, ownerovy, reviewerovy), to určitě dřív nebylo.


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 418 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2017 - 19:24

Jen technicka... pripona MD znamena MarkDown. Tedy jde o naprosto obycejny TXT, ktery lze formatovat markdown znackami. Uplne stejne, jako muzes dneska formatovat texty logu. Na prohlizeni nic extra nepotrebujes, klidne to otevri v Poznamkovem bloku.
  • 1

#12 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 29 leden 2017 - 20:38

Jo, viděl jsem do toho, prohlížečem souborů v Total Commandru, ten prohlídne textově cokoli. Jen jsem netušil, co ta přípona znamená.

Já znal MD ještě jako příkaz DOSu Make directory.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 30 leden 2017 - 14:15

  • 0

#13 kstavk

kstavk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 204 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2017 - 10:17

nainstaloval II - ale pamatuje si to text co sem měl nastavený jako automatický při logování u toho původního. Nevíte jak to vymazat? díky


  • 0

#14 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 798 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2017 - 10:36

No, v nastaveních v sekci "Logging" to snad není?


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#15 kstavk

kstavk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 204 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2017 - 12:44

No, v nastaveních v sekci "Logging" to snad není?

no, je tam prázdné okno - napíšu do něj text - pokus o změnu -  a u logování keše se mě objeví tohle "pokus o změnu (5419)

odloveno pri podzimni prochazce ......"
 
co ž byl poslední text co jsem měl nastavenej před spuštěním verze II. Ten text vůbec nikde nevidím a nevím jak se ho zbavit.....

  • 0

#16 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 798 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2017 - 13:11

Je možné, že u tohoto nastavení je problém se zobrazením ve formuláři. Dost možná se to ale objeví v Exportu.

 

Zkus GC Little Helper Sync II - Manual a klikni na "Export" - v okně se objeví textový výpis všech nastavení, který lze třeba i zkopírovat do Poznámkového bloku a někam si uložit. A v tomto zkus najít ten svůj starý text, upravit a rovnou to pomocí tlačítka "Import" importovat zpět.

 

EDIT: před úpravou si vyexportovanou verzi nastavení ZAZÁLOHUJ!


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 28 únor 2017 - 13:12

  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#17 kstavk

kstavk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 204 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2017 - 14:30

Je možné, že u tohoto nastavení je problém se zobrazením ve formuláři. Dost možná se to ale objeví v Exportu.

 

Zkus GC Little Helper Sync II - Manual a klikni na "Export" - v okně se objeví textový výpis všech nastavení, který lze třeba i zkopírovat do Poznámkového bloku a někam si uložit. A v tomto zkus najít ten svůj starý text, upravit a rovnou to pomocí tlačítka "Import" importovat zpět.

 

EDIT: před úpravou si vyexportovanou verzi nastavení ZAZÁLOHUJ!

tak v exportu ten text není.....


  • 0

#18 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 798 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2017 - 15:11

V tom případě už jen začít od začátku - vypnout Firefox, smazat databázi s nastavením GClh II (u mně je to c:\Users\Pontiac_CZ\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\61rac086.default\gm_scripts\GC_little_helper_II.db)  a začít načisto.


  • 1

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#19 Smrk

Smrk

    proti proudu

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 133 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2017 - 6:16

O tomhle slyším poprvé. Prohlédl jsem si Pontiacovy obrázky a taky nějak nevím, k čemu je to dobré... Můžu se zeptat těch, kteří to používají?


  • 0

#20 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2017 - 6:59

Je to dobré. Na dost věcí. Z těch obrázků to vidět tak moc není, pokud jsi to nikdy nepoužíval. Nic tě nenutí to používat. Nebo se to dá i po instalaci snadno vypnout. Pokud tě to zajímá, vyzkoušej to.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama