Přejít na obsah


Fotka

GC little helper II


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
85 odpovědí na toto téma

#21 kstavk

kstavk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2017 - 7:33

O tomhle slyším poprvé. Prohlédl jsem si Pontiacovy obrázky a taky nějak nevím, k čemu je to dobré... Můžu se zeptat těch, kteří to používají?

co z toho používám -- VIP list (hned vidím jestli někdo ze známých tu keše odlovil a co logoval), předefinovaný text u logu - hodí se při logování keší z jedné akce, automatickou "visited" funkci pro TB,GC u logu (nemusím se o to starat udělá to automaticky), otevřu logování a hned mám připraveno typ logu "found it", u TB  "discovered"


  • 0

#22 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 769 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2017 - 7:54

Smrk: Ono z těch obrázků to není až tak zřejmé, kde je změna. Doplním do nich červené šipky a text. Taky přidám screenshot nastavení, který řekne hodně.

 

Ale při pozorném prohlížení si už teď můžeš všimnout, že u keše se vpravo zobrazí tzv. VIP list, tedy logy kačerů, které sis označil jako VIP (to nemusí být jen ti v přátelích). Listing lze roztáhnout a využít dnešní 16:9 monitory. V lozích lze vidět náhledy obrázků. Logy se mohou podbarvit a zvýraznit tak tvé vlastní, přátel nebo ownera.

Na Friends stránce lze na začátku vidět souhrn, kdo nově něco odlovil a netřeba tak všechny procházet (nová vlastnost teprve pár dnů).

Na mapě lze zobrazit kruh kolem domácích souřadnic (to využívám, zobrazil jsem si tak dosah notifikací o nových keších, které mám na 10 km)


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#23 kstavk

kstavk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2017 - 7:57

V tom případě už jen začít od začátku - vypnout Firefox, smazat databázi s nastavením GClh II (u mně je to c:\Users\Pontiac_CZ\AppData\Roaming\Mozilla\Firefox\Profiles\61rac086.default\gm_scripts\GC_little_helper_II.db)  a začít načisto.

tak ve firefoxu to funguje normálně, v chrome si to furt pamatuje to původní.... holt na logování budu používat firefox. Ještě prosba - jak se nastaví to aby to na začátku logu napsalo kolikátá je to odlovená keš? díky za pomoc


  • 0

#24 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 312 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2017 - 8:06

A smazal jsi Chromu zmíněnou databázi nastavení GClh II...?!? Cestu k souboru hledej podle https://www.howtogee...-mac-and-linux/


  • 0

#25 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 769 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2017 - 8:13

kstavk: pomocí #Found#.

 

GClh_placeholders.png


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#26 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 304 příspěvků(y)

Publikováno 01 březen 2017 - 8:33

Tak ten kruh na mapě jsem si brzo shodil, protože mě tam štval. Někomu se může hodit. Jen v pův. verzi se nedaly HC nastavit přímo v nastavení, bylo nutno potvrdit je přímo na GS, nevím jak je to v novém.

Mě se líbí hlavně obrázky přímo u logů, logovací odkaz nad logy, nastavení implicitního typu logu, př. i vzorový text logu (nepoužívám, loguju pokaždé jinými slovy), likvidace zbytečných prvků a tlačítek, přidání vlastních prvků do lišty, zoomovací mapka u listingu s výběrem podkladů (ale nevím, jestli to nedělá GME), teď ponovu obarvování logů podle typu (když hledám, kdy owner něco změnil, stačí rychle listovat a koukat na barvy, ale ony se významné logy zobrazují i v postranním okénku, takže si mohu třeba rychle pročíst všechny NM a OM logy. A spousta dalších drobností. Je to na zvyku. Ale když sednu k jinému stroji, kde to nainstalované není, tak moc mi to zase nevadí.


  • 0

#27 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 769 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2017 - 8:32

Přidal jsem screenshoty nastavení. Link v příspěvku #5.


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#28 Doggy_TeamLost

Doggy_TeamLost

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2017 - 15:05

Tak tento script mi vyřešil problém se "c:geo". Script mi pokaždé sám od sebe nastaví češtinu, takže palec hore. Ještě by to chtělo na hlavní mapě vypočítané mysterky přemístit na final place a bylo by to dokonalé :)


  • 0

#29 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 304 příspěvků(y)

Publikováno 02 březen 2017 - 20:24

Vzhledem k tomu, že ikony na mapě jsou generovány jako souvislá vrstva (dlaždice), to asi možné nebude. Kdysi dávno to byly samostatné malé obrázky, pozicované na velký podklad, to by šlo. Ale tak jak je to teď to nejde, to by skript musel vygenerovat vlastní vrstvu dlaždic. Proč to tak teď je, nevím. Zdá se mi to složitější a náročnější na provoz. Pro větší zoomy to stejně musí generovat pro každého jinak, každý má jinak vyloveno, teprve pro méně podrobná měřítka už to není personalizované a může to být jednotné.

No, možná dobrý programátor by to dokázal. Potlačit tu dlaždicovanou vrstvu a generovat napozicované ikonky. Ale bylo by to takové drbání nohou za uchem a velký přínos by to asi nemělo. A navíc, kde asi tak by skript zobrazující jen mapu, vzal ty přepočtené souřadnice?


  • 0

#30 kstavk

kstavk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2017 - 8:02

dotaz - funguje Vám GC little helper II? Firefox se aktualizoval a helper mě někam zmizel. v greasemonkey je a i se značkou aktivní.....


  • 0

#31 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 126 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2017 - 8:08

Ahoj, mam dojem, ze s novou verzi FF vyšla i aktualizace grasemonkey, zkus zaktualizovat i opicku .....
Jsem teď na tabletu, tak funkčnost gclh neoverim
  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C


#32 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 769 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2017 - 8:19

V novém FF 57 s jádrem Quantum sice Greasemonkey jede, ale jeho autoři přiznávají, že to chce ještě hodně práce a doporučují prozatím jiné script managery jako Tampermonkey.

 

Nicméně, nejdůležitější pro nás je, že autor GClh II výslovně už asi před měsícem doporučoval přechod na Tampermonkey... Takže jsem tak učinil a GClh II jede dál. A Tampermonkey sám vypadá tak nějak funkčnější a přehlednější než GM. Běží mi v tom i GME a GCVote.


  • 4

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#33 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 019 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2017 - 8:24

V novém FF 57 s jádrem Quantum sice Greasemonkey jede, ale jeho autoři přiznávají, že to chce ještě hodně práce a doporučují prozatím jiné script managery jako Tampermonkey.

 

Nicméně, nejdůležitější pro nás je, že autor GClh II výslovně už asi před měsícem doporučoval přechod na Tampermonkey... Takže jsem tak učinil a GClh II jede dál. A Tampermonkey sám vypadá tak nějak funkčnější a přehlednější než GM. Běží mi v tom i GME a GCVote.

Souhlas jedu taky pod TamperMonkey a spokojenost...
Co se týče GCLh II občas s autorem komunikuju tak zatím je chuť hodně záleží na tom jak moc ještě bude GC rýpat do stránek. A taky kdy přepnou na nový vzhled definitivně. Protože zatím s novým vzhledem nefunguje nastavování GClh II... nastavuje se to ve starším panelu. Nově je tam dodělaná podpora DropBoxu a pár drobností je zase už umravněno
 

Hodně teď záleží na tom nastavování kam se to pohne a na groundspeaku... no spíše na autorech GClh II jak rychle udělají nový setting do nového designu neb k přepnutí na nové prostě jednou dojde.


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#34 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 304 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2017 - 9:09

Pokud vím, tak GCLh nastavovací menu je i na nějaké klávesové zkratce, tuším, že F3 nebo F4. To by mohlo fungovat, i když z profilu to třeba nepůjde.

Mě to zatím funguje, na starém systému doma se mi FF neaktualizoval a ani nebude, na novém GCLh nemám. Ale zato tam při aktualizaci zmizela skoro všechna rozšíření, včetně myších gest, notifikátoru stránek i notifikace pošty. Našel jsem za to náhrady, ale trvalo to docela dlouho a pořád si nezvykám, že např. ta gesta fungují teď trochu jinak. A taky nastavit vzhled FF, abych klikal automaticky tam, kam chci, dalo docela práci. Home tlačítko vpravo, stahování - ikona se ukáže jen když něco stahuju, všechno v liště sbalené - no alespoň se to oproti starším verzím dá nakonfigurovat. Ale ta politika se mi nelíbí. Prohlásit nějaké doplňky za zastaralé a bez náhrady je zakázat, př. nabídnout náhradu, kterou si ale musím najít sám a skoro jistě přitom přijdu o nastavení.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 21 listopad 2017 - 9:18

  • 0

#35 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 019 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2017 - 9:35

GClh: Nastavení v novém dashboardu nefunguje je to vázané na starý profil a pokud jsi v novém přepnutý nepomůže ani svěcená voda :) otestováno a pak i nalezeno ve zdrojáku... musí se to předělat!
 

FireFox: Co se týče FF57 tak je to velká změna a že zezačátku bude něco nefunkční je jasné ale předpokládám, že se to dotáhne...
Politika není politika a líbit se může a nemusí ale ten XUL pod kterým běžely staré doplňky prostě musel pryč - důvod rychlost, bezpečnost (XUL je přežitek starší víc jak FireFox)
Náhrady budou postupně jak to někteří autoři předělají a nebo nepředělají a taky jak Mozilla dodělá některé věci do API protože někde to drhne i na nich...
Jelikož vyvíjím (programuju) tak vím co to je něco zásadně změnit... bohužel tady už to bylo nutné a mimo jiné o tom vývojáři doplňků ví už docela dlouho a někteří zapracovali slušně a někteří ne ale to neovlivní nikdo.

Pro nás zásadní co se týče doplňků/skriptů:
- GreaseMonkey (už funguje) ale lepší asi je TamperMonkey (je dál a líp jede)
- GClh v. 0.8.10 funguje (do přepnutí na nový vzhled) - vývoj na něm probíhá
- Další skripty taky fungují bez potíží (GCLh II, GME, GCVote, Geocache Height, Mystery-Wizard, Geocache QR kóde a další co používám)


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#36 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 769 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2017 - 10:00

mpik: ano, nastavení GClh II se dá odkudkoliv (na gc.com) vyvolat pomocí F4.

 

Taky jsem na FF 57 přišel o některá rozšíření, za která zatím nejsou náhrady (Export Cookies, FxIF), ale uvidíme. Snad Mozilla dodělá do API, co případně bude chybět autorům rozšíření, jak říká DrakMrak.

 

Přepnutí gc.com na nový dashboard zatím určitě není na pořadu dne, týdny ve vlákně tomu věnovaném nereagovali, tak je otázkou, jestli vývojáře nepřeveleli na jiný úkol. Asi jich ani moc nemají.


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#37 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 304 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2017 - 10:56

K opravám a vylepšením: Programátoři a obecně lidi pracující s IT jsou jednak novátoři, ale také současně velcí konzervatoristi. Prostě po určité době většina dojde do stavu "Nehrabat do něčeho, co funguje". Proto asi taky spousta lidí nechce aktualizovat ať systém, prohlížeč, nebo doplňky. A když navíc hrozí, že při aktualizaci se smaže nastavení... Na určité věci jsem si dodnes nezvykl. Umím ve Windows používat složky a průzkumník, ale přirozenější je pro mě správa systému souborů pomocí klonu Norton Commanderu, ještě pozůstatek DOSu. Chci mít soubory po složkách, např. fotky podle mého roztřídění, hudbu po složkách podle interpretů - a ne aby mi nějaký automatický manažer to shrnul na jednu hromadu (jak to mám teď v telefonu). Ale pravda je, že když už tu změnu člověk udělá, je výsledek dost často lepší. Jako třeba přechod od Autostatu ke Statoru v Geogetu - nechtělo se mi zahodit tu už vyladěnou šablonu, ale bylo to třeba.


  • 1

#38 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 019 příspěvků(y)

Publikováno 21 listopad 2017 - 11:23

mpik: ano, nastavení GClh II se dá odkudkoliv (na gc.com) vyvolat pomocí F4.

 

Taky jsem na FF 57 přišel o některá rozšíření, za která zatím nejsou náhrady (Export Cookies, FxIF), ale uvidíme. Snad Mozilla dodělá do API, co případně bude chybět autorům rozšíření, jak říká DrakMrak.

 

Přepnutí gc.com na nový dashboard zatím určitě není na pořadu dne, týdny ve vlákně tomu věnovaném nereagovali, tak je otázkou, jestli vývojáře nepřeveleli na jiný úkol. Asi jich ani moc nemají.

Pardon s tím F4 to funguje jen nesmí člověk stát na novém Dashboardu tam to nejde jinak jinde ANO ... takže stačí vlézt na keš a dát F4 a naskočí setting GClh... asi zatím dostačující... člověk se taky učí ;)


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#39 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 622 příspěvků(y)

Publikováno 22 listopad 2017 - 9:40

Taky jsem na FF 57 přišel o některá rozšíření, za která zatím nejsou náhrady (Export Cookies, FxIF), ale uvidíme. Snad Mozilla dodělá do API, co případně bude chybět autorům rozšíření, jak říká DrakMrak.

 

Trošku mimo téma - když jsme u těch rozšíření, nevíte někdo o náhradě PlainOldFavorites či Windows Favorites? Je to rozšíření umožňující otevírat a upravovat Favorites z IE. Pro nás, co musíme používat oba prohlížeče je to nepostradatelné... :(


  • 0

#40 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 019 příspěvků(y)

Publikováno 27 listopad 2017 - 9:02

Jinak včera vyšla verze 0.8.11 která už je integrovaná i do nového Dashboardu a začíná to zase vypadat velmi dobře (ne, že by už fungovslo vše ale dost je opraveno)

  • Nový Dashboard - odkazy do nastavení plus funkční nastavení, plus redesign hlavičky, zobrazení VIP a další drobnosti
  • Zálohování do DropBoxu (s kompletní autentizací)
  • Funkční VIP a neVIP ;) Další drobnosti technické

Vše od Franka z němec ;)

 

Changelog: zde

Stažení: tuná

 

Bližší info o skriptech na GeoTřebíči

 

Pro nový FireFox Quantum (v.57) je asi lepší přejít na doplněk: TamperMonkey ikdyž už i doplněk GreaseMonkey je předělaný... otázkou je kde bude dlouhodobý vývoj lepší a vzhledem k tomu, že TamperMonkey je nyní pro všechny významné prohlížeče: EDGE, Chrome a FireFox tak bych se ho asi držel...

Pro starší prohlížeč FireFox je to o tom, jestli už podporuje WebExtensions pak TamperMonkey a když ne tak GreaseMonkey(starší verzi)

 


  • 2

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama