Přejít na obsah


Fotka

GC little helper II


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
85 odpovědí na toto téma

#41 kstavk

kstavk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 209 příspěvků(y)

Publikováno 29 listopad 2017 - 7:36

ještě jeden dotaz - pod kterou položkou se skrývá to, že se mě logy VIP RW a ownera objevují na prvním místě listingu?  Díky


Tento příspěvek byl upraven od kstavk: 29 listopad 2017 - 7:36

  • 0

#42 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 090 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2017 - 10:21

GClh 0.9 je tady a je to fakt pecka nabitá změnami (takový Vánoční balíček)

Prakticky rozchází všechno co nám groundspeak rozdrbal úpravami rozhraní

- kompletní VIP (VIP důležití lidé) a VUP (VUP velmi otravní lidé :D)

- Logování (i po novu - smajlíci, vkládání předdefinovaných sekvencí, autovisit u tb/gc)

- mnoho úprav v novém Dashboardu

- volání nastavení v novém Dashboardu (nebo F2 odkudkoliv)

- zdokonalené ukládání nastavení do DropBoxu

- větší obrázky

- mnoho věcí ve statistikách
- zrychlení skriptů (optimalizace)
- nové přímé odkazy (Suvenýry, Ligu přátel, trakovací předměty a kdo používá i na GeoTours)
- .......

prostě hodně
kolega z němec 2Abendsegler (ono jich je víc kdo se v tom podíleli) se prostě vycajchnoval
:)

 

Jen tak pro jistotu ZDE
je potřeba mít nainstalováno rozšíření TamperMonkey v (Chrome, EDGE nebo FireFoxu a možná i je něco pro Operu)

 
 
 

 

 
 
 


  • 1

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#43 kstavk

kstavk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 209 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2017 - 12:20

Jen tak pro jistotu ZDE

 

 
 
to se pak stáhne jak? nebo se to dělá CTRL+V a CTRL+C díky.

 

 
 
 

 


  • 0

#44 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 615 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2017 - 13:04

Myslel jsem, že je to jednoduché a také se mi to před několika dny povedlo jednoduše nainstalovat, ale teď taky nevím, jak bych to dělal. Důležité je mít už nainstalované rozšíření Tampermonkey. Pak to má jít nějak přes něj. V tom odkazu se otvírá přímo zdroják, o krok zpátky je nějaký odkaz na stažení.

Kdybych to potřeboval (nepotřebuju, už mám), asi bych se k instalaci doklikal. Ale pokud někdo víte přesně, jak to správně instalovat, napište to sem, prosím.


  • 0

#45 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 846 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2017 - 14:10

No hlavní je mít instalován Tampermonkey, jak už bylo řečeno. A potom na výše uvedeném odkazu, kde se zobrazí kód GC little helperu, nutno vpravo nahoře kliknout na "Raw". Tam už se chytne Tampermonkey a nabídne tlačítko "Install".


  • 2

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#46 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 090 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2017 - 17:56

No hlavní je mít instalován Tampermonkey, jak už bylo řečeno. A potom na výše uvedeném odkazu, kde se zobrazí kód GC little helperu, nutno vpravo nahoře kliknout na "Raw". Tam už se chytne Tampermonkey a nabídne tlačítko "Install".

jj přesně tak :)


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#47 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 615 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2017 - 20:19

asi jsem to před časem udělal, ale klikat na RAW by mě opravdu nenapadlo.


  • 0

#48 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 615 příspěvků(y)

Publikováno 19 prosinec 2017 - 23:14

A těší mě to moc. Doma na WinXP mi zrovna přestaly jít skripty pod Greasemonkey, jako by tam nikdy nebyly. Tak mě taky čeká Tampermonkey a znovu nastanovat celé GCLh a GME. Ach jo.


  • 0

#49 kstavk

kstavk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 209 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2017 - 7:36

asi jsem to před časem udělal, ale klikat na RAW by mě opravdu nenapadlo.

mě taky ne :-) díky za radu!


  • 0

#50 2Abendsegler

2Abendsegler

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2017 - 9:40

Moin,

it is not necessary to upgrade the script about a link. The script check it if a further version is there. And Tampermonkey check it too if a further version is there.

If you don't want to wait, call the GClh Config with key F4 and choose above "Check for upgrade".

And if you don't want to do this, you can upgrade about this link. It is always the same link to upgrade to the actual version.

 

Merry Christmas nicolaus_head_04.png  nicolaus_head_05.png

 

Google translation:

Není nutné upgradovat skript na odkaz. Skript zkontrolujte, zda je k dispozici další verze. A Tampermonkey to také zkontroluje, jestli je tam další verze.
Pokud nechcete počkat, zavolejte GClh Config pomocí klávesy F4 a zvolte "Check for upgrade".
A pokud nechcete to udělat, můžete o tomto odkazu upgradovat. Vždy je stejný odkaz na upgrade na aktuální verzi.


  • 3

#51 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 615 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2017 - 9:48

Ano, automatický upgrade funguje. Toto je nutno při první instalaci.

I Greasemonkey spustí instalaci po kliknutí na RAW. Jenomže pak tam žádné nainstalované skripty nepřibudou, už to asi nefunguje. Zkusím i na těch XP Tampermonkey.

Ale že mi to nefunguje, jsem si všiml až při logování, musel jsem logovat tlačítkem nahoře a ne až tím nad logy, co se tam doplňuje přes GCLh. Takže se dá žít i bez toho. Spíš mi chybí GME, ty české mapy se občas hodily. Naštěstí tady v nějaké diskusi jsou připraveny.


  • 0

#52 2Abendsegler

2Abendsegler

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2017 - 10:12

You can install GClh under Greasemonkey, but it is not runnable from Greasemonkey version 4.
If you have Tampermonkey installed, it notice it too if you click to the raw ot to my link above.
Off Topic: If you mean GME (Geocaching Map Enhancements). It runs too under Tampermonkey.

 

Google translation:

Můžete nainstalovat GClh pod Greasemonkey, ale z Greasemonkey verze 4 nelze spustit.
Pokud máte nainstalován Tampermonkey, tak si to také všimnete, pokud kliknete na odkaz raw na můj odkaz výše.
Off Topic: Pokud myslíte GME (Geocaching Map Enhancements). To běží příliš pod Tampermonkey.


  • 2

#53 Balin50

Balin50

    Balin50

  • Members
  • PipPipPip
  • 411 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2017 - 12:12

Nejak som v Chrome nenasiel kde nastavit napr. template log
  • 0
Balin50

HW: Huawei Mate 20 lite + ADrake+, Garmin Monterra

#54 2Abendsegler

2Abendsegler

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2017 - 12:30

If you are on any geocaching.com page, press the F4 key on your keyboard, then the GClh configurator (Config) will start. You can find the log templates in the section "Logging". Or you can choose this link to go to the section in Config. If the link open only the geocaching.com page, then the GClh is not running.

 

Google translation:

Pokud jste na nějaké stránce geocaching.com, stiskněte klávesu F4 na klávesnici a začne se konfigurátor GCLh (Config). Šablony protokolu naleznete v sekci "Protokolování". Nebo můžete tento odkaz vybrat, chcete-li přejít na sekci Config. Pokud je odkaz otevřen na stránce geocaching.com, GClh není spuštěn.


  • 3

#55 2Abendsegler

2Abendsegler

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2017 - 12:34

Unfortunately, the forum software defaced my link.  :huh:

Try this:
(https://www.geocachi...ow_brouter_link)

 

Google translation:

Bohužel software fóra zkreslil můj odkaz.

Zkuste to:
(https://www.geocachi...ow_brouter_link)

 

[Edit]

That does not work either. :lol: I will leave out the https now. You can use it with cut and paste.

://www.geocaching.com/my/#GClhShowConfig#a#settings_show_brouter_link

 

To také nefunguje. :lol:  Zanechám https nyní. Můžete jej použít s řezaným a pastovým.

://www.geocaching.com/my/#GClhShowConfig#a#settings_show_brouter_link


Tento příspěvek byl upraven od 2Abendsegler: 20 prosinec 2017 - 12:40

  • 1

#56 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 615 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2017 - 12:43

Děkuji autorovi za nápovědy, není časté, aby někdo takto radil uživatelům, navíc v jazyce, kterému nerozumí. Německy to raději nepíšu, dopadlo by to hůře než to přeloží Google.


  • 2

#57 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 846 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2017 - 12:43

The original link works on my end, Frank, and takes me directly to the e-mail template form. GClh II is a masterpiece, thank you so much for your work! :)


  • 2

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#58 2Abendsegler

2Abendsegler

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 12 příspěvků(y)

Publikováno 20 prosinec 2017 - 14:21

@Pontiac_CZ

I see it just now, the link should get you to the logging section. The forum software really demolishes the link. In the link are 3 # and only the first remains. Please try it with the cut and paste variant, then you will see. ;)

I have generate now a google short link, it is working too: https://goo.gl/6sSfyC

 

Google translation:

Vidím to teď, spojení by vás mělo dostat do sekce pro protokolování. Fórum software skutečně zničí odkaz. Ve odkazu je 3 # a zůstane pouze první. Zkuste to zkusit variantou řezu a pasty, pak uvidíte. ;)
Pracuji na krátkém odkazu google, funguje také: https://goo.gl/6sSfyC


  • 1

#59 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 090 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2017 - 8:57

Aaaa koukám, že autor GClh se tu objevil :) trošku jsem ho popíchnul v jedné jiné diskuzi přímo na GClh ;)
-----
Hello Frank I welcom you to czech discussion about GClh :)

-----

Mimo jiné bylo by fajn kdyby nápady co bychom chtěli do GClh (samozřejmě pokud je to možné - nelze včechno) se sem přidaly.
Popřípadě pokud narazíte na chybu tak je jednoduché ji přenést do pracovního vlákna vývoje GClh a zapracovat opravy poměrně rychle.


  • 1

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#60 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 615 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2017 - 16:22

Chyba. Při logování z Draftů (FN) online a odeslání klávesou F2 se nahraje jen ten draft, v mém případě jen datum, čas a pořadí. Drafty dělám v terénu přes Adrake a dopisuju logy až na PC. Při kliknutí na tlačítko Odeslat se odešle správný log, i s textem, který jsem dopsal. Dá se to opravit, ale ownerovi přijde jen ten prázdný log.

 

Error. When logging from drafts (FN) online and sending with F2, only the draft, in my case only the date, time and order, is loaded. Drawings I'm doing over Adrake and I write the logs to my PC. When you click the Send button, the correct log is sent, even with the text I have written. It can be fixed, but only the empty log comes to the owner.


  • 2




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama