Přejít na obsah


Fotka

EVINCE mimo provoz


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
79 odpovědí na toto téma

#61 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 692 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2017 - 18:17

Z vlastní zkušeno můžu říct, že když není omezen počet pokusů, tak pak o vytížení serveru jde. Řešil jsem https://www.geocachi...3PWRE_black-box
kde na webzdarma byla aplikace, která byla potřeba k řešení a omezení počtu pokusů u ní nebylo. Já jsem k internetu připojen přes síť klfree, kde pod jednou natovanou IP adresou je celá řada členů a byl problém s aplikací komunikovat, neboť to omezení na počet spojení z jedné IP adresy má vyřešen webzdarma a tak jsem velmi často dostával error 404 místo výsledku. Pomohl jsem si tím, že mám vlastní veřejnou IP adresu a přes tu mi pak aplikace fungovala. A tak abych odlehčil webuzdarma, udělal jsem kopiii aplikace a tu jsem umístil na své stránky - jednou na webhosting klfree, takže to členové klfree měly blízko a druhou na webhosting v Praze. No a po pár dnech provozu jsem zjistil, že správce webhostingu klfree mi tu aplikace zablokoval, neboť ten webserver byl totálně přetíženej - viz můj editovaný log https://www.geocachi...56-bf36d3906e70
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc

#62 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 152 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2017 - 18:19

Dobrá mysterka kontrolu nepotřebuje, tam po vyluštění vím, že je to správně. Pokud někdo udělá nejasnou mysterku (stačí googlení, kde různé zdroje dávají různé hodnoty) a přidá ověřovátko, kde se musí čekat několik minut, tak na takovou se většinou vykašlu. A přitom by stačilo omezení např. na 20 pokusů za den.


  • 0

#63 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 692 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2017 - 18:23

Akorát to omezování na počet pokusů z jedné IP adresy pak dělá problémy uživatelů podobně připojených jako jsem já, kdy jednu IP adresu sdílí možná i několik set lidí.
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc

#64 frettie

frettie

    Frettie

  • Members
  • PipPipPip
  • 596 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2017 - 19:37

O zatez serveru ani tak nejde, validator v podstate vubec zadnou zatez negeneruje (aspon ten muj :)). Spis jde o princip. Kdyby validatory nemely zadnou ochranu, tak by se reseni vsech mysterek degradovalo na to "spustim brutovaci script na validator". A vzhledem k tomu, ze pro kritiku finalkaru a podobne "haveti" rozhodne nechodim daleko, tak by mi byl takovy pristup proti srsti, tim padem ho nebudu zadnym zpusobem podporovat.

Tak jako víš co, klidně to spusť, zas takovej problém toho člověka locknout na systémové úrovni to není (a pak ho tam den dva nepustit). 

A nebo udělej nějaký hezký speciální api, který na to bude určený. :) 


  • 0
:)

#65 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 635 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2017 - 21:22

Já mám adresu veřejnou, kdysi jsem ji potřeboval pro práci, už jsem to tak potom nechal. Ale jinak když něco vyběhne u nás na sídlišti, kde jsou všichni přes jednoho poskytovatele, tak z jediné IP adresy toho může jít hodně. Ale nevím, ještě jsem žádnou mysterku s novým ověřovátkem nezkoušel. Za jedno políčko bych se docela přimlouval, pokud to není problém, př. na nenutnost psát stupně, ty se píšou na české klávesnici blbě (ale jde to). To už je jen drobnost. Jen vím, že takové řešení existuje, např. geoget má funkci, která parsuje snad z 20 formátů souřadnic (a pak taky vyparsuje souřadnice i z něčeho, kde vůbec nejsou).

Nějaké omezení je taky na místě. Když je 10 možností, tak taky těch 10 vyzkouším. Nebo se uklepnu. Takže tak do těch 10 jo a pak pauza. On nemusí být ani brutovací skript. I ručně to jde rychle. Ale opravdu nejlepší jsou mysterky, které ověřovátko nepotřebují. Už pro ten krásný efekt, když najednou souřadnice vyběhnou. Našel jsem i dost mysterek, kde ověřovátko nesouhlasilo, prostě jsem byl ve výpočtu jen kousek vedle a na místě pomohl hint.


  • 0

#66 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 152 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2017 - 21:48

stupně, ty se píšou na české klávesnici blbě

Stupně se píšou snadno pomocí diakritického kroužku vlevo od jedničky. Kroužek mezera udělá °, případně rovnou s dalším znakem (kromě "u"), např. kroužek jednička udělá °1.


  • 1

#67 Sven Gumby

Sven Gumby

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2017 - 22:14

Alt+248


  • 0

#68 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 635 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2017 - 22:22

To pochopitelně vím. I když trvalo dost dlouho, než jsem na to přišel. Ale zvykl jsem si na Mapách.cz a na Keškomapě ten znak prostě nepsat a ono si ho to "domyslí".

A teď jsem to zkusil a Mapy.cz na vyhledávací řádek 49 0 14 0 mě hodí někam do oceánu, Keškomapa správně do Prachatic.

No, vidím, že je to jen moje vychytávka, kterou když to nebude umět, nic se nestane, možná je to spíš zavádějící.


  • 0

#69 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2017 - 6:52

mapy.cz staci misto stupnu zadat "d". 49d0 14d0.


  • 1
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#70 PaTTrick

PaTTrick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2017 - 8:22

A co ownerovi brání volat ověřovač z listingu nějak takhle?

 

<a href="https://gc.gcm.cz/validator/index.php"><img src=libovolny_obrazek.jpg></a>
 

 

to samozřejmě nic nebrání, ale měl jsem na mysli nějaký sofistikovaný sjednocený obrázek, ne že bude odkaz na ověřovač schovaný pod náhodným obrázkem...... Ale jistě to přežiji i bez toho, byl to jen nápad...


  • 0
Na GC.COM jako PaTTTTrick

#71 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 11 918 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2017 - 8:30

... proste nejake pekne jednotne logo...


  • 0

#72 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 429 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2017 - 8:38

To bych nedělal. KISS - Keep It Simple, Stupid

 

Jojo, taky jsem pro zásady KISS, proto bych udělal POUZE jedno pole pro zadání souřadnic. Zvlášť při zadávání z mobilu je form s více poli otravný. Nehledě na vkládání zkopírovaných souřadnic z a:drake do ověřovače....


  • 4

#73 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 940 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2017 - 8:55

to samozřejmě nic nebrání, ale měl jsem na mysli nějaký sofistikovaný sjednocený obrázek, ne že bude odkaz na ověřovač schovaný pod náhodným obrázkem...... Ale jistě to přežiji i bez toho, byl to jen nápad...

 

 

... proste nejake pekne jednotne logo...

 

Nějak vám nerozumím. Logo tam přece je! A podle mého názoru pěkné a jednotné:

Přiložené miniatury

  • verify.png

Tento příspěvek byl upraven od kiReGPS: 17 únor 2017 - 8:55

  • 2

#74 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 940 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2017 - 9:00

Jojo, taky jsem pro zásady KISS, proto bych udělal POUZE jedno pole pro zadání souřadnic. Zvlášť při zadávání z mobilu je form s více poli otravný. Nehledě na vkládání zkopírovaných souřadnic z a:drake do ověřovače....

 

No jo, Michale, ale jedno pole znamená parsovat vložený text a zkoušet všech stopadesát způsobů, jak mohl ctěný uživatel souřadnice zadat. A čelit pak připomínkám, že někdo použil jeho oblíbený stopadesátýprvní způsob a "ono to nefunguje". Ale především se z jednoduchého kódu validátoru stane parsovací bramboračka... :blink:


  • 0

#75 PaTTrick

PaTTrick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 301 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2017 - 9:03

Nějak vám nerozumím. Logo tam přece je! A podle mého názoru pěkné a jednotné:

nevím jestli to není nějaký update.. když jsem tehdy kliknul na první dva z uvedených tří listingů tvůrce ověřovače, tak tam byla jen věta ve smyslu  "Kontolu správnosti si můžete provést na tomto odkazu" ... pokud je v nabídce uvedený obrázek, tak za mě ok :)


  • 0
Na GC.COM jako PaTTTTrick

#76 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2017 - 10:04

Obrazek tam samozrejme je, to ze ho autor kese nepouzije je samozrejme plne pravo autora kese :)


  • 3
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#77 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 621 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2017 - 16:36

To občas dělám. A pak 15 minut buším v noci hlavou do stromu 50 km od domova a 1 km od správných souřadnic... :)

Ja myslim ze ten strom to v pohode vydrzi ;)


  • 0

#78 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 817 příspěvků(y)

Publikováno 17 únor 2017 - 21:01

Tak jsem to taky vyzkoušel, předně díky za jednoduché ověřovátko. Měl bych k tomu několik připomínek:

  • V textu nahoře je háček navíc - opiště pětici čísel
  • Sjednotil bych terminologii - Bezpečnostní kód vs. Chybný ověřovací kód
  • K čemu je kód a název cache? Na evince se mi líbilo, že nebyl potřeba, takže bylo zřejmé, že ji ani autor nemůže použít pro sběr finálek. Tady to, zdá se, funguje podobně, takže ten kód je tam jaksi navíc.

Každopádně ještě jednou díky.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android
Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace


#79 niximor

niximor

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 575 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2017 - 8:33

GC kod a nazev kese je tam proto, aby se mohl zobrazit v hlavicce pri overeni. Prislo mi blby aby to byla jen neidentifikovatelna stranka s necim. Popravde jsem si vubec neuvedomil ze evince tam nazev kese nemela :)

Kazdopadne ja opravdu nemam finalkare rad, takze opravdu nesbiram finalni souradnice :) Vzhledem k tomu, kolik PM uctu mam pristupnych skrz gcm aniz bych jediny jedenkrat zneuzil si troufnu tvrdit, ze v tomhle mi opravdu muzete verit :)
  • 0
Správce gcm.cz | cwg.gcm.cz

#80 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 817 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2017 - 22:25

Ze sběru souřadnic tě nepodezírám, já jen, že ten kód je tam IMHO zbytečný. Úplně by stačilo, aby byl nepovinný. Kdo chce, ať si ho tam dá, kdo ne, ať nemusí.

 

BTW, tak mě napadá, že možná v requestu dostaneš http-referer i s kódem nebo GUID keše, takže je to vlastně fuk ;)


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 18 únor 2017 - 22:26

  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android
Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace





1 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 1 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama