Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 5.13/5.14 - Josef


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
232 odpovědí na toto téma

#1 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 109 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2017 - 22:05

Po delší době tu máme novou verzi:

  • Přepracován editor waypointů
  • Zobrazení prefixu waypointu v seznamu
  • Možnost řazení waypointů podle vzdálenosti nebo názvu
  • Úprava možností nastavení automatického označení navštívených waypointů
  • Možnost zachovat při aktualizaci některé logy
  • Automatické rozpoznání proměnných ve vzorci
  • Podpora GPX ve formátu Groundspeak PQ a GeoGet v2
  • Základní podpora pro Lab Cache
  • Volba úložiště – interní/externí (pokud se vám náhodou "ztratí" databáze, zkontrolujte si nastavení a případně ho opravte, pokud náhodou máte data v nestandardní složce, budete je muset přestěhovat)
  • Hlášení chyb (nutno povolit v nastavení)
  • Rozpoznání webových adres keší s HTTPS

 

Pomalu odstraňuji podporu pro mapy ve formátu UTM33 (staré mapy.cz). Dnes už to k ničemu není, pokud náhodou někdo tuhle mapu v offline verzi ještě používá, nastal čas se s ní rozloučit. Do budoucna už bude jen Google/OSM a kompatibilní.

 

PS: já vím, že Josef je až za dvě hodiny :-)


  • 2

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#2 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 209 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2017 - 22:55

A bitmapové mapy v sqlitedb doufám pojedou stále ?
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#3 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 644 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 8:05

Díky za novou verzi, otestuji :-)


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#4 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 9:06

Diky za novou verzi. Nenapada nekoho, co muzu delat spatne, kdyz mi zmizely moje preddefinovane mapy a vrstvy?
  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#5 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 260 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 9:50

Taky mi zmizely mapy a navíc se mi je vůbec nedaří nakonfigurovat. V nastavení mapy se mi nabízí cesta viz obrázek cesta_adrake.gif Mapu mám uloženou viz obrázek ulozeni_mapy.gif (umístění je vidět pod dvěma různými cestami). A v PC cestu k uložené mapě vidím "Android/data/cz.adrake/files/maps/Speirs/czech_republic_gccz.map" a do cesty, která se mi nabízí v konfiguraci a:Drake viz obrázek cesta_adrake.gif se z PC neumím dostat. A když se v konfiguraci a:Drake snažím najít tu mapu, tak z adresáře který se mi nabízí se dostanu je do nadřazenáho adresáře cz.adrake a dál to nejde, hlásí to chybu viz obrázek chyba.gif
Je to na telefonu Galaxy J5 2016 a na tabletu se to bojím aktualizovat - s tím souvisí moje otázka, dá se někde v tom tabletu zakázat automatická aktualizace toho a:Drake?

Takže za mě je to zcela nepoužitelný.

Přiložený soubor (y)


  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#6 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 700 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 10:49

Naťukej tam tu cestu ručně. Je to trochu opruz, ale u mě to aspoň zafungovalo.


  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#7 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 10:56

A kam se to uklada? Mne prijde, ze do map-config.xml ne.
  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#8 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 700 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 11:06

Já nevím, kam se to ukládá. Naťukal jsem celou cestu k souborům do toho políčka v konfiguraci a pak jsem dal uložit konfiguraci. A funguje. to.


  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#9 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 11:07

A vim, ze je to moje blbost a melo me to pred aktualizaci napadnout, ale zmizely mi cekajici logy. A koukam, ze i trackovaci predmety. Delam neco spatne nebo je na tom nekdo stejne? Prijde mi, jako by se koukal a:d do jineho 'nastaveni'.
  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#10 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 971 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 11:26

Tak jsem teda přišel o konfiguraci desítek map. To mám teda radost.

 

P.S. a hned na první mapě mi to zase spadlo


  • 0

#11 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 700 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 11:27

Ano, čekající log mi zmizel. Ale stejně jsem ho nechtěl odeslat, tak mi to nevadilo. A trackovatelné předměty zmizely taky. Ale to mi nevadí, protože ty logy jsem už odeslal na web, takže se mi jenom vyčistil seznam.


  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#12 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 260 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 11:31

Naťukej tam tu cestu ručně. Je to trochu opruz, ale u mě to aspoň zafungovalo.

tak ručně se mi to podařilo. Jen mi přijde jako naprostý nesmysl, aby mi a:Drake nabízel cestu k mapám, do které se mapy nedají nakopírovat, a ani z ní nejde přeskákat do toho správného adresáře.
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#13 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 641 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 11:33

Take jsem prisel o nastaveni map. Vyresilo se to prepnutim Nastaveni - Obecne - Umisteni uloziste - externi. (mapy i databazi mam na karte). Zajimave je, ze tam bylo Interni a databaze z SD karty sla - asi proto, ze byla zadana cela cesta.

 

Po zmene na Externi jde databaze (protoze je zadana cela cesta) i mapy (protoze jsou na SD karte).


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#14 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 700 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 11:35

Gorde: Super! Díky za radu, pomohlo, vrátil se čekající log i travelbugy.

 

On o tom Luděk píše, ale nepíše, co znamená „interní“ a co „externí“. Teď už je to všechno v pořádku.


  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#15 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 971 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 11:36

Take jsem prisel o nastaveni map. Vyresilo se to prepnutim Nastaveni - Obecne - Umisteni uloziste - externi. (mapy i databazi mam na karte). Zajimave je, ze tam bylo Interni a databaze z SD karty sla - asi proto, ze byla zadana cela cesta.

 

Po zmene na Externi jde databaze (protoze je zadana cela cesta) i mapy (protoze jsou na SD karte).

Mám tam nastaveno interní, externí ani nemám, a stejně to nešlo naklikat. Pakárna


  • 0

#16 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 641 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 11:42

tak ručně se mi to podařilo. Jen mi přijde jako naprostý nesmysl, aby mi a:Drake nabízel cestu k mapám, do které se mapy nedají nakopírovat, a ani z ní nejde přeskákat do toho správného adresáře.

 

Ono je to tim MTP. Identfikace karty je v telefonu jina nez jak jmeno vidi PC. Nakopirovat to tam urcite jde, ale ta cesta je jina v telefonu a v PC (i kdyz ukazuje na stejne misto). Dam priklad z meho telefonu, v nem je karta pojmenovana jako Karta SD pro PC, ale v telefonu se jmenuje 9016-4EF8 (jt. technicke jmeno, treba pro zadani do cesty k souboru) nebo Karta SD pri zobrazeni ve spravci souboru. Jde tedy o to, ktera aplikace co zobrazuje a ktera kde co pouziva a jak, tedy zda si preklada jmena na technicka jmena nebo ne. Snad jsem to trochu osvetlil, i kdyz uznavam, ze to je asi zbytecna komplikace.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#17 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 641 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 11:46

Mám tam nastaveno interní, externí ani nemám, a stejně to nešlo naklikat. Pakárna

 

Tak to nahlas Ludkovi jako chybu. Nic jineho poradit neumim.

 

Omezeni dana od Androidu 4.4, pak 6 a ted jeste dalsi u 7 jsou podle meho proti uzivateli. Ale nic s tim udelat nemuzeme.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#18 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 292 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 12:05

Gorde, velke diky! Pomohlo a vse je zpet. Jen mi prijde zvlastni mit nastavene externi, kdyz zadnou externi pamet nemam. Hlavni je, ze to funguje a jeste jednou diky!
  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#19 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 260 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 12:13

Ono je to tim MTP. Identfikace karty je v telefonu jina nez jak jmeno vidi PC. Nakopirovat to tam urcite jde, ale ta cesta je jina v telefonu a v PC (i kdyz ukazuje na stejne misto). Dam priklad z meho telefonu, v nem je karta pojmenovana jako Karta SD pro PC, ale v telefonu se jmenuje 9016-4EF8 (jt. technicke jmeno, treba pro zadani do cesty k souboru) nebo Karta SD pri zobrazeni ve spravci souboru. Jde tedy o to, ktera aplikace co zobrazuje a ktera kde co pouziva a jak, tedy zda si preklada jmena na technicka jmena nebo ne. Snad jsem to trochu osvetlil, i kdyz uznavam, ze to je asi zbytecna komplikace.

no že je cesta jinak zobrazená to je mi jasný, ale to místo, na které mi ukazuje a:Drake prostě po připojení k PC nejsem schopen najít viz přiložený obrázek strom.gif, kde na PC mapu vidím, ale v té cestě co mi a:Drake nabízel mapa nebyla a na PC nevidím žádný adresář, který by odpovídal té cestě co mi a:Drake nabízí.
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#20 mirekmuller89

mirekmuller89

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2017 - 12:24

Já se se svým Samsungem Note 4 přidávám :-/ vše zmizelo...mapy a i databáze. Při připojení k PC vše na kartě tak jak bylo ale v aplikaci ani v jedné ze složek nenalezeno :-( zkusil jsem vše co již bylo výše napsáno ale ani jedna metoda se nepovedla... :-(


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama