Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 5.13/5.14 - Josef


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
232 odpovědí na toto téma

#41 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 686 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2017 - 6:59

Ludku, dekuji za vysvetleni.

 

Problem je v tom, ze prohlizec souboru v telefonu zadny adresar /data/... neukazuje, takze clovek nevi, kde to vlastne je. Druha vec je, ze ulozeni map do vlastniho adresare znemoznuje jejich sdileni a pak, pokud mam 3 aplikace pracujici se stejnou mapou, mel bych, podle teto logiky tam mit 3 x tutez mapu, coz je 3*0.6 GB, a to mi pripada trochu zbytecne, navic kdyz ma tech sdilenych map vice.


  • 3

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#42 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 769 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2017 - 7:33

Jak to, Gorde, myslíš, že "...ulozeni map do vlastniho adresare znemoznuje jejich sdileni"? Já mám vektorovou mapu pro aDrake uloženou v /storage/emulated/0/Android/data/cz.adrake.plus/files/maps/vector/czech_republic_ee.map, tamtéž i vykreslovací schéma. A ve Whereyougo také využívám tuto mapu a vykreslovací schéma.


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#43 PabloM64

PabloM64

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 188 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2017 - 7:34

Děkuji za novou verzi!
I když jsem měl trochu obavy, tak vše funguje.

:)

Po instalaci jsem jen v nastavení přepnul na externí úložiště a v nastavení Map jsem musel potvrdit (vybrat) Vrstvu mapy.

 

Problémů s adresáři jsem si užil už vloni, když jsem aktualizoval Android z 5 na 6.


  • 0

#44 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 221 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2017 - 7:48

To s těmi přechody mezi verzemi je zajímavé. Já jsem začal na verzi 4.4. Kitkat, kde jsem si adresáře pro aDrake udělal podle svého. A přes všechny inovace až do verze 6 se mi toto umístění bez problémů zachovalo. Takže teď se bojím instalovat nevý aDrake...
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#45 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 686 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2017 - 8:08

Jak to, Gorde, myslíš, že "...ulozeni map do vlastniho adresare znemoznuje jejich sdileni"? Já mám vektorovou mapu pro aDrake uloženou v /storage/emulated/0/Android/data/cz.adrake.plus/files/maps/vector/czech_republic_ee.map, tamtéž i vykreslovací schéma. A ve Whereyougo také využívám tuto mapu a vykreslovací schéma.

 

Pokud vsechny aplikace budou nabizet jen "sve adresare" jako to ted dela aD, pak neni mozne pouzivat tytez soubory pro vice aplikaci. Jelikoz WhereYouGo umoznuje nacist mapu odkudkoli (nicmene ukazuje cesty jine, nez aD), tak je mozne sdilet tu mapu, kterou mam ulozenou pro aD. Opacne to nejde. Tedy asi jde, pokud se rucne zada spravna cesta, ale naklikat tu cestu nejde, je treba se k ni dostat jinym zpusobem. To mi pripada nestastne. Proc vetsina aplikaci umozni prochazet celym telefonem a aD jen svymi adresari? K tomu neni podle me duvod.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 20 březen 2017 - 8:09

  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#46 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 341 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2017 - 8:57

Tak treba u mne se to chova nasledovne:

 

"interni" kouka na: /data/user/0/cz.adrake.plus

- to je interni pamet, kam se ani pres MTP nedostanu.

 

"externi" kouka na: /storage/emulated/0/Android/data/cz.adrake.plus

- to je emulovana SD karta ze zbytku interni pameti. Pres MTP je to mapovano jako slozka "tablet".

 

Pricemz ani jedno z toho neni skutecna externi karta, na ktere mi doposud Adrake bydlel. :huh: To, co mam pres MTP mapovano "card", totiz lezi na /storage/FF2C-11F0/Android/data/cz.adrake.plus

 

Databazi i mapy, ktere mam odkazany v nastaveni celou cestou, tak diky tomu jedou, ale treba mi to diky tomu neni schopno najit moji konfiguraci map.

 

Suma sumarum - na mem tabletu jsou ta mozna umisteni tri, a to treti nejde vybrat!

 

Jo, jeste dodavam, ze je to Android 6.0.1

 

P.S. doplnil jsem info o MTP jmenech.


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 20 březen 2017 - 10:37

  • 1

#47 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 114 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2017 - 9:28

A jak ses k tomu /storage/FF2C-11F0/Android/data/cz.adrake.plus dostal? Už dost dlouho se datová složka navrhuje podle odpovědi fce getExternalStorageDirectory(), takže by ti to mělo přednastavit tu emulovanou SD kartu.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#48 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 686 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2017 - 9:36

Ja tuhle cestu vidim ve spravci souboru, ktery je "soucasti" telefonu.

 

 

Přiložený soubor (y)


Tento příspěvek byl upraven od gord: 20 březen 2017 - 9:45

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#49 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 341 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2017 - 9:48

Ja taky... jak ve spravci souboru, ktery tam byl od vyrobce, tak to vidim i v TotalCommanderu. A jak rikam, kdyz to pripojim k pocitaci, vidim tu slozku pres MTP jako "externi kartu".


  • 0

#50 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 341 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2017 - 9:51

Lehke googleni prozradilo:

"The next problem might be the path Environment.getExternalStorageDirectory() is giving you. Newer devices have a partition on the internal storage that emulates an sd card and Environment.getExternalStorageDirectory() can return this rather than the real sd card."

 

Coz bych rekl, ze je presne muj problem. Mozna reseni: http://stackoverflow...-on-android-6-0


  • 0

#51 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 114 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2017 - 10:03

Dik za tip, googlit budu až v noci. Včil som v robotě :-)


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#52 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 341 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2017 - 10:57

zkousim to i na telefonu s Android 4.4.4, a problem je uplne stejny:

 

- kdyz vyberu umisteni "Interní (zařízení)", ukazuje to na /data/data/cz.adrake.plus

- volba "Externí (SD karta)", vybere se interni emulovaná karta na /storage/emulated/0/Android/data/cz.adrake.plus To se pres MTP objevuje jako "Interní úložiště".

 

Ale skutecná externí karta bydlí na /storage/sdcard1/Android/data/cz.adrake.plus A to se přes MTP objevuje jako "Karta SD"


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 20 březen 2017 - 11:06

  • 0

#53 mirekmuller89

mirekmuller89

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 91 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2017 - 14:12

Podobé věci jsem tady už psal když sem přecházel na A:Drake a chtěl jsem udělat synchronizaci. V PC se mi SD karta ukazuje tak jak jsem jí měl pojmenovanou, v TC je název úplně jiný no a v pokud koukám v telefonu i zde jsou názvy jiné. Moje cesta k databázi je /storage/201F-7DF1/Android/data/ ale jak už jsem psal výše, tuhle cestu jsem musel zapsat ručně protože mě a:drake nepustil.

 

Jinak také děkuji za novou verzi i když jsem neměl ještě čas pořádně jí ozkoušet.


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 20 březen 2017 - 17:54

  • 0

#54 kulicka

kulicka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 161 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2017 - 12:17

Ahoj.

Před týdnem a kousek se mi do mého nového Asus Zenfone 3 sosl Android 7 a teď dokonce přišla i nová kachnička.

No není ten život kačera úžasný :)

Jsem kapánek atyp...databázi mám v interní paměti,ale mapy na kartě.

Zabírají dost a sdílím je i s Whereyougo.

Šikula http://osm.paws.cz/ nádherně doplňuje vrstevnice (klaním se...tááák...až k zemi) pro ČR a nejbližší sousedy.

Zbytek tahám odsud http://www.openandromaps.org/en/.

To co používám (BG,RO,HU) také obsahuje vrstevnice a funguje s mapovým tématem od PAWS.

 

Po updatu mi také odpadly mapy a pochopitelně k nim nešlo doskákat.

Stačilo do řádku napsat /storage/ a začít procházet. Hned bylo možné vybrat kartu (takové to úchylné číslo) a doskákat k patřičné mapě.

 

Snad se o víkendu zadaří i nějaký ten lov,abych mohl novou verzi otestovat v terénu,ale zatím to vypadá dobře.

I Luďkovi se klaním až k zemi,přeji mu hodně výdrže a trpělivosti s kačenkou :)


  • 5
Medvidek

#55 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 114 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2017 - 22:40

Teď jsem narazil na problém s časem draftu (dříve field notes).

V a:Drake zaloguju 21.3. ve 22:30

V souboru fieldnotes.txt je (podle mě správně) 2017-03-21T21:30Z

Nahraju ho na web a je tam 21 March 2017 23:30:00

A teď pozor, zlatý hřeb programu, pošlu draft na web přes GC Live a je tam, okamžik napětí, a ... 22 March 2017 06:30:00

 

Tak se mi zdá, že soudruzi z USA mají někde chybu. Tohle fakt nedokážu ošetřit tak, aby to fungovalo správně. Nakonec snad udělám do nastavení pole pro korekci času, aby si to mohl každý doladit sám. Jak se zdá, dokonce odděleně pro soubor a GC Live.

 

:(


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#56 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 341 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2017 - 22:46

Ono je to jednoduché, web přepočítava časově pásmo na druhou stranu, než by měl. A gc.live má v pásmech tradičně hokej, nějaké časy vnímají jako čas v pásmu jejich serveru.
  • 0

#57 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 114 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2017 - 22:58

Teď to tak vypadá, jenže pak to někdo "opraví" a potento se to zase jinak. Jednu dobu to celkem sedělo, ale asi se v tom vrtali. Jistě uznáš, že je těžké držet s nimi krok ;)

 

EDIT: vlastně ne, to by tam přece muselo vyjít 20:30, ale oni místo hodiny přičetli dvě.


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 21 březen 2017 - 23:00

  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#58 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 296 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2017 - 23:44

Jeste jedna vec me trapi a treba dokazete poradit. Nesouvisi to s novou verzi, zcela urcite se mi tak program choval i drive. A to, ze kdyz mam vetsi pocet mysterek s upravenyma souradnicema, tak pri zazoomovani (priblizeni) mi nejake ty finalky najednou z mapy zmizi.Delam neco spatne? Kdyz mapu posunu, tak se nektere objevi a jine zase zmizi. Kdyz odzoomuju, tak se objevi zase vsechny.
  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#59 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 624 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2017 - 7:34

Jeste jedna vec me trapi a treba dokazete poradit. Nesouvisi to s novou verzi, zcela urcite se mi tak program choval i drive. A to, ze kdyz mam vetsi pocet mysterek s upravenyma souradnicema, tak pri zazoomovani (priblizeni) mi nejake ty finalky najednou z mapy zmizi.Delam neco spatne? Kdyz mapu posunu, tak se nektere objevi a jine zase zmizi. Kdyz odzoomuju, tak se objevi zase vsechny.

 

Potvrzuji stejné chování již od dřívějších verzí a ani jich nemusí být víc. Vypozoroval jsem, že to souvisí s tím, jestli je v záběru (ve právě zobrazeném výřezu) na mapě původní umístění kešky (tj. otazník). Zdá se, že se zobrazení ikony řídí nikoliv podle final waypointu, ale podle original location.


  • 0

#60 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 769 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2017 - 9:43

Mikeant: člověče, asi máš pravdu. Taky už jsem to pozoroval, ale nepřišel jsem na důvod, a teď jsem si tvoji teorii vyzkoušel u jedné kešky s finálním waypointem. Fakt zmizí, když se original location dostane mimo obrazovku. Nicméně pozor, teď jsem si všiml další zvláštnosti. Evidentně záleží na tom, jak se naviguje na finálku. K tomu ještě podotknu, že mám nastaveno "Preferovat finální souřadnice", takže se mi ikona keše na mapě přesune na místo finálky, jakmile finální waypoint je zadán.

 

A teď:

- pokud dám navigovat na finální waypoint, tak tento mizí, pokud se Original location dostane mimo obrazovku

- pokud dám na kartě Hlavní "Navigovat ke keši", tak se též naviguje na finálku (díky tomu mému nastavení výše, což tak má asi hodně lidí), ale finálka nemizí, i když je Original location mimo obrazovku!

 

Mé pokusy týkají multiny u Velkého Meziříčí a už dříve vyluštěných mysterek ze série Moby Dick u Luhačovic. U té série jsem si teď všiml, že okolní keše s finálkama, na které zrovna nenaviguju, se mi zobrazují na svých korigovaných místech. Zmizí pouze aktivní keš, pokud dám navigovat přímo na finálku, a zároveň okno posunu tak, že úvodní souřadnice jsou mimo. V souvislé šňůře keší na mapě je najednou díra a červená čárka končí v mapě mezi dvěma sousedníma keškama.


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama