Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 5.13/5.14 - Josef


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
94 odpovědí na toto téma

#81 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 příspěvků(y)

Publikováno 22 březen 2017 - 23:09

Asi to posouvání souřadnic moc uživatelů nepoužívá nebo jim to nevadí. Většina, co znám, posun nedělaj. Pak se tím autor třeba nezabývá, protože řeší důležitější věci.
Ono totiž tim posunem souřadnic jen ztratíš informace, nic nezískáš. Např.
Nevíš, které jsou posunty, které ne. Nezobrazíš víc finál WP ke keši.


To je pravda jen castecne. Ze je kes posunuta na finalni waypoint poznam, ze je zelena, zmeni mi barvu. Kes bez finalniho waypointu se zobrazuje jinak a vim, ze nema finalni waypoint, tedy ukazuje original location. V druhe casti uvahy mas pravu, ale to me zasadne neomezuje. Finalni waypoint mam jen jeden. Pokud si nejsem jist, tak si zalozim jiny typ waypointu a pojmenuju ho dle potreby. (Ale toto souvisi opet s tim, jak kdo aplikaci pouziva, nikoli s chovanim aplikace)

Ale asi jak rikate, zrejme to lidi nevyuzivaji. Aspon dle diskuze zde to tak vypada. Ale to neznamena, ze kdyz uz tam ta moznost jednou je, ze by nemohla fungovat korektne. Ja nerikam, ze se to ma resit hned ted, to bych si ve vsi ucte k autorovi nedovolil. Uz takhle smekam pred tim, jakou aplikaci nam naserviroval. Ale je dobre minimalne o tom chovani vedet.
  • 2

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#82 nalano

nalano

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 195 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2017 - 7:07

Souhlasím...
  • 0

#83 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 152 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2017 - 7:45

Já jsem včera večer aktualizoval na 5.14 a naskočilo mi umístění souborů - Interní. Mapy nefungovaly, resp. bylo tam nějaké výchozí nastavení. Nastavil jsem to na Externí (SD karta) - můj telefon sice SD kartu nemá, ale jako jiné stroje bez karty ji emuluje. No a poté vše opět OK. Tedy já jsem ještě obnovil map-config.xml ze zálohy, protože jsem si ho rozdrbal. Těžko říct, jestli kdybych do nastavení map v novém aDraku nehrabal a jen přepnul na Externí, tak by vše fungovalo jako dřív.

 

Díky moc, Luďku, za další update. V mapě mi to sice opět spadlo, ale je tam teď nově "Zasílání anonymních hlášení pádu", tak věřím, že i to pomůže k nalezení příčin. Zrovna studuju nový editor waypointů, zvláště tu samostatnou záložku pro vzorce. Jak je vlastně myšleno to "Automatické rozpoznání proměnných ve vzorci" z poznámek k vydání?


  • 1

SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#84 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 839 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2017 - 8:05

Časy logování

Podle dostupných informací cca před měsícem Groundspeak opravil API,takže začalo čas zpracovávat jinak. Z a:Drake jsem odstranil umělou korekci, takže přes API to vypadá dobře. Fieldnotes, tedy teď už drafty, přes soubor se mi pořád posunují o hodinu. Abych se s tím nemusel tolik trápit, bude v nastavení pro logy možnost nastavit korekci času.

 

Přesun na pozici finálky

  1. Prosím, ukončete planou diskusi jestli jsou hezčí blondýnu nebo brunety. Ať si to každý nastaví jak chce. Pokud se chcete dál handrkovat, udělejte si na to jiné vlákno.
  2. Popsané chybné chování jsem nepozoroval, ať jsem dělal cokoli mě napadlo, keše byly tam, kde jsem je očekával a neztrácely se. Prosím případně o co nejpodrobnější popis do issues.

  • 1

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android
Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace


#85 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 438 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2017 - 8:06

Tomu fakt nerozumim. Oni tihle lide jsou postizeni selektivni slepotou, ze vidi jen ikonky kesek, ale ikonku finalky nevidi?

 

Vzdyt si mohou v Adrake zapnout zobrazovani jen "kesek a finalnich waypointu"... proste jen jedna ikonka navic, ktere si maji vsimat.

 

Prosímtě, jak si zapnu zobrazení jen kešek a finálních waypointů? Já mám v nastavení "Waypointy v mapě" buď "nezobrazovat", nebo "jen k vybrané keši", "jen k nenalezeným keším" a "zobrazit všechny". Používám volbu "jen k vybrané keši", protože při zobrazení všech mám mapu příšerně přeplácanou. Kdyby šlo zobrazovat jen keše a finální WP, přičemž k vybrané keši by se mi zobrazily všechny WP, tak jsem naprosto spokojen a nemusím řešit přesun otazníčku na final WP.


  • 0

#86 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 839 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2017 - 8:08

Díky moc, Luďku, za další update. V mapě mi to sice opět spadlo, ale je tam teď nově "Zasílání anonymních hlášení pádu", tak věřím, že i to pomůže k nalezení příčin. Zrovna studuju nový editor waypointů, zvláště tu samostatnou záložku pro vzorce. Jak je vlastně myšleno to "Automatické rozpoznání proměnných ve vzorci" z poznámek k vydání?

 

Vložíš vzorec, ťukneš na zpracovat a v poli proměnné, (pokud je prázdné) ti naskočí proměnné z toho vzorce automaticky.


  • 1

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android
Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace


#87 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 152 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2017 - 10:29

Aha, už jsem si to vyzkoušel - po zpracování vzorce se identifikované proměnné nasypou do poznámky ke keši, kde už jen doplňuju čísla. To je příjemné, díky. :)

 

EDIT: připadá mi, že teď už není moc k potřebě tlačítko "Normalizovat vzorce" - po Zpracování ten vzorec vypadá ve stejném stavu, jako dříve po Normalizaci (skupiny pěkně v hranatých závorkách atd.)


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 23 březen 2017 - 10:34

  • 1

SW: a:Drake 5
HW: Nexus 6 (Android 6), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#88 Petman02

Petman02

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 621 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2017 - 11:48

Vložíš vzorec, ťukneš na zpracovat a v poli proměnné, (pokud je prázdné) ti naskočí proměnné z toho vzorce automaticky.

Moc pěkné!


  • 2

#89 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 181 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2017 - 12:14

Vložíš vzorec, ťukneš na zpracovat a v poli proměnné, (pokud je prázdné) ti naskočí proměnné z toho vzorce automaticky.

 

Vcera jsem to zkousel a vysledkem byly W souradnice misto E. Podle ceho to dava W/E?

Přiložený soubor  W_E.jpg   116,67K   0 Počet stažení


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#90 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 839 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2017 - 12:18

:huh: Jak jsi to dokázal? Dělá se to pochopitelně podle toho, co je u vzorce uprostřed, tam jak máš N a E.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android
Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace


#91 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 181 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2017 - 12:27

Jsem malej, ale sikovnej. Ted jsem zkusil - kdyz ty N a E vyhodim, udela to stejne jako S a W.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 23 březen 2017 - 12:28

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#92 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 839 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2017 - 12:32

Myslel jsem ty šedivé přepínače, ne písmenka.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android
Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace


#93 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 181 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2017 - 12:39

Aha, tak ty opravdu zmenit neumim. Nevadi, budu to pozorovat, treba to bylo jen vcera a dnes a az zacne foukat severozapadni vitr, tak se to chovani zmeni :-)

 

Ale za to automaticke vyazeni promennych ze vzorce dekuji, to je opravdu hodne sikovne.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#94 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 185 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2017 - 13:06

Gorde, nevím, já to schválně zkoušel a mně se zobrazilo správně E. A jen tak mimochodem, ty výsledné souřadnice (nehledě na písmenka) neodpovídají zadaným hodnotám u proměnných. Podle těch hodnot by měly být souřadnice N 50°06.563 E 014°27.626. Tak jestli ten výsledek není nějaké divné reziduum.


  • 0

„Kdo podvádí, ochuzuje jenom sám sebe.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net


#95 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 181 příspěvků(y)

Publikováno 23 březen 2017 - 16:33

Nevylucuju to, ale v tom pripade mi neni jasne, jak a proc tam neco zustalo. Jak jsem psal - budu to sledovat.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama