Přejít na obsah


Fotka

drobná úprava exportu GPX


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
28 odpovědí na toto téma

#1 Lubos_H

Lubos_H

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 160 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2017 - 23:05

Ahoj chtěl bych poprosit zdejší zkušené vím, že jsem další otrava alebyl by někdo ochotný zhotovit drobnou úpravu původního exportu original pocketquery GPX v Geogetu aby se v komentáři zobrazil ke všemu ostatnímu i hint keše. Na tohle jsem bohužel úplně dutý a pro mě je kolikrát těžké i udělat velikost, font a barvu v HTML do listingu cache. Děkuji velice


  • 0

#2 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 895 příspěvků(y)

Publikováno 24 březen 2017 - 23:18

jako myslíš takhle: https://geocaching.m...orghint.gge.pas ?


  • 0

#3 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 672 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2017 - 7:35

Ja to nejak nepochopil. V PQ preci hint je. Naopak tam neni komentar ke kesi. Tak co vlastne chces? Mikrom, jestli jsem dobre koukal, pridal hint ke kratkemu popisu. Ale vyznam takove upravy opravdu nechapu.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#4 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2017 - 8:18

Hod sem obrazky co kam potrebujes dat. Ze zadani tez nejsem moudry.
  • 1

#5 Lubos_H

Lubos_H

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 160 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2017 - 14:49

Fajn konečně jsem se dostal k PC takže začnu od znova lovím s Garmin Etrex HCX a přes geoget exportuju GPX předlohu hlavně tradičky v okolí nebo v okolí kam chci odjet ve formátu original pocketquery GPX geoget2.jpg

a potřebuju upravit export tak aby se v komentáři (Viz obrázek) v Mapsource a následně v GPS po nahrání přes něj zobrazil i Hint geoget.jpg bohužel ať jsem dělal co jsem dělal i úpravu kterou mě poslal mikrom jsem nedokázal pod jiným názvem implementovat do export souboru v geogetu aby to geoget viděl.


  • 0

#6 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 986 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2017 - 14:58

Fajn konečně jsem se dostal k PC takže začnu od znova lovím s Garmin Etrex HCX a přes geoget exportuju GPX předlohu hlavně tradičky v okolí nebo v okolí kam chci odjet ve formátu original pocketquery GPX attachicon.gifgeoget2.jpg

a potřebuju upravit export tak aby se v komentáři (Viz obrázek) v Mapsource a následně v GPS po nahrání přes něj zobrazil i Hint attachicon.gifgeoget.jpg bohužel ať jsem dělal co jsem dělal i úpravu kterou mě poslal mikrom jsem nedokázal pod jiným názvem implementovat do export souboru v geogetu aby to geoget viděl.

1) Používat pro Etrex PQ není zrovna nejvhodnější, na to je speciální export http://geoget.ararat...ipt:garminetrex

2) Do toho etrexu se vejde jen pár desítek znaků, takže určitě ne všechno (nemáš to oříznuto?)

3) máš ty hinty vůbec v geogetu?

4) to co je v short_description přes Mapsource do etrexu nedostaneš


  • 0

#7 Lubos_H

Lubos_H

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 160 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2017 - 15:35

Ano ten je dobrej ale do cache nahrávám jen GPX cache WPTS a parkingy vymazávám proto ten Pocketquery GPX je dobrej v tom že WPTS a ostatní jsou v jiném souboru a to co chci je v druhém. jen v tom komentáři se mi Hint nezobrazí. Pokud to nejde tak to chápu.


  • 0

#8 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 986 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2017 - 16:01

Ano ten je dobrej ale do cache nahrávám jen GPX cache WPTS a parkingy vymazávám proto ten Pocketquery GPX je dobrej v tom že WPTS a ostatní jsou v jiném souboru a to co chci je v druhém. jen v tom komentáři se mi Hint nezobrazí. Pokud to nejde tak to chápu.

To ale neděláš moc dobře, protože takhle tam nebudeš mít ani např. stage od multin atd.

Navíc si to můžeš srovnat v MS všechno podle typu WP a odmazat až tam, co opravdu nechceš.

Jde to, ale musíš si to upravit, protože všechno se ti do těch cca 20 znaků nevejde. Tam se často nevejde ani celý název.


  • 0

#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 335 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2017 - 18:09

Hele, pro eTrex se ještě mrkni na můj plugin poietrex. To jsem s tím používal já... a používám to dodnes i s novějšími gps. Nedělalo se to pres gpx, ale přes poi, takže se ti tam vešly klidně i statisíce bodů...
  • 0

#10 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 911 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2017 - 18:24

Ano ten je dobrej ale do cache nahrávám jen GPX cache WPTS a parkingy vymazávám proto ten Pocketquery GPX je dobrej v tom že WPTS a ostatní jsou v jiném souboru a to co chci je v druhém. jen v tom komentáři se mi Hint nezobrazí. Pokud to nejde tak to chápu.

Když nechceš waypointy, tak je odfiltruj před exportem. Mazat je následně je drbání pravou rukou za levým uchem.


Tento příspěvek byl upraven od Parkis: 26 březen 2017 - 10:01

  • 2

#11 Lubos_H

Lubos_H

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 160 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2017 - 20:14

Asi se mam jeste co ucit a pokusim se nejak odskouset vase rady
  • 0

#12 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 335 příspěvků(y)

Publikováno 25 březen 2017 - 21:08

Ano, s Geogetem se ma pracovat tak, ze do nej naimportujes vsechna data co mas. A pak si z nich vyfiltrujes na seznam presne ta data, ktera chces zrovna exportovat. Mas tam neskonale vice moznosti, nez nejakou editaci PQ. A pak si ten obsah seznamu vyexportujes do takoveho formatu, ktery ti vyhovuje.


  • 4

#13 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 541 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2017 - 9:50

Prosím též o radu. Já mám v exportu přes POI hinty zaheslované, tak jako třeba v GC.COM. Lze nějak nastavit, aby jako v GPX byl HINT převedený?

 

Předem díky za info.


  • 0

#14 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 335 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2017 - 10:23

Ono záleží na zvoleném konrétním exportu.

  • standardní PQ GPX to má zakódované, protože tak se to tam prostě očekává, a jiné apliakce by jsi tím mohl jen zmást.
  • Exporty určené pro POI (třeba můj POIetrex) to často dávají dekódované. (krom toho, že upraví data pro snadné používání v GPS, přidají informace, které v PQ ani nejsou, atd.)
  • Exporty univerzální, kde si můžeš nastavit to či ono, jak se ti zlíbí.

  • 1

#15 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 541 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2017 - 12:17

Tohle bude asi ten problém. Dělám to tak, že kešky exportuji do GPX přes export pro nové garminy.

WP exportuji přes POI. Pak jsou všechna data v POI zakodována. Kde bych prosím mohl změnu na rozkodováno upravit? 

Předem díky:)


Tento příspěvek byl upraven od TerZdeK: 20 červen 2017 - 12:18

  • 0

#16 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 335 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2017 - 16:34

pres POI.... to znamena jaky konkretni export? ono je jich spousta.


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 20 červen 2017 - 16:34

  • 0

#17 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 541 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2017 - 18:09

používám POIGarmin a v komfiguraci jsem to nenašel.


  • 0

#18 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 335 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2017 - 18:28

Nepouziva to taky sablonovy system, jako gpxgarmin? Pak se to dela upravou sablony, ktera rika, co a jak se ma kam davat.


  • 1

#19 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 502 příspěvků(y)

Publikováno 20 červen 2017 - 21:10

Už je to dlouho, co jsem poigarmin naposledy použil, a navíc tomu vůbec nerozumím.

Ale jestli se nepletu, tak jsem tenkrát v příslušné šabloně nahradil

%IF("%HINT%"<>"";"<br><b>Hint:</b> %REVERSE("%REPLACE("%HINT%";"&CRLF&";"<br>")%")%";"")%

za

%IF("%HINT%"<>"";"<br><b>Hint:</b> ("%REPLACE("%HINT%";"&CRLF&";"<br>")%")";"")%

Snad je to to, co hledáš.


Tento příspěvek byl upraven od Kohout team: 20 červen 2017 - 21:12

  • 1

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#20 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 541 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2017 - 17:56

Moc Vám děkuji, to je přesně ono. Možná jen ze zvědavosti. Co používáte jiného nežli toto? Rad bych se poučil :)


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama