Přejít na obsah


Fotka

drobná úprava exportu GPX


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
28 odpovědí na toto téma

#21 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2017 - 18:32

kazdy jinak. Uz se to tu ruzne probiralo mnohokrate. Ja treba popuzivam kombinaci Garmin + mobil. Takze v GPS mi staci zakladni informace bez listingu jako POI - pouzivam i na Oregonu muj PoiEtrex. Na listingy a pripadne fieldnotes mi staci Adrake.


  • 1

#22 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 505 příspěvků(y)

Publikováno 21 červen 2017 - 19:51

Moc Vám děkuji, to je přesně ono. Možná jen ze zvědavosti. Co používáte jiného nežli toto? Rad bych se poučil :)

Používám už skoro jen Locus v telefonu.
Ale já už v současné době vlastně lovím jen FTFka, T5 a případně mysterky,takže my na přesnosti a výdrži moc nezáleží. Je to o prioritách :-)
  • 1

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#23 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 23 červen 2017 - 20:02

Jo táák. Já to pochopil, že je něco lepšího nežli tento konkrétní export. No osobně jsem si koupil Locus už dávno, ale nejsem spokojen. Můj honor 5x má problém s kalibrací kompasu, kterou musím několikrát denně provádět :(

 

Můj garmin Oregon 450 je prostě to nej, co jsem měl v ruce :))


  • 0

#24 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 455 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2017 - 8:49

Já mám telefon bez kompasu a brzo bych vybil baterky, tak hledám pořád s Oregonem a do Adrake si jen ukládám logy, na místě jen založit a uložit. Případně se dívám na listing a waypointy. Pak buď logy dopíšu a pošlu, nebo odešlu jako FN a dopíšu na PC. Mám tam tedy pořadí a čas. Ale exporty do Oregona používám oba, GPX i POI. Obrácený hint v POI mi nevadí, ale snadno bych to změnil. Šablonu pro GPX jsem upravoval hodně, např. jsem ji donutil exportovat waymarky místo megaeventů, takže je vidím jako keše.


  • 0

#25 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2017 - 13:09

Ahoj mpiku :) Mohu se zeptat, co ještě si na šabloně upravov. Preci jen je to o napadá co vylepsit a co by se.mohlo zobrazovat líp :) Neříkám, že mi nynější stav šablony nesedí, jen pokud ji máš ještě lepsi, tak by.mne to zajímalo :)))
  • 0

#26 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 904 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2017 - 17:02

já exportuji pouze keše z HK kraje do GPX, a v POI mám o něco větší záběr, a všechny žádané waypointy (atd..) šablony pro oba exporty jsou upravené tak, že je výsledek v rámci možností identický od názvu po listing. jó a navíc mám přidanou hvězdičku k názvu, takže pokud vidím "UR23 * Keška", tak vím, že mám finálku, a kouknu se v mapě zda se mi tam nechce doběhnout, a naopak když najdu finálku jako POI vlaječku, tak pak v garminu pro zalogování lépe najdu mysterku s hvězdičkou v názvu..


  • 1

#27 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2017 - 19:45

To je vlastně také varianta. Vlastně největší škoda konkrétně u Garmina O 450 je fakt, že se listing hrozně blbě prohlíží. Není tam nikde tlačítko na rolování. Není toto možné nějak u šablony pozměnit? 


  • 0

#28 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 455 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2017 - 21:40

Šablonou se dá udělat CO se má zobrazit, ale ne rozšířit možnosti Garmina. Jak je vidět, ořezali to ještě víc, poslední už neumí ani barevný text.

Listuje se tím opravdu blbě. Řešením je vyházet ze šablony to, co tě nezajímá, aby začátek nebyl moc dlouhý.

Exportní makro umí i rozdělit listing mezi Krátký a Dlouhý popis, což je důležité pro O300 a první verze FW O450, po aktualizacích FW už i O450 umí dost dlouhé listingy, před tím uměl jen 8000 znaků. Tím rozdělením se dosáhla cca dvojnásobná délka. Je blbý, když je listing uříznutý a vzoreček na konci. Lepší je dát vzoreček na začátek, ale málokdo to dělá. Někdo dá vzoreček dokonce jen do waypointů, takže v listingu vidět vůbec není a musí se rozklikávat waypointy. Procházení multiny po waypointech je další věc, kterou Garmin nikdy neudělal a s tím nic nenaděláme, jedině přejít na telefon s Androidem, např. Adrake to umí.

 

Nakonec, v databázi Geogetu si můžeš všechno upravit, třeba i smazat kus listingu (třeba cizojazyčnou verzi), ale při aktualizacích se ti to vrátí zpátky.


  • 1

#29 TerZdeK

TerZdeK

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 542 příspěvků(y)

Publikováno 24 červen 2017 - 21:52

Naprostý souhlas. Osobně to zatím řeším právě Locusem v telefonu. Velmi mne jen mrzí, že neexistuje jiný firmware pro oregon, který by rolování zvládnul. 

 

Nevím, jak je to složité na programování, ale myslím, že by to každý uvítal :) 

 

S dlouhými listingy problém v Oregonu nemám, takže aspoň něco :))


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama