Přejít na obsah


Fotka

Jak přenést Geoget na jiný disk


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
11 odpovědí na toto téma

#1 Bumble-Bee

Bumble-Bee

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2017 - 18:28

Ahoj,

prosím o radu. Pořídil jsem si  nový HDD a na něj nainstaloval nový systém. Ten je jiný než na starém disku.

 Je nějaká možnost jak přenést Geoget ze starého disku na tento nový disk bez ztráty nastavení geogetu (naistalované pluginy, filtry, databáze atd... )?


  • 0

#2 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2017 - 19:05

Veskere nastaveni, pluginy i databaze bydli v datovem adresari. Ten je nezavisly na instalacnim adresari, kde je Geoget nainstalovany.

 

Takze spravny postup je, normalne nainstalovat novy Geoget, a prekopirovat cely datovy adresar ze stareho disku na novy. (Zalezi na tom, kam sis ho nechal dat...)

 

Pokud ti nove nainstalovany geoget ten tvuj datovy adresar neuvidi, nepropadat panice, staci mu pomoci ten adresar najit pomoci geogetboot.ini. Podrobneji je to popsane na geogetim webu.


  • 0

#3 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 455 příspěvků(y)

Publikováno 09 duben 2017 - 20:29

Nedá se překopírovat celý Geoget? Já ho kdysi zálohoval na externí disk a tuším, že se tam spustit dá, ale už jsem to dlouho nezkoušel.


  • 0

#4 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2017 - 8:23

Da, ale prijdes tak o souborove asociace. Takze to tim vlastne degradujes na rezim prenosneho disku.

Pustit tam tu novou instalaci a parkrat bouhnout do tlacitka "dalsi" snad neni az takovy problem, ne?


  • 0

#5 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 455 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2017 - 8:52

Já jenom že bych nehledal problém jak přenést nastavení a prostě bych to zkopíroval celé. V době před windowsy byly portable aplikace všechny a i když jsem dříve pár programů napsal, do registrů jsem se nehrabal, takže byly portable taky. Souborové asociace? To jako že gip se otvírají v Geogetu, nebo nastavení implicitního prohlížeče? Já to kdysi instaloval jako GASP, prostě rozbalil jsem balíček, po mnoha aktualizacích z toho zbyl jen název adresáře. A celé jsem to šoupnul o adresář níž než to bylo a přejmenoval, takže to možná provozuju taky jako portable, nějak žádné problémy nevidím.


  • 0

#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2017 - 8:57

Ano, jde jen o tyhle prkotiny a o zaznam v registrech, aby to slo standardne odinstalovat.

Jinak je cely geoget schvalne napsany tak aby byl v principu prenositelny, a i prave proto ma veskere nastaveni v datovem adresari.


  • 2

#7 Bumble-Bee

Bumble-Bee

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 20 příspěvků(y)

Publikováno 10 duben 2017 - 15:04

Díky.

Vše proběhlo jak jsi psal.


  • 0

#8 Daku

Daku

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2017 - 10:26

Ahoj, taky bych k tomu měla dotaz. Ráda bych si na nový disk přenesla jen uložené finální souřadnice u vyluštěných mysterek a byla bych ráda, aby se tam přenesly i poznámky. Takže by mi měla stačit jen databáze. Ale kde ji v tom adresáři GG najdu? Díky :-)


  • 0

#9 Kohout team

Kohout team

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 505 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2017 - 11:38

V okně GeoGetu máš úplně ve spodním řádku napsanou cestu k adresáři GeoGetu. A v tom adresáři hledáš soubor geoget.db3


  • 0

Geoget + Locus Pro na Asus Zenfone Max Pro M1, občas Etrex 30 + GPI generator, Wine, Debian testing


#10 Daku

Daku

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 482 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2017 - 12:45

 

Díky, za radu, už mi poradili na FB. Právě jsem se chystala psát, že už to není aktuální :-)


  • 0

#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 05 srpen 2017 - 14:56

on se ten soubor muze jmenovat jakkoliv, tech databazi muzes mit i vic, pokud chces.


  • 0

#12 mikrom

mikrom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 904 příspěvků(y)

Publikováno 07 srpen 2017 - 12:57

jen to pro úplnost soplním ještě sem:

 

Přeinstalování programu

https://www.geoget.c...lovani_programu

 

Soubory

https://www.geoget.c...hp/user:soubory

 

Složky

https://www.geoget.c...php/user:slozky


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama