Přejít na obsah


Fotka

GeoGet a export offline listingu imc


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12 odpovědí na toto téma

#1 wadesss

wadesss

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2017 - 11:43

Zdravím.Teď jsem si potřeboval vyjet novou databázi imc z asi 2500 keší.Když jsem ji dal do telefonu náhodou jsem zjistil,že ne všechny obrázky se opravdu uložily.Tak jsem to zkoušel ještě několikrát a zjistil jsem,že při každém exportu má databáze jinou velikost.Při náhodné kontrole se ukázalo,že to co v předchozí databázi bylo uluženo v následující není.Někdy i naopak.Přitom pokud dám na tuto databázi offline režim v GeoGetu a otevřu onu keš obrázek je tam.Jako by se jen nevyexportoval.Nevím jestli dělám něco špatně nebo kde je chyba?GC5J4DM - z této keše se obrázek nevyexporoval nikdy(v offline režimu Geogetu je) GC3MGH1 Z této keše se mi někdy vyexporují všechny jindy jen http://www.lhejc.wz....vene_prazce.jpg  http://www.lhejc.wz....love_prazce.jpg

http://www.lhejc.wz.cz/Predvest.jpg http://www.lhejc.wz....avestidlo_a.jpg a ostatní ne.Předem dík za pomoc


  • 0

#2 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2017 - 12:34

*.imc je databazovy soubor, tam zadny export neprobiha. Co myslis tim "vyjet novou databazi imc"? Databaze obsahuje "nejakou" sadu obrazku v zavislosti na udrzbe databaze. Tuto databazi automaticky GG cisti (pri startu?), maze z ni obrazky, ktere uzna za vhodne.

 

Velikost databazeoveho souboru nema temer zadnou vypovidaci hodnotu. Napr. po smazani obrazku zustava velikost souboru nezmenena, a kdyz tam pak nejake pridas, take se treba nezmeni.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3 wadesss

wadesss

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2017 - 12:59

Zkusím to posat ještě jinak.Vytvořím databázi *.imc ze seznamu,který obsahuje asi 2500 keší.Do telefonu přesunu *.db3 a *.imc.Databáze *.db3 a otevřený seznam v GG obsahuje stejné keše.Pokud je otevřu v a:Drake,některé obrázky se mi nezobrazí.Podívám se na tentýž seznam v Geogetu v offline režimu a obrázek se mi u stejné keše zobrazí.Jak je možné že v telefonu se nezobrazuje a v PC ano?Databázový soubor *.imc je stejný.Snad jsem to popsal srozumitelně.


  • 0

#4 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2017 - 15:07

No jo, ale vlakno jsi pojmenoval jako export offline listingu. To je neco dost jineho, ne? Ty jen kopirujes dva databazove soubory a pak na to koukas pres aDrake, ktery ti neco z toho, co ocekavas, nezobrazuje, zatimco GG ano. Tak to by spis byla otazka do vlakna aDrake. Vzit konkretni databaze, kkonkretni kes a prozkoumat, proc to nezobrazi.

 

Nebo jsem to znovu pochopil jinak nez to myslis ty?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#5 wadesss

wadesss

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2017 - 15:18

Ano je to trochu jinak.Já si vytvořím pomocí "Seznam-Offline Listingy-Obnovit jen offline obrázky" databázi imc z daného seznamu a dané databáze a ono se mi to chová různě.Tak jak jsem psal v prvním příspěvku.Někdy se obrázek ukáže jindy ne.Pokud se pokouším vytvořit  pomocí "Seznam-Offline Listingy-Obnovit jen offline obrázky" novou databázi imc,tu starou ručně smáznu.Proto mne udivilo,že ta dadabáze je ze stejných keší,ale pokaždy jinak velká.Pokud budeš mít chuť vyzkoušej si podobně udělat keše z mého prvního příspěvku.

 
  • 0

#6 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2017 - 16:15

A jak do toho zapada ta predchozi informace, ze kdyz se na kes z databaze divas pres GG zobrazuje obrazky a kdyz pes aD, obrazky (nektere) videt nejsou.

 

Mne ten popis pripada nejaky zmateny.

 

EDIT: Jeste drobnost - pro offline prohlizeni jsou obrazky v imc databazi? To je pro me novinka. Offline prohlizeni vytvari HTML a soubory s obrazky na disku, aby byly zobrazitelne budto beznym browserem nebo jako hlep soubor - coz jsou zkompilovane HTML.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 15 duben 2017 - 16:18

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#7 wadesss

wadesss

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2017 - 16:20

Tím jsem se chtěl ujistit zda obrázky v databázi jsou nebo ne.


  • 0

#8 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2017 - 16:25

Coz ovsem vubec nic neznamena.

 

Takze z jineho soudku. Zkus udelat nejaky minimalni seznam (ggt) kesi, kde pozorujes to, ze se do offline zadaneho adresare neprenesou vsechny obrazky. To pak muzeme zkusit reprodukovat treba u me.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#9 wadesss

wadesss

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2017 - 19:38

Ještě jsem to udělal trochu jinak.Upnul jsem na uložto soubory pro a:Drake,které mi dělají problém.Pokud budeš tak hodný vyzkoušej je v mobilu popřípadě na PC jestli budeš mít stejný problém jako já nebo jestli je chyba jen u mne.Pak je tam seznam(ggt) několika keší které mi dělají tu chybu.Vybral jsem je náhodně určitě je jich v té databázi víc. https://uloz.to/!IJ6...3z/geoget-zip 

Omlouvám se do seznamu chybných se mi vloudila i keš,která nemá obrázek ani na netu.Takže nebylo co stáhnout.


Tento příspěvek byl upraven od wadesss: 15 duben 2017 - 19:43

  • 0

#10 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 15 duben 2017 - 20:59

Ono se imc používá porad. Kdykoliv gg potřebuje zobrazit v listingu nějaký obrázek, první ho hledá v tomto souboru. Pokud je starý, zkouší si ho aktualizovat z internetu. Je to proste taková vyrovnávací paměť na obrazky.

Generování offline obsahu ty obrázky potřebuje, a tak vlastně mimoděk to imc aktualizuje.

Nutno ale pamatovat na to, že autoři kesi jsou velmi často pěkná čuňata. Někteří třeba konvertuji formáty obrázků tak, že prejmenuji soubor. Obrázky jsou vsemozne nesmyslné veliké, ba i různé poškozené. Pokud to jejich webový prohlížeč zvládne zobrazit, jsou spokojeni a dal to neřeší. To ale v nejmenším neznamená, že se to dokáže zobrazit vždy a všude. Klidne se stane, že to gg zobrazí a adrake ne, nebo naopak. Klidne se stane, že to web prohlížeč ukáže, ale gg i adrake s tím bude mít potíže. Atd.
  • 0

#11 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2017 - 7:30

Wadessi, tak co vlastne resis? offline obrazky, imc databazi nebo aDrake? Kdyz jsem upozornoval na to, ze by tema melo patrit k aDrake, odpovedel jsi, ze ti jde o obrazky offline. Ted zase do toho motas aD. Neni mozne preskakovat z jednoho na druhe, tak se nic odhalit neda.

 

Jeste jednou - zacni tim, ze do nejakeho offline adresare ulozis obrazky vybranych kesi. Chybi ti tam nejaky obrazek? Pokud ano, je to opakovatelne?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#12 wadesss

wadesss

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 112 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2017 - 8:33

Já myslím,že to vše spolu souvisí.Mám offline obrázky v databázi imc a tu využívám v a:Drake,ne úplně 100% to spolupracuje,ale já netuším kde je chyba..Fakt je ten, že to asi nemá řešení a dal bych za pravdu HaLuMovi.Dík za váš čas a  snahu.


  • 0

#13 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 809 příspěvků(y)

Publikováno 16 duben 2017 - 9:15

Souvislosti jsou, ale ja se zatim nedobral toho, na co si opravdu stezujes. Napred na export, pak na obrazky v offline adresari, pak na to, ze se meni *.imc a pak na nezobrazovani v aDrake. Trochu moc veci najednou, ne? Udelej si v tom poradek, jinak se niceho nedopatrame. Nejjednodussi je kontrola podle me prave v tom offline adresari, proto bych s tim zacal.

 

*.imc se meni porad, to ti Haluma vysvetlil. Ale to by nemelo mit vliv na obrazky v offline adresari, ty by mely byt vzdy vsechny. (Mam plugin, kterym si sam stahuji obrazky a nikdy jsem nepozoroval problem, i kdyz je pravda, ze obcas musim format a priponu souboru korigovat.)

 

Poopravil bych trochu Halumovo tvrzeni o formatu obrazku a ze za to mohou uzivatele, kdyz jen zmeni priponu souboru. Vsechno bych na uzivatele nehazel. Mam overeno, ze presne toto delal GS pri nahravani obrazku - vsechny pojmenoval priponou jpg. Jestli to dela ted, to jsem nezjistoval.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama