Přejít na obsah


Fotka

Instalace geogetu - problém

geoget

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
16 odpovědí na toto téma

#1 pb-karan

pb-karan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2017 - 13:14

Ahoj, 

nainstaloval jsem geoget, ale už od počátku instalace se mi zobrazuje v zeleném okně. 

Vůbec bych to neřešil, ale když Geoget zavřu, program není nikde k nalezení. 

Při instalaci se mi dokonce nevytvořil zástupce na ploše, ačkoliv jsem zaškrnul, že chci, aby se vytvořil.

Dám-li program nainstalovat znovu, průvode instalací mi ukazuje, instalační složku v Program Files, ale podle průzkumníku taková složka neexistuje.

(Zkoušel jsem i povolit systémové soubory pro průzkumník, co se toho týče, tak bez rozdílu.)

Podobná situace (ale ještě v důsledku pro mě závažnější :D) je, když chci exportovat .gpx soubor se seznamem kešek z Geogetu do počítače, geoget mi soubor zobrazuje, průzkumník ne a já tedy nemám jak ten soubor do navigace přetáhnout. (viz obrázky v příloze)

Úplně stejná situcece je, když jsem zkoušel Mozilive, ten je pro mě ale novinkou, Geoget jsem léta používal, teď ho chci jenom nainstalovat na nový počítač.

Díky moc za odpovědi. 

Přiložené miniatury

  • 1.jpg
  • 2.jpg
  • 3.jpg

  • 0
Ať už na kole, a nebo pěšky pojďme hledat geokešky!

#2 ProKesTom

ProKesTom

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 050 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2017 - 13:56

Pravděpodobně je na tom počítači nainstalovaný nějaký "SANDBOX", čili aplikace, která nově nainstalované, neznámé aplikace spouští pouze "na pískovišti", odkud nemohou nikam utéct a nakazit / poškodit počítač. Zkontroluj antivir (sandbox může být jejich součástí) a nebo se podívej, jestli nějaká aplikace nemá v názvu něco jako "SAND" a pod. A pak postupuj podle návodu k tomu programu.


  • 0

#3 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 615 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2017 - 17:29

Pokud vím, Geoget se nedoporučoval instalovat do Program Files. Není jen v nějaké skryté složce, kterou Průzkumník nevidí? Zkus třeba TotalCommander, nebo jeho klony (FreeCommander, apod.), tam se dá zapnout i zobrazení skrytých složek.


  • 1

#4 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 880 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2017 - 17:50

Nainstalovat GG do Program Files problem nedela. Ale jestli tam je i DATADIR, tak to problem je, protoze system ten adresar nepovazuje za uplne normalni.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#5 pb-karan

pb-karan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2017 - 18:47

ProKes Tom: Může nějaký z těchto programů spouštět SANDBOX? (viz příloha)

gord: Co je to ''DATADIR''? (v příloze screen mého ProgramFiles)

Přiložené miniatury

  • 4.jpg
  • 5.jpg

  • 0
Ať už na kole, a nebo pěšky pojďme hledat geokešky!

#6 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 880 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2017 - 19:54

DATADIR je adresar, ve kterem ma GG sva data. Je uveden mj. ve stavovem radku GG.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2017 - 20:05

Je to funkce toho Comodo security... jak s tím ale pracovat, to ti neporadím, to ať ti řekne ten, kdo ti to tam dal. Stejně tak ať ti poradí, jak v tom normálně instalovat programy.

Geoget se do program files naopak doporučuje nainstalovat. Nicméně na instalaci jakéhokoliv programu je dobre byt uživatelem s pravy administrátora.
  • 0

#8 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 615 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2017 - 20:50

Tak to je pro mě novinka, že GG patří do ProgramFiles. Že datadir se může jmenovat jakkoli a může být úplně jinde, to vím, třeba ve složce, co se synchronizuje na dropbox. Já to mám všechno v adresáři Geoget, datadir se (historicky) jmenuje data-gasp, je ve složce geoget a žádný problém jsem s tím neměl. Vlastně ano, při aktualizaci vyskakuje okýnko, jestli chci instalovat jako stávající nebo jiný uživatel a je tam zatržítko, jestli chci chránit systém proti změnám. To se musí zrušit, jinak to neproběhne. Ale jsem zvyklý na horší věci. Třeba, že aktualizaci něčeho brání antivir.


  • 0

#9 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2017 - 21:22

A kam jinam by to melo patrit, nez do Program Files? Je to standardni aplikace, jako jakakoliv jina! A apliakce se v drtive vetsine instaluji do program files, je to misto pro ne urcene. A vychodi datadir je v uzivatelove profilu, nebot to je opet misto urcene pro uzivatelska data.

 

Kdyby to tak nemelo byt, proc by to Geoget pri instalaci takto sam nabizel?

 

odpoved na to, proc to ty mas jinak, je v tom GASP... to neni standardni instalace Geogetu!


  • 1

#10 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 615 příspěvků(y)

Publikováno 17 duben 2017 - 21:45

To vím, prakticky to používám jako portable.

Určitě to tu kdysi bylo, doporučení neinstalovat GG do ProgramFilů. Už je to asi hodně dávno a nevím, jaký to mělo důvod.

GG se mi normálně aktualizuje, aktualizace se nabízí, při aktualizaci zachovává nastavený instalační adresář i datadir - prostě, podle mě se chová tak, jak se chovat má. A hrabat do něčeho, co funguje podle mých představ, nebudu. Budu ale muset v dohledné době přejít na jiný PC s jiným systémem. Ideální pro mě je možnost to všechno tak jak je zkopírovat. Jo, vím o tom, že by mělo stačit zkopírovat jen datadir.


  • 0

#11 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 880 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2017 - 6:13

To si spatne pamatujes. Doporuceni (spis nutnost) je nemit datadir v Program Files. Tam ho budes mit, pokud do Program Files nainstalujes portable verzi, a to je spatne. Tak mozna jsi tu standardni instalaci zamenil za portable.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#12 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2017 - 7:05

Odpoved je v tom GASP... to se proste vzala portable instalace Geogetu, do ni nainstalovala nejaka sada pluginu, a cele se to zabalilo a hodilo na internet. GASP pochopitelne v ProgramFiles nefungoval spravne, protoze to melo pod sebou i datovy adresar, a bezny uzivatel v ProgramFiles nema pravo zapisu.

 

To jsou ale problemy GASPu, ne Geogetu. GASP v dnesni dobe nema sebemensi smysl, protoze standardni instalace Geogetu se o prvotni nastaveni a stahnuti pluginu dobre postara. A neni sebemensi duvod, neinstalovat to jako standardni aplikaci.


  • 3

#13 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 615 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2017 - 7:46

Jak jsem psal, mám to tak z historických důvodů. Pokud to budu přeinstalovávat, udělám to už asi klasicky, když jsem se asi před týdnem dověděl, že vše je v datadiru.

Instalace v ProgramFilech a data v Dokumentech... z několika důvodů se mi tohle windowsí chování nelíbí. Třeba v práci mám rozdělený disk, malý C a velký D a všechny programy se mi snaží cpát data na to C.(GG tam instalovaný vůbec nemám!) Chápu, že třeba z důvodu zálohování je lepší mít data pohromadě, ale z důvodu organizace práce mi víc vyhovuje jiné třídění. A uživatelské profily? Co vidím, na každém PC se pracuje jen v jednom, s výjimkou noťasu, který si půjčuje víc lidí.


  • 0

#14 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 313 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2017 - 8:02

U toho GeoGetu jsou data na C: vhodná, i když to zabírá hodně místa. C: bývá na SSD a to zrychlení práce s databází je opravdu podstatné.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#15 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 615 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2017 - 8:34

Chachacha, SSD, to bych chtěl moc. Je to jen jeden disk, klasicky rozdělený na menší a větší část. Proč, na to odpověď nemám, já to neinstaloval. Pochopitelně, kdyby tam byl SSD, bylo by to něco jiného.


  • 0

#16 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 504 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2017 - 8:45

Ja se opravdu nebudu poustet do polemiky, co je vhodne, co lepsi, ani na co je kdo zvykly.

 

Ja se jen ohradil proti tvrzeni, ze se standardni instalace nedoporucuje. Neni to pravda, naopak standardni instalaci doporucuji. Ale kazdy si to muze nainstalovat jak chce, jen pak na takovou instalaci nemuze ocekavat nejakou podporu.


  • 2

#17 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 615 příspěvků(y)

Publikováno 18 duben 2017 - 9:31

Už jsme dost OT. Já napsal jen to, že to takto mám už dlouho, že to funguje jak má a že to můžu a nemusím změnit. Informace, že to nefunguje správně v ProgramFilech jak jsem pochopil nebyla přesná, týkala se jen datadiru. Nikomu neradím to takto instalovat, jen jsem napsal, že to funguje. Jako reakci na někoho, komu to nefungovalo a to zřejmě instaloval klasicky.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama