Přejít na obsah


Fotka

Topo Czech 2017 (PRO)


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
51 odpovědí na toto téma

#21 Sinuhet

Sinuhet

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 267 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2017 - 19:21

Nejdřív chyba že nefunguje v Chrome a mám použít IE, v IE zase že musim přidat adresu mezi důvěryhodné servery. Po přidání stejná chyba. Přitom z jiné stránky garmina plugin a komunikace s gps (po zobrazení varování o přidání adresy mezi důvěryhodné, opět) funguje. Proč zkoušej online instalaci, když to neuměj.

 

Havaruji stejnym zpusobem.


  • 0

#22 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2017 - 20:35

Aktualizaci jsem provedl přes prohlížeč safari. Bez problémů. Nemám lifetime, aktualizoval jsem za 690,-. Nevím jestli je postup stejný. Na stránkách totiž u postupu píší: Níže uvedený postup se týká uživatelů licencí Lifetime TopoCzech a Lifetime TopoCzech PRO.


  • 2

#23 Sinuhet

Sinuhet

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 267 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 8:37

Ahoj, diky za radu. Lifetime v mem pripade zdarma zafungoval. Nainstaloval jsem doporuceny prohlizec SAFARI (v jinych se mi to predetim nedarilo, zkousen Chrom, Firefox, Edge a stary IE co mam na WIN10) a opravdu se prokousal az k instalaci mapy do Garmin Oregon 600 navigace.

 

Jeste pred samotnou instalaci jsem byl donucen nainstalovat posledni dostupnou verzi SW pro me zarizeni. 

 

Nerozumim zmene cislovani verzi map, prijde mi to jako matouci ten navrat > Aktualne tedy stazeno  "TOPO Czech v3 PRO". Zkusil jsem take nasledne nastartovat Garmin Base Camp. Tam mi vadi, ze se mi v nem dana mapa zobrazuje jen tehdy, kdyz mam GPS pripojenu. Libilo by se mi, mit ji dostupnou na svem PC pro okukovani i bez pripojeni.

 

Za chvili pujdu otestovat mapu a GPS do terenu. Snad nenastanou nejake problemy po aktualizacich.

 

EDIT: / zatim vse slape dobre.


Tento příspěvek byl upraven od Sinuhet: 05 květen 2017 - 12:34

  • 1

#24 nokiak

nokiak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 316 příspěvků(y)
  • LocationTábor

Publikováno 05 květen 2017 - 8:44

Na naočkování mapy do basecamp je jeden postup. Teď jdu ven tak večer se domluvíme přes SZ.
  • 0

#25 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 8:55

On tady někde ten postup i je, nevzpomenu si ale kde. Třeba někdo bude vědět. Tedy je tady někde postup, jak dostat přímo do Base Campu topo czech 2015. Tím myslím, aby se mapa nemusela načítat z navigace.  U této verze to bude stejné nebo podobné.


  • 0

#26 adrim.cz

adrim.cz

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 7 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 12:48

Je to vlákno  Topo Czech 2015 (PRO)    příspěvek  127 

 

http://www.geocachin...e-7#entry498161


Tento příspěvek byl upraven od tomy.22: 05 květen 2017 - 13:42
doplněn odkaz

  • 2

#27 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 333 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 14:50

Když jsem si tak prohlížel novou TOPO Czech v3 PRO, docela by mě zajímalo jak staré jsou podklady pro tuto "novou" mapu. Co jsem tak totiž koukal, docela jim někde TZ nesedí podle skutečnosti a v jiných mapách to již mají dávno opravené.


  • 0

#28 plavcik

plavcik

    plavcik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 123 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2017 - 11:09

Také jsem pořídil aktualizaci a nainstaloval přes Safari (mimochodem docela síla, jediný způsob, jak nainstalovat mapu do W, je přes prohlížeč pro Apple...) a zkusil postup pro instalaci mapy pro Basecamp. Vypadly mi z toho dvě věci:

 

1) dá se v GPS přejmenovat *.img na nějaký rozumný název? Při instalaci kromě XXX.img přibyly ještě soubory XXX.unl a XXX.gma. Když přejmenuju jen XXX.img, mapa se mi v GPS neodemkla.

EDIT: aha, tak zůstat tam musí všechny, ale stačí je přejmenovat na stejný název....

 

2) instalace mapy do BC přes Gmaptool skončila hláškou "File missing: mapset.img, aborting install." Neporadíte někdo, co s tím? Předchozí kroky dle postupu "http://www.geocachin...e-7#entry498161" proběhly v pořádku, až po tu instalaci.....

 

Díky


Tento příspěvek byl upraven od plavcik: 07 květen 2017 - 11:18

  • 0

Oregon 650, iPhone SE + Geoget, L4C


#29 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 230 příspěvků(y)

Publikováno 08 květen 2017 - 20:23

Tak jsem přes víkend trochu porovnával "novou" Topo mapu při cestách autem a moc aktuální mi nepřijde, navíc routování po silnici mi přijde zcela nepoužitelné - např. vypočtený čas místo 1:30 h (co ukazovala OSM mapa) ukazuje o hodinu delší cestu, což mi přijde jako dost velký rozdíl, nebo cesta po D11 do Prahy a najednou vidím, že nás chce protáhnout přes benzinku, takže se neumí držet ani přímé cesty...
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc

#30 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 125 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2017 - 7:52

Asi usoudili, že si potřebujes udělat čůrací pauzu... :o


  • 1

#31 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 546 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2017 - 9:19

S Garminim planovanim a routovani pro auto opravdu nemam dobre zkusenosti. Pominu veci, jako ze me naviguje na schodiste a podobne, to muze byt chybou v mapach. Ale ze me vede uplne nesmyslymi cestami a oklikami, to mi fakt vadi, a to je asi chyba algoritmu. Nefungovalo mi to rozumne ani u autonavigace! Proto jsem ji vracel jako nepouzitelnou. S TomTomem jsem podobne potize nezazil.


  • 2

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#32 None

None

    lubbez

  • Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 09 květen 2017 - 10:00

Koukám, že Garmin dělá maximum pro to, abych ho opravdu opustil. Že nenaviguje po silnici vím už dávno. Dost často jezdím na kešky na motorce, tam člověk nemůže za jízdy navigaci moc pozorovat nebo přenastavovat. Zase poznávám nové kraje a silničky třetích tříd. :-) Co mě ale docela ser...e je to, že mám problémy se stahováním keší do navigace. Že aby mi to chodilo musím mít zastaralý firefox. Že když jsem si stáhnul 2015 mapu (mám lifetime), nemohl jsem jí nahrát do mapsource, teď nemůžu stáhnout novou mapu vůbec a instalovat si další prohlížeče nechci.Holt prostě počkám ten měsíc dva, pak si stáhnu odblokované mapy z webu a budu v klidu. Je ale fakt, že další Garmin už nebude.


  • 0

#33 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 546 příspěvků(y)

Publikováno 09 květen 2017 - 10:03

Lubosi, s Geogetem podobne problemy s kesemi mit urcite nebudes!  :)  Neni uz na case?


Tento příspěvek byl upraven od gord: 09 květen 2017 - 10:03

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#34 None

None

    lubbez

  • Members
  • PipPipPip
  • 876 příspěvků(y)
  • LocationPraha

Publikováno 09 květen 2017 - 10:22

Já vím :-)


  • 0

#35 fatbozz

fatbozz

    fatbozz

  • Members
  • PipPipPip
  • 202 příspěvků(y)

Publikováno 14 květen 2017 - 17:00

Komu se nechce instalovat Safari, necht sahne po portable verzi 

https://archive.org/...ri5.1.7Portable


  • 0

Mapy pro Locus zdarma a povídání o Openstreetmap >>> http://gpsfreemaps.net/

Přejděte na mapy Openstreetmap a buď členem komunity OSMcz >> http://openstreetmap.cz/

....jo a taky fotím >>> koukni se >>> Klikklak


#36 mysakf

mysakf

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2017 - 8:04

Po velkém boji se mi povedlo dostat upgrade mapy do GPS (pánové od Garminu by se měli inspirovat jak snadno se kupují a instalují mapy v Locusu). Vzhled nové mapy mi nevyhovuje. Na v. 2015 jsem používal typ z https://archaikum.cz/gc/garmin.php. Neexistuje už nějaký podobný typ pro novou mapu?


  • 0
Vložený obrázek

#37 pepa.z.pocernic

pepa.z.pocernic

    Advanced Member

  • Administrators
  • 2 685 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2017 - 8:06

Rozchodil to někdo v IE?  Podle garmina to zkoušeli a prý to jde...


  • 0

Informace a návody k serveru píšu postupně na mém blogu http://www.geocachin...g/16-o-serveru/

 


#38 mysakf

mysakf

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 236 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2017 - 8:16

Mě se to povedlo. Support od garminu mi poslal:

 

Připojte navigaci kabelem k počítači.

 

Nejprve si do počítače stáhnete náš plugin:

http://download.garm...rPlugin_420.exe

 

Až jej budete mít nainstalovaný, zavřete prohlížeč Internet Explorer, znovu jej spusťte, vymažte v něm cookies a historii prohlížení a přejděte na web:

https://software.gar...l#compatibility

 

Důležité je, zda se za zmíněnou hláškou bude nalevo zobrazovat zelená ikonka s fajfkou. V takovou chvíli můžete u chybové hlášky zaškrtnout níže "Ukončit zasílání této zpravy" a hlášku křížkem zavřete.

Pokud se tam místo zelené fajfky bude stále ukazovat žlutý výstražný trojúhelník, bude potřeba pod chybovou hláškou klepnout na odkaz s návodem nastavení prohlížeče a řídit se tam návodem.

 

Případně, pokud by pro Vás byl návod složitý či nepohodlný, můžeme registraci původního klíče udělat za Vás. Stačí k tomu sdělit 12 místný klíč, který jste měl v krabičce. 

 

Zkoušel jsem to na 2 počítačích (W7 32bit a W10) a ani na jednom jsem zelenou fajfku nevyloudil. Ze zoufalství jsem vyzkoušel "send to GPS" na gc.com a to prošlo, tak jsem postupoval podle návodu dál a ono se zadařilo. Garminu jsem vděčný za to, že jsem nakonec prožil euforii z vítězství (u Locusu se tento pocit nedostavuje, ale zase na druhou stranu ani ty několikahodinové deprese). 


Tento příspěvek byl upraven od mysakf: 25 květen 2017 - 8:17

  • 0
Vložený obrázek

#39 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 230 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2017 - 8:31

mě se to v IE 11 na W7 x64 povedlo bez větších problémů


  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc

#40 JirkaPiha

JirkaPiha

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 67 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2017 - 8:32

Vase skusenosti s podklady? Fakt jsou tam stare podklady, naco vydavali  novou verzi? Ptam se abych si usetril spoustu starosti.

dekuji


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama