Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Obrázky v listingu v offlinu


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
20 odpovědí na toto téma

#1 ext_

ext_

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2017 - 16:15

S A:drakem začínám a co jsem zatím pochytil, tak když je online, tak stahuje při otevření keše obrázky do listingu, kde se potom dají využít i v offlinu. A k tomu se váže pár mých otázek:

1) Zůstávají tam napořád, nebo se po čase mažou jako nepotřebné?

2) Pokud zůstávají, kam se ukládají, aby se jich dalo později zbavit, když už nejsou třeba?

3) Je možné obrázky stáhnout nějak hromadně (např u keší kolem nějakého referenčního bodu), abych nemusel otvírat každou keš zvlášť?

Díky.


Tento příspěvek byl upraven od ext_: 04 květen 2017 - 16:16

  • 0

#2 bender-king

bender-king

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 276 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2017 - 17:30

1) Zůstávají tam napořád, nebo se po čase mažou jako nepotřebné?

2) Pokud zůstávají, kam se ukládají, aby se jich dalo později zbavit, když už nejsou třeba?

3) Je možné obrázky stáhnout nějak hromadně (např u keší kolem nějakého referenčního bodu), abych nemusel otvírat každou keš zvlášť?

Díky.

 

1/ nemusí se ukládat vůbec, v Nastavení je na to volba "Ukládat obrázky na SD kartu", co se ale uloží na kartu, tam už zůstane..

2/ V datové složce a:drake ( cesta v Nastavení ) je soubor <jméno stejné jako vlastni db keší>.imc, tedy např. cachedb.imc

     Je to sqliteDB s obrázky keší.

3/ Stáhnout podle seznamu v Geogetu na PC a nahrát do Androidu pod správným názvem.


  • 0

#3 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 385 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2017 - 17:33

Nebo se proste v Geogetu na ty listingy podivas... a pak do mobilu nahrajes nejen databazi, ale i ten IMC soubor.


  • 1

#4 ext_

ext_

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 04 květen 2017 - 17:57

Výborně, děkuji pánové :)


  • 0

#5 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 350 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 5:35

3/ Stáhnout podle seznamu v Geogetu na PC a nahrát do Androidu pod správným názvem.

Jak? Natáhnout si je do okna, označit vše a dát otevřít? To mi naskáče třeba 150 otevřených oken. Jde to nějak bez otvírání? Donedavna mě to nezajímalo, listingy jsem otvíral na webu. Ale v Adrake by se to hodilo.


  • 0

#6 bender-king

bender-king

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 276 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 5:59

Jak? Natáhnout si je do okna, označit vše a dát otevřít? To mi naskáče třeba 150 otevřených oken. Jde to nějak bez otvírání? Donedavna mě to nezajímalo, listingy jsem otvíral na webu. Ale v Adrake by se to hodilo.


Nad zobrazenym seznamem:
Menu Seznam > Offline listingy > zaskrtnout Obnovit jen offline obrazky > OK
Pak zkopirovat ten .imc soubor pod spravnym jmenem do a:drake.
Pri tom kopirovani by nemel byt a:drake pusteny.

Tento příspěvek byl upraven od bender-king: 05 květen 2017 - 6:08

  • 1

#7 ext_

ext_

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 16:12

Ještě otázka, která s tématem lehce souvisí. Jak je to se satelitními mapami? Geoget je umí stáhnout, ale je nějaká možnost, aby je přidal do souboru *.imc, abych si je pak mohl prohlédnout v terénu a offline?


  • 0

#8 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 350 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 16:22

Nad zobrazenym seznamem:
Menu Seznam > Offline listingy > zaskrtnout Obnovit jen offline obrazky > OK
Pak zkopirovat ten .imc soubor pod spravnym jmenem do a:drake.
Pri tom kopirovani by nemel byt a:drake pusteny.

S Adrakem začínám. Co to znamená pod správným jménem? Tj. když kopíruju databázi geoget.db, tak se musí obrázky jmenovat geoget.imc? A kde jsou v adraku? Tam co databáze? A když si adrake stahuje obrázky sám, ukládá je jinam? Protože tam co mám databázi žádný imc nebyl a něco jsem prohlížel a obrázky tam byly (doma, na wifi). Jen se ptám, protože adrake mám týden, ještě jsem s tím naostro nehledal, ale začíná se mi to líbit, i když je to úplně jiné než s Garminem.Doposud jsem se bez obrázků obešel a obešel bych se bez nich i dál. Ale pokud to jde, stálo by za to je tam mít.

 

A doplním. Když stahuju offline, vidím, že se něco děje se soubory geoget.imc, geoget.map, md-mcz_orto.sqlite a md-mcz_turist.sqlite. Takže to jsou určitě ty obrázky map. Ale jestli se to v Drakovi dá využít, nevím. Na druhou stranu - polohu keše i waypointů vidím v mapě normálně, v listingu je to zbytečné.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 05 květen 2017 - 16:49

  • 0

#9 bender-king

bender-king

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 276 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 17:29

Pod spravnym nazvem... psal jsem v prispevku #2.
Proste tak jak se jmenuje *.db v a:adrake tak tam ma byt i *.imc.
Uz ani nevim jaky je default nazev... cachedb.imc ? Tak pak kopirujes geoget.imc na cachedb.imc..
Pokud v nastaveni a:drake nemas zaskrtle ukladani obrazku na kartu, tak se cachedb.imc vytvaret nebude.
To jsem take psal v #2 prispevku...
  • 0

#10 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 350 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 19:23

Jo, cachedb.db3 se to jmenuje implicitně a v AdrakeSync, ale může se to jmenovat asi jakkoli. Mě sync nefunguje, tak jsem si to přejmenoval stejně jako v geogetu a kopíruju to tam jinak. Asi to nebude použitelné pro všechno, ta databáze obrázků je dost velká, z asi 200 listingů má 300 mega. Ale na kartu se vejde.


  • 0

#11 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 118 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 19:32

Pro jistotu jsem na to kouknul a zjistil jsem, že jsem tam kdysi zapomněl ošetřit obrázky přes https, což je dneska standard, takže to teď funguje špatně. V příští verzi to už bude opravené.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#12 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 774 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 20:20

Jo, taky jsem před chvílí zjistil, že je něco špatně. :)

 

Ale aspoň díky diskusi rozumím, k čemuže je nastavení "Ukládat obrázky na SD kartu" s podtitulkem "Stahovat a ukládat obrázky z listingu na SD kartu". Vždycky jsem si říkal - kam na SD kartu? Na co? Je to potřeba? Mám totiž pocit, že když jsem si před výpravou doma listingy v aDraku projel a natáhl obrázky (podotýkám, že toto nastavení jsem měl do dneška vypnuté), tak potom v terénu se mi i při nedostupných datech zobrazily. Takže z mého pohledu byly uložené i tak (i když asi jen v cache browseru).

 

Kdyby ten podtitulek zněl spíš "Stažené obrázky ukládat do cachedb.imc pro offline přístup", bylo by to přesnější a přinášelo by to další informace. Teď jen defakto opakuje název toho nastavení.


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#13 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 996 příspěvků(y)

Publikováno 05 květen 2017 - 21:45

....

 

Kdyby ten podtitulek zněl spíš "Stažené obrázky ukládat do cachedb.imc pro offline přístup", bylo by to přesnější a přinášelo by to další informace. Teď jen defakto opakuje název toho nastavení.

a pak taky chybí volba "Nestahovat obrázky z listingu", tu jsem marně hledal.


  • 2

#14 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 244 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2017 - 8:33

a pak taky chybí volba "Nestahovat obrázky z listingu", tu jsem marně hledal.

Přimlouval bych se... Když si v zahraničí zapnu na chvíli roaming například kvůli nějakému spoileru nebo kontrole souřadek, tak i když nic dalšího nechci tak vidím že se aDrake stále snaží něco tahat.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#15 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 996 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2017 - 20:08

Přimlouval bych se... Když si v zahraničí zapnu na chvíli roaming například kvůli nějakému spoileru nebo kontrole souřadek, tak i když nic dalšího nechci tak vidím že se aDrake stále snaží něco tahat.

a bohužel se do listingu občas musí, třeba jen kvůli zápisu poznámky,  a už to stahuje...kdyby se dalo do poznámky třeba z hlavní obrazovky keše, šlo by to tím obejít 


  • 0

#16 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 350 příspěvků(y)

Publikováno 06 květen 2017 - 20:11

Tak to asi tak jednoznačné nebude. Stáhnul jsem si do offline obrázky z okruhu 20 km, databázi nahrál do telefonu, díval jsem se a fotky jsem tam měl, ale teď jsem koukal zase na jednu a měl jsem ji bez obrázků. Podívám se na to podrobněji. Možná by se vyplatilo něco jako makro POIspoiler, které by vytahalo jen obrázky jako spoilery, fotohinty apod. protože není nic příjemnějšího, než když je hint "viz fotohint". Já sice do Alp nejezdím, ale tam je to prý běžné a telefonní signál tam být nemusí. Bez ilustračních fotek se obejdu, ale tohle by se hodilo.A stahovat všechno by trvalo dlouho a databáze by byla velká.

 

Doplním. Vyzkoušeno, většina obrázků tam je, ale některé chybí. Asi se nestáhly, někdy jde něco pomalu a asi to spadne na timeout při stahování.A geoget (logicky) je potichu ignoruje. Jinak by to nešlo.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 06 květen 2017 - 21:56

  • 0

#17 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 733 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2017 - 9:07

Nemusi to byt nutne timeoutem. U kesi je spousta obrazku, ktere nejsou ve spravnem formatu nebo nejsou vubec.

 

Udelat plugin pro stahovani obrazku neni zadny problem (jeden takovy specializovany dokonce mam). Jde o to, co s temi obrazky. Premyslel jsem o predelani POISpoileru na pouziti API, ale mam pocit, ze je to uz nepouzivany relikt.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#18 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 350 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2017 - 11:20

POIspoiler občas použiju, už ne v té původní podobě jako POI, ale jako seznam obrázků pro ShowPhotos. Úplně by stačilo, kdyby se současně uložily do té databáze imc, pokud už to náhodou nedělá.

A o formátech obrázků - na webu jsou. A myslím, že přes připojení se stáhnou i do Draka.


  • 0

#19 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 385 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2017 - 19:51

Na prozkoumání je třeba být konkrétní. Opravdu ani já, ani Luděk nebude trávit čas zkoušením rady kesek, než najdeme nějakou, na které to blbne.
  • 0

#20 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 350 příspěvků(y)

Publikováno 07 květen 2017 - 20:13

Ono opravdu nejde o nic. Dosud jsem měl vše bez obrázků, v Oregonu. Obejdu se bez nich i tady, nebo stačí na chvilku zapnout data.

Konkrétně: narazil jsem na to u GC6NWD2.

V offline listingu v Geogetu obrázky mám.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama