Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

umístění _adrake.db3

android

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12 odpovědí na toto téma

#1 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 826 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2017 - 13:04

Popis problému: asi tak jednu až dvě verze zpět jsem byl zvyklý si z telefonu z adresáře aDrake zkopírovat _adrake.db3 a na PC z něj vytěžit data - odkazy na logovací stránky odlovených keší a UPDATE příkazy do hlavní GG databáze na zápis data a hlavně času odlovu. Tuším že v mezidobí došlo ke změně ukládání dat z Internal na External v nastavení aD. A když jsem si dneska vykopíroval znovu _adrake.db3 databázi, tak v ní žádné logy nejsou, i když v Pending logs vidím 4. A ty 4 můžu upravovat.

Pravděpodobné řešení: Asi změnou Storage location došlo k tomu, že aD ukládá mapu jinam, do sysového folderu, u mě aktuálně /storage/extSdCard/Android/data/cz.adrake.plus - člověk musí bejt holt furt ve střehu :)


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#2 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 081 příspěvků(y)

Publikováno 25 květen 2017 - 19:39

Já s tím začínám. Prozatím když jsem logoval z telefonu, jsem pak updatoval nálezy a tím jsem si je do GG načetl. A když jsem si do Adrake přes Live načetl novinku, tak jsem si ji pak přes Live načetl i do GG. Zatím mi zpětná aktualizace nechybí. Zatím. Ale přišel jsem na to, že když jsem si do Adrake nahrál přímo databázi geoget.db3, tak se mi importy nahrávaly do cachedb.db3, která se založila ve stejné složce. Možná někdo zprovozní Adrakesync (asi jde, ale ne mě, na WinXP), nebo vymyslí jiné řešení. Připadá mi zatím lepší to zpátky nepřenášet, max. tak logy přes Drafts.


  • 0

#3 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 058 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2017 - 6:03

A:Drake pracuje s databází, kterou máš vybranou v nastavení ve složce vybrané tamtéž. Výchozí název je cache.db3, aby se to nechtěně nepralo s databází z GeoGetu, pokud si do telefonu nakopíruješ geoget.db3, musíš si to v nastavení přehodit.

Zpětná synchronizace je nedořešená, dá se ale využít výběr podle poslední změny, export do GPX a následný import do GG. Bohužel nejsou lidi, kteří by to udělali nějak lépe.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#4 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 081 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2017 - 6:13

Nakopíroval jsem geoget.db3, nastavil to (jinak se to automaticky přehazuje na live), fungovalo to, ale když jsem přes LiveAPI stáhnul nějakou keš, založila se mi vedle té databáze ještě jedna s názvem cachedb.db3. A fungovalo to, hledalo to v té nahrané i založené. Možná to byl jen nějaký zástupce nebo nějaké zrcadlení, v tom se nevyznám. (ale od obou tam byl i žurnál) Přejmenoval jsem databázi geogetu na cachedb a od té doby to mám tak.

Zpětná aktualizace by byla třeba snad jedině na poznámky z terénu, hlavně na bonusová čísla nebo indicie, když jsem nedokončil a chci někdy pokračovat. Dosud jsem si tohle psal na papír a nikdy jsem toho neměl tolik, abych si to nemohl přepsat, určitě to bude méně klofání do klávesnice než nastavovat a spouštět nějaký export a následně import. Ale kdo to používá více a chce si to pak přenést hromadně, asi by se mu to hodilo.

Abych se přiznal, já jsem teď hledal s Oregonem a Adrake jsem používal na zobrazení lepší mapy, listingu a na logování. Celou trasu s Adrakem, tak bych si už asi nezavolal, baterka ubývá rychle. Ale mám to teprve měsíc a ještě jsem to nadoraz nikdy nevybil, tak uvidím, kolik to vydrží v reálu.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 26 květen 2017 - 6:22

  • 0

#5 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 058 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2017 - 8:35

To nezni moc pravděpodobně, a:Drake pracuje vždy jen s jednou databází keší a že by se samovolně přepínal se mi nezdá. ROzhodně nebude číst data zároveň se dvou databází.

 

Jinak zpětně přenášet se hodí kromě poznámek i třeba vytvořené waypointy. I když fakt je, že zpětný přenos sám moc nepoužívám, ale to je tím, že v posledních letech keškuju docela málo.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#6 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 691 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2017 - 8:53

Jinak zpětně přenášet se hodí kromě poznámek i třeba vytvořené waypointy.

... a tagy. Využívám tagy "bonus", "TB in", "TB out" apod., je to systematické ukládání dat a pěkně to pak vidím v Geogetu. :)


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#7 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 058 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2017 - 9:16

Jo, jo, tagy taky :-)

Všechno to jde přes export GPX, ale ne automaticky.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#8 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 081 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2017 - 11:22

To nezni moc pravděpodobně, a:Drake pracuje vždy jen s jednou databází keší a že by se samovolně přepínal se mi nezdá. ROzhodně nebude číst data zároveň se dvou databází.

 

Jinak zpětně přenášet se hodí kromě poznámek i třeba vytvořené waypointy. I když fakt je, že zpětný přenos sám moc nepoužívám, ale to je tím, že v posledních letech keškuju docela málo.

Viděl jsem to, měl jsem si udělat snímek obrazovky. Ale možná to byl jen nějaký zástupce, nebo nakešovaná struktura souborů. Android se v tomto chová pro mě dost nepochopitelně a MTP zvlášť. Ale šlo to smazat, i když tuším, že se mi tam pak opticky objevila ta původní znovu. Zkusím to nasimulovat a uvidím.


  • 0

#9 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 826 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2017 - 11:39

chlapci hoši pánové, vy mi tu normálně plevelíte téma o interní aDrakové databázi :) :) _adrake.db3 je soubor do kterého si aD ukládá nastavení filtrů, Pending logs, tracky a inventář trackables. Trochu mě překvapil přesun téhle databáze do jiného adresáře. Ona není moc známá, ani není zdokumentovaná, ale je moc šikovná ...zvlášť když přijedete z dovči a máte v Pending logs třeba 70 keší.... asi se zase hecnu a napíšu nějakej článek na blog :)


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#10 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 452 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2017 - 11:41

Nemichas nejak vice ruznych veci dohromady? Prace aDraku nijak nesouvisi s MTP. Cos vlastne videl? Jak muzes videt, ze pracuje se dvema databazemi?

 

s MTP je problem v tom, ze ne vzdy se MTP server dozvi o nejake zmene, kterou udelal nekdo jiny. Bezne tak na Win vidim soubory, ktere neexistuji, nevidim ty ktere tam evidenetne jsou a nekdy dokonce adresar vidim jako prosty soubor. Nekdy nepomaha ani odpojeni a pripojeni zarizeni a ani jeho restart - win zjevne maji nejakou svoji cache a jsou nejchytrejsi, takze protlacit skutecny stav MTP zarizeni do Win je nekdy opravdu probelm. Ale na funkci vlastniho zarizeni a aplikaci v nem to zadny vliv nema.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#11 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 081 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2017 - 12:10

Vždyť to píšu, že přes MTP jsem tam viděl dvě databáze, i s journal soubory, ale předpokládám, že ta druhá byl nějaký duch, nakešovaná struktura souborů, které tam už vůbec nemusí být. Zkusím to znovu nasimulovat a podívám se nejen přes MTP na PC, ale i souborovým manažerem v Androidu. Ale stalo se mi i to, že databáze geoget.db3 v Androidu přes MTP nešla přepsat aktuální verzí, vše ostatní kopírovat šlo. Nakonec se ji povedlo smazat a pak aktuální šla nahrát. Android a MTP se chová zvláštně, není to ale nic proti tomu, jak se chová Garmin k aktualizacím souborů.


  • 0

#12 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 058 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2017 - 13:10

@tarmara - no jo, plevelíme. Takže _adrake.db3 je interní pomocná databáze aplikace a vždycky leží v úložišti, které je vybrané v nastavení. Pokud se změní úložiště, přepne se i tahle databáze. Program si případně založí novou.

 

@mpik - běžně může existovat geoget.db3 i cachedb.db3 i s žurnály, ale a:Drake vždycky pracuje jen s jednou z nich a to s tou, která je v nastavení. No a chování MTP už hezky zhodnotil Gord, k tomu není co dodat.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#13 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 826 příspěvků(y)

Publikováno 26 květen 2017 - 14:39

Pokud se změní úložiště, přepne se i tahle databáze. Program si případně založí novou.

Safra, celkem podstatná informace....musím si překopírovat uložené filtry....


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:android

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama