Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Proc PM nevidi na mape nadrazi a BM ano?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
15 odpovědí na toto téma

#1 SagaNoren

SagaNoren

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2017 - 11:33

Predem se omlouvam, jestli tu podobny dotaz jiz byl. Pred casem jsem si jako PM vsimla, ze z mapy na geocaching.com zmizela vlakova nadrazi a zastavky, coz je pro kesery cestujici prevazne vlakem velmi neprijemne pro planovani trasy vyletu. Zase ale neni to tragedie, zastavky se daji najit na googlu nebo na mapy.cz.

Ted jsem ale zjistila, ze kdyz se na svuj ucet prihlasi pritel BM, zastavky vlaku se mu zobrazuji. Coz je minimalne divne. Takze jsem popravde nastvana, protoze PM si platim nejakych 5let a chci mit stejne moznosti zobrazeni zastavek vlaku v mape jako BM. 

 

Muzu poprosit o nejaky link, kam jim muzu tento ''bug'' nebo spis feature request reportovat? Take me zajima, co si o tom myslite. 

 

Diky moc. 


  • 0

#2 Petman02

Petman02

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 639 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2017 - 11:38

V pravém horním rohu na mapě máš možnost změnit zobrazovanou mapu. Máš tam více jak 10 možností. Dokonce si tam můžeš přidat i vlastní mapy, třeba Mapy.cz. To, ale musíš instalovat plugin do prohlížeče. Návod je zde na GC.cz


Tento příspěvek byl upraven od Petman02: 05 červen 2017 - 11:44

  • 0

#3 SagaNoren

SagaNoren

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2017 - 11:47

Petman02: tak to tam taky nemam, pouze terenni, normalni a satelitni. Vsechny jsou bez ''vlaku''. Pritel tam ma button ''tri kosoctverce'' nad sebou... 


  • 0

#4 Daku

Daku

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 474 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2017 - 12:00

SagaNoren: Tak to je divný, jsem taky PM a můžu mapy přepínat mezi sebou právě tím tlačítkem kosočtverčků. Ale pro změnu tam nemám terénní, normální a satelitní. Nebude to někde v základním nastavení účtu?


  • 0

#5 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 174 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2017 - 12:08

To proto, ze kazdy pouziva jinou mapu!

 

BM tam maji pouze OpenStreetMap (Leaflet).

PM tam maji Google mapu, pokud si ji v nastaveni mapy neprepli taky na tu OpenStreetMapu.

 

Duvod je neprekvapive v penezich. GoogleMapy totiz nejsou zcela zdarma, a za velke zateze chce Google zaplatit. Proto prehodili BM na reseni zadarmo s OpenStreetMapy. Bohuzel, Americane si mysli, ze ty jejich GoogleMapy jsou desne bezva, tak je tam PM uzivatelum nechali...

 

A ted zalezi na tom, kdo v te dobe byl PM, kdo BM.. a trak se to vychozi nastaveni muze u jednotlivych lidi lisit. Podstatne je to, ze kdyz PM na mape roztahne takovy ten panel s filtry, tak dole je tlacitko s nastavenim mapy. A tam si muze ten druh mapy vybrat.


  • 7

#6 Daku

Daku

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 474 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2017 - 12:27

HaLuMa: OK, ale pokud se používají klasické Google mapy, tak tam takové věci jako nádraží jsou. Ale tady nic takového na Google mapách nevidím. Takže to vypadá, že jsou ty mapy ještě nějak ořezená. Chápu to dobře?


  • 0

#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 174 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2017 - 12:38

Ano, to, co si muze kdokoliv zaintegrovat do sveho webu,neni nikdy uplne plnohodnotna mapa. Na materskem webu, treba na tom maps.google.com, si na ten mapovy podklad jeste neco dokresluji... treba ty znacky, na ktere se da kliknout, a ony neco ukazi.

 

Kazdopadne ten, kdo si na web integruje nejakou tu mapu, ma moznost vzhled mapy dosti ovlivnit. Treba i ta zminena OpenStreetMapa dokaze vypadat mnohonasobne hezceji, nez jak vypada na webu Geocachingu. Proto tu mnozi pouzivaji v prohlizeci ruzna udelatka k tomu, aby si do te mapy mohli pridat jine mapove podklady. Nebo to berou jako ja, a tu mapu na webu vubec nepouzivaji... a maji svoji v nejakem tom geocacherskem programu.


  • 3

#8 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 524 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2017 - 12:39

SagaNoren - pošli obrázek, at vidíme, co vlastně vidíš na mapě ty.
Jeden obrázek je lepši než 10 popisných postů.
  • 2

#9 rsc_cz

rsc_cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 770 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2017 - 17:25

Jak psal HaLuMa:

- vlevo dole kliknout na "Set Map Preferences"

- vybrat "Leaflet"

- vpravo nahoře se objeví ty tři kosočtverce s možností přepínání map

 

Jsem PM, ale možnost google map používám jen občas kvůli ortofoto. Z dostupných map mám nejraději "OpenStreetMap Default", ta výchozí mapa "Geocaching" má hrozně ořezaný obsah

 

Přiložené miniatury

  • mapa2.JPG

Tento příspěvek byl upraven od rsc_cz: 05 červen 2017 - 17:26

  • 0

#10 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 963 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2017 - 20:44

Já mám GCLh a GME, takže mapy které chci, včetně turistických ze Seznamu. Nejvíc ale používám Google mapu, je toho na ní nejméně a ikony jsou na ní vidět. Na ortofoto nebo české turistické přepínám, když chci naplánovat trasu, ale na první pohled je nejlepší mapa, která neruší. Jo, a GME funguje jen tehdy, když má PM jako podklad Leaflet mapu. Pak tam dodá i ty Googlovské nebo jiné. Pokud je jako podklad nastavená Google mapa, nefunguje, ale napíše, že máš přepnout na leaflet. Dokud jsem byl BM, nabídku na Google mapu jsem tam vůbec neměl. Prostě licenční politika Googlu je API zadarmo do určité výše provozu, pak platit. Seznam má API dost volné, o provozu jsem v licenčních podmínkách nic nečetl a povolují i komerční použití, jen ne vyhrazený přístup. A použití sctreenshotu jen s logem. Jenomže české turistické Groundspeak nabízet nebude, to je jen na opičí skripty.


  • 0

#11 SagaNoren

SagaNoren

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 9 příspěvků(y)

Publikováno 05 červen 2017 - 21:03

rsc_cz: tak to je ono, záhada nádraží vyřešena... Patří ti tisíceré díky, konečně vidím na mapě nádraží. Je to super, člověku to ušetří spoustu času při plánování a někdy i spoustu kilometrů navíc nohám... 

 


  • 0

#12 Blue Elf

Blue Elf

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2017 - 12:42

V pravém horním rohu na mapě máš možnost změnit zobrazovanou mapu. Máš tam více jak 10 možností. Dokonce si tam můžeš přidat i vlastní mapy, třeba Mapy.cz. To, ale musíš instalovat plugin do prohlížeče. Návod je zde na GC.cz

Ha, to jde? to me zajima! Ale nejak se mi to nedari najit - byl by link? nebo aspon ta spravna klicova slova? Diky.


  • 0

#13 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 211 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2017 - 14:34

Mnou nejvíc používaná je Dopravní od Seznamu. A pak Terénní, případně Turistická.
  • 0

#14 dachmh

dachmh

    dachmh

  • Members
  • PipPipPip
  • 589 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2017 - 16:00

Ha, to jde? to me zajima! Ale nejak se mi to nedari najit - byl by link? nebo aspon ta spravna klicova slova? Diky.

http://www.geocachin...tické +mapy +gc


  • 0
Vložený obrázek

#15 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 180 příspěvků(y)

Publikováno 17 červenec 2017 - 16:23

Ha, to jde? to me zajima! Ale nejak se mi to nedari najit - byl by link? nebo aspon ta spravna klicova slova? Diky.

Pokud máš PM a máš vybranou Google mapu, tak se ti zobrazí pouze přepínátka Mapa x Satelitní. Abys měl možnosti dalších map, musíš v levém sloupci dole dát "Nastavení map" a tam vybrat "Leaflet mapy". Pokud nemáš levý sloupec, musíš si ho zobrazit, myslím ten s filtrováním kešek atp. Pak už budeš mít nahoře v pravo místo přepínátka Mapa x satelitní volbu s vrstvami. GS má v základu 5 vrstev, které si můžeš doplnit viz. Dachman.


  • 0

#16 Blue Elf

Blue Elf

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 21 červenec 2017 - 20:12

Pokud máš PM a máš vybranou Google mapu, tak se ti zobrazí pouze přepínátka Mapa x Satelitní. Abys měl možnosti dalších map, musíš v levém sloupci dole dát "Nastavení map" a tam vybrat "Leaflet mapy". Pokud nemáš levý sloupec, musíš si ho zobrazit, myslím ten s filtrováním kešek atp. Pak už budeš mít nahoře v pravo místo přepínátka Mapa x satelitní volbu s vrstvami. GS má v základu 5 vrstev, které si můžeš doplnit viz. Dachman.

Jo, tohle mi funguje (ani jsem netusil, ze jde prepinat gmap X leaflet - ty leaflet jsem tam mel odjakziva). Me slo o doplneni mapy.cz, jak to popisuje Dachman. Diky vam obema.


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama