Přejít na obsah


Fotka

Stažení keší přes API podle polygonu


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
11 odpovědí na toto téma

#1 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 301 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2017 - 21:03

Ptám se, nejde nějak stáhnout přes API keše v polygonu, který bych si nějak definoval?

Potřebuju stáhnout kousek, blízké rakouské pohraničí a opravdu nepotřebuju celý Niederösterreich.

Vím, že to jde jen podle států/krajů, nebo podle vzdálenosti a ref. bodu.

Ptám se, než začnu dělat spoustu ref. bodů a skript do Combine.

Něco mám staženo díky přesahu od nás, když jsem stahoval podle vzdálenosti, teď si nechávám dělat PQ na kraj - nové keše a občas si stáhnu - aktualizuju nějaký okruh. Za hranice se dostanu jen občas, tak bych chtěl mít připraveno řešení jak stáhnout nebo aktualizovat i to pohraničí. Dovedu to udělat, jen abych nevymýšlel vymyšlené. Dnes jsem v jednom rakouském městečku hledal, co jsem podle GC mapy z domova věděl, ale v databázi jsem to neměl. Pomohl jsem si Adrakem, přepnutím na Live, no stejně jsem to nakonec nenašel, bylo to asi vymudlené.


  • 0

#2 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 200 příspěvků(y)

Publikováno 02 červenec 2017 - 21:21

Toto řeším přes GeoJarry. Vytvořím si trasu a stahuji její okolí. Kvůli rychlosti (a menšímu porušení licence) doporučuji uložit pouze kódy keší do souboru. Ten pak načteš do GG a přes API dotáhneš detaily.

Doporučuji udělat trasu raději z méně bodů a dát větší šířku záběru. Zpracuje se to rychleji než složitá klikatice.


  • 0

#3 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 301 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2017 - 5:56

Geojarry jsem už používat nechtěl. Ale možnost to je, pokud teď akuálně funguje.


  • 0

#4 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 671 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2017 - 6:34

Pres API je mozne stahovat:

 

  • podle statu, kraje
  • bodu a polomeru
  • obdelniku

V tvem pripade bych asi pouzil ten obdelnik, zadava se souradnicemi protilehlych rohu.

 

EDIT: Koukam, ze v GG je krome prvnich dvou moznosti, ktere uvadim, "Libovolne umisteni" bez dalsich zadavacich udaju. Takze tam ta treti moznost chybi. Ale v API je. Je tedy mozne napsat si scriptik, pripravit v nem JSON s pozadavkem a zavolat funkci GCLiveDoSearch(), ktera se postara o nacteni a import nalezenych kesi.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 03 červenec 2017 - 6:40

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#5 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 301 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2017 - 7:07

Obdélník by mi vyhovoval, ale na skript s JSON asi nemám.


  • 0

#6 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 671 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2017 - 11:11

Dodam JSON s ukazkovym obdelnikem, kde muzes upravovat souradnice rohu a predavat ho do te funkce. Dalo by se to udelat tak, ze se v nejakem souboru pripravi rohy a scriptik pak vzdy rohy nacte, zavola funkci, nacte dalsi dva rohy, ...


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#7 majkaz

majkaz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 243 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2017 - 11:17

Jinak alternativně - nevyřešilo by tvůj konkrétní problém PQ podél trasy?

 

Netuším jak daleké pohraničí chceš stahovat, podél trasy to umí dát omezení max. 10 km a 1000 keší na každou stranu. Takže vhodně zvolená trasa by to mohla taky pojmout - v podstatě to definuje osu polygonu o šířce 20 km.


Tento příspěvek byl upraven od majkaz: 03 červenec 2017 - 12:05

  • 0

#8 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 671 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2017 - 11:30

Tady je ukazkovy pozadavek v JSON.

{
"IsLite":true,
"MaxPerPage":"50",
"GeocacheLogCount":"2",
"TrackableLogCount":"0",
"NotFoundByUsers":{
"UserNames":["mpik"]},
"CacheCodes":[""],
"Viewport":{"BottomRight":{"Latitude":50.000000000000,"Longitude":14.050000000000},"TopLeft":{"Latitude":50.016666666667,"Longitude":14.000000000000},
"IsSummaryOnly":false
}

Radek 

"CacheCodes":[""],

tam asi byt nemusi, ale takhle mi to sestavuje moje udelatko :-)


Tento příspěvek byl upraven od gord: 03 červenec 2017 - 12:57

  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#9 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 301 příspěvků(y)

Publikováno 03 červenec 2017 - 12:48

Díky vyzkouším, ale PQ podle trasy to asi vyřeší, pokud to dělá to co myslím. To jsem ještě nezkoušel udělat, jsem PM teprve krátce.

Edit:Když jsem to zkusil, viděl jsem, že už mám 2 PQ podle cesty vygenerované. První pokusy s PQ a úplně jsem na to zapoměl. Zatím ještě se mi PQ nevygenerovalo, ale vypadá to, že to můj problém řeší. Ale to s tím JSONem zkusím, jestli přijdu na to, jak.


Tento příspěvek byl upraven od mpik: 03 červenec 2017 - 21:04

  • 0

#10 ubuster

ubuster

    ubuster

  • Members
  • PipPipPip
  • 525 příspěvků(y)

Publikováno 10 červenec 2017 - 20:26

Obdélník by mi vyhovoval, ale na skript s JSON asi nemám.

Třeba tady https://staging.api....es#request-json


  • 0

HW: Xiaomi Redmi Note 4 _ Garmin eTrex Legend HCx _ Nokia N95 8GB _ PDA Mio P560 _ QStarz BT-Q818

SW: c:geo _ Locus Map Free _ WhereYouGo _ Geooh Live _ GCDroid _ GDAK _ GCC _ Go(x)°


#11 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 301 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2017 - 7:49

Pěkné, ale jsem z toho nějak jelen. Všechna čísla 1,26E+15, hromada parametrů, o kterých nic nevím... Jestli se k tomu někdy dostanu, tak s tím, co sem poslal Gord a rozborem zdrojáku z geogetu, pokud to tam je vidět. Ale prozatím to opravdu vyřešilo PQ kolem cesty.


  • 0

#12 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 313 příspěvků(y)

Publikováno 11 červenec 2017 - 15:27

Na tom ale neni nic slozityho - zajima te pouze radek

"BottomRight":{"Latitude":50.000000000000,"Longitude":14.050000000000},"TopLeft":{"Latitude":50.016666666667,"Longitude":14.000000000000},

kam jenom doplnis souradnice tech rohu - pravej dolni (sirka, delka), levej horni (sirka, delka)


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama