Přejít na obsah


Fotka

Geoget 2.9.10

geoget

  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
110 odpovědí na toto téma

#41 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 625 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2017 - 6:08

Vysvětli svému antiviraku, aby neblokoval Geoget.

 

Tve schopnosti obdivuji dlouho ;-), ale toto by me zajimalo: jak jsi podle uvedenych obrazku vyvestil, ze za to muze antivir?


  • 2

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#42 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 242 příspěvků(y)

Publikováno 26 červenec 2017 - 9:23

Occamova břitva. Řekl jsem si, co by tak nejpravdepodobneji mohlo blokovat zapis EXE souboru do ProgramFiles.


  • 0

#43 hex6

hex6

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 4 příspěvků(y)

Publikováno 27 červenec 2017 - 9:04

Zdravím

 

Při testování offline listingu jsem zjistil, že offline listing nebere do úvahy nastavení náhledových map (zdroj ani velikost), tj. v listingu se správně zobrazuje např. 500x500, ale v offline listingu jen 250x250. Existuje nějaká možnost nastavení offline listingu?

Díky za radu.

 

 


  • 0

#44 ext_

ext_

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2017 - 8:54

Řeším naprosto bizarní problém s orto mapami nově dostupnými offline pro A:drake. Uvedu na příkladu:

1) stáhnu ortomapy u keše číslo 1, hodím do A:Drakeu, všechno funguje, pohoda

2) stáhnu ortomapu do keše číslo 2 (číslo 1 v souboru pořád je), hodím do telefonu, objeví se ortomapa čísla 2, ale číslo 1 zmizí a už se mi nedaří ji tam dostat. A takhle můžeme pokračovat x+1 nekonečněkrát.

 

Zkoušel jsem promazat všechny soubory, které s tím mají co dočinění jak v pc, tak v telefonu (md-mcz_orto, .imc., .sqlitedb), nic nepomáhá.


Tento příspěvek byl upraven od ext_: 23 srpen 2017 - 13:20

  • 0

#45 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 264 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2017 - 9:11

S aktualizací Geogetu problém nemám, ale např. aktualizace Flashe se nikdy nezdaří a taky jsem nevěděl proč. Až mě jednou napadlo po dobu té aktualizace pozastavit štíty antivira a prošla. Takže kdyby byly problémy, bylo by to první, co bych zkusil. Pochopitelně jen u prověřených zdrojů, něco z Uloz.to bych takto neinstaloval.


  • 0

#46 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 242 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2017 - 16:58


2) stáhnu ortomapu do keše číslo 2 (číslo 1 v souboru pořád je), hodím do telefonu, objeví se ortomapa čísla 2, ale číslo 1 zmizí a už se mi nedaří ji tam dostat. A takhle můžeme pokračovat x+1 nekonečněkrát.

 

 

Jak jsi ověřoval, ze 1 v souboru pořád je? Nejakym Sqlite managerem?

 

Pokud tam je, pak je to spise otazka na adrake, proc to neukazal.


  • 0

#47 ext_

ext_

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2017 - 17:33

Jak jsi ověřoval, ze 1 v souboru pořád je? Nejakym Sqlite managerem?

 

Pokud tam je, pak je to spise otazka na adrake, proc to neukazal.

Tak nedělal jsem s tím souborem nic jinýho, než že jsem stáhl orto k 1. kešce, zkusil v A:drake, pak stáhl orto k 2. kešce a soubor se o příslušné kB zvětšil, tak předpokládám, že ta první tam pořád je.


Tento příspěvek byl upraven od ext_: 23 srpen 2017 - 17:34

  • 0

#48 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 625 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2017 - 17:41

Databazovy soubor kontrolujes podle velikosti?  :o


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#49 ext_

ext_

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 23 srpen 2017 - 17:48

Já tomu nerozumím. Zeptám se opačně... kam by mizela? Nic s tím nedělám, jsou tam jediný dvě keše, nic jinýho.


  • 0

#50 ext_

ext_

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 34 příspěvků(y)

Publikováno 24 srpen 2017 - 13:39

Jenom reportuju, že se to vyřešilo kompletní reinstalací A:draku, novým založením databází s obrázky a ortomapami a čerstvým překopírováním do mobilu. Těžko říct, čím to bylo.


  • 0

#51 Rozic

Rozic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 259 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 13:55

Ahoj, chci se zeptat na dvě věci.

 

1) Proč, když si stáhnu z webu GC.com vlastní PQ (my Found), tak se mi v geogetu po přepnutí filtru na My Own zobrazí jen 12 ze 14 keší? (chybí earthcache a jedna tradice)

2) z dřívějška, kdy jsem Geoget používal mám databázi někde s 80 000 kešemi, rád bych ji ale komplet smazal a vždy si tam nahrával jen My Found. Kam se na disk PC ukládá tato databáze, abych ji mohl smazat? 

 

Děkuji za rady.


  • 0

#52 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 242 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 14:07

1) muze to nastat, pokud je nesoulad mezi tvym uzivatelskym jmenem pouzivany u logu v MyFoundPQ a tim, ktery mas nastaveny v nastaveni Geogetu.

 

Mimochodem, nahravat tam nalezy pres MyFindsPQ je zastaraly zpusob, rozhodne doporucuji pouzivat funkci "stahnout/akltualizovat vase nalezy" v GG.

 

2) vsechno je v datovem adresari, <jmeno_databaze>.db3


  • 0

#53 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 839 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 14:18

Tak nedělal jsem s tím souborem nic jinýho, než že jsem stáhl orto k 1. kešce, zkusil v A:drake, pak stáhl orto k 2. kešce a soubor se o příslušné kB zvětšil, tak předpokládám, že ta první tam pořád je.

Předpokládáš možná špatně. Obecně se jakákoli SQLite nafukuje - to že odmažeš záznamy neznamená, že se zmenší db3 soubor. SQLite puze označí záznamy jako smazané, ale v db stále jsou (řekněme, že v Koši). Nevím jak funguje to stahování map, ale je možné, že GG tam něco nějak označuje a proto se ti velikost nemusí měnit, resp. se rozhodně nebude zmenšovat.

Takzvané vacuum databáze (přeskládání celé db a odmazání starých a nepotřebných záznamů a artefaktů) lze vyvolat ručně přímo v GG v databázových nástrojích. 


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#54 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 312 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 15:40

1) Proč, když si stáhnu z webu GC.com vlastní PQ (my Found), tak se mi v geogetu po přepnutí filtru na My Own zobrazí jen 12 ze 14 keší? (chybí earthcache a jedna tradice)

 

Ty stahujes vlastni kese pomoci PQ, ve kterym jsou tvoje nalezy? Nebude mozna problem v tom?


  • 0

#55 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 199 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 16:12

Ahoj, chci se zeptat na dvě věci.
 
1) Proč, když si stáhnu z webu GC.com vlastní PQ (my Found), tak se mi v geogetu po přepnutí filtru na My Own zobrazí jen 12 ze 14 keší? (chybí earthcache a jedna tradice)
2) z dřívějška, kdy jsem Geoget používal mám databázi někde s 80 000 kešemi, rád bych ji ale komplet smazal a vždy si tam nahrával jen My Found. Kam se na disk PC ukládá tato databáze, abych ji mohl smazat? 
 
Děkuji za rady.

MyFound ? To dneska ještě někdo používá ? A nahrávat do GeoGetu ? To už je opravdový Nonsens !
Geoget ti tvé nálezy dotáhne mnohem jednodušeji a kvalitněji, a kdykoliv.

Filtr My Own neznamená mé nálezy, ale mnou založené keše.
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#56 Rozic

Rozic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 259 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 16:27

1) muze to nastat, pokud je nesoulad mezi tvym uzivatelskym jmenem pouzivany u logu v MyFoundPQ a tim, ktery mas nastaveny v nastaveni Geogetu.

 

Mimochodem, nahravat tam nalezy pres MyFindsPQ je zastaraly zpusob, rozhodne doporucuji pouzivat funkci "stahnout/akltualizovat vase nalezy" v GG.

 

2) vsechno je v datovem adresari, <jmeno_databaze>.db3

Díky moc, vyřešeno.

 

A ještě mě napadá jedna věc. Jde nějak promítnou počet Lab keší v celkovém počtu? Tedy aby celkový počet byl včetně LABek? 


  • 0

#57 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 242 příspěvků(y)

Publikováno 20 listopad 2017 - 16:29

Naimportovat si je do databaze, a oznacit si na nich rucne nalezy.


  • 0

#58 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 260 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2017 - 14:31

Takový drobný nápad na vylepšení - jestli by nešlo název ggt seznamu udělat jako rolovací výběr z existujících ggt seznamů. Tak jako je třeba udělaný výběr filtrů.
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#59 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 198 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2017 - 14:54

Takový drobný nápad na vylepšení - jestli by nešlo název ggt seznamu udělat jako rolovací výběr z existujících ggt seznamů. Tak jako je třeba udělaný výběr filtrů.

Dovolím si nesouhlasit. Vlastní seznamy vytvářím v jiném adresáři (v "root" nechci dělat bordel) a pak bych se na ně nedostal.


  • 0

#60 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 199 příspěvků(y)

Publikováno 23 listopad 2017 - 15:01

Dovolím si nesouhlasit. Vlastní seznamy vytvářím v jiném adresáři (v "root" nechci dělat bordel) a pak bych se na ně nedostal.

Mně by stačilo, kdyby se nabízely jen ggt soubory (případně třebas txt). Teď se nabízí cokoliv a optimistický laik si například řekne - je to chytré, nabízí to jako seznam i gpx, takže si to z toho umí vypreparovat....
  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!






Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:geoget

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama