Přejít na obsah


Fotka

Geoget - zobrazení map

mapa

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
37 odpovědí na toto téma

#1 dandu1

dandu1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2017 - 6:29

Ahoj, po poslední aktualizaci Geogetu (možná se aktualizovalo i něco ve WIN10) se nenačítají v listinku mapové náhledy. Ještě před tím to bylo v pořádku. nastavení geogetu je pořád stejné, nikde jsem nic neupravoval.Objevuje se pouze prázdný čtvereček se šipkou a logem zeměkoule. Mapy jsou zvolené tyto: mcz_turist a gm_orto. Dokážete někdo poradit?

Přiložené miniatury

  • nahled.jpg

  • 0
DANDU1

#2 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 29 srpen 2017 - 8:26

Pri prvnim otevreni listingu se dela jednorazovy upgrade databazi s mapovymi podklady. Pokud mas ty datanbaze vetsi, muze to trvat treba par minut. Pokud ale to okno s listingem zavres, tak se upgrade nedokonci, a priste jede zase znova od zacatku.

 

Pokud se ti nechce cekat, muzes vypnout Geoget, a z datoveho adresare smazat soubory md_mcz_tourist.* a md_gm_orto.* a pustit Geoget znovu.


  • 0

#3 dandu1

dandu1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2017 - 10:11

Nechal jsem listing běžet 20 minut a nic. V datovem adresari nenalezeny žádné soubory md_mcz_tourist.* a md_gm_orto.*. Někde je chyba ale kde? V geogetu mám asi 40000 keší. Díky


  • 0
DANDU1

#4 majkaz

majkaz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 243 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2017 - 13:52

Nechal jsem listing běžet 20 minut a nic. V datovem adresari nenalezeny žádné soubory md_mcz_tourist.* a md_gm_orto.*. Někde je chyba ale kde? V geogetu mám asi 40000 keší. Díky

Odhadovala bych to na problémy kvůli počtu keší - těch 20 minut je tady podle mého málo. Zkus to ještě jednou otevřít a podívat se do adresáře s daty, zda se tam alespoň jeden z těch souborů začíná vytvářet. U mě to trvalo daleko déle při nesrovnatelně nižším počtu keší, přitom počítač nemám nijak extra pomalý. Osobně bych to zkusila nechat běžet přes noc, pokud se ten soubor opravdu začal vytvářet.


  • 0

#5 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2017 - 13:55

To musi byt nejaky hodne pomaly disk.. na mem obycejnem tocivem disku mnohem vetsi databaze trvala asi minutu...

 

Ty soubory tam musi byt, koukni se poradne.


  • 0

#6 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 454 příspěvků(y)

Publikováno 05 září 2017 - 19:51

Mám pocit, že když jsem to zkoušel, ty soubory se vytvořily okamžitě a jak jsem se koukal, byly čím dál větší. Pak jsem to zastavil a udělal jsem si to jen pro okolí, kam jsem jel, jinak by to bylo nekonečný.


  • 0

#7 dandu1

dandu1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2017 - 8:23

Disk opravdu pomalý nemám, je to SSD a 8GB RAM, 64bit WIN10. Dříve to bylo za pár vteřin. Žádné soubory se ani nezačnou vytvářet, prostě nic. Opravdu tam žádné soubory v celém adresáři GEOGET nejsou. (md_mcz_tourist.* a md_gm_orto.*). Jinak vše funguje úplně bez problémů. Nenačtou se tedy ani obrázky v listinku, prostě nic z grafiky. Všechny texty, souřadnice... jsou OK.


  • 0
DANDU1

#8 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2017 - 8:50

A blba otazka, nemas geoget v menu nastroje prepnuty do offline rezimu?
  • 0

#9 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 09 září 2017 - 9:12

Nebo jebnuty prava v ty slozce...


  • 0

#10 dandu1

dandu1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 příspěvků(y)

Publikováno 10 září 2017 - 19:29

Práva jsou OK, ani geoget není v offline režimu.


  • 0
DANDU1

#11 *mio*

*mio*

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2017 - 20:51

Také mám problém s mapami. Nevíte někdo proč po aktualizaci GG vidím u mapy.cz (základní, tourist a ortofoto) pouze rastr a nenačítá to dlaždice?

 

 


Tento příspěvek byl upraven od *mio*: 21 září 2017 - 20:52

  • 0

#12 *mio*

*mio*

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2017 - 20:55

Ještě jeden dotaz. Snažil jsem se k příspěvku vložit obrázek jak to vypadá, ale ať přiložím k příspěvku soubor *.jpg nebo ho přímo vložím přes schránku po odeslání tam není. Poraďte někdo jak se to dělá. Děkuju.


  • 0

#13 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 21 září 2017 - 21:11

...ani kdyz smazes v datovem adresari vsechny soubory md-*.sqlite a pustis Geoget znovu?


  • 0

#14 *mio*

*mio*

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2017 - 11:50

Ano, i po smazání a opětovném spuštění.
  • 0

#15 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2017 - 13:07

Pak muzes mit jeste bud:

 

  • zapnuty offline rezim, takze se ani nic z internetu nesnazi tahat
  • blbe zaopnutou/vypnutou proxy, takze se do internetu nedoboucha
  • spatnou definici mapy v nastaveni. (nejakou tvoji vlastni, ta moje funguje)
  • nebo jsi necim nastval mapy.cz (jine mapy ti funguji?)
  • nebo jsi ty soubory nesmazal, ci smazal v jinem adresari, nez se doopravdy pouzivaji

  • 0

#16 *mio*

*mio*

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2017 - 13:24

Možná, že to jen neumím vysvětlit. Ostatní mapy jdou, pouze mapy.cz ne. Přihodil bych obrázek kde to nejde, ale nevím jak.

Nejde to v Změnit bod -> Sou5adnice -> Mapa.


  • 0

#17 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2017 - 13:32

Jo takhle! To jsem fakt nepochopil, ze myslis tuhle mapu. (interne tomu rikam mapedit).

 

Tahle mapa se otevira ve vlozenem Internet Exploreru, ktery si taha ty mapove dlazdice primo, bez ucasti Geogetu. A protoze mapy.cz nedavno presli na sifrovane HTTPS, je mozne, ze tvuj explorer tam ma nejaky problem s certifiklaty, ci neco podobneho.

 

Zkus si pustit rucne Internet Explorer, a vyzkousej si tam, jeslti ti mapy.cz funguji.


  • 0

#18 *mio*

*mio*

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2017 - 13:46

IE nepoužívám, zkusil jsem to, ale nejdou tam.
Je ale matoucí, že jiné mapy v mapeditu jdou a také, že před upgreadem GG to šlo?
  • 0

#19 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 476 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2017 - 13:55

kdyz nejdou v samostatnem IE, nemohou jit ani v GG.

 

V Geogetu se tady ale nic nemenilo. Spise jde o to, ze mapy.cz presly na https, a treba s tim ma tvuj IE problem. Nemas tam nejakou prastarou verzi?


  • 0

#20 *mio*

*mio*

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2017 - 13:57

Bal jsem se ze to napises.
Mám tam stejnou verzi jako při předešlé verzi GG, kde to fungovalo.
  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:mapa

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama