Přejít na obsah


Fotka

Geoget - zobrazení map

mapa

  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
37 odpovědí na toto téma

#21 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 332 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2017 - 14:22

Tak jeste jednou... mapy.cz presly na https, a prastare verze IE nepodporuji vsechny dnesni pouzivane metody sifrovani.


Dokud ti nebudou v IE chodit mapy.cz, nebudou fungovat ani v te editacni mapce Geogetu.


  • 0

#22 *mio*

*mio*

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2017 - 14:39

Já to chápu, jenže předtím to fungovalo a to i přes prastarou verzi IE. Takže z logiky věci je zakopaný pes í v něčem jiném.

A v mapeditu jsou dve moznosti jak zobrazit mapy.cz Obe prece nejedou pres IE.
  • 0

#23 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 332 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2017 - 14:43

Potreti: mapy.cz presly na https! A s tim ma stare IE problem.

 

Tem dvema moznostem nejak nerozumim...


  • 0

#24 *mio*

*mio*

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2017 - 14:49

Když mi poradíš jak vložit obrázek pochopíš.


  • 0

#25 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 279 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2017 - 15:27

Když chci přidat soubor, tak kliknu na "Použít rozšířený editor", kde se mi objeví sekce na "Připojit soubory", kliknu na procházet a najdu soubor, který chci vložit a tlačítkem "Připojit tento soubor" se mi vybraný soubor přidá k příspěvku.
No a pokud máš problém, jak udělat kopii obrazovky do souboru, tak lze použít web https://ctrlv.cz/, kde po stisku "PrintScreen" se udělá pouze CTRL-V a stránka vygeneruje odkaz na právě vloženou kopii obrazovky.

Přiložené miniatury

  • pridani_souboru.gif

Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 22 září 2017 - 15:28

  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#26 *mio*

*mio*

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2017 - 16:13

Díky, nevšiml jsem si dole toho potvrzení "Připojit tento soubor".

Tak tady to je.

Přiložené miniatury

  • mapa.jpg

  • 0

#27 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 332 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2017 - 18:11

Tak to zkusim rict poctvrte, a uz fakt naposledy:

 

Mapedit pouziva engine z IE. Takze pokud mapy.cz nefunguji v IE, nemuzou fungovat ani tady. To neni zmena v geogetu, to ti to proste v pocitaci nefunguje, protoze mas (to jen hadam, protoze verzi IE jsi nerekl) uz starou a nepodporovanou verzi IE. Je ho treba aktualizovat stejne, jako cely pocitac. Nejen Geoget jej pouziva.

 

Ta nefunkcnost tam byla pravdepodobne uz nejaky cas, jen ji nova verze Geogetu zviditelnila. Ze ti ale nefunguji mapy.cz v IE, neni chyba Geogetu, a ja ji fakt nemam jak opravit.

 

Ta tvoje druha moznost, to je jen udelatko, aby sys mohl stejnou cast mapy prohlednout v ruznych streetview ci mapy.cz panorama, aniz bych porusoval licence na tyto sluzby. Ty totiz primou integraci do cizich map zakazuji. Proto to delam tak, ze stiknuti toho tlacitka zpusobi spusteni tveho vychoziho weboveho prohlizece v samostatnem okne, a tam se ukaze stejna oblast mapy na originalni mape toho ci onoho poskytovatele. To neni okno Geogetu, to je samostatny webovy prohlizec, ktery si prohlizi nejakou stranku...


Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 22 září 2017 - 18:12

  • 2

#28 *mio*

*mio*

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2017 - 19:24

No po páté už to opravdu psát nemusíš.

Mám radost, podařilo se mi vyštrachat ze záloh verzi GG, kde ty mapy fungují a musím zatím zkrátka zůstat u ní.

 

A pro tvou informaci doplňuji, že to, jak ty říkáš udělátko, na mém PC neotevírá výchozí prohlížeč. Vždy striktně otevírá a otevíral i dříve IE a ten už roky nepoužívám...

 

Děkuju.


  • 0

#29 *mio*

*mio*

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 41 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2017 - 19:29

A ještě důkaz místo slibů :) :blink: :)

Přiložené miniatury

  • mapa1.jpg

  • 0

#30 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 981 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2017 - 19:50

No po páté už to opravdu psát nemusíš.

Mám radost, podařilo se mi vyštrachat ze záloh verzi GG, kde ty mapy fungují a musím zatím zkrátka zůstat u ní.

...

Takže za chvíli můžeme čekat další dotazy, proč něco v té staré verzi geogetu nefunguje...  :angry:

Je to marný, je to marný, je to marný ...


  • 0

#31 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 332 příspěvků(y)

Publikováno 22 září 2017 - 19:59

To je fakt takovy problem zaktualizovat IE, aby ti v nem vsechno spravne fungovalo?

 

A i kdyby, neni sebemensi duvod pouzivat starsi Geoget, stacilo si poupravit ty definice mapovych podkladu, aby pouzivaly starsi URL pro dlazdice... Ale prijde mi to kravina takhle obchazet problem nezaktualizovaneho, tudiz i nebezpecneho IE. A jeste na sebe u Seznamu upozornovat. Darmo mluvit...


  • 0

#32 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 670 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2017 - 9:00

Aktualizovat IE muze byt problem. Mam v praci jedny XP, kam novejsi IE nedostanu ani nahodou a novejsi Win taky ne. A pocitac zatim nahradit jinym nejde, protoze na nem bezi aplikace, ktera na novych Win nejde zprovoznit. Ale GG na nem neprovozuji :-)

 

Zmena definic (presneji navrat ke starym) je dostatecnym vysvetlenim a rozumnym nouzovym resenim. Rozhodne neni dobry napad kvuli mapam pouzivat stary GG, protoze:

  • nefunguji opravene nebo zmenene funkce
  • nefunguji nove funkce
  • nemuseji fungovat pluginy, resp nemusi projit jejich aktualizace

Kdyby se takto chovali i autori, tak se nikdy zadna plaikace nebude vyvijet kupredu - pokud by vubec vznikla.

 

Takze neaktualizovat mi pripada jako neucta k praci, casu a energii, kterou tomu autor venuje. Tim spis, kdyz pak nekdo hlasi chybu a chce ji opravit. Po rade upresnujicich dotazu se prijde na to, ze vlastne pouziva starou verzi aplikace a nova uz tuto chybu neobsahuje. To neni tak ridka situace, jak by se mohlo na prvni pohled zdat. Od zacatku roku jsme narazil na 3 takove pripady, z toho byl jeden tedy trochu kuriozni, ale souvisel take s aktualizaci GG (o to slozitejsi bylo najit tu spravnou pricinu).


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#33 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 332 příspěvků(y)

Publikováno 23 září 2017 - 22:18

Tak zrovna na WinXP dostanes az IE8, ne? Na mapy.cz jsem pustil test, a ten se tvari, ze by to na IE7 melo jit. Takze ani na WinXp nevidim problem s upgradem. (kazdopadne ani jednou jsem se nedozvedel, o jaky system se jedna, a jaka je tam verze IE)

 

Krom toho, ze ta XP uz nepodporuje nejen Microsoft, ale ani ja.


  • 0

#34 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 670 příspěvků(y)

Publikováno 24 září 2017 - 10:43

Ja ti neodporoval. Jen jsem daval priklad, kdy je opravdu problem neco aktualizovat na nejakou konkretni verzi. On je problem i s verzemi IE. Mam kompilator, ktery jede nainstalovat na system s IE vetsim nez verze 7. Ale predpokladam, ze toto neni pripad *mio*. Ten se dosud poradne nevyjadril snad ani k jedne otazce. Kdyz mu staci stara verze GG, jeho problem. Ja si znamenam, ze mu tezko muzeme pomahat hledat chyby, kdyz nema aktualni GG.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#35 dandu1

dandu1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 108 příspěvků(y)

Publikováno 25 září 2017 - 12:40

Tak hurá náhledové mapy fungují po smazání souborů md-*.sqlite. Proč to nevím, ale vše již běží jak má.


  • 0
DANDU1

#36 Olson_vs

Olson_vs

    Olson_vs

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2018 - 19:54

Tak nevím. Vaší diskuzi vůbec nerozumím. Každopádně se nedávno něco stalo a náhledové mapy mi nefungují. Měl jsem a mám nastavené mapy.cz a při náhledu se tam cpou google a to ještě nějak zmršené s nápisy "jen pro vývojové účely". Používám Firefox a obojí mapy mi jinak normálně jdou.....


  • 0

#37 Olson_vs

Olson_vs

    Olson_vs

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2018 - 20:05

Ha, tak beru zpět. Ono se stalo, ale já neaktualizoval Geoget. Teď už to chodí.

Všem se omlouvám.


  • 1

#38 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 332 příspěvků(y)

Publikováno 15 červen 2018 - 21:03

akorat tady se mluvilo o nahledovych mapach, ktere fungovaly porad. Prestala fungovat jen cachemapa.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:mapa

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama

Naše nabídka