Přejít na obsah


Fotka

Jak se stát reviewerem?

reviewer groundspeak

Nejlepší odpověď DarkLord Reviewer , 31 říjen 2017 - 20:06

Tohle nemá konce, začínám mít pocit, že nenulová množina přispívajících bere některé věci opravdu vážně.
:-) :-)

 

Začíná mi to připomínat Válku světů, když ji odvysílali v rádiu. Taky ji uvěřilo spoustu lidí, i když se jednalo o mystifikaci...

Mimochodem vysílala se právě 31.10. :-) Že by to mělo nějaký smysl? :-)

 

Ano, myslím, že je čas to ukončit, protože někteří to skutečně berou vážněji, než jsem kdy předpokládal (a to už jsem tu ironii hnal schválně do stále větších absurdit ;)), a dementovat vše, co jsem to napsal  :D . Takže:

1. GS momentálně hromadně reviewery nehledá, proces výběru je stále stejný - pokud se dosavadní reviewer rozhodne skončit, je hledán jeho vhodný nástupce. A i když je pravdou, že tuto funkci nechce dělat tolik lidí, kolik ještě před několika lety, stále se ochotní a schopní najdou. Podmínky a předpoklady výběru jsou však poměrně přísné (včetně určité míry znalosti angličtiny), takže že by GS bral každého, to nikoliv - právě naopak, mnohdy odmítnou z různých důvodů i námi již vybraného kandidáta.

2. revieweři dělají svou funkci dobrovolně, pokud se někdo rozhodne s ní skončit, je to jeho kolegům i GS líto, ale samozřejmě nikdo nikoho ve funkci násilím nedrží. Že aktuální parta českých reviewerů dalece překračuje dříve udávanou výdrž 2-3 roky, je malý zázrak, nicméně evidentně nás to všechny stále baví, když ve funkci setrváváme. A ano, v mém případě i po 9 letech (a toto vlákno je jedním z důvodů  :P).

3. krabičky můžeme lovit jaké chceme :D . Souřadnice či řešení samozřejmě vidíme, ale upřímně - patří to taktéž k požadovaným morálním vlastnostem, že kdo chce reviewera dělat, nesmí být pokoušen funkce zneužívat. A ono by nás to upřímně ani nebavilo...

4. žádnou smlouvu či dohodu o mlčenlivosti nemáme, na druhou stranu je ale pravdou, že nemůžeme vyzrazovat dosud utajované novinky, funkce atd.

5. zobrazit si můžeme keše z celého světa, nicméně není k tomu důvod, každý má dost starostí s vlastními regiony. A pokud řešíme něco kontroverzního či si nejsme jisti, jak na určitou nestandardní keš aplikovat správně pravidla, je zvykem, že si mezi kolegy o tom spolu promluvíme.

 

Pokud jsem snad opomněl ještě něco dementovat, tak tak činím zde, v každém případě děkuji za vtipné vlákno, dále pak děkuji těm, kteří to se mnou táhli a v neposlední řadě i těm, kteří tak trochu uvěřili  :rolleyes: .

Přejít na celý příspěvek


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
100 odpovědí na toto téma

#101 pavlisp

pavlisp

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 150 příspěvků(y)

Publikováno 09 listopad 2017 - 19:10


 podsadití jsme zhruba stejně,
 

Já temo říkám, že so jinak prostorově řešenej.


  • 0





Také označené jedním nebo více z těchto klíčových slov:reviewer, groundspeak

0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama