Přejít na obsah


Fotka

Geokalendář 2018 FTF hunt


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
24 odpovědí na toto téma

#21 JeDie

JeDie

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 131 příspěvků(y)

Publikováno 29 listopad 2017 - 20:03

Tak konečně můžu napsat, jak to bylo...  FTF s carodejkou_s.r.o.

 

To, že se chystá kalendář jsem věděl, ostatně jako každý rok. Vždy to ale bylo trošku z ruky a když už jsem tušil místo, tak vždy naštěstí někdo rychle zalogoval nález a já nikam nehnal.

 

Dnes by to bylo podobně, určitě by se mi nikam do tmy nechtělo. Jenže náhodou jsem potřeboval odvézt na 18:25 do Jilemnice na bus, neb se mi o víkendu na keškách porouchalo vozidlo. Tolik náhoda č. 1. Dále jsem pak náhodou objevil tohle vlákno a hned tam viděl povědomé E souřadnice - 15° 26.XXX - to mě nahlodalo. Zkusil jsem zadat přibližně do mapy a vyšlo mi to na první pokus kamsi k Harrachovu - to bylo někdy po 16. hodině. Nevěnoval jsem tomu pozornost a v klidu se najedl. Poté jsem začal řešit odvoz do Jilemnice z Jablonce. Lucka se tvářila skepticky, když jsem jí naznačil, že někde v okolí je ukryt kalendář.

Podíval jsem se na další úpravu souřadnic a zkusili jsme zadat různé varianty do mapy, z nichž jedna ukazovala poblíž Nístejky... To už jsem byl přesvědčen, že to tam musí být. Zbývala cca hodina do odjezdu busu a díky nápovědě jsme byli (alespoň já určitě) přesvědčeni, že místo je jasné! 

Takže jsem se rychle sbalil, rychle do auta a vyrážíme to zkusit. První vytipované místo (dole pod hradem) se dle předpokladu ukázalo jako špatné a tak zajíždíme až k odbočce, dále už je to terén pro čtyřkolku... :)

K místu jdeme ostrým tempem a těsně před hradem nám neušlapaný sníh dává naději... Chvíli oblézáme padlý strom, který míří na čtvercovou žlutou značku - což byl jediný rozdíl, oproti nápovědě a proto jsem neztrácel naději ani po pár minutách hledání na špatné straně stromu... :D

 

Když jsem pak přelezl na druhou stranu a keš objevil nadšení bylo obrovské. Takhle adrenalinové FTF jsem už dlouho nezažil a Lucka asi také ne. Na autobus jsem to stihnul akorát - 5 minut před odjezdem! ;) Takže díky za super protažení a spoustu endorfinů v krvi! ;)

Omlouvám se Netorackovi - jednak jsme to měli opravdu kousek (pár km vzdušnou čarou) a pak to bylo i cestou... Navíc jsme vyrazili přesně předtím, než jsi napsal, že vyrážíš. Alespoň, že mě napadlo hned napsat FTF (tedy až když jsme byli v autě a v místě, kde byl signál ;) )

 

Přiložené miniatury

  • geokalendar-ftf-nistejka.jpg

Tento příspěvek byl upraven od JeDie: 29 listopad 2017 - 20:03

  • 3

#22 carodejka_s.r.o.

carodejka_s.r.o.

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 61 příspěvků(y)

Publikováno 29 listopad 2017 - 20:16

Bylo to opravdu super. Polehávala jsem na gauči, když asi v 17 hodin přítel říká, že během odpoledne objevil tuhle akci, že už moc možností nezbývá a jedna z nich ukazuje zhruba někam sem k Harrachovu, který je vzdálen pouhých 10 km. Popravdě řečeno jsem nejprve byla hodně skeptická. Keška tu pípne jednou za uherský rok a někdo by sem dával geokalendář? To by byla až příliš velká náhoda. Jenže nám to nedalo. Kombinací stupňů a minut už bylo pouze 6 a 4 z toho ukazovaly do Polska. Obě zbylá místa byla do 5 km od mých domovských souřadnic. Napětí rostlo. Obě místa by připadala v úvahu, ale jedno bylo zcela nezajímavé a ukazovalo do polí. Druhé bylo podstatně zajímavější, protože kde jinde hledat poklad než na hradě! Tohle se muselo zkusit. Tisíciny sice udávaly stále asi 12 možností, ale po zadání všech zbyly nějaké 3 možné. Navíc po přečtení hintu už jsem skutečně začala věřit, že to tam je. Díky velice dobré znalosti terénu (plánuji zde v okolí vlastní kešku) jsem moc dobře věděla, že ke hradu vede žlutá turistická, že jsou u něj infotabule a popadaných stromů by se tam taky pár našlo. Bylo zhruba půl šesté a zde je třeba dodat, že Petr potřeboval být v 18:25 na autobusáku v Jilemnici. Měli jsme zhruba půl hodiny na to dojet na místo, pokusit se dohledat kalendář a dostat se zpět na hlavní. Naštěstí i tentokrát pomohla znalost terénu a já věděla, kam až si můžu dovolit dojet :) Za svitu baterek jsme s napětím stoupali vzhůru. Nikde nikdo! Jsme tu první! Ještě jestli jsme správně?! Po chvilce hledání Petr vítězoslavně vytáhl kalendář ze skrýše. Jóóóóó! Musím říct, že jsem zažívala podobnou radost jako při svém prvním FTF. Bylo to skvělý.
Petra jsem na autobusáku vyložila v 18:22, prostě to celé nemohlo dopadnout líp.
Ještě jednou moc díky za tento super zážitek. Tohle se zcela jistě zapíše do naší geohistorie tučným písmem :)


Tento příspěvek byl upraven od carodejka_s.r.o.: 29 listopad 2017 - 20:20

  • 1

#23 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 29 listopad 2017 - 20:28

Gratuluji vítězům k nálezu!! Letos to byl opravdu závod.

 

Škoda? Já myslím, že by bylo spíš namistě říct "Dík, že kromě výroby a distribuce kalendáře ještě vymyslíš zábavu pro X desítek lidí...."
A skoro bych se primlouval za promazani tohoto spešl vlákna od OT příspěvků, včetně mého...

 

Jasně, že je to super, však loni jsem si toho užil několik dnů.

Původně jsem chtěl napsat, že je to super, že zadání pokrývá celou republiku, ale pak jsem si všiml, že E musí být minimálně 15°26', což právě půlku republiky vylučuje. To mi přijde vždycky docela škoda. (Ale nijak to nesnižuje práci autora.)

Letos to bylo děsně rychlé a přímočaré, když jsem se vrátil z práce, už bylo hotovo. Ani nebyl čas si zkusit na mapě zahledat, kde by to asi tak mohlo být. Na druhou stranu to byl závod, loni jsem si pro to poměrně v poklidu dojel veřejnou dopravou.


  • 1

#24 Netorack

Netorack

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2017 - 9:28

Já samozřejmě ještě jednou gratuluji nálezcům; omluva rozhodně není potřeba - je to hra a závod!

 

Já jsem měl souřadnice ověřeny už někdy kolem poledne, ale z práce jsem se zrovna dneska utrhnout nemohl. Taky jsem z Prahy, tak jsem to letos měl trochu z ruky :) Ale celé odpoledne to se mnou lomcovalo (asi ten pocit zná každý kačer kdo byl někdy na FTF huntu), tak jsem se chvíli po 17. hodině konečně zbavil povinností, rozhoupal a vyrazil. Během cesty mě pak zastihlo oznámení JeDie, že už našli, tak jsem se aspoň mohl přestat stesovat, stavil jsem se na pár keší a jel zase domů.

 

Luštění za mě famfárové, v té době kolem poledne možnosti ještě byly široké, byla to čára táhnoucí se od Slavonic až nahoru do Krkonoš s několika možnostma "E" - fajn vymyšleno řekl bych.

 

Díky za hru, kalendář si jdu objednat :)


  • 0

Kam jsi zase strkal ruce?


#25 Vianney

Vianney

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 664 příspěvků(y)

Publikováno 30 listopad 2017 - 10:20

Děkuji všem, kdo jste se zúčastnili. Tentokrát to opravdu docela klaplo, v jednoduchosti je síla. I když to připravování postupně se rozsvěcujících segmentů displeje bylo trochu náročné na pozornost (ale to je jenom drobnost).

Beru i Vláčkovu výhradu, mohlo být zajímavé, kdyby ve hře až do konce zůstala možná umístění na celém území. Akorát by pak bylo větší zklamání těch, kdo by až nakonec zjistili, že nemají šanci.

Chci zvlášť poděkovat JeDie a Carodejka_s.r.o. za barvitý popis hledání - úplně jste mě vtáhli do děje :) A vaši radost jsem prožíval (s jistým zpožděním) s vámi. Tak ať se vám Geokalendář 2018 celý rok líbí a přináší vám radost.


  • 0

Geokalendář 2024 - v prodeji ve vašem oblíbeném geoshopu. www.facebook.com/geokalendar





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama