Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Eventová challenge


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
49 odpovědí na toto téma

#41 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2019 - 16:56

U streaku je důležité kde bydlíš a co máš v okolí vyloveno i bez omezení (na typ keše).

 

Ale u challenge typu "everday" green, yellow, blue atd., to bych řekl nebude tak hrozné.

 

Ze zvědavosti jsem si zjistil, kolik mi chybí u jednotlivých "barevných" everday challenge. 

U tradiček mi zbývá 17 dní (tzn., že kdybych jezdil jen pro keše, ten sedmnáctý den musím pro tu nejbližší keš jet 15 km.

U multin mi zbývá 86 dní (takže ta poslední keš je vzdálená 35 km)

U mysterek mi zbývá 61 dní, takže pro tu poslední keš bych musel 23 km.

 

Bydlím teď ve Dvoře Králové. Pokud dlouhodobě člověk kešuje, bude mít pravděpodobně hodně dní již obsazených. Pokud začíná, nebude mít odlovené skoro žádné...

Pro Dvůr by pro 366 keší byly vzdálenosti takovéto:

Tradičky: 19 km

Multiny: 36 km

Mysterky: 24 km

 

Vše se tedy jedná o vzdálenosti vzdušnou čarou. A včetně i T5.

A pokud nespěcháš, tak a budeš to dělat třeba 9 let, stačí lovit jen 1x týdně každou sobotu nebo neděli...

 

Poté, co v nedalekém HK začaly různé challenge vyskakovat jak houby po dešti, tak jsem si říkal, že zkusím si to hlídat. I když nejezdím jen kvůli keším, ale když někam potřebuji v týdnu vyjet, plánuji to tak, abych si to splnil. Je to tak na pár let... Třeba na dalších deset...  I když třeba každodenní multina zrovna v HK nevyšla :-).


  • 0

#42 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2019 - 17:07

Ale v tom je právě ten podstatný rozdíl. Je jich výrazně míň. Zejména pro ty časové výzvy (everyday, streak z multin atd.) je to podstatné. Pro tvůj matrix je to jedno. Tam to není časově omezené. V jeden den (nebo na týdenní dovolené) můžeš dat klidně většinu zbývajících, ne-li všechny, když jsou okolo). Ale v případě everyday je to hodně omezující. Třeba tady z Olomouce, ale i v jiných oblastech (opět výjma Prahy, možná Brna) se everyday yellow plnit moc dobře nedá. Když dlouhodobě kešuješ a máš jich okolo už plno nalezených (v době publikace výzvy), tak abys jezdil do Brna či Ostravy (někdy i denně) a to není moc reálné (teoreticky samozřejmě ano, každý den můžeš jezdit klidně i 200 km tam a zpět, ale prakticky?).

Tak jasne, ale nemusis to udelat za rok. Neni to streak, to o cem je rec je normalni everyday a to je neco jineho. Mozna si to precti jeste jednou, jasne se tam pise non-streak. Muzes se s tim babrat klidne 20 let. Jasne ze i tak je to pro kacera ze samoty prusvih, ale pro nej jsou prusvih i mysterky, a pro nekoho z jeste odlehlejsiho mista jsou tezko resitelny i tradicky. Nikde se taky nerika ze by to mel bejt schopnej splnit kazdej. Nicmene je to debata o nicem, proste to zatrhli a hotovo. Zas dalsi krok k tomu aby slo vsechno odlovit na pohodu a snadno.

 

Ono to mozna tak nevypada, ale i ja mam limity. Jasmer bych u nas taky nepublikoval, ani kdybych ho mel. Nepublikoval jsem double-yellow, i kdyz bych mohl. Ani devil's challenge (66, 666, 6666 vsude v tabulce). Ale Everyday yellow mi prijde v pohode, i kdyz je to vyzivny pekne.Treba Everyday Large by byl horsi. No a s tim ze ma nekdo vyloveno to myslim neni argument. To je jeho problem. Zas uz ma v tabulce hodne splneno a resi jen diry. Holt v nekterejch vecech maj mazaci vyhodu a logujou rovnou, nekde tu vyhodu nemaj, nebo maj dokonce nevyhodu. Ti sluzebne mladsi zas odnesou jiny veci, treba challenge na webkamery, nebo jiny veci, kterejch uz moc neni a driv byly. Takovej je zivot.


  • 1

#43 seedcorp

seedcorp

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 660 příspěvků(y)

Publikováno 13 leden 2019 - 19:57

Bohuzel takovou challenge jiz nekze publikovat. Tohle je odpoved HQ na podobny napad...
 

365 Grid: Non-Streak cache type other than Traditional or Mystery

 

Find 1 multi every day of any year (or multiple years) would not be acceptable.

 

To jest ovšem nemilé... no, třeba se pravidla zase nějak změní, nebo to nějak projde jinak... :)


  • 0

#44 k-lord

k-lord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 077 příspěvků(y)

Publikováno 14 leden 2019 - 17:28

Já to jako vy dva (Roman a Modrak) nevidím a očividně se na to podobně koukájí i u HQ. Argument, že časově omezené výzvy (ať už streaky nebo nestreaky, tzn. např. everyday výzvy) bude mít jen ten, který na ně má, neberu. Ono je rozdíl na něco nemít (např. Modrakovy matrixovky), protože v takovém případě je to o schopnostech, co já dokáží nebo ne, a nebo něco nemoci udělat, protože mi v tom brání okolnosti, co sám těžko ovlivním (např. nedostatek keší v rozumné vzdálenosti od HC). Neříkám, že je nemožné everyday multi zvládnout, ono je teoreticky možné zvládnout i everyday earthky, letterboxy či wiga (stačí, když jich u nás bude 366), ale je otázka, zda je dobré "nutit" kačery, kdy mají danou keš najít. To možná není problém v Praze či jiných velkých městech, ale někde daleko od velkých měst, kde by za nějakou keší musel kačer desítky km, už ano. Stejně tak argument, že tu výzvu nikdo nemusí udělat hned, ale třeba až za 10let. To se jako vážně mají schvalovat keše, kde si je většina může odlovit, až za 10 let? To mi připadá na hlavu postavené, obvzlášť, když za 10 let tu žádný geocaching, jak ho známe být nemusí. A prosím rozlišovat, když někdo chce dělat výzvu 10 let, protože jede na pohodu a nikam nespěchá, a muset dělat 10 let, abych si ji mohl odlovit. Nepochybuji, že dělat na pohodu everyday multi by mohlo trvat i 50 let.

 

Osobně mi žádná keška nevadí, natož keš s výzvou, ať už na ni mám či ne, ale očividně nejsem v tomto názoru osamocený, když o něm byl přesvedčen i Groundspeak. Já tedy jejich rozhodnutí chápu, byť jejich osekávání možností, jaké výzvy publikovat, se mi nelíbí taky. Obtížnost keší by prostě neměla být ovlivněna místem, kde bydlíš. Mě třeba zaujala serie keší s výzvou v Českém ráji, kde rádi jezdíme. Ale, jak jsem uviděl tuto GC5MYJY, tak mě plány hned přešly. Stěhovat se tam nehodlám a stejně tak tam nebudu trávit tak dlouhou dovolenou. :-)


  • 1

#45 Modrak

Modrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 345 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2019 - 0:22

 

 Obtížnost keší by prostě neměla být ovlivněna místem, kde bydlíš.

Ja chapu jak to myslis. Ale takhle striktne kdyz to postavis, tak to bys nemohl publikovat kdyz to trochu prezenu vubec nic. Obtiznost libovolne kese na Novem Zelandu (a to i tradicky 1/1) je pro me mnohem vetsi, nez pro nekoho mistniho. Je tedy ovlivnena tim kde kdo bydli. S tema challengema je to obvykle jeste horsi. I ty moje matrixy jsou tezsi pro obyvatele Islandu kde si ani neskrtne, nez pro nas nebo pro nemce. My musime pro par kesi daleko, ale on to ma k tem nejblizsim tak jako ja k tem nejvzdalenejsim a pro vetsinu si musi letet letadlem kdovi kam. A neda to na jeden vejlet. Brat ohled s kesi v Praze na vsechny vcetne lidozrouta na odlehlem ostruvku v Polynesii je nesmysl. Taky se to obvykle bere s ohledem na kacery z okoli, aby meli sanci to dat, jinak bys nepublikoval nic. No a diskuze (resp. posouzeni reviewra) je o tom co jeste je unosne jako to okoli a kde je ta hranice.

 

Ja osobne jakykoliv streak odmitam, ale uplne z jineho duvodu. Ne proto ze bych to neodlovil, s tim se proste smirim. Mam to do Ceskeho raje mnohem bliz, presto tam max streak mam 3 dny a 30 nedam nikdy. Tak ji nikdy nedam a jsem naprosto v pohode. At si to mistni lovej. Me spis vadi ze strasna spousta lidi ty streaky resi falsovanim logu. Jinak receno me nevadi ze to papuanec neda. Me naopak vadi ze to papuanec da, prestoze tam byl jen na vikend. Ostatne proto taky v Challenge Forestu nenajdes jedinou streakovou kes. Fakt ani jednu.

 


  • 6

#46 k-lord

k-lord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 077 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2019 - 15:56

Omlouvám se, mělo být obtížnost pro časově podmíněné keše a logicky na nějakém omezeném území. Samozřejmě jsem nemyslel, že musí být stejná obtížnost třeba tradičky u nás jak pro Čecha, tak pro Papuánce. To ani nejde, leda bychom je k té keši z Papui vozili. :-) Je ale jasné, že řadu challenge keší si u nás může odlovit i kačer z Nového Zélandu. Stačí, když vhodné keše najde doma nebo na dovolené u nás. Když ale ty keše poblíž nejsou, tak je jedno odkud jsi, ale časovou challenge dáš hodně těžko.

 

Osobně mi do everyday multi chybí 130 keší, takže na pohodu to rozhodně nedám. A to kešuji dlouho a keší taky nemám málo. Ale netrápí mě to. Alespoň ji taxoft (stejně jako jiné výzvy nevyžadující odlov T5 keší) nešoupnul někam na vrchol stromu. Ale to už je na jinou diskuzi.

 

Jinak důvod proč tradičky a mysterky ano, ale multiny a další už ne, je vidět na počtu multin ve Státech. Everyday yellow by tam byla problém i v řadě velkých měst. Multiny tam prostě tak moc nefrčí jako u nás. A jak vím, GS rozhoduje podle situace u nich.


Tento příspěvek byl upraven od k-lord: 15 leden 2019 - 16:01

  • 0

#47 seedcorp

seedcorp

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 660 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2019 - 0:38

Já se tu scháněl po checkeru. Disputace okolo challegí prosím ne. Najde se tu někdo, kdo checker vytvoří? :) Díky.

 

Ps. Streakové challenge jsou napohodu, T5 nesmysl, Matrix yellow v čr nesplnitelná, tudíž neměla být nikdy publikovaná, Teď jsem viděl challenge na large cache, no ani omylem neplním... a to kešuju dost dlouho. Jak už tu někdo pravil, výzva je výzva. Mělo by to bý něco, co nemá splněno moc lidí, aby se snažili...

 

Pps. Tak se ukáže, 28.1.2019 jsem si musel publikovat event sám, je to poslední datum event co mi chybí. Pokud challenge neprojde, nevadí, uvidíme za pár let, takhle mám splněno pro sebe... a příští rok nebude eventů tolik, bo dost lidí publikovalo eventy jen pro to, aby měli datum do challenge, včetně mně... :) Tak to prostě je.


  • 0

#48 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2019 - 8:25

Plnit si výzvu tím, že si budu publikovat sám event? Takhle si to zjednodušovat? Tohle mi přijde trochu divné.

Z tohoto hlediska mi přijde dobře, že challenge na eventy v roce nejdou publikovat..

 

To už můžu říct někomu, aby mi publikoval u baráku powertrail (zelený, modrý, žlutý, to už je jedno), který sám připravím, jen abych si mohl odlovit streak, nebo vyplnit kalendář.

Já tohle určitě dělat nebudu.


  • 4

#49 bejcci

bejcci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 666 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2019 - 8:57

Já se tu scháněl po checkeru. Disputace okolo challegí prosím ne. Najde se tu někdo, kdo checker vytvoří? :) Díky.

 

Ps. Streakové challenge jsou napohodu, T5 nesmysl, Matrix yellow v čr nesplnitelná, tudíž neměla být nikdy publikovaná, Teď jsem viděl challenge na large cache, no ani omylem neplním... a to kešuju dost dlouho. Jak už tu někdo pravil, výzva je výzva. Mělo by to bý něco, co nemá splněno moc lidí, aby se snažili...

 

Pps. Tak se ukáže, 28.1.2019 jsem si musel publikovat event sám, je to poslední datum event co mi chybí. Pokud challenge neprojde, nevadí, uvidíme za pár let, takhle mám splněno pro sebe... a příští rok nebude eventů tolik, bo dost lidí publikovalo eventy jen pro to, aby měli datum do challenge, včetně mně... :) Tak to prostě je.

 

Ověřovač nepotřebuješ, Project-gc na to má nástroj Needed Found Dates a tam si to můžeš naklikat. Už ti to někdo psal. Ověřovač bys potřeboval v případě, že by z toho měla být challenge. A bylo ti vysvětleno, že to publkovat nejde. Samozřejmě se může najít reviewer, co to pustí, ale pak se může najít někdo, kdo tam dá NA log, aby se o tom dozvěděl i ten reviewer, co respektuje pravidla GS.

Je spousta lidí, co má soukromé challenge, to je naprosto v pořádku. Ale už i fakt, že si musíš publikovat vlastní event, abys zaplnil datumové políčko, svědčí o tom, že je správné, aby ta challenge publikována nebyla. Kritizuješ, že multi matrix nelze splnit s kešemi v ČR, ale ta tvoje challenge je na tom zjevně podobně. Těch eventů prostě není dost.


Tento příspěvek byl upraven od bejcci: 16 leden 2019 - 9:02

  • 0

#50 Libor.29

Libor.29

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 289 příspěvků(y)

Publikováno 16 leden 2019 - 9:21

No podle Projectu ti seede chybi jeste 2.1.
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama