Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 5.15 - od Ježíška


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
203 odpovědí na toto téma

#1 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2017 - 8:47

Po dlouhé době přichází nová verze.

Změny a novinky:

  • Filtr podle data založení
  • Výpočet součtu indicií
  • Nastavení pořadí záložek v detailu keše
  • Řazení položek rychlého výběru mapy přetažením
  • Možnost vždy zobrazit ad-hoc waypointy v mapě
  • Stahování obrázků – https, možnost úplného vypnutí a načtení vybraného obrázku na tapnutí
  • Úprava logiky chování zaškrtávátka „Nepřepisovat při importu“, pokud wpt při importu neexistuje, nemaže se ani když není zaškrtnuto
  • Zpracování data nálezu při aktualizaci z GC Live
  • Změna volby úložiště – interní/externí (jiná technika detekce SD karty)

Navíc uvnitř už není jen můj vlastní mapový engine, ale je možnost, že vše jede na Mapsforge. Zatím lze staré a nové mapy přepínat v nastavení, do budoucna plánuji ty staré zcela odstranit.

U těch nových je i možnost otáčení podle směru pohledu, i když to není žádní sláva.

 

Všem přeji hezké Vánoce.


  • 3

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#2 Parkis

Parkis

    Parkis

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 911 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2017 - 9:32

Děkujeme Ježíšku!


  • 1

#3 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 294 příspěvků(y)

Publikováno 24 prosinec 2017 - 9:39

Při pokusu o vyvolání seznamu map (vlevo dole) okamžitý pád. Vždycky. 

Přechod mezi mapama (následující...) bez problémů.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#4 rohypnol

rohypnol

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)
  • LocationOstrava

Publikováno 24 prosinec 2017 - 17:33

Ahoj, diky za aktualizaci,ale mne se ted vubec nezobrazuji offline mapy. Mam stahnutou poslední od paws i locus, ale nic. Uložené jsou v telefonu, z karty je po restartu neprecte. Sony Xperia Z3 Compact, děkuji za radu, jak ozivit. Petr
  • 0

#5 PabloM64

PabloM64

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 189 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2017 - 10:59

Při pokusu o vyvolání seznamu map (vlevo dole) okamžitý pád. Vždycky. 

Přechod mezi mapama (následující...) bez problémů.

Mám stejnou zkušenost.
Android 6.0.1.
A samozřejmě děkuji za novou verzi.


  • 0

#6 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2017 - 19:58

Dekuji za darecek, jen by to mozna chtelo zavrit vlakno k 5.13/5.14. Takze o nove verzi me informoval az rano telefon po jejim nainstalovani. Zas na druhou stranu jsem se netrapil ctenim beta vlakna, kdyz betu nemuzu mit :( Principialni odmitani FB a G+ uctu a bez G+ beta nejde (nechces Ludku bety pro priste uvolnit mimo povinnost G+ jako to maji napr. mapy.cz a jine apky?).

Jinak otestovana nova verze kratce na prochazce, zatim jeden pad hned na pocatku, ale to bylo jeste pred prepnutim na beta mapy.

Co nesouvisi s verzi 5.15 je spousteni GPS Statusu. Od te doby co mam S7 s A7, tak po kliknuti na tlacitko se nic nedeje.


  • 0

#7 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 294 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2017 - 21:07

Při použití nového mapového enginu se na horním okraji nezobrazuje vzdálenost ke keši, takže jsem se zase vrátil k původnímu.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#8 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 123 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2017 - 22:03

Problém s rychlým přepínáním map (a taky s řazením záložek listingu v nastavení) by měla řešit právě publikovaná verze 5.15.7.

Dál je tam opraveno zobrazení vzdálenosti ke keši v nové mapě (hloupá chyba, které si kupodivu dřív nikdo z betatesterů nevšiml).

 

@lnavrat - lituju, pro betaverze používám standardní nástroje Googlu a kvůli tomu, že to někdo odmítá nehodlám investovat čas do vymýšlení něčeho jiného.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#9 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 294 příspěvků(y)

Publikováno 25 prosinec 2017 - 23:06

Ano, v opravené verzi oboje funguje jak má, díky.

 

Mimochodem, moje zdání je, že vykreslování keší přes "nové" mapy je výrazně pomalejší (delší prodleva).


Jo, a ty žluté ikony odlovených potěšily !


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#10 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2017 - 1:41

@lnavrat - lituju, pro betaverze používám standardní nástroje Googlu a kvůli tomu, že to někdo odmítá nehodlám investovat čas do vymýšlení něčeho jiného.

 

Ale to ja te nenutim. Netusim, jak to ma Seznam nebo Avm.de udelane, ale normalne v Google play jsem u mapy.cz ci Frizt!Box applikaci klikl, ze se chci zucastnit beta programu a normalne me to pustilo. Takze si myslim, ze je to jen o nastaveni opravneni kdo se muze do beta programu prihlasit. Tj. jsem te jen poprosil o uvolneni restrikce na uzivatele G+ na vsechny kdo maji google account. Ale nic se nedeje. davno jsem se s tim smiril, ze to je tak jak to je;)


  • -1

#11 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 745 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2017 - 8:15

Tj. jsem te jen poprosil o uvolneni restrikce na uzivatele G+ na vsechny kdo maji google account. Ale nic se nedeje. davno jsem se s tim smiril, ze to je tak jak to je;)


Nejsem si jistý, ale mám za to, že s google účtem automaticky vzniká i G+. To znamená, že když máš přístup do Google Play, tak bys zároveň měl mít přístup i do beta testování...
  • 0

Mapy pro přístroje Garmin: https://www.brazovic.cz/subdom/osmg/ (GitHub, RSS)


#12 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 232 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2017 - 8:37

@VasaM sice OT, ale drobne ujasneni.

 

To je trosku slozitejsi:)

Na pocatku nebylo slovo, ale gmail na pozvanky.

nasledovalo obdobi, kdy zrusil pozvanky a umoznoval zalozeni uctu napr. jen kvuli sluzbe calendar,piccassa bez nutnosti to vazat na gmail. - V te dobe jsem si ucet zalozil:) takze mam google account bez gmail sluzby:)

Nasledovalo obdobi, kdy vznikl G+ a google si rekl, ze vsichni jej musi mit tak si vynucoval u nove zrizenych uctu G+ a zaroven i email na gmail.com.

Nicmene G+ nenaplnilo ocekavani a tak od nutnosti mit G+ opet upustil a tak aktualne kdyz vytvaris ucet tak opet neni G+ povinne. Jen pri vytvareni pres android telefon si vynucuje vznik gmail uctu.

To vedlo do stavu, kdy uzivatele bez G+ nemohli psat komentare v Google Play a pouzivat Hry Google play. Takze asi tak rok az 2 zpatky uvolnil i tuto restrikci a obycejnym google uctum dovolil i toto. To vede k tomu, ze bez G+ muzu uz psat komentare v obchode, a pouzivat v nekterych hrach ukladani stavu a achievmentu na hry google play, ale na druhou stranu to dela bordel, takze jine hry bud si mysli, ze neni google account jako google account a jine si vynucuji vznik i plnohodnotneho G+ uctu.

Nicmene kvuli puvodnimu rezimu sluzby Piccassa a memu presvedceni, ze socialni site jsou spis zlo nez prinos. radsi tyto komplikace toleruji. Mozna jsem konzervativni, ale mi znami pokud me kontaktovat chteji, tak maji moznost emailem ci telefonem. A kvuli nim si FB, WhatsApp ci G+ zrizovat nebudu. To radsi pro ne budu "mrtvy" nez abych se jimi podrizoval.


Tento příspěvek byl upraven od lnavrat: 26 prosinec 2017 - 8:38

  • -1

#13 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 471 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2017 - 8:59

To, že se stejným uctem z Google play přihlásis i na Gmail nebo g+, to tě přece nějak nenutí, aby ses tam jakkoliv sociálně projevoval.
Ty ses rozhodl si život komplikovat, ale není dobrý nápad k tomu nutit i ostatní, ne?
  • 2

#14 kolombo

kolombo

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 653 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2017 - 9:10

Nejste s tím rozborem sociálních sítí mimo téma vlákna ?


  • 0

Miroslav Kolombo, k.t.

Garmin Oregon 600

N50 45.701 E015 05.508

ICQ: 343-044-770

kolombo@kolombo.cz


#15 rohypnol

rohypnol

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)
  • LocationOstrava

Publikováno 26 prosinec 2017 - 10:18

Takže jsem spojů odinstaloval, vse smazal a nahrál znova. Stáhnu jsem i novou mapu od pawse a měnil různě uložení v telefonu a na kartě. Bez úspěchu, proto jsem provedl poslední - smazal jsem a přeinstalovat celý telefon opravou softwaru. Výsledek je pořád stejný, šedo... :-(

 

Misto spoju patri appku, zase mi sam opravuje překlepy po reinstalu.... 

 

Přitom do verze 5.14 vse běželo bez problémů dlouhou dobu... Mam aD plus, Sony Xperia Z3 Compact, android 6.0.1, nově přeinstalovany, diky za rady 


  • 0

#16 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2017 - 19:34

rohypnole, mam stejnej HW i SW, ale tvuj problem opravdu nemam... 

 

PS: Svoje prispevky muzes editovat, nemusis kvuli oprave psat dalsi.

 

EDIT: A kam presne ukladas tu mapu?


  • 0

#17 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 401 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2017 - 19:49

Tak pro me je a:Drake nepouzitelny. Po zmene ze Sony Z5 compact na Huawei P10, pozoruji stale stejne chovani = padani aplikace. Pokud je aplikace nastavena s online mapami, pripadne bez Geogeti db, tak funguje. Jinak s jistotou po chvilce navigovani spadne.... 


  • 0

:ph34r:  Huawei P30 PRO + Android 9.1 - GeoGet - Locus Pro   :ph34r:


#18 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 471 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2017 - 19:59

Tak je udělal upgrade, a aniž bych musel na cokoliv sahnout, funguje to. Zkusil jsem zapnout beta mapy. Několikrát mi psk mapa spadla, když jsem zkusil zoomovat v době, kdy se ještě nacitaly kesky. Ale mezitím vyšel miniupdate, a tam se mi to ještě nepovedlo zbořit.

Takže za mne dobra práce, díky!
  • 0

#19 pjiy

pjiy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 57 příspěvků(y)

Publikováno 26 prosinec 2017 - 20:03

Díky moc za Ježíška. Dneska poprvé v terénu. Jenom drobnost - zobrazení měřítka (resp. té úsečky se vzdáleností) v mapách zmizelo záměrně? Nebo je někde zapnutelné? Nikdo to nepoužívá? Já na to koukal prakticky nepřetržitě.


  • 1
Všechno je možný.

#20 rohypnol

rohypnol

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 18 příspěvků(y)
  • LocationOstrava

Publikováno 26 prosinec 2017 - 21:02

Petulinko1, mam ji ted zde: vnitřní úložiště/maps vector/czech_republic_ee.map.
Umístil jsem ji i do slozky adrake, i na sd kartu, bez uspechu... :-( píše mi to neznámý typ mapy...???

P.S. S editováním jsem si to neuvědomil,.. Jsem zvykly,ze kdyz to odpálim, uz neopravim

Dikes
  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama