Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 5.15 - od Ježíška


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
203 odpovědí na toto téma

#181 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 674 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2018 - 12:03

Jen bych se zeptal na stále přetrvávající chybu v exportu. Dnes jsem v nové verzi vyexportoval poslední změněné keše, abych si do Geogetu nahrál vyluštěné WP, a opět se v souboru vyskytují tagy s nesmyslným datem. Geoget samozřejmě tento tag vezme v potaz a nastaví mi nesmyslný datum odlovu. Musím tedy export pokaždé prohnat editorem a tyto tagy zakomentovat. Proto se ptám - odkud se zde berou (resp. jejich obsah) a nebylo by možné je úplně z exportu vynechat?

 

Jedná se např. o novou keš naimportovanou pomocí GC-live, viz. zmíněný kousek exportního souboru.

 

<gpxg:Found>2018-05-21T06:00Z</gpxg:Found>

<wpt lat="50.5083166666667" lon="14.1766666666667">
<time>2018-02-11T00:00Z</time>
<name>GC7J6T3</name>
<desc><![CDATA[Killer sudoku - pokracovani by premysl cz(4.5/1.0)]]></desc>
<url>http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?guid=90923f45-dcd8-417d-ad8e-802f8fc0d79d</url>
<urlname><![CDATA[Killer sudoku - pokracovani]]></urlname>
<sym>Geocache Found</sym>
<type>Geocache|Unknown (Mystery) Cache</type>
<extensions>
<groundspeak:cache id="6596309" available="True" archived="False" xmlns:groundspeak="http://www.groundspeak.com/cache/1/0/1">
<groundspeak:name><![CDATA[Killer sudoku - pokracovani]]></groundspeak:name>
<groundspeak:placed_by><![CDATA[premysl cz]]></groundspeak:placed_by>
<groundspeak:owner id="1909586"><![CDATA[premysl cz]]></groundspeak:owner>
<groundspeak:type>Unknown (Mystery) Cache</groundspeak:type>
<groundspeak:container>Micro</groundspeak:container>
<groundspeak:difficulty>4.5</groundspeak:difficulty>
<groundspeak:terrain>1.0</groundspeak:terrain>
<groundspeak:country>Czech Republic</groundspeak:country>
<groundspeak:state>Ustecky kraj</groundspeak:state>
<groundspeak:short_description html="False"></groundspeak:short_description>
<groundspeak:long_description html="True"><![CDATA[<center><span><font size="5"><b><font><img src="https://s3.amazonaws.com/gs-geo-images/db40afe2-916c-4247-9219-27620127b8f6_l.jpg" /></font></b></font></span></center> <br /> <center><span><font size="5"><b><font><img src="https://s3.amazonaws.com/gs-geo-images/89cae92a-f52b-43e3-a515-b522d6147428_l.jpg" /></font></b></font></span></center> <br /> ]]></groundspeak:long_description>
<groundspeak:encoded_hints><![CDATA[prava strana]]></groundspeak:encoded_hints>
<groundspeak:logs>
<groundspeak:log id="746494104">
<groundspeak:date>2018-02-13T00:00Z</groundspeak:date>
<groundspeak:type>Found it</groundspeak:type>
<groundspeak:finder id="10348686"><![CDATA[Ploskostanka]]></groundspeak:finder>
<groundspeak:text encoded="False"><![CDATA[co FTF s Hyddaw, DUGACZKA a Fibicz  - více později [:)]]]></groundspeak:text>
</groundspeak:log>
<groundspeak:log id="746485485">
<groundspeak:date>2018-02-13T00:00Z</groundspeak:date>
<groundspeak:type>Found it</groundspeak:type>
<groundspeak:finder id="6901659"><![CDATA[fibicz]]></groundspeak:finder>
<groundspeak:text encoded="False"><![CDATA[21:45
co-FTF s DUGACZKA, Hyddaw a Ploskostanka

Více info později



]]></groundspeak:text>
</groundspeak:log>
<groundspeak:log id="746467337">
<groundspeak:date>2018-02-13T00:00Z</groundspeak:date>
<groundspeak:type>Publish Listing</groundspeak:type>
<groundspeak:finder id="2302863"><![CDATA[DarkLord Reviewer]]></groundspeak:finder>
<groundspeak:text encoded="False"><![CDATA[20:00 CET

Published]]></groundspeak:text>
</groundspeak:log>
</groundspeak:logs>
</groundspeak:cache>
<gpxg:GeogetExtension xmlns:gpxg="http://geoget.ararat.cz/GpxExtensions/v2">
<gpxg:Comment></gpxg:Comment>
<gpxg:Found>2018-05-21T06:00Z</gpxg:Found>
<gpxg:Tags>
<gpxg:Tag Category="attribute"><![CDATA[available-yes]]></gpxg:Tag>
<gpxg:Tag Category="attribute"><![CDATA[parking-yes]]></gpxg:Tag>
<gpxg:Tag Category="attribute"><![CDATA[parkngrab-yes]]></gpxg:Tag>
<gpxg:Tag Category="attribute"><![CDATA[stealth-yes]]></gpxg:Tag>
<gpxg:Tag Category="attribute"><![CDATA[stroller-yes]]></gpxg:Tag>
<gpxg:Tag Category="attribute"><![CDATA[wheelchair-yes]]></gpxg:Tag>
<gpxg:Tag Category="attribute"><![CDATA[winter-yes]]></gpxg:Tag>
<gpxg:Tag Category="favorites"><![CDATA[0]]></gpxg:Tag>
<gpxg:Tag Category="gcimage"><![CDATA[<a href="http://img.geocaching.com/cache/89cae92a-f52b-43e3-a515-b522d6147428.jpg">Souradnice E</a>]]></gpxg:Tag>
<gpxg:Tag Category="gcimage"><![CDATA[<a href="http://img.geocaching.com/cache/db40afe2-916c-4247-9219-27620127b8f6.jpg">Souradnice N</a>]]></gpxg:Tag>
</gpxg:Tags>
</gpxg:GeogetExtension>
<gpxx:WaypointExtension>
<gpxx:DisplayMode>SymbolOnly</gpxx:DisplayMode>
</gpxx:WaypointExtension>
</extensions>
</wpt>

Tento příspěvek byl upraven od mikeant: 16 únor 2018 - 12:04

  • 0

#182 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 146 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2018 - 14:37

Tuhle chybu jsem nedávno opravoval, teď jsem si to kontroloval u sebe a datum se mi exportuje dobře. Jak přesně jsi ten GPX vyrobil? A ještě pro úplnou jistotu - bavíme se o verzi 5.16.x?

 

EDIT: ještě doplnění - pokud exportuješ do formátu PQ, tak tam tyhle tagy nejsou.


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 16 únor 2018 - 21:16

  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#183 pjiy

pjiy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2018 - 17:36

Ahoj, narazil jsem v nové verzi na drobnost -  mám nastavenou šablonu logu:

[T]

[L]

Díky za keš

​používám odeslání na web jako Drafts, ale šablona se neuplatní, log je prázdný. Máte někdo obdobné zkušenosti nebo něco dělám blbě?

Díky.

 

A:Drake Plus 5.16.2

OnePlusOne Android 6.0.1

Huawei Mediapad M2-801L  Android 5.1.1


Tento příspěvek byl upraven od pjiy: 16 únor 2018 - 17:39

  • 0
Všechno je možný.

#184 pjiy

pjiy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 16 únor 2018 - 18:02

Hm, ještě k té šabloně, ono to vypadá na nějakou chybu u GS, v seznamu draftů ten text ze šablony  je ve 2. řádku, ale když pak dám editovat log, je prázdný.


  • 0
Všechno je možný.

#185 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 786 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2018 - 9:13

Včera jsem byl v terénu a všiml jsem si jedné zajimavé vlastnosti, která pravděpodovně souvisí s aktualizací zobrazení mapy.

 

Když jsem se nechal navigovat na cil, tak červená čára, která mne spojuje s cílem je podbarvená bilou barvou, to je vpořádku. Ale ouha, stačilo se pohnout, červená čára se pohla se mnou, ale bilé podbarvení zůstalo na místě. Pohnul jsem se dál, červená čára šla se mnou, ale bílé podbarvení zůstalo stále na původním místě.

 

Přiložený soubor  Screenshot_20180218-080237-1.png   18,75K   2 Počet stažení

 

Toho jsem si všiml v zatáčce cesty, kdy jsem se začal navigovat před tou zatáčkou a cache jsem hledal za tou zatáčkou. U cache jsem přemýšlel co to je za bílu cestu která v terénu očividně není, ale výrazně zkracuje cestu a jde rovnou k cache a přitom jsem si jí na začátku navigace nevšiml. Stačilo zazoomovat a bílá cesta byla fuč a červená čára zas byla podbarvena bíle.

 

Pak jsem tento fenomén pozoroval celý den.

Když jsem jel autem, tak podbarvovací čára sledovala tu navigační červenou čáru se spožděním po cca 0,5s skocích. Červená čára jela plynule a to podbarvení jí po skocích sledovalo. Když jsem šel pěšky, tak ta bílá podbarvovací čára byla občas zaseknutá na místě až 15 minut, jindy ne a poslušně sledovala červenou čáru.

 

Pravdpodobně to souvisí s aktualizací či neaktualizací ikonek při posunu mapy (viz pár příspěvků vyše), stačilo odzoomovat a zazoomovat a bílé podbarvení červené navigační čáry se sjednotí, stejně jako ikonky které se načtou.

 

P.S. tohoto jsem si všiml po poslední aktualizaci a:Drake 5.16.2 a s novým systémem map, tady pravděpodobně přibylo to bílé podbarvení (alespoň tady jsem si toho všiml)


Tento příspěvek byl upraven od Solim: 18 únor 2018 - 9:20

  • 1

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#186 pjiy

pjiy

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 75 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2018 - 10:10

K mým  2 předchozím příspěvkům - aniž bych cokoliv (vědomě) změnil, šablona logu už funguje, tak asi opravdu groundspeak. To jsou věci.


  • 0
Všechno je možný.

#187 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 146 příspěvků(y)

Publikováno 18 únor 2018 - 20:06

Včera jsem byl v terénu a všiml jsem si jedné zajímavé vlastnosti, která pravděpodobně souvisí s aktualizací zobrazení mapy.

...

P.S. tohoto jsem si všiml po poslední aktualizaci a:Drake 5.16.2 a s novým systémem map, tady pravděpodobně přibylo to bílé podbarvení (alespoň tady jsem si toho všiml)

 

Jo, to jsem tam přidal spolu s bílým kolečkem kolem bodů při menším zoomu, ale jak jsem to testoval staticky doma, nevšiml jsem si, že se neaktualizuje koncový bod té bílé spodní čáry. Spravilo se to až při novém načtení keší do mapy, kdy se mapa překreslí celá, a pak se to zas rozjede. Bude opraveno v příští aktualizaci.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#188 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 674 příspěvků(y)

Publikováno 19 únor 2018 - 8:43

Tuhle chybu jsem nedávno opravoval, teď jsem si to kontroloval u sebe a datum se mi exportuje dobře. Jak přesně jsi ten GPX vyrobil? A ještě pro úplnou jistotu - bavíme se o verzi 5.16.x?

 

EDIT: ještě doplnění - pokud exportuješ do formátu PQ, tak tam tyhle tagy nejsou.

 

Mám verzi 5.16.2

Exporty dělám tak, že si nastavím přes filtr "Naposledy upraveno" datum poslední aktualizace z Geogetu, přes lupičku si dám vypsat změněné keše a pak export přes menu "Exportovat GPX". Zde vybírám formát "Geoget GPX v2". Teď když jsem přehrál upravený soubor do GG a přepsal původní db v adrake, tak už je tag v pořádku. Případně mohu poskytnout celý původní soubor s chybou.


  • 0

#189 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 786 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2018 - 12:16

Tak dalsi zpravy z terenu.

 

Vcera jsem mel problem s tim ze neslo "Zrusit navigaci". Tuknu na tu ikonku, ale navigacni cara zustava a stale se naviguji na puvodni cil.

Kdyz jsem se vratil na uvodní obrazovku a zde tuknul na mapu, tak ta se zobrazila bez ikonek (kolecko nahore vpravo nahore se nedotocilo) ale po chvilce spadla na uvodni obrazovku, po novem tuknuti na ikonku mapy se tato uz zobrazila vcetne ikonek cache a uz bez te navigacni cary.

 

Druhy problem jsem mel s navigovanim na dalsi cache, ktery mne doprovazel cely den.

Na mape jsem tukl na dalsi cache, tu jsem vybral ze seznamu, zobrazila se mapa, v pravem hornim rohu se roztocilo kolecko, ale nedotocilo se a spadlo to na uvodni obrazovku. Tam jsem tukl na ikonku cache, pak dole na stavove radce na "mapu", mapa se otevrela a zobrazila se ikonka cache na mape, roztocilo se kolecko v pravem hornim rohu a nacetly se vsechny okolni ikonky cache a vse bylo OK.

Nasel jsem cache, na mape jsem tukl na dalsi cache a vse se opakovalo znovu, viz vyse.

 

Skoro to vypada, ze se nejaky proces neukonci spravne a neco pretece a pri novem nacteni se to uz zpravne zresetuje.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#190 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 052 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2018 - 13:20

U mne na telefonu na staré mapě trvá cca 4s, než se načtou kese na mapu.
U nové mapy to ale trvá 18s.

Řekl bych, že čas načítání kesi by měl záviset na databazi, která je ale stejná. Z toho usuzuji, že je v kódu načítání kesi u nové mapy někde zakopaný pes...
  • 1

#191 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 548 příspěvků(y)

Publikováno 25 únor 2018 - 13:32

Take podeziram z mmnoha padu nacitani kesi. Neco se spusti nebo ukonci driv nez je dokonceno nacteni kesi.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#192 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 624 příspěvků(y)

Publikováno 27 únor 2018 - 20:28

Tak se mi opět objevil problém s neustále se opakujícím se stahováním obrázku u keše. viz http://geocaching.kr...0227_195848.mp4
Jedná se o kešku GC17ARE - obrázek je na začátku listingu a když si listing posunu, tak začne skákat - potřeboval jsem si připravit výpočet multiny a to se mi nepodařilo. Vzoreček jsem si musel nakonec zobrazit v prohlížeči a tam odsaď ho zkopírovat.
Takhle to začne bláznit až po otevření listingu. Přitom na mobilu se mi to neděje, tam mám android verze 7.1.1, verze a:Drake je stejná

No a druhý problém, tedy spíš dva, u kešky GC6HPTQ jsem si chtěl na wifině stáhnout obrázky do galerie, abych si je pak po cestě prohlížel a šel jsem podle nich. Obrázky jsou připojeny k listingu (jsou vidět v přehledu na konci listingu), jsou popsány písmenky od A až po N no a hned A se v galerii nezobrazuje. Přitom, když se dívám do tagů, tak tam to gcimage s tím A vidím. No a ten druhý problém, některé obrázky jsou v galerii 2x, jednou s tím popisem, který je připojený k tomu obrázku a podruhý s jeho url viz http://geocaching.kr...27-20-19-31.png a http://geocaching.kr...27-20-20-01.png

Je to a:Drake verze 5.16.2 na androidu 4.4.2

Tento příspěvek byl upraven od Kreten8: 27 únor 2018 - 20:35

  • 0

#193 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 928 příspěvků(y)

Publikováno 28 únor 2018 - 8:14

Hlásím  podivné chování aD při použití betaverze nového vykreslování mapy - aD 5.16.2 android 5.0.1 Motorola MotoG (2014).

Předchozí verze aD s betaverzí fungovali skvěle, mapa byla rychlejší, kešky se vykreslovali rychleji. Ale v poslední verzi je to dajaké čudné. Někdy mapa běží jak z praku, ale pak se začne sekat, přestane refreshovat kešky. Většinou to končí pádem aD a následným novým spuštěním, kde už přepnutí na mapu resultuje pádem aplikace (je jedno jestli do mapy přepnu z keše nebo z hlavního menu). Pomůže jen vypnutí betaverze vykreslování map. Pak zase mapa a celý aD běhá spolehlivě. Přijde mi to jako by se zaplnila nějaká cache, nebo tak něco a betaverze pak přestane fungovat...


  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#194 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 643 příspěvků(y)

Publikováno 12 březen 2018 - 10:59

Tak jsem dal o vikendu a:Drake docela zabrat a narazil na nasledujici chyby:

 

*Po nekalika nalezenych kesich mi najednou prestal fungovat zvuk, indikujici priblizeni ke kesi. Po restartu a:Drake vse ok.

*Asi 2x mi a:Drake zatuhnul tak, ze jsem musel restartovat telefon. Tady mozna problem HWxSW

*Problem s tocicim se koleckem. Kdyz jsem  po startu a:Drake kliknul na vybranam kes. Tady staci restart a:Drake. Kdyz zacnu v mape, tak jsem divne chovani nepozoroval.

 

Jinak ale spokojenost.


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#195 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 624 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2018 - 17:38

Dneska jsem měl problém s výpočtem finálky, měl jsem vzorec:

N 50°[(7DBD-40)/1000]
E 014°[(15AEC-66)/1000]

a s tím si a:Drake neporadil, tak jsem ho zkusil změnit na :

N 50°[(7[D][b][D]-40)/1000]
E 014°[(15[A][E][C]-66)/1000]

a s tím si taky neporadil, takže poslední pokus byl:

N 50°[(7000+100*D+10*B+D-40)/1000]
E 014°[(15000+100*A+10*E+C-66)/1000]

a ani s tím si neporadil, tak jsem ty souřadnice vypočetl ručně

Je nějaká možnost jak takovýto vzoreček napsat, aby byl správně a:Drakem rozpoznán a vypočítán? Případně upravit a:Drake, aby se i takto dal vzoreček zapsat?
  • 0

#196 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 146 příspěvků(y)

Publikováno 14 březen 2018 - 19:49

Vzhledem k tomu, že aD počítá jen s celými čísly, tak lze jedině

N 50°[7[DBD]-40]
E 014°[15[AEC]-66]

a tu desetinnou tečku si doplnit potom (předpokládám, že indicie jsou jednociferné).

 

Nicméně u tahle primitivního dosazení je asi rychlejší spočítat to sám, než vymýšlet, jak to zapsat a pak kontrolovat výsledek.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#197 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 548 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2018 - 9:42

Mam par pripominek k mape. Pouzivam novy engine a pouzivam to vicemene tak, jak jsem zvykly z GPS, protoze mi to pripada nejjednodussi.

 

Zobrazim mapu, vyberu kesku nebo WP, kam chci jit a jdu.

 

Uz se tu zminovalo, ze na mape se obcas nezobrazuji nektere WP, ale oni se nezobrazuji ani kese. Naprosto spolehlive to lze navodit timto postupem: na mape vyberu bod, najdu kesku a zapisu nalez (neodesilam na web), prepnu na mapu a nastavaji nasledujici potize

  •  mapa je vzdy zobrazena kolem kese, ne kolem WP, kam jsem se navigoval nebo jak je nastaven referencni bod
  • na mape je zobrazena jen a pouze ikona te nalezene kese a zadne jine WP nebo kese kolem
  • staci treba prepnout na stranku s logy a hned zase zpet na mapu a vse je zpet

Druhym problemem, ktery jsem uz naznacil je, ze v podstate nevim, jakym zpusobem zobrazit opakovane mapu kolem stejneho mista (WP). Pokud nastavim WP jako referencni bod, pripada mi, ze je jako referencni bod nastavena keska, ktere ten bod patri. Soudim tak z toho, ze mapa je vzdy zobrazena kolem kese a ne toho bodu. To je docela neprijemne, pokud je v prostoru vice kesi nebo WP a zvileny WP je treba 10 km od kese (delsi multiny). Navic je mapa v nejakem (asi implicitnim) zoomu a ne v tom naposledy pouzitem. Ale s tim bych se jeste smiril. Jak to situaci resit nebo resite?


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#198 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 146 příspěvků(y)

Publikováno 17 březen 2018 - 21:27

Zkoušel jsem postupovat podle tvého popisu, ale ze zmiňovaných problémů se mi objevilo jen něco. Keše se mi vždy načetly, mapa se mi za určitých okolností přezoomovala nebo posunula, s tím něco provedu, asi vím, kde je problém. Podle mé představy se má mapa:

  • centrovat na moji polohu, pokud je sledování polohy zapnuté
  • centrovat na cíl navigace v okamžiku, kdy jsem ho nastavil
  • držet na poslední pozici v ostatních případech

Zoom se má držet vždy.

 

Jinak z dotazu mi přijde, že si od referenčního bodu slibuješ více, než je zamýšleno. Referenční bod slouží pouze pro potřeby filtru, jako střed oblasti pro výběr, mapa s ním nijak nepracuje.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#199 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 14 052 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2018 - 9:37

Ja mam porad ten problem s vykonem nacitani kesi... na nove mape je to nekolikanasobne pomalejsi nez na stare mape.
Nemuze tam nastavat treba nejaka udalost, ktera spusti nacitani kesi znova a tim se to zdrzi? A zacyklene volani teto udalosti by mohlo vysvetlit i jine podivnosti v chovani...


  • 0

#200 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 548 příspěvků(y)

Publikováno 18 březen 2018 - 10:43

Zkoušel jsem postupovat podle tvého popisu, ale ze zmiňovaných problémů se mi objevilo jen něco. Keše se mi vždy načetly, mapa se mi za určitých okolností přezoomovala nebo posunula, s tím něco provedu, asi vím, kde je problém. Podle mé představy se má mapa:

  • centrovat na moji polohu, pokud je sledování polohy zapnuté
  • centrovat na cíl navigace v okamžiku, kdy jsem ho nastavil
  • držet na poslední pozici v ostatních případech

Zoom se má držet vždy.

 

Jinak z dotazu mi přijde, že si od referenčního bodu slibuješ více, než je zamýšleno. Referenční bod slouží pouze pro potřeby filtru, jako střed oblasti pro výběr, mapa s ním nijak nepracuje.

 

Co konkretne se ti neobjevilo? To popsane chovani jsem v patek opakoval snad 20 x, bez jakekoli odchylky.

 

Kde nastavim, na co ma byt centrovana mapa? Nikde to nevidim. Z tveho popisu se tedy zda, ze misto nastaveni WP jako referencni bod budu pouzivat nastaveni WP jako cil navigace. Nepripada mi to moc logicke, kdyz neni zapnuta GPS, ale reseni to snad je.

 

Centrovani mapy na referencni bod jsem ocekaval "prenesenim zkusenosti" s geogeti mapou. Pripada mi to rozumne pro pripad, ze neni zapnuta GPS, a tu mivam zapnutou malokdy. A ze tomu v aDrake tak neni (umyslne), slysim poprve a vysvetluje to moji nespokojenost :-) Holt kazdy uzivatel ma jine pozadavky, navyky, ocekavani, (ne)znalosti. Nicmene chovani programu, ktere na sebe evidentne navazuji (aD-GG) bych ocekaval v mezich moznosti shodne. Ja jsem z GG zvykly referencni bod pouzivat opravdu hodne.

 

Co znamena "v ostatnich pripadech" drzet pozici? Pokud by byla mapa na posledni pozici v "mem pripade", tak bych byl spokojen. Ale k FWP jsem nenavigoval, GPS jsem zapnutou nemel, posledni mapa byla zobrazena kolem FWP a presto se po zapsani logu a navratu na stranku s mapou mapa posunula na vychozi souradnice kese.

 

Mne by tedy pripadalo rozumnejsi chovani:

  • je-li zapnuta GPS, centrovat na moji polohu
  • neni-li zapnuta GPS, centrovat na referencni bod
  • pripadne dat uzivateli volbu "referencni bod/posledni cil navigace" do nastaveni mapy, k cemu mapu vystredit, pokud neni zapnuta GPS. Ale posledni cil navigace muze byt dost stara zalezitost a o dost km jinde

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama