Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 5.15 - od Ježíška


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
203 odpovědí na toto téma

#41 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 769 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2017 - 9:02

Občas používám aDrake jen jako prohlížeč mapy a potřebuju, aby tam ikony keší dočasně nepřekážely - pak je tím druhým tlačítkem zleva schovám. V novém enginu to ale funguje jen do prvního zoom in/out.

To měřítko by se mi také líbilo zpět. :)


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#42 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 114 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2017 - 9:28

Aha, máš pravdu. Ale když z mapy vyskočíš a vrátíš se, tak si to už pamatuje. Podívám se na to.

To měřítko mám teoreticky zapnuté, ale z nějakého důvodu se nevykresluje.


  • 1

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#43 maluston

maluston

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 133 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2017 - 11:33

Za sebe musím bohužel říct, že po aktualizaci a:Drake (do té doby přes rok bezchybně fungující) nejde mnoho věcí:

- nepřečte nejednou geogetí DB (lhostejno, kam ji umístím - do té doby fungovalo)

- při pokusu o rychlé hledání (řádek úplně nahoru) nic nenajde, ale z tohoto dialogu pak už nelze odejít (píše: "Ukládám data, čekej" a stále dokola). Aplikaci je nutno natvrdo shodit

- v Nastavení - Zdroj dat neustále nabízí "Geocaching Live" - změnu nastavení si nepamatuje

- v okamžiku zapnutí GPS zamrzne a po chvilce se aplikace ukončí

 

Obvyklé kroky jako on/off mobilu, práce bez externí karty, vymazání cache jsem udělal.

Xiaomi Redmi 3, Android 6.0.1, paměti je dost, místa v úložištích taky.

 

Po odinstalaci a nové instalaci a:Drake funguje. V terénu zatím nevyzkoušeno.

Výše popsané problémy do jisté míry chápu. Není lehké odladit aplikaci na různé varianty HW/SW. Nechť to autor bere jen jako report toho, co se po aktualizaci taky může stát.


  • 0

#44 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 314 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2017 - 15:38

malustone, jestlize aD nevidi databazi (a nema tim padem z ceho nacitat kese), tak ti vzdycky bude cpat gc.live - takze v tomhle ohledu se choval spravne :)


  • 0

#45 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 114 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2017 - 22:02

Uvolnil jsem opravu několika ohlášených chyb:

  • Oprava počítadla nálezů při exportu/odeslání logů
  • Oprava (ne)zobrazení keší v nové mapě při zoom in/out
  • Zobrazení měřítka v nových mapách - je to standardní měřítko z mapsforge
  • Oprava restartu mapy - už by to nemuselo tolik padat
  • Oživení výchozího tématu v mapě, už by to zase mělo chodit i bez tématu, ono se to v knihovně trochu změnilo a já si toho nevšiml
     

  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#46 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 691 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2017 - 22:49

Zkusil jsem se podivat na to meritko. Uz tam je. Pak jsem aD ukoncil a hned spadlo. Hlaseni odeslano.

 

EDIT: A potvrzuji, ze pokud to ukoncim pred tim, nez se "dotoci kolecko" nacitani dat na mapu, spadne to. Pokud z aplikace vyskocim pozdeji, tak to nepada.


Tento příspěvek byl upraven od gord: 29 prosinec 2017 - 22:52

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#47 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 221 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2017 - 0:16

Měl bych prosbičku do další verze. Ta žlutá které podbarvuje odlovené ikony, jestli by mohla být sytější (tmavší). Při rychlém pohledu se to občas plete s bílou (např. v autě při řízení).


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#48 tarmara

tarmara

    Air-cooled

  • Members
  • PipPipPip
  • 840 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2017 - 8:35

Super...meritko je zpet a subjektivne v lepsi (jednoznacnejsi) podobe. Driv jsem nevedel jestli je ta uvedena vzdalenost cele meritko nebo jen jeden usek....
  • 0

Blog o SQL v GeoGetu || Dakota10 || Android: primárně aDrake, sekundárně Locus, mapy PAWS || Windows: Geoget    

tarmara.png

N o t   a l l   t h o s e   w h o   w a n d e r   a r e   l o s t


#49 mgrkelly

mgrkelly

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2017 - 10:30

Díky za práci na vývoji. Za sebe říkám, že mi stačilo udělat to nové vykreslování map. Začaly se posouvat ikony keší současně s mapou. To si zaslouží velké díky.
Další zlepšení - v podbarvení nalezených keší je na mapě hezká věc, ale ve vyfiltrovaném seznamu už se neobjeví jakýkoliv náznak nalezení. Takže jsem možnost vypl.
Pak mi přestala fungovat možnost live vyhledávání při zadávání filtru (volba dostupná přes 3 tečky). Najde pouze jednu keš dle nastavených podmínek a přestaví v nastavení hledání na live z hledání v databázi. Tím pádem se na základní obrazovce objeví tlačítko hledání live, ale toto už funguje normálně. Pak se nesmí zapomenout nastavit opět hledání v databázi.
Problémy s číslováním jsem měl už i v minulosti, tak nepoužívám. Denní počítadlo si dělalo, co chtělo. Myslím vygenerované v lozích. Z ničeho nic si připočítalo jedničku a pak po nějaké době se to srovnalo. Takže to vypadalo, že chybí v řadě jeden nález a někde dál byly zase nálezy dva se stejným pořadím. Bohužel se to chovalo tak nahodile, při každém generování logů. Nedalo se tedy vysledovat, co by mohlo vadit v textu logů.
No a jinak patří autorovi velká pochvala, protože mi mobil přirostl k tělu a já geoget nepoužívám. Vadilo mi, že když si smažu waypointy v a.draku, tak se mi při importu do geogetu nesmažou. Zkoušel jsem si je v a.draku přejmenovávat a následně v geogetu vyhledávat a mazat, ale je to nepraktické. Tak všechno provádím v a.draku. A na co nestačí, tak doplňuji Locusem a importem z a.draka.
  • 0

#50 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 769 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2017 - 12:18

Mám to stejně, taky jsem si u předchozího měřítka nebyl nikdy jistý, jestli daný údaj je k celé úsečce nebo jen k polovině. :) Díky za opravu. Jen detail, to měřítko při úvodním vykreslení mapy se zobrazí necelé, opraví se při prvním posunu. Zajímavé.

 

Přiložený soubor  Screenshot_20171230-120708.png   331,25K   1 Počet stažení


  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#51 lnavrat

lnavrat

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 222 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2017 - 13:24

Tak dneska trosku delsi keskovani. Na mape to stale dost padalo. Takze jsem tentokrat poslal docela dost hlaseni o chybe. Jen porad nevim zda to je Ludkove nebo systemove. Vyskoci na me. Moznost volby restartoval aplikaci nebo zaslat hlaseni o chybe a to mi pripada ze je porad stejne jako kdysi davno pred Ludkovymi upravami kolem toho logovani. Nejcasteji to bylo nejake zoomovani v mape (novy engine)

- Co taky nejak zlobi je aktualizace logu. po jejim provedeni je napr. publish log reviewera v pulce ostatnich logu.

- zvolim kesku jako referencii bod, dam hledat live a vysledek je 1 nalezena keska!! i kdyz filr je hledat nenalezene, cizi,aktivni. po swipena seznamu to nacte napr. 5 dalsich, ale pocitadlo odepise nekolik 10sitek stazenych kesi. Takze abych stahl par novych v okoli, tak to vypotrebuje i 400 ci 500 z tech 10tisic moznych stazeni. Update nekdo to ted vytvoril jako isssue: https://github.com/l...rake/issues/371

- stala zustava po padu problem se zaznamem stopy kdyz zapomene jei cast. ale na to je issue a asi se k tomu Ludek jeste nedostal.

- final WP mysterky. nekdy je jako zeleny otaznik nekdy jako vlajecka. Popravde zeleny otaznik je mi milejsi. Hint: zavisi nejak na zoomu mapy?

- aktualizace logu ci stavu nepreskrtne archivovanou kesku rovnou. musim opustit kes do seznamu, dat hledat a pak uz zmizi (ale to delalo mam pocit i pred touto verzi).

 

Meritko chvalim i kdyz nepouzivam je vic klasicky mapove a tolik nerazi.

chvalim opravu editace WP. behem prepinani na jinou app a zpet si uz opet pamatuje hodnotu.

Kazdopadne Ludku diky za vse a hodne stesti a zdravi a casu na vylepsovani a:Drake i v roce 2018.


Tento příspěvek byl upraven od lnavrat: 30 prosinec 2017 - 14:12

  • 0

#52 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 114 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2017 - 18:34

Další zlepšení - v podbarvení nalezených keší je na mapě hezká věc, ale ve vyfiltrovaném seznamu už se neobjeví jakýkoliv náznak nalezení.

 

Nalezené keše se vypisují zeleně, nenalezené černě, vlastní fialově, to nestačí?


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#53 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 691 příspěvků(y)

Publikováno 30 prosinec 2017 - 18:59

... disablovane jsou preskrtnute a sedive.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#54 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 221 příspěvků(y)

Publikováno 31 prosinec 2017 - 12:49

Nevím, jestli je to nějaká náhoda, nebo nový problém. 

Zdá se mi, že poslední (dvě) verze nějak více žerou baterii.

Předevčírem se jedna kačerka dostala do situace, že při provozu na powerbanku se baterie nenabíjela, ale naopak - procenta nabití klesala. Až po odstřelení AD se to spravilo a začala normálně nabíjet.

Mně se včera stalo to samé - vystoupil jsem z auta s 50%, připojil jsem powerbanku tak jak při tomto stupni nabití normálně dělám - a za půl hodiny tam bylo 15%. Ikonka nabíjení přitom samozřejmě spokojeně blikala a mobil psal že nabíjí vyšší rychlostí.


Tento příspěvek byl upraven od Arne1: 31 prosinec 2017 - 12:50

  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#55 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 114 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2018 - 10:18

Uvolnil jsem opravu několika ohlášených chyb kolem čtení a aktualizace z GC Live.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#56 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 769 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2018 - 18:22

Včera jsem aDrake 5.15.8 (Nexus 6, Android 7.1.1) musel v terénu třikrát sestřelit z Apps. Dvakrát vytuhl v hlášce "Ukládám data" (ukládání nového waypointu nebo logu) a jednou při "Načítám data" (to už nevím, co to bylo za operaci). Zbytek OS fungoval, udělal jsem screenshot nebo se byl schopen přepnout do jiné aplikace. Když jsem se ale vrátil do aDrake, bylo tam stále "Ukládám data"...

 

V předchozích verzích se mi toto nestalo (aspoň si nevzpomínám).

 

Přiložený soubor  Screenshot_20171231-180128_ukladam_data.png   43,06K   1 Počet staženíPřiložený soubor  Screenshot_20171231-101251_nacitam_data.png   22,71K   1 Počet stažení


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 01 leden 2018 - 18:24

  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#57 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 292 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2018 - 18:30

Já s ním měl dneska taky větší problémy než dříve - mě zase zatuhnul při načítání kešek do mapy - jen se v rohu točilo kolečko, že načítá data
  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#58 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 029 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2018 - 20:05

Já to dneska zkoušel víceméně poprvé (a:Drake)... betamapy prakticky nepoužitelné co 50 m to spadlo, pokud jsem je vypl tak to ušlo... zajímavé je, že když jsou zaplé betamapy padá to i na třeba kompasu ani jsem na mapy nepřepínal a prostě padalo a padalo... dokonce několik sestřelů. Jak jsem to vypl tak to drží ne, že by to nepadlo ale bylo to jednou za dlouho...


  • 0

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...


#59 mgrkelly

mgrkelly

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 příspěvků(y)

Publikováno 01 leden 2018 - 22:32

Nalezené keše se vypisují zeleně, nenalezené černě, vlastní fialově, to nestačí?


Díky za upozornění. Na barvu textu jsem se nedíval. Čekal jsem obdobné podbarvení jako na mapě a text mi určí, zda je disabl nebo archiv. Teď jsem se na to zaměřil…

nenalezené u tmavého pozadí jsou bilé
a nešlo by odlišit ještě nalezené archivované od disablovaných? Třeba dvojitým přeškrknutím. Nenalezené jsou červené.
  • 0

#60 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 419 příspěvků(y)

Publikováno 02 leden 2018 - 22:16

Dnes jsem zas vyrazil na vychazku s verzi 5.15.9 a stabilita se podstatne zlepsila. Po cca 4 hodinach jsem si pochvaloval, ze nebyl ani jeden pad, kdyz tu aplikace padla. Ale byl to za cely den (cca 8 hodin) jedinny pad, to potesilo. Zazoomovani i odzoomovani bez problemu.

Jen jsem si preskladal poradi stranek a cely den jsem nadaval, neb jsem stale mackal jinou ikonku stranky, holt jsem uz vytrenovany na standatrni poradi a to moje mi dela problemy.

Narazil jsem jen na jeden problem a to kdyz z mapy rozliknu cache kterou chci hledat, odtuknu ji, tak se dostanu na kompas a pote prepnu na mapu, tak ji mam v jinem meritku, nez z ktereho jsem poprve vychazel. Predpokladam, ze to bude asi vychozi meritko, ale nezkoumal jsem to. Myslim, ze ve starem systemu map to nedelalo, tam zustavalo meritko stale stejne.

 

Takze dik, dnes a:Drake slapal jak ma.


Tento příspěvek byl upraven od Solim: 03 leden 2018 - 13:25

  • 0

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama