Přejít na obsah


Fotka

Proč mi Avast hlásí infekci - že by nějaká z reklam?


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
33 odpovědí na toto téma

#1 Kreten8

Kreten8

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 460 příspěvků(y)

Publikováno 27 prosinec 2017 - 23:33

Nějaký virus?

Přiložené miniatury

  • infekce.jpg

  • 0
A kdo netuší nic o Kreténské organizaci, tak zde se dozví víc
Moje pluginy Puzzle magnetky Turistické nálepky Turistické známky

#2 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 886 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2017 - 7:42

Eset NOD hlásí to samé, takže to nebude chyba AVASTu!

!infekce.jpg

!infekce2.jpg


Tento příspěvek byl upraven od Roman_Jaromer: 28 prosinec 2017 - 7:46

  • 0

#3 DAplusRA

DAplusRA

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 100 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2017 - 7:45

Nod mi taky hlásí js/ coinminer.f potenciálně nechtěná aplikace. Jen při přístupu na tyto stránky.


  • 0

#4 Samaell

Samaell

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 521 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2017 - 7:51

Eset smart security presne stejna hlaska (ta ma teda databazi spolecnou s NODem).

Se divim, ze nechcete pro nekoho tezit bitcoiny. :-)


  • 0

#5 La Elefant

La Elefant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 54 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2017 - 7:53

Je to na tezbu bitcoinu na pozadi stranky (vyuziva vas procesor k tezbe). Takova alternativa k reklamam, ale nefer na to alespon neupozornit.


  • 1

#6 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 894 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2017 - 8:10

Jj, bude to tak, já měl v ESETu kontrolu webu vypnutou (zapnul jsem), ale ještě teď, když to píšu, pozoruju vytížení všech jader CPU nad 70%. Potfora těžařská! ;)


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#7 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2017 - 9:03

Koukám, že po otravných reklamách se přešlo na těžší kalibr...
  • 1

#8 Bubo_CZ

Bubo_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 580 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2017 - 9:24

Také jsme zaznamenali "erupce na slunci". Když se mi extrémně zpomalil počítač a já už v duchu počítala, jestli mi po daňovém přiznání ještě zbydou peníze na nový, měla jsem podezření na aktualizace windows. Ty nic nehlásily. Až si partner všimnul, že nadměrnou aktivitu vykazuje antivirus.
  • 0

#9 vkvkvk

vkvkvk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 219 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2017 - 14:04

Teď se mi to zdá v pořádku.


  • 0

#10 Hamaci

Hamaci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 106 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2017 - 14:40

Je to tady hacknuté?
Bezpočnostním dírám se halt neubrání žádný redakční systém :-(


  • 0

#11 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2017 - 16:51

Není to trochu unáhlený soud?


  • 1

#12 Kvíčala

Kvíčala

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 93 příspěvků(y)

Publikováno 28 prosinec 2017 - 17:28

Spíše se bude jednat o zavirovanou reklamu.
  • 1

#13 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 886 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2017 - 7:44

Tak mi to hlásí stále. :-(


  • 0

#14 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2017 - 8:03

Do prohlizecu existuje plugin, ktery tyhle tezarske skripty cilene blokuje. Doporucuji, podobne neplechy cihaji i na jinych webech.


  • 0

#15 martinracek26

martinracek26

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 085 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2017 - 8:09

Do prohlizecu existuje plugin, ktery tyhle tezarske skripty cilene blokuje. Doporucuji, podobne neplechy cihaji i na jinych webech.

Můžeš poradit jakej?? Dík


  • 0

#16 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 642 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2017 - 8:15

ja zkusil tenhle: https://addons.mozil.../addon/no-coin/


  • 0

#17 fatbozz

fatbozz

    fatbozz

  • Members
  • PipPipPip
  • 203 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2017 - 11:05

Blokovac reklam umí odfiltrovat i tenhle tezarsky skripty

 

https://addons.mozil.../ublock-origin/

 

V nastaveni pak zakliknout RESOURCE ABUSE

 

filtr k nahlednuti

https://github.com/u...ource-abuse.txt


  • 0

Mapy pro Locus zdarma a povídání o Openstreetmap >>> http://gpsfreemaps.net/

Přejděte na mapy Openstreetmap a buď členem komunity OSMcz >> http://openstreetmap.cz/

....jo a taky fotím >>> koukni se >>> Klikklak


#18 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 894 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2017 - 12:57

Zakázal jsem ABP a zkouším uBlock origin. Na iDnes (ale jen pokud jsem přihlášený) to asi zakazuje CSS (?), to je docela lapsus....

 

ublock_idnes.jpg

 

EDIT: zkusil jsem vypnout/zapnout pár uživatelských filtrů a už to nedělá, přestože je to v původní konfiguraci. Tak jsem z toho jelen...


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 29 prosinec 2017 - 13:14

  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#19 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 947 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2017 - 13:38

Na idnes se mi to chová taky tak, jako by se css nestáhlo a stránka je jak v roce 1993, po vypnutí ublocku se CSS načte a po zapnutí ublocku jakoby už šlo načtené z cache.
Ale to je jen domněnka.

 

Zakázal jsem ABP a zkouším uBlock origin. Na iDnes (ale jen pokud jsem přihlášený) to asi zakazuje CSS (?), to je docela lapsus....

 

attachicon.gifublock_idnes.jpg

 

EDIT: zkusil jsem vypnout/zapnout pár uživatelských filtrů a už to nedělá, přestože je to v původní konfiguraci. Tak jsem z toho jelen...


  • 0

#20 dejwy

dejwy

    dejwy

  • Members
  • PipPipPip
  • 947 příspěvků(y)

Publikováno 29 prosinec 2017 - 14:59

Pro idnes mi pomohlo toto nastavení:

uBO.png


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama