Přejít na obsah


Fotka

Geocaching neupadá


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
85 odpovědí na toto téma

#21 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 785 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2018 - 6:37

Za zajímavou keš považuju tu, která mě dovede na zajímavé místo. A zajímavé místo může být i to, kolem kterého chodím běžně, ale nevěděl jsem o tom. Třeba i běžná budova, která je pozůstatkem nějaké staré dávno zaniklé fabriky. Nebo jen místo s pěkným výhledem. Pak mi nevadí, když je tam jen petka na stromě. Pěkně udělaná krabička potěší, ale stejně za čas buď zmizí, nebo se změní na běžnou. Udělal jsem jednou litrovku, aby se do ní vešly větší věci a po roce mi zmizela i s tím pahýlem stromu. Teď tam mám nejmenší pixlu locklock, vejdou se do ní jen GC a CWG. Já osobně nepovažuju za důležitý vzhled krabičky, ale samotný její nález.


  • 6

#22 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 736 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2018 - 7:50

No rekl bych, ze to chovani je jeste jine. Sam mam zkraceny link (coord.info/...). Na Tvuj se prokliknu, mas jej s guid=dlouhe hex cislo, ale na turist se dostanu tez na svuj profil. Ma link jen na profil bez guid a tak kazdy skonci na svem profilu, pokud je v prohlizeci prihlasen, nebo jen na homepage geocaching.com pokud prihlasen neni. Po prispevku vlastina uz zacinam chapat dr.votu, ze tu obcas nekomu napise, ze to ma blbe...

Ježíši, co jsem to napsal ? Ono už bylo před půlnocí a měl jsem toho za celý den dost. Je to opačně, ona nemá prolinkováno a pak se dotyčnému ukáže jeho vlastní profil.


  • 0

#23 zmijovkar

zmijovkar

    zmijovkar

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 220 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2018 - 8:11

vůbec jsem nemohla uvěřit, že se dá najít mapa s finálkami. No potěš!!! Díky těmto konverzacím jí máme taky... jsem na rozpacích. Na kterou stranu se přiklonit? Počítat zmrzlýma rukama sáhodlouhé výpočty, nebo jít na místo rovně? Asi bych řekla, že zlatá střední cesta.Všechna místa prohlédnout a nepočítat :-) dala bych za úkol, dát nějaká fota z cesty.

 

Otevřela jsi Pandořinu skřínku...


  • 2

#24 Geomatik z FAV

Geomatik z FAV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 60 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2018 - 8:54

Univerzální logy

Nedokážu posoudit, zda přibývají nebo ne. Občas přistanou i na mé keši, ale moc často to není. Naopak mě dvojnásob potěší, když i autor strojového logu připíše k mé keši unikátní odstavec, kde popisuje zážitky z odlovu.

 

Fiktivní nicky

Na mých keších se asi moc nevyskytují, protože když jsem smazal nedávno 8 logů těch, koho jsem nenašel v logbooku, ozval se jen jeden kačer, který si měnil nick (ach ty rodinné účty).

 

Finálkaření

Tomu jsem se nevěnoval, protože pro to zatím nemám data z vlastních keší. Pocitově to ale při logování nevnímám tak monstrózně jako při čtení geodepresivního koutku. Stále nacházím mysterky, které pravděpodobně na finálkách nejsou ani po mnoha letech (jak by měla keš 20 nálezů za 5 let, kdyby byla na finálkách?). Nejspíš to bude tím, že lovím převážně v přírodě a čím dál od civilizace, tím lépe. Městským mysterkám se naopak vyhýbám.


  • 0
Mám rád přírodu a nemám rád její "ochránce".

#25 Vláček

Vláček

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 787 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2018 - 9:37

Otevřela jsi Pandořinu skřínku...

 

A to je přesně to, na co jsem chtěl nenápadně upozornit ve vedlejším vlákně - že se v tom rochní tak dlouho a tak podrobně, že si to zkusí najít i ten, koho by to jinak ani nenapadlo.


  • 2

#26 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 209 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2018 - 9:51

Stále nacházím mysterky, které pravděpodobně na finálkách nejsou ani po mnoha letech (jak by měla keš 20 nálezů za 5 let, kdyby byla na finálkách?). Nejspíš to bude tím, že lovím převážně v přírodě a čím dál od civilizace, tím lépe. Městským mysterkám se naopak vyhýbám.

 

 

 

Moje GC606E8 má za víc než 2,5 roku 85 FI, loni 13. JE na finálkách, dá se až k ní dojet i autem, ale kolem není žádný trail, který by lákal honibody. Další moje je tradička GC5QWZA na té loni 2 FI, celkově za téměř 3 roky 48 FI. Opět se skoro k ní dá dojet. A opět - není při cestě žádného trailu.


Tento příspěvek byl upraven od mirek454: 15 leden 2018 - 9:55

  • 2

#27 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 451 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2018 - 9:53

... dala bych za úkol, dát nějaká fota z cesty.

1) ALR jsou zakázané od roku 2009 http://wiki.geocaching.cz/wiki/ALR

2) bylo by to spoilování

 

 

P.S.

3) ten odkaz na profil máš blbě. Návod http://wiki.geocachi...r_geocaching.cz

 

Beru na vědomí, že někdo nechce, aby si ho jiní spojovali s nickem na oficiálním webu...i když je to takové...podezřelé....že.

Ale pak to tam nemusí vyplňovat vůbec, a má nechat kolonku prázdnou, místo aby tam psal blbosti a ještě je tam nechával i přes mnohá upozornění...


  • 0

#28 dr.vota

dr.vota

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 451 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2018 - 9:57

Dělat statistické závěry ze dvou vlastních keší, jedné tradičky T4 a jednoho letterboxu T4,5, se sedmi nálezy, a jen pár sty nálezy u druhé....je velmi odvážné.


  • 3

#29 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2018 - 9:57

 

1. Vznikaly dříve zajímavější keše?
 
 
2. Odcházejí do archivu spíše zajímavé keše a obyčejné zůstávají?
 
 
3. Přibývá podvodných FI logů?

 

 

1. Začínal jsem před více jak 10-ti lety. Tenkrát kešky byly takové "klasické". Lepší byly ammo-boxy a lock&lock krabičky. Opravdu pěkně zpracovaných bylo jen pár (na druhou stranu ono dnes je podobných sice hodně ale je i hodně "díkyzabodovek", takže ten poměr může být třeba jen dvojnásobný, jen tenkrát vzhledem k počtu keší (do několika tisíc keší) byl div takovou najít). V tom je dnes geokešing lepší. Vidím to i u svých keší. Také se snažím vylepšovat své úkryty keší a mít čas, tak už jsou všechny dávno předělané a nebudou to jen "pohozené krabičky" někde za pařezem. Za ta léta prostě je daleko více inspirace a nápadů.

Zpracováním listingů dnes a v začátcích se také nedá moc srovnávat. Dnes by byly srovnatelné tak listingy začátečníků, ovšem ti byli jsou a budou vždy. Většina zkušenějších kačerů si již u listingu vyhraje i s grafikou a dá si záležet. V začátcích stačilo napsat pár vět, bez obrázků.

Ovšem kdysi možná vznikalo více keší s příběhem či na zajímavých místech. Pamatuji to, že tenkrát byla spíše cesta cíl. Hodně se mi zaryly do paměti kešky, které mě provedly krásnými kouty naší krajiny a nemusely mít vůbec pěkné provedení. Dnes často různé série "FP" jsou pěkně provedené, ale zase jim chybí to druhé - pěkné umístění.

 

2. Jak kde, vždy záleží na autorovi. Znám úžasnou sérii, kterou autor udržuje již řadu let v nezměněné kvalitě. A znám sérii pěkně provedených keší, která byla založena na pár měsíců kvůli získání FP bodů a po prvních problémech šla pryč. Osobně si vážím autorů, kteří své keše zakládají a počítají s tím, že se o ně budou starat. Řekl bych, že u mnoha pěkně propracovaných keší dochází k menší ošumtělosti v důsledku provozu, což však plně chápu. Přece jen díky dnešní oblíbenosti je trochu problém udělat keš tak, aby vydržela vše. Odchází i hodně průměrných a podprůměrných keší, které založili lidé, které geokešing chytnul jen na chvíli. Takže bych řekl, že je to stále stejné. 

 

3. Podvodníci jsou hlavně víc vidět, vzhledem k jejich zvětšující skupině (absolutnímu počtu, ne nutně poměru). Většinou ti, co loví poctivě, nemají tolik nálezů a tolik bodů, takže ani tolik logů. Proto se ví spíše o těch, kteří těch logů mají hodně. Spousta jich mohla dosáhnout poctivě, ale ti, co loví nepoctivě, těm většinou přibývají rychleji, takže v celkovém počtu logů bude podobných logů více, i když třeba mezi celkovým počtem kačerů to číslo nemusí být až tak velké. A je jedno, jestli se jedná o ty, kteří se nezalogovali v terénu, nechali se zalogovat někým jiným, aniž by na místě byli (alespoň na dosah keše), nebo keš nevyluštili a našli finálku někde vyluštěnou (BF odlov, případně náhodný odlov neberu jako podvod, pokud to není jen "výmluva").

Je proto stále nutné o tom diskutovat. Nejen zde, ale i na eventech, zakládat vzdělávací keše atp.

 

 

4. Rychle se rozšířily další nešvary o kterých tu padla zmínka. Jedná se o logování zkratkou, žabičkování, psaní logů skripty, které jsou sice dlouhé, ale vůbec nic neříkají, případně logy hodně krátké (tečky, mezery atp., ale těch je dnes už docela málo). 

 

 

K tomu úpadku - první český powertrail - FCPT jsem si odlovil v jeho počátcích. Tenkrát jsem nikde nezaznamenal diskuze na téma "žabičkování", strojové logy. Snad jen to, že občas byly keše jinde, než měly být, či to, že byla "jména hloupých na všech sloupích" tedy i mimo keše.

Mimochodem tenkrát jsme lovili PWT na kole, v době, kdy byl event kousek od konce, ten den ho odlovilo snad 50 lidí, těch 100 keší jsme dali za 4 a 3/4 hodiny (v kopcovatém terénu i s přestávkou na svačinu a odlovem blízkých keší). Tenkrát jsem nechápal, jak to mohli dát v autě za 2,5 hodiny - odsuzoval jsem, jak nebezpečně často stáli (za nepřehlednou zatáčkou atp.). Ale díky tomu, jak jsme se potkávali se spoustou lidí, tak to byla docela zábava. Ovšem zde platí to, že všeho moc škodí a pokud to přeženeme s nějakým kořením, není pokrm k jídlu... Tenkrát to bylo "koření". Dnes se z velkých sérií a PWT stává skoro denní chleba. Nezapomínejme, že koření je k tomu, aby nám ozvláštnilo jídlo. Když se to s ním přežene, tak pak už to nebude k jídlu! A to samé platí o všech extrémech (T5, D5, ale zároveň D1T1) 

K tomu D1T1 kdo by např. chodil stále jen na eventy úplně bez nápadu a bez programu? Dřív jsem nezažil event na půl hodiny postávání uprostřed města. Ale bohužel dnes je móda honba za body. Kdekoliv a kdykoliv...


  • 5

#30 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2018 - 10:07

 

 

 

Moje GC606E8 má za víc než 2,5 roku 85 FI, loni 13. JE na finálkách, dá se až k ní dojet i autem, ale kolem není žádný trail, který by lákal honibody. Další moje je tradička GC5QWZA na té loni 2 FI, celkově za téměř 3 roky 48 FI. Opět se skoro k ní dá dojet. A opět - není při cestě žádného trailu.

 

 

Důležité také je, jak hodně je keš v "turistické oblasti". Mám keše u Kuksu - poté, co byl opraven se zvedla pocitově návštěvnost. Kešky, která je v hlubokém údolí, i když je na ČTZ, má návštěvnost mizivou, protože je prostě "mimo" turistické trasy. 


  • 0

#31 panzerstepan

panzerstepan

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 562 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2018 - 10:33

 

 

 

Moje GC606E8 má za víc než 2,5 roku 85 FI, loni 13. JE na finálkách, dá se až k ní dojet i autem, ale kolem není žádný trail, který by lákal honibody. Další moje je tradička GC5QWZA na té loni 2 FI, celkově za téměř 3 roky 48 FI. Opět se skoro k ní dá dojet. A opět - není při cestě žádného trailu.

 

 

Tak to máš štěstí. Ještě před půl rokem jsem mohl říci o svých keších totéž. žádný trail v okolí. Dneska už raději nemám ani jednu. :( Z jedné strany trail a z druhé nesmyslná serie letterboxů.


  • 1

#32 zmijovkar

zmijovkar

    zmijovkar

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 220 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2018 - 10:46

A to je přesně to, na co jsem chtěl nenápadně upozornit ve vedlejším vlákně - že se v tom rochní tak dlouho a tak podrobně, že si to zkusí najít i ten, koho by to jinak ani nenapadlo.

 

Máš pravdu, ale já to myslel směrem k ní samé, že sama sobě otevřela Pandořinu skřínku a je otázka, jak to ustojí. Zatím popisuje v návrhu "poctivé finálkaření" - jako, že si to aspoň celé projde, atd. Jaký bude další vývoj jejího lovu, to je boj sama se sebou...


  • 1

#33 kstavk

kstavk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 299 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2018 - 10:58

 

K tomu D1T1 kdo by např. chodil stále jen na eventy úplně bez nápadu a bez programu? Dřív jsem nezažil event na půl hodiny postávání uprostřed města. Ale bohužel dnes je móda honba za body. Kdekoliv a kdykoliv...

pozor - podmínkou eventu je minimálně 30minut být na veřejně přístupném místě a případný cíl eventu je pouze "doprovodný program", který začíná až po těch 30-ti minutách. Tzn. že těch 30 minut owner musí dát do listingu proto, aby se mohli zalogovat i náhodní kolemjdoucí......


  • -1

#34 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2018 - 11:01

A to je přesně to, na co jsem chtěl nenápadně upozornit ve vedlejším vlákně - že se v tom rochní tak dlouho a tak podrobně, že si to zkusí najít i ten, koho by to jinak ani nenapadlo.

 

Promiň, ale o tom to přece není, nebo by nemělo být. Je přece jedno, jestli vím nebo nevím, kde něco takového najdu. Důležitější je, jestli to budu využívat nebo ne. A to je na každém z nás. Pro někoho to nepředstavuje ani žádné pokušení, pro někoho možná ano, pak je jenom na něm, jak se s tím vypořádá.


  • 3
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#35 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 781 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2018 - 11:11

případný cíl eventu je pouze "doprovodný program", který začíná až po těch 30-ti minutách

 

Tak to samozřejmě není — „doprovodný program“ eventu může začít klidně se začátkem eventu samotného, případně i před ním. Tam není vůbec žádné omezení. Pouze platí, že event musí trvat minimálně půl hodiny a že jeho zalogování nemůže být podmiňováno účastí na doprovodném programu. Nic víc, nic míň.


  • 2
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#36 tomy.22

tomy.22

    MODERATORS

  • Moderators
  • 2 411 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2018 - 13:18

A to je přesně to, na co jsem chtěl nenápadně upozornit ve vedlejším vlákně - že se v tom rochní tak dlouho a tak podrobně, že si to zkusí najít i ten, koho by to jinak ani nenapadlo.

A nebo se dozví další lidi, kolik je v této hře podvodníků a ukáží na ně třeba prstem. Ne, ani tahle skříňka není jen černá. Je i bílá. Mlčení a oblíbená věta "ať si to každý hraje jak chce", dle mě jen převažuje misky vah na tu černou stranu.  


  • 3

#37 kstavk

kstavk

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 299 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2018 - 13:49

Tak to samozřejmě není — „doprovodný program“ eventu může začít klidně se začátkem eventu samotného, případně i před ním. Tam není vůbec žádné omezení. Pouze platí, že event musí trvat minimálně půl hodiny a že jeho zalogování nemůže být podmiňováno účastí na doprovodném programu. Nic víc, nic míň.

tak to si narazil asi na jiné RW než já....... 


  • 0

#38 Roman_Jaromer

Roman_Jaromer

    Roman_Jaroměř

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 188 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2018 - 13:59

No, ono možná závisí na tom, jestli se koná doprovodný program na daném místě, nebo se musí odejít... Pokud doprovodný program je na místě, tak jsem taky nikdy neměl problémy.

Musí se prostě být na místě souřadnic půl hodiny.

 

Byl jsem i na eventu v kostele s varhany, který probíhal tak, že začal vpuštěním dovnitř na souřadnicích s tím, že se zamklo a kdo měl zpoždění, tak si musel zazvonit a došla pro něj služba, aby někdo nevlezl dovnitř. Přitom doprovodný program začal hned (na co mrznout půl hodiny před kostelem)...

Pokud je ale programem třeba nějaký výlet, tak to se pak nedivím, že je ta půlhodina na startovních (jiných) souřadnicích.

 

I když ono je otázka, jak to který RW vidí. I ti mohou mít odlišné názory. Na druhou stranu toto řešení (netrvat na půlhodině před programem, pokud se program koná na výchozích souřadnicích) mi přijde ideální.


  • 0

#39 bejcci

bejcci

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 666 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2018 - 14:10

Logovani kese bez osobniho nalezu. Tedy ze kacera nekdo zapise do kese ke ktere se ani nepriblizil. Vypravy 6-8 lidi dvema nebo trema autama kde se rozprsknou a loguje kazdej vsechny (obvykle vymyslenym nickem) byly driv taky jen na powertrailech. Asi pred 4-5 lety se takhle zacly lovit T5. Dnes se takhle lovi vsechno.

 

Zakladani - driv bylo zvykem si vsechno pekne odmakat. Chces hodne T5? Vylez si je. Chces hodne kesi? Tak makej. Jenze lidi to chteli zadarmo. Tak vymysleli powertrail. Proc bych tejden objizdel kese abych jich mel 100, kdyz to jde udelat za dve hodiny? Tak si zalozime neco, co je sice naprosto bezduchy, ale udelame tam stovku za chvilku. Parada. Tohle bylo davno. jenze pak prisli na to ze to jde i s T5. pamatuju challenge ktera spocivala v odlovu 32 T5 kesi za 24 hodin. Pekne s logprofama aby bylo videt ze dotycnej byl osobne u pixly. Docela to byl narez. V dnesni dobe T5 trailu na vode k smichu. Da to za par hodin kazdej jouda. Kdyz to neumime odlovit s plnou paradou, zalozime si neco kde to udela kazdej.  V posledni dobe se rozmaha i to, ze to nekdo zalozi pod fiktivnim nickem aby si to mohl sam pod svym nickem zalogovat a neprisel zkratka. Totez vsechny tu kompletne publikovany matrixy a podobny veci.

 

Takze obavam se ze tan nazev vlakna mas naprosto spatne. Geocaching je v naprostym upadku a stale se to zhorsuje. Akorat ze analyzou logu na tvejch dvou kesich z nichz jedna je tradicka a druha ma zatim jen 7 nalezu to v plny hruze nevidis.

 

Přesně tak, tohle dříve opravdu bývalo pouze na powertrailech, teď je to normální. Keší máme založeno poměrně dost a některé i na menším prostoru, takže jsem schopen zaznamenat zájezd finálkařů. A mezi nimi celkem snadno ten, kde všichni sice šli po finálkách, ale mohli to obejít nebo ten, kde určitě všichni nebyli všude. Vyskytují se obě varianty. Hromadné a nicneříkající logy také dříve nebývaly v takovém množství. 

 

Keše mimo civilizaci mají spíše klesající návštěvnost, opět vycházím ze statistik našich keší mimo Prahu. Výjimkou je vzniklý trail, ten má návštěvnost velkou. Kvůli pár keším už jsou dneska lidé většinou líní někam chodit. Jako příklad můžou sloužit třeba polské Jizerky. Trail GDKJ publikován 05/2014, přibližně 300 nálezů na krabičku, ale ty vzdálenější už tolik nálezů nemají, tradička Wysoka Kopa (nejvyšší vrchol polské části Jizerek) publikována 06/2010, 177 nálezů. Minitrail z Orle, publikován 06/2017, aktuálně kolem 100 nálezů. Naše krabičky o kus vedle (nutná zacházka od trailu tak 1 - 2 kilometry) publikace trailu prakticky neovlivnila, návštěvnost se víceméně nezměnila (od 05/2012 92 nálezů - hezčí místo, ale dál od auta a 115 nálezů - místo blíž k autu). Což je dobře  :) Takže o tu vycházku do přírody většině prakticky nejde, jde hlavně o body. Taky to vnímám jako úpadek. Ani ta původní myšlenka, tedy přivést lidi na pěkné místo, tolik netáhne. 


Tento příspěvek byl upraven od bejcci: 15 leden 2018 - 15:11

  • 7

#40 DrakMrak

DrakMrak

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 3 345 příspěvků(y)

Publikováno 15 leden 2018 - 14:21

1) Vznikaly dříve zajímavější keše?
 
2) Odcházejí do archivu spíše zajímavé keše a obyčejné zůstávají?
 
3) Přibývá podvodných FI logů?

1) Podle mě dnes vznikají zajímavější keše... dříve to byly spíše místa a občas něco zajímavého, dneska spíše zajímavé než místa... :) (Hodně v tom hrají role i počty dnes je těh keší fakt hodně). Nevzniká tolik příběhových keší ikdyž můžu se mýlit a pořád narážím na zajímavé nápady a nebo rozvinutí už existujících věcí. A některé věci jsou prostě sqvělé. Lidi pořád mají nápady někdy zírám co z nich vypadne za perly.

2) To je pravda, údržba těch lepších je vždycky složitější a tudíž rychleji odejdou, udělat dobrou a bezúdržbovou keš není jednoduché.

3) Přibývá lidí přibývá i počet těch co to hrají na body a tím pádem i víc těch co si prostě nutně potřebují zalogovat bod a nezajímá je kde ho vemou. Tím, že je ale víc lidí je i víc těch co jsou fér a pořád si myslím, že silně převažují...

Lovím necelých 10 let a ty nálady v GC jsou vždycky ve vlnách... je doba útlumu a pak to chytne šťávu a tah a zase to valí a pak zase doba útlumu :D prostě se to houpe... Množství lidí, já si myslím, že to groo jádro se moc nezvětšuje to jsou ti co je to prostě zakouslo a našli si v tom zalíbení. V principu ani nejde o ty krabičky ale o ty výlety, dobrodružství, nápady, pohyb, lezení po horách, skálách, stromech nebo cokolvek dalšího... a pak o lidi o ty kačerské kamarády se kterými ty taškařice provádíme... a jako všechno je to pomíjivé a mění se to lidi přicházejí a odcházejí.

A jelikož mýliti se je lidské tak se určitě mýlím :)


  • 4

GPS: Oregon 550t + Nexus S
www pages: Dračí stránka Czech Geocaching on Facebook | GeoTřebíč
Pluginy GeoGet: Stator, Parking Cleaner, Logator, Degree360, GetMyFP a dalších...





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama