Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 5.17 - Josef II


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
113 odpovědí na toto téma

#1 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 114 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2018 - 21:10

Ani jsem to neplánoval, ale i letos tu máme Josefovské vydáni a:Drake, tentokrát jen s několika drobnými úpravami hlavně v oblasti nové mapy.

  • Nová mapa
    • Oprava pamatování zoomu a poslední polohy
    • Optimalizace vykreslování (label jako text místo bitmapy)
    • Úprava načítání keší
  • Možnost nastavení mapy na referenční bod (speciálně pro Gorda :-))
     

  • 1

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#2 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 669 příspěvků(y)

Publikováno 19 březen 2018 - 21:22

Moc dekuji za verzi skoro specialne pro me. :-)


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 419 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2018 - 14:20

Bude upravena taky verze a:Drake plus ?


  • 0

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#4 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 114 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2018 - 14:26

Jasně, včera. Jenže jsem asi usnul dřív, než jsem klikl na poslední tlačítko publikovat. Už jsem to napravil.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#5 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 220 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2018 - 15:40

Luďku, na ty žluté ikony se asi nedostalo, že ?


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 332 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2018 - 17:38

k rychlosti nacitani kesi na mapu na mem starem telefonu:

  • v prirode mimo huste zakesovane uzemi mi to prijde srovnatelne se starou mapou
  • v Praze, kde je bodu jak nastlano, to trva sice dele, ale...
  • vsiml jsem si dobre, ze ted nactes vetsi okoli i mimo zobrazenou oblast, takze neni potreba tak casto nacitat kese z databaze?

Takze pro mne je to rozhodne zlepseni, dekuji!


  • 0

#7 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 764 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2018 - 19:04

Jen jedno pozorování - všiml jsem si teprve asi před týdnem, tj. už u minulé verze, že nová vektorová mapa, jakmile se dlaždice vyrenderují, tak se naprosto hladce posouvá do stran. Přijde mi, že předtím to víc trhalo.

 

Nebo možná že mapa se vždy pohybovala hladce, jen po každém zastavení pohybu se do aktuální obrazovky načítaly keše. Teď už tam jsou, přijedou s mapou zpoza okraje. To je super a moc se mi to líbí. Řekl bych, že před měsícem se to tak ještě nechovalo, ale možná se mi to jen zdá, protože teď moc nekešuju. :)

 

EDIT: teď si uvědomuju, že vlastně to samé zmiňuje HaLuMa v předchozím příspěvku (ve svém posledním bodu).


Tento příspěvek byl upraven od Pontiac_CZ: 20 březen 2018 - 22:17

  • 0

SW: a:Drake 5
HW: Cat S61 (Android 8.1.0), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#8 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 669 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2018 - 21:05

Tak jsem se radoval ... Ted mi pri kazdem zobrazeni mapy AD zhavaruje. Hlaseni jsem poslal, ale tim se k mape nedostanu. Pokusu jsem udelal mnoho, i restartoval telefon ...  :angry:


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#9 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 669 příspěvků(y)

Publikováno 20 březen 2018 - 21:27

Napadlo me zapnout GPS a mapa se zobrazila. Kdyz jsem ji vypnul, nespadlo to, ale misto mapy je sediva plocha. Vlezu na jinou kesku, dam navigovat k jejimu WP a havarie. A tak podobne. Bez zapnute GPS je to skoro nepouzitelne, pada to nejen na strance s mapou a navigovanim, ale treba pri nacitani seznamu drive zobrazenych kesi - to to vlastne nespadne, jen nekonecne dlouho "vrti koleckem".


Tento příspěvek byl upraven od gord: 20 březen 2018 - 21:27

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#10 HubdaTeam

HubdaTeam

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 86 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2018 - 10:03

Tak jsem se radoval ... Ted mi pri kazdem zobrazeni mapy AD zhavaruje. Hlaseni jsem poslal, ale tim se k mape nedostanu. Pokusu jsem udelal mnoho, i restartoval telefon ...  :angry:

Mam stejny problem. Tyka se to ale jen Beta map. Pokud je vypnu tak ADrake slape.


  • 0

#11 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 669 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2018 - 10:14

Mam stejny problem. Tyka se to ale jen Beta map. Pokud je vypnu tak ADrake slape.

 

Prima, ty me vypnout nenapadlo. Tak ma alespon Ludek smer, kterym patrat.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#12 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 332 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2018 - 10:34

Me to bez GPS chodi i na novych mapach, jak v mobilu, tak v tabletu.

 

Neni to ten stary problem, ze kdyz se to pokusi zobrazit mapu mimo mapove podklady, tak to nekdy zuchne? jeslti treba urcovani tvoji lokace bez GPS neukazuje kamsi do tramtarie, nebo dokonce urcovani priblizne polohy nefunguje. (To neni teorie, treba muj telefon obcas najednou prestane urcovat svoji polohu a pomuze az restart.)


  • 0

#13 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 669 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2018 - 10:43

Do teto verze to nepadalo a kdyz to nepada se starymi mapami ... (prave s temi to padalo, kdyz byla poloha mimo mapu). Navic to pada i bez mapy, treba jen pripokusu o navigaci (ikona kompasu) - coz sice nedava moc smysl navigovat, kdyz neni zapnuta GPS, ale padat by to nemelo.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#14 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 419 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2018 - 12:01

Abych pravdu rekl, tak jsem dnes na mobilu poprve v zivote vypnul GPS abych vyzkouzel co tu popisije Gord (nejak mne dosud nenapadlo, ze by se GPS dala vypnout). Mam misto mapy bilou plochu s misto vzdalenosti "???", kdyz vyberu jednu nahodnou cache, tak mam k ni vzdalenost 5 716km, coz asi odpovida aktualni pozici N 00,0000 E00,0000, ale nespadne to. Ikona kompasu funguje tez a kdyz dam "Navigaci na cil" tak se mi ukaze cache i s mapou okolo te cache. Kdyz pote zapnu GPS, tak mi po cca 5s naskoci mapa s aktualni pozici a vzdalenost k cache 13.1km coz odpovida.

 

P.S. pouzivam novy system map. Jako referencni bod mam: Pozice z GPS.


Tento příspěvek byl upraven od Solim: 21 březen 2018 - 12:02

  • 0

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#15 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 419 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2018 - 12:06

Ted jsem se koukal na tu kartu kde se nastavuje Referencni bod a nad tim je Vzdalenost (km) a prednastavena hodnota 0. At premyslim jak premyslim tak mne nenapada k cemu to je. Muzete mi nekdo rict k cemu to slouzi? Tutove je to jasne na prvni pohled, ale na mne asi padla jarni unava a mam v hlave prazdno a dokud to nezjistim, tak asi neusnu.


  • 0

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#16 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 669 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2018 - 12:19

Pokud zapnu GPS, tak aD nespadne. A to ani v pripde, ze neni zafixovana pozice (treba proto, ze jsem v budove) a mapa se mi zobrazi vystredna kolem drive pouziteho FWP k navigaci. GPS jsem vypnul a tentokrat pri vstupu do mapy neni seda plocha, ale dalsi havarie aD. Nerikam, ze to chovani je u kazdeho na kazdem mobilu, ale u mne je opakovatelene na pozadani. Nekolik hlaseni o padu jsem poslal (tusim 3 nebo 4), posilat dalsi mi pripada zbytecne.

 

EDIT: Referencni bod mam "Zadane souradnice" a ty mam nekam rozumne. Ale to, jak mi tu Ludek vysvetlil, ma vyznam jen pro filtrovani, s mapou to nijak nesouvisi. (Tedy ted uz ano, nove mam v menu pod mapou moznost si nastavit jeji centrovani na referencni bod.)


Tento příspěvek byl upraven od gord: 21 březen 2018 - 12:26

  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#17 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 700 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2018 - 12:26

Solim:
Teda napsat v poledne, že nebudeš moct usnout, to je dost dobrý.

K dotazu. Ten celý dialog slouží k nastavení filtru pro výběr keší (ať už z lokální db nebo ze serveru gc přes api). A ta hodnota "Vzdálenost" znamená, že budou vybrány pouze keše v této vzdálenosti od zvoleného bodu. Pokud tam máš nulu, tak se ti IMHO nezobrazí žádná keš, leda by její souřadnice byly totožné s referenčním bodem.

Tento příspěvek byl upraven od mh.mail: 21 březen 2018 - 12:28

  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#18 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 419 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2018 - 12:43

Dik, ja zadny fitr nepouzivam tak jsem to nikdy nepotreboval, ale uz mi to je jasne. Preventivne si tam nastavim nejakou hodnotu. Tak a mam pru..r neb ted mne hrozi ze usnu :D .


Tento příspěvek byl upraven od Solim: 21 březen 2018 - 12:47

  • 0

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp


#19 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 114 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2018 - 12:46

Nuly se bát nemusíš, znamená, že se omezení na vzdálenost ignoruje, tedy hledá se bez omezení až do maximálního počtu nalezených keší. V mapě je to úplně jedno, ta si vzdálenost nastavuje podle aktuálního měřítka.


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#20 Solim

Solim

    Šolim

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 419 příspěvků(y)

Publikováno 21 březen 2018 - 13:04

Hmm tak jsm zkusil to co popisuje Gord. Zapnul jsem GPS spustil a:Drake zobrazil mapu a zjistil jsem ze nesedim u stolu v kanclu ale na parkovisti u vedlejsiho baraku :rolleyes:. No podival jsem se z okna kanclu, ale na tom parkovisti jsem se nevidel :blink: . Tak jsem  vyskocil do zakladniho menu, vypnul GPS a vlezl znova do mapy, kolecko se zatocilo a naskocily ikonky a ja zas sedel na tom parkovisti. Tak jsem to nekolikrat zopakoval s vypnutou a zapnutou GPS a jedinne co se zmenilo bylo to, ze jsem se presunul z toho parkoviste do baraku.

 

Tak to spis vypada na HW nebo verzi Androida. Ja mam docela prehrsel pameti neb mne to normalne rika, ze mam volnych 2,2GB ze 4GB.


  • 0

HONOR 9, Android 9.0.1, a:Drake 6.01 + OSM (paws), GeoGet 2 + GeoKůk 5

 

S úsměvem jde vše líp





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama