Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

a:Drake 5.17 - Josef II


  • Zamčené téma Toto téma je zamknuto
113 odpovědí na toto téma

#81 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 643 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2018 - 16:29

No podle mého názoru by bylo dobré oddělit téma od mapy. Tj abych si vybral mapu a nějakou rychlou volbou mohl přepínat témata.

To bych ani nepotreboval. Spis by se mi libilo to, co navrhoval gord. Cili mit moznost si nektere prvky vypnout/zapnout


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#82 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 557 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2018 - 19:41

Pokud to dobre chapu, tak to vypinani a zapinani se tyka jen prvku, u kterych je ta moznost v tematu. Ono mit ve sprave vsechny prvky by asi bylo hodne neprehledne. Kolik jich je - urcite nekolik stovek.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#83 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 643 příspěvků(y)

Publikováno 31 březen 2018 - 21:01

Pokud to dobre chapu, tak to vypinani a zapinani se tyka jen prvku, u kterych je ta moznost v tematu. Ono mit ve sprave vsechny prvky by asi bylo hodne neprehledne. Kolik jich je - urcite nekolik stovek.

 

Tak to je jasny. Napada me napriklad vypnuti cyklotras, pripadne turistickch tras. Dale napriklad CHKOcka. Je mi jasne, ze hodne prani je nerealnych, ale snit clovek muze, ne? Kazdopadne se a:Drake, minimalne pro me, posledni dobou tak zlepsil, ze pro moje kesovani uz toho moc navic nepotrebuji!


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#84 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 146 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 20:15

Vzhledem k tomu, že jsem do tohoto víkendu nevěděl, že se dá téma dynamicky měnit, tak s tím a:Drake skutečně nepočítá. Trochu mě překvapuje, že mapsforge nerespektuje, pokud je nějaká vrstva ve výchozím stavu skrytá.

Každopádně se na to podívám, ale bude to nějakou dobu trvat.


Tento příspěvek byl upraven od LudekV: 02 duben 2018 - 20:21

  • 2

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#85 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 9 557 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 20:20

Dekuji.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#86 LudekV

LudekV

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 146 příspěvků(y)

Publikováno 02 duben 2018 - 20:47

Tak pro začátek se bude alespoň respektovat výchozí nastavení, už jsem přišel na to, co se musí zavolat :-)


  • 0

a : Drake - vše potřebné pro (offline) geocaching na Android * Stránka projektu na GitHubu - požadavky a reklamace

Hlavní kešovací zažízení: Huawei P10 lite


#87 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 541 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2018 - 6:15

Tak mám dojem, že jsem narazil na nějaké omezení v konfigurátoru map. 

Přidal jsem osmou vektorovou mapu a po zadání je to zdánlivě v pořádku. Ale když tu mapu použiju, zobrazí se mi chyba že není dostupné téma - a cesta k němu je v tom výpisu nesmyslná. Když jsem pak tuto mapu zadal místo jiné, tak se u té osmé cesta zmršila zase jiným způsobem.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#88 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 674 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2018 - 7:50

Jeden dotaz k rychlému hledání (ikonka lupy vpravo nahoře) - dá se někde nastavit maximální počet vyhledaných keší? Když dám vyhledat např. podle autora, vypíše mi pouze 50 keší od zadaného autora. Přitom autor jich má cca 80.


  • 0

#89 Arne1

Arne1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 5 541 příspěvků(y)

Publikováno 03 duben 2018 - 20:34

A další věc co mi blbne - online mapy. Někdy potřebuju kouknout na leteckou, tak přepnu mapu na Google ortho - a jen výjimečně se mi to zobrazí. Většinou se dotáhne pár kachlí a pak to zatuhne - pořád bliká stahovací šipka a nic. Nezáleží na tom, zda je to přes mobilní data nebo přes WiFi. Pomůže sestřelení aDrake a pak ještě sestřelení toho stahovacího procesu.


  • 0

Používám a doporučuji a:Drake - nejlepší geocachingovou aplikaci pro Android!


#90 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 643 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2018 - 7:22

A další věc co mi blbne - online mapy. Někdy potřebuju kouknout na leteckou, tak přepnu mapu na Google ortho - a jen výjimečně se mi to zobrazí. Většinou se dotáhne pár kachlí a pak to zatuhne - pořád bliká stahovací šipka a nic. Nezáleží na tom, zda je to přes mobilní data nebo přes WiFi. Pomůže sestřelení aDrake a pak ještě sestřelení toho stahovacího procesu.

Ano. Takto se mi to chova v puvodni verzi map (ne beta). Nastesti orto a online mapy moc nepouzivam, takze prilis to nevadi.


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 


#91 mikeant

mikeant

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 674 příspěvků(y)

Publikováno 04 duben 2018 - 12:59

Opět jsem narazil na problém s <gpxg:Found>.

 

V terénu jsem stáhl listing keše a hned se zalogoval se starším datem (jednalo se o předpublikační nález). V a:drake vidím datum nálezu správné, na gc.com po exportu logu je také správné, ale když vyexportuji gpx a naimportuji jej do GeoGetu (příp. synchronizuji), dostanu datum nálezu 9.6.2018 4:00. Je to jasné, neboť v gpx mám řádek: <gpxg:Found>2018-06-09T04:00Z</gpxg:Found>

 

Pořád nechápu, kde se tenhle vadný údaj vezme... Stává se mi to skoro při každém druhém exportu u několika (většinou 1-2) keší.

 

Mám takové podezření, že pokud úplně  první log (pomocí Můj log) provedu se špatným datem a časem (např. loguji keš mimo pořadí, kterou jsem vynechal) a následně datum a čas v čekajících logách opravím, dojde k jeho zprznění v exportovaném souboru, přičemž v adrake se tváří všechno v pořádku... Resp. objevil jsem, že na webu GC je po odeslání logů vše v pořádku, ale některé takto opravené keše mají čas a datum nálezu původní - chybně zadané...


  • 0

#92 Jarda Hlávka

Jarda Hlávka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 61 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2018 - 7:37

Mohu někoho poprosit o radu. Mám telefon Xiaomi Redmi Note 4 Global. Už jsem projel úplně celé nastavení a vypnul vibrace úplně všude. Včetně nastavení oznámení a:Drake verze 5.17.1. Stále to při přiblížení ke keši zavibruje, chtěl bych jen zvukové oznámení bez vibrací. Je toto vlastnost a:Drake a tím pádem se to nedá nikde vypnout?

Děkuji za nějaké info.


  • 0

Xiaomi Redmi Note 4 Global 4GB/64GB - a:Drake plus - GeoGet


#93 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 047 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2018 - 8:38

Myslím, že to je vlastnost aDrake, mně taky vibruje, přestože jsem to nezvolil.  Ale protože nepřehrává zvolený zvuk, tak jsem rád aspoň za to zavibrování. :)


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#94 Jarda Hlávka

Jarda Hlávka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 61 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2018 - 8:50

Tak díky. Já o víkendu vzal nový telefon poprvé ven a zvuk oznámení mi také vůbec nešel. Pak mi pomohlo povolit v nastavení šetřiče baterie, aby mohla aplikace běžet na pozadí a zvuk mi už opět funguje.


  • 0

Xiaomi Redmi Note 4 Global 4GB/64GB - a:Drake plus - GeoGet


#95 Pontiac_CZ

Pontiac_CZ

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 047 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2018 - 9:18

aDrake mi na pozadí běhává odjakživa (to by s šetřením baterie nemělo mít nic společného...?), ale vybraný zvuk nepřehrává. Ale pro jistotu se v Aplikacích dívám do jeho nastavení, notifikace vypnuté nemám.


  • 0

SW: a:Drake 6
HW: Cat S61 (Android 9), Qstarz BT-Q818XT bluetooth GPS modul

 

"When you go to hide a geocache, think of the reason you are bringing people to that spot. If the only reason is for the geocache, then find a better spot." – briansnat


#96 Jarda Hlávka

Jarda Hlávka

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 61 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2018 - 9:37

Nevím jak je to možné, ale v sobotu jsem to takto nastavil viz. první screenshot a zvuk mi začal fungovat. Teď už to tak nastavené není a funguje to, viz. druhý screenshot. Předpokládám, že se to poprvé nějak incializovalo a už si to pamatuje a je to funkční. Snad Ti to pomůže.

Přiložený soubor (y)


  • 0

Xiaomi Redmi Note 4 Global 4GB/64GB - a:Drake plus - GeoGet


#97 petulinka1

petulinka1

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 4 316 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2018 - 10:03

Mně to upozornění funguje spíš náhodně... Jednou ciknkne, pak zase ne... a to nic neměním, tak nevím, čím to.


  • 0

#98 Solim

Solim

    Introvert

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 788 příspěvků(y)

Publikováno 19 duben 2018 - 11:35

Zajímavé, mne to pípá v patřičné vzdálenosti od cache naprosto spolehlivě, ale zavibruje jen jednou měsíčně a tak jsem to ani nebral jako funkci která má fungovat v a:Drake. Nějak se nevzpomínám, že bych se zvukem něco dělal, krom toho, že jsem si ty dva tóny (200m a 30m) vybral z nabízených tónů.


  • 0

HONOR 9, Android 9.1.0, a:Drake 6.06 + OSM (paws), GeoGet 2.10.4.804 + GeoKůk 5.0.2

 

S úsměvem jde vše líp


#99 VasaM

VasaM

    VasaM

  • Members
  • PipPipPip
  • 836 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2018 - 12:16

O víkendu jsem narazil na zajímavou chybu.

 

Díky vysokému FUP mám neustále zapnutá data. O víkendu jsem se pohyboval v oblasti s velmi špatným signálem, takže systém sice hlásil mobilní internetové připojení, ale prakticky bylo nepoužitelné. To by my ani tak nevadilo, protože a: Drake mám přepnutý do offline režimu (databáze + vektorová mapa). Jenže když jsem otevřel poslední keš, tak naběhlo pouze načítající kolečko a nic. V případě mapy naběhla jen bílá obrazovka. Nepomohlo ani sestřelení programu. Zkusmo jsem vypnul data a najednou vše začalo fungovat - mapa i listing se načetl okamžitě. Takže předpokládám, že se před načtením keše (mapy) volá nějaká kontrola na internetové připojení, která nemá nastavený timeout a selhala.


  • 1
Mapy pro přístroje Garmin: http://www.garmin.vasam.cz (GitHub)

#100 hlavsic

hlavsic

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 643 příspěvků(y)

Publikováno 20 duben 2018 - 12:35

Díky vysokému FUP mám neustále zapnutá data. O víkendu jsem se pohyboval v oblasti s velmi špatným signálem, takže systém sice hlásil mobilní internetové připojení, ale prakticky bylo nepoužitelné. To by my ani tak nevadilo, protože a: Drake mám přepnutý do offline režimu (databáze + vektorová mapa). Jenže když jsem otevřel poslední keš, tak naběhlo pouze načítající kolečko a nic. V případě mapy naběhla jen bílá obrazovka. Nepomohlo ani sestřelení programu. Zkusmo jsem vypnul data a najednou vše začalo fungovat - mapa i listing se načetl okamžitě. Takže předpokládám, že se před načtením keše (mapy) volá nějaká kontrola na internetové připojení, která nemá nastavený timeout a selhala.

 

Presne tak. Tuto chybu jsem schopen odsimulovat bezne v Praze v metru!  Dobre info, ze vypnuti dat pomuze!!!!


  • 0

:ph34r:  Google Pixel 4a 5G + Android 11 - GeoGet - Locus Map - Garmin fenix 6X PRO   :ph34r:

 

hlavsic.png

 

 





0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama