Přejít na obsah


Fotka
- - - - -

Nefunkční mapa ČR na project-GC


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
17 odpovědí na toto téma

#1 retropop

retropop

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 35 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2018 - 8:52

Při prohlížení mého profilu na projectu-GC v části mapy se mi nezobrazuje mapa ČR (je šedivá a nejsou vidět odlovené kraje a ani okresy) a na mapě světa to ukazuje, že jsem v ČR nenašel žádnou kešku. Hlavně bych potřeboval mapu okresů, abych se připravil na víkendový odlov nenavštívených okresů ČR. Nevíte někdo, je-li to problém projetcu-GC nebo je chyba na mé straně ?


  • 0

#2 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 758 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2018 - 9:28

Zrejme neni jeste uplne promitnuta zmena na Chzechii. Budes muset pockat nebo si pomoct nejakym jinym nastrojem.


  • 1

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 253 příspěvků(y)

Publikováno 26 duben 2018 - 13:06

Jako umístění keše musíš vybrat Czechia a dále vybíráš kraj, popř. okres. Když klepneš na vlaječku ČR vybere se automaticky Česká republika. Takže na to pozor :-) Ještě to asi nemají vyštelované.


Tento příspěvek byl upraven od georabbits.cz: 26 duben 2018 - 13:41

  • 1

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci Locus


#4 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 501 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2018 - 5:58

V Nastavení profilu Project-GC si nastavte ručně zemi: profil/Nastavení/Země-ruční nastavení Czechia a Uložit. Pak už se to všude načítá správně.


Tento příspěvek byl upraven od mirek454: 27 duben 2018 - 6:00

  • 0

#5 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2018 - 7:04

V Nastavení profilu Project-GC si nastavte ručně zemi: profil/Nastavení/Země-ruční nastavení Czechia a Uložit. Pak už se to všude načítá správně.

Nějak tam tuhle volbu marně hledám...


  • 0

#6 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 253 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2018 - 7:26

 Já to mám takto:

Viz příloha.

Přiložené miniatury

  • Nastavení Czechia.JPG

  • 0

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci Locus


#7 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2018 - 7:31

 Já to mám takto:

Viz příloha.

To je hezké, ale nějak se mi nedaří najít tabulku na obrázku. 


  • 0

#8 georabbits.cz

georabbits.cz

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 253 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2018 - 7:33

Ani takto ?

Přiložené miniatury

  • Nastavení Czechia 2.JPG
  • Nastavení Czechia 3.JPG

Tento příspěvek byl upraven od georabbits.cz: 27 duben 2018 - 7:35

  • 0

georabbits.cz.png

Devět z deseti kačerů doporučuje k lovu keší aplikaci Locus


#9 mh.mail

mh.mail

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 1 702 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2018 - 7:35

Vpravo nahoře na liště menu klepni na svůj nick a rozbalí se ti nabídka. V ní zvol první položku Nastavení. Pak už pokračuj podle toho, co ti psal georabbits.


  • 0
„Normální je nepodvádět.“
http://gc.i-mh.net/ | gc@i-mh.net

#10 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2018 - 7:43

OK, kudy do téhle tabulky už jsem našel, dal ruční nastavení, ale mapa je zatím pořád nefunkční, nejspíč budu muset počkat, až se mi to za týden zaktualizuje.

 

Edit:nepomohlo ani odhlášení a znovupřihlášení.


Tento příspěvek byl upraven od phrkt: 27 duben 2018 - 7:48

  • 0

#11 mirek454

mirek454

    mirek454

  • Members
  • PipPipPip
  • 501 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2018 - 9:36

I mapa mi funguje normálně

 

Edit: určitě jsi to po editaci uložil? Docela nelogicky se to tlačítko jmenuje Upravit nastavení

A ještě jednou editace: Pokud to máš opravdu v profilu zeditované a uložené, ještě bych zkusil vymazat cache prohlížeče Ctrl+F5 (u některých notebooků Ctrl+Fn+F5)


Tento příspěvek byl upraven od mirek454: 27 duben 2018 - 9:42

  • 0

#12 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2018 - 12:09

I mapa mi funguje normálně

 

Edit: určitě jsi to po editaci uložil? Docela nelogicky se to tlačítko jmenuje Upravit nastavení

A ještě jednou editace: Pokud to máš opravdu v profilu zeditované a uložené, ještě bych zkusil vymazat cache prohlížeče Ctrl+F5 (u některých notebooků Ctrl+Fn+F5)

To všechno už jsem vyzkoušel, CtrlF5 dělám automaticky.


  • 0

#13 zvedavkanocni

zvedavkanocni

    recesistka

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 912 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2018 - 15:52

Pepo, víš, který den se ti obvykle projekt aktualizuje? Myslím si, že když počkáš, změna ti naběhne sama. V týdnu jsem se měla problém se i dostat na základní stránku, dneska v pohodě, takže jsem začala s ručními úpravami podle návodu...a zbytečně, už jsem měla nový název automaticky plus mapa je naprosto OK.
  • 0

#14 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 27 duben 2018 - 19:14

Ale ano, počkám do čtvrtka.


  • 0

#15 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 11 srpen 2019 - 21:25

Zase budu rýpat, i když tohle je trochu jiný případ. Byli jsme teď na Sněžce, jsou tam tři keše vedle sebe, všechny prakticky na skoro plochém vrcholu vedle sebe. Podle geodetů 1603 metry, project-gc mi ukazuje 2x 1566 a jednou dokonce 1526 metrů.

 

Ne že by na tom až tak záleželo, ale ten rozdíl mi přijde dost velký.


  • 0

#16 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 13 419 příspěvků(y)

Publikováno 12 srpen 2019 - 17:37

To je ale normální, je to dáno technologií výškového modelu terénu. Představ si, že terén rozdělíš do čtvercové sítě a u každého toho čtverečku si poznamenáš průměrnou výšku terénu pod ním.
Pak už jen záleží, jak hustou síť čtverečku máš. Komerční systémy mají husté čtverečky, volně dostupné systémy mají čtverečky velké, pro představu třeba 100x100 metrů. (Přesně se to dá dohledat, o to tu teď nejde.) A teď si zkus takhle velkou síť posadit na vrchol Sněžky. Jakou asi budou mít průměrnou výšku?

Tento příspěvek byl upraven od HaLuMa: 12 srpen 2019 - 17:38

  • 1

#17 phrkt

phrkt

    věčný rejpálek

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 002 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2019 - 8:51

I proto. Měl jsem za to, že se k souřadnicím najdou dvě nejbližší vrstevnice a vezme se z nich průměr, ono je to zatím jak píšeš.


  • 0

#18 mpik

mpik

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 7 382 příspěvků(y)

Publikováno 13 srpen 2019 - 10:39

Zajímavé. Zkusil jsem z ČUZK DMR5G a na Sněžce to v různých souřadnicích ukazuje rozdíl v desítkách metrů. Přitom DMR5G by měl mít chybu do 0,3m.

Mapy ale zřejmě používají SRTM3, což jsou čtverce 90m na rovníku. Tam to v horách na hřebenech ukáže co chce.

https://ctrlv.cz/DaMd


  • 0




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama