Přejít na obsah


Fotka

Problém s diakritikou


  • Pokud chcete vložit odpověď, přihlašte se
12 odpovědí na toto téma

#1 LadyBird

LadyBird

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2018 - 8:34

Momentálně mi nefungují filtry dle Území. Některé keše mám v databázi se správnou diakritikou, jiné se špatnou, viz obr. Pokud se podívám do tagů, v obou případech má tag "CZ kraj" hodnotu se špatnou diakritikou, viz obr. Můžete poradit postup na opravu diakritiky. Předem díky moc.

 

Mám nainstalovanou verzi Geogetu 2.9.14. Aplikovaný FixCzechia, spuštěný plugin Divider.

Přiložené miniatury

  • diakritika-error.PNG
  • geoget.PNG
  • diakritika-error1.PNG
  • diakritika-error2.PNG

  • 0

#2 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 124 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2018 - 8:56

V Nastaveni - Nastroje tagu smazat vsechny kategori tagu CZ* a spustit znovu divider.


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#3 LadyBird

LadyBird

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2018 - 11:24

Po aplikaci postupu mám nastavenou hodnotu tagu pro keše v kraji Vysočina "CZ kraj" na "Vysoèina" a nelze najednou fitrovat dle "Území", viz obr.

Přiložené miniatury

  • diakritika-error3.PNG

  • 0

#4 kiReGPS

kiReGPS

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 2 190 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2018 - 11:44

Verze operačního systému prosím...?


  • 0

#5 erebi

erebi

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 279 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2018 - 11:45

Umi tvuj pc cestinu? Ja mam jeden ntb s nejakou zkusebni verzi w7 a ta je v aj a nejde naucit cesky. A dela to obdobne skopiciny.
  • 0

Chytrý napadne špatný názor, hloupý jeho autora.


#6 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 781 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2018 - 12:05

To jsou asi dva problemy v sobe:

 

1. divne zbrazovani cestiny - vzdy je zpusobeno spatnym nastavenim operacniho systemu. S tim ale byly nejvice problemy pred tim, nez Geoget presel na Unicode, coz je ale zalezitost uz nekolika let. Posledni dobou jsem se s tim uz fakt nikde nesetkal.

 

2. Vysocina vs. Kraj Vysocina se resilo uz taky par let dozadu, minimalne do posledni verze Geogetu (a myslim,z e i v te) se pri importu dat predelava "Vysocina" na "Kraj Vysocina". Takze tu samotnou Vysocinu muzes mit jen u hodne dlouho neaktualizovane kese. Coz je zjevne i tento pripad, soude i dle posledniho nalezu v roce 2009... Kdyby keska byla aktualizovana, tak by se ten kraj predelal.


  • 0

#7 LadyBird

LadyBird

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2018 - 12:05

OS: Microsoft Windows 10 Pro

 

S češtinou jinde nemám problém, i Geoget ještě nedávno fungoval bez problémů. Zase tak moc ho nevyužívám, nedokážu přesně určit akci nebo dobu, od které mám problémy s diakritikou.


  • 0

#8 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 781 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2018 - 12:18

A v tech windowsech mas "Země a oblast" nastavenou na Českou Republiku?


  • 0

#9 LadyBird

LadyBird

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2018 - 12:36

Po aktualizaci kešek už vše funguje. Díky moc za pomoc.  


  • 0

#10 gord

gord

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 8 124 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2018 - 12:58

V tom pripade konstatuji, ze jsi neudelal to, co jsem psal - neodstranil jsi tag CZ*, protoze kdyby ano, spustenim divideru by se Vysocina nastavila jako Kraj Vysocina ...


  • 0

MHD/PID vybranych mest CR jako POI (diskuse)
GeoGet:
- Combine - automatizace opakovanych cinnosti (diskuse, dávky)

Stator - statistiky y GeoGetu (diskuse)

- Spoiler - uložení spoilerů do GPS jako POI (diskuse)

- Náhrada GJ legálními postupy

 


#11 Shashlick

Shashlick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2018 - 18:45

Mně se problém projevuje u mnou vytvořeného modulu Marginal Caches in State, kde to mám podle krajů. To, že se mi rozházeli znaky by mi ani tak nevadilo, ale nezobrazují se mi tam žádné kešky. Zkoušel jsem diakritiku z krajů odstranit oraclovským CONVERT, ale tady to asi bude fungovat nějak jinak. 

 

Prosím o radu, už se mi jinak podařilo skoro vše napravit :)


  • 0
Jde se lovit!

#12 HaLuMa

HaLuMa

    Autor Geogetu

  • Members
  • PipPipPip
  • 12 781 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2018 - 19:25

My ale nemáme Oraculum. (Jak na konverzi, tak i na odhadovani, co vlastne presne delas.)


  • 0

#13 Shashlick

Shashlick

    Advanced Member

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 příspěvků(y)

Publikováno 02 květen 2018 - 19:33

No dělám v podstatě to samé, jako dělá klasický MarginalCaches, jen grupuju podle State, místo Country :)

 

// hlavni funkce modulu
function MarginalCachesInRegion_Run(aPar:TStringList):string;
var 
  s,sState,sSql,sOrder:string;
  i:integer;
  aStates,aPom:TStringList;
  tab: TSqliteTable;
begin
  Result:='';
  if(aPar.Values['Title']<>'') then Result:=ProcessCommand('CmdTitle',aPar);
 
  s:=aPar.Values['SortBy']; sOrder:=Fetch(s,'-');
  if(sOrder='Finds') then sOrder:=sOrder+' DESC, State';
 
  s:=aPar.Values['State']; sState:=Fetch(s,'-');
  if (sState='All') or (sState='Switch') then begin
    // pripravime seznam zemi
    aStates:=TStringList.Create();
    sSql:='SELECT State, count(*) Finds FROM geocache gc'
        +' WHERE gc.dtfound>0 and gc.country = "Czechia"'+CONST_SQL_IGNORE_CACHETYPES+SetSqlFilter(aPar);
    if(sIgnoreCaches<>'') then sSql:=sSql+' AND gc.id not in ('+sIgnoreCaches+')';
    sSql:=sSql+' GROUP BY State ORDER BY '+sOrder;
    tab:=Geoget_DB.GetTable(sSql,false);
    try
      while not tab.eof do begin
        aStates.Add(tab.FieldByName['State']);
        tab.Next();
      end;
    finally
      tab.Free();
    end;
    // prepinaci logika
    if sState='Switch' then begin
      aPom:=TStringList.Create();
      try
        for i:=0 to aStates.Count-1 do begin
          s:=aStates[i];
          aPom.Add(s); //text na tlacitko
          aPom.Add('i-'+IntToStr(iItem)+'-'+IntToStr(i)); //prepinany element
        end;  
        Result:=Result+OutputSwitchButtons(IntToStr(iItem),aPar.Values['SwitchType'],5,true,aPom);
      finally
        aPom.Free();
      end;
    end;
    // vystup pro vsechny zeme
    for i:=0 to aStates.Count-1 do begin
      if sState='Switch' then begin
        Result:=Result+'<div id="i-'+IntToStr(iItem)+'-'+IntToStr(i)+'"';
        if i<>0 then Result:=Result+' style="display:none;"';
        Result:=Result+'>';
      end;
      aPar.Values['State']:=aStates[i];
      Result:=Result+MarginalCachesInRegion_Output(aPar);  
      if sState='Switch' then Result:=Result+'</div>';
      if sState='All' then Result:=Result+'<div style="margin-bottom:25px"></div>';  
    end;
    aStates.Free();
  end else begin
    Result:=Result+MarginalCachesInRegion_Output(aPar);  
  end;
end;

Tento příspěvek byl upraven od Shashlick: 02 květen 2018 - 19:33

  • 0
Jde se lovit!




0 uživatel(ů) prochází toto téma

0 uživatelů, 0 návštěvníků 0 anonymních uživatelů

Reklama